camelka_wik 18.04.10, 22:26 Witam, Proszę poradźcie co kupić dla dwulatka na urodziny? Szukam prezentu tak w granicach 100zł tylko takiego żeby zainteresowała dwuletniego chłopca. Może mi doradzicie co kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batutka Re: Jaki prezent dwulatkowi? 18.04.10, 22:51 - zestaw z ciastoliną - lego duplo - farby do malowania rękami to tyle na szybko, co mi przyszło do głowy zależy też, co ten dwulatek lubi (to chłopiec, tak?) Odpowiedz Link Zgłoś
aloiw1985 Re: Jaki prezent dwulatkowi? 18.04.10, 23:23 www.allegro.pl/item993358825_najlepsza_cena_producent_rowerek_biegowy_jezdzik.html to napewno wzbudzi w nim zainteresowanie i pochłonie na wieeeeeele godzin Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Jaki prezent dwulatkowi? 19.04.10, 13:41 - lego duplo - samochodziki (takie prawdziwe resoraki, małych części już przecież nie zje) - rowerek biegowy - książeczki z dźwiękami Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: Jaki prezent dwulatkowi? 19.04.10, 13:53 Zależy od dziecka. Mój dwulatek lubi się bawic ciastoliną, pochłaniają go przeróżne książeczki, książeczki z nalepkami są u nas ostanio hitem, samochody pod każdą postacią, jeździki, rowerami jest zachwycony. Obejrzałam sobie przy okazji tego wątku ten rowerek biegowy i mam zamiar go kupic na dzień dziecka, myślę, że będzie zachwycony. Nie bawi się natomiast zupełnie pluszakami, jakieś takie wypasione zabawki elektroniczne też bym sobie darowała, to jest zabawa na jeden wieczór, a potem zabawka leży. Odpowiedz Link Zgłoś
maks_olo lejla81 19.04.10, 20:50 a mogłabyś mi napisać jak Twój syn "korzysta" z książeczek z naklejkami? wkleja w odpowiednie miejsca? nie odkleja? bo chciałam mu kupić ciastolinę, ale młodszy by zjadł Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: lejla81 21.04.10, 12:42 Ja mogę powiedzieć. Odrywam naklejkę, daję małemu i pokazuję gdzie wkleić. On wkleja jak mu wyjdzie. Tak w przypadku Świnki Peppy. Natomiast w przypadku samochodów to on sam stara się dopasować naklejkę do obrazka pytając taty "tu nie.. tu nieee? tu!" Odrywa czasami już po skończonej zabawie jak on sam siedzi i dłubie i słychać tylko "tu nieeee, tu nieeee" i przykłada wyrwany kawałek w różne miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
maks_olo Re: lejla81 21.04.10, 16:24 tylko, że Twoje dziecię mówi, a mój nie.... dlatego obawiam się, że ciężkie będą nasze próby no nic - spróbujemy dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: lejla81 22.04.10, 11:03 Ja będziesz z nim siedziała i 100x mówiła 'TU' to szybko załapie Tuuuuu tuuuuuuuuuuuu nie tuuuuuuuuu. A potem będziesz żałowała, że nauczyłaś Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: lejla81 21.04.10, 15:46 Tak, wkleja Na początku pokazywałam mu jak to robic, bo przyklejał gdziekolwiek, teraz sam sobie świetnie radzi. Oglądamy wspólnie obrazek, potem na moje polecenie odnajduje właściwą naklejkę (czasem muszę mu trochę pomóc, ale nigdy nie wskazuję mu jej bezpośrednio) Nawet sam je odrywa, naskrobie się co prawda trochę, ale w końcu mu się udaje. To są takie najprostsze książeczki, że masz na przykład obrazek z jabłkiem i obok w kwadraciku trzeba przylepic taką samą nalepkę. Coś takiego mniej więcej: blizejedukacji.pl/pojazdymalowankaznaklejkami-p-6535.html Ostatnio też takie fajne znalazłam, że trzeba zwierzętom różne części ciała poprzylepiac. Tu już mu trochę gorzej idzie, ale nie poprawiam go, tyle tylko, że pilnuję, aby ucho było na głowie, a nie na brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś
maks_olo Re: lejla81 21.04.10, 16:33 z tymi naklejkami obok spróbujemy, ale te części ciała, to już za wysoka szkoła jazdy dla mojego syna... on nawet jak puzzle układa to nie patrzy na obrazek, tylko aby końcówka weszła w dziurkę dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: lejla81 22.04.10, 09:40 Po Twojej sygnaturce widzę, że Twój synek jest o kilka miesięcy młodszy od mojego, tak więc wszystko w swoim czasie Ja na naklejki wpadłam niedawno, ale ta zabawa bardzo mu się podoba. Co do zwierzątek - też sobie słabo radzi, czasem mu naprawdę śmieszne rzeczy wychodzą ) Generalnie wie, gdzie nogi przylepic, oczy, pyszczek, ogon... A już reszta to tak średnio. Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jaki prezent dwulatkowi? 19.04.10, 14:11 Jeśli chłopiec lubi pojazdy, a ma możliwość zabawy w piaskownicy to może coś takiego, jak ciężarówa, koparka, dźwig, betoniara, spore, plastikowe, łatwe w obsłudze. Osobiście polecam Wadera, bardzo wytrzymałe. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Jaki prezent dwulatkowi? 19.04.10, 14:13 Samochodziki w każdej postaci, pociągi (najlepiej składane z kilku wagoników, i żeby te wagoniki też się rozkładały). Mój 2,5 letni syn też ma rowerek biegowy, i jest nim zachwycony (chociaż inny, nie drewniany). Mój uwielbia też puzzle (takie do max. 24 elementów) i gry "edukacyjne" w których zapala się światełko, mamy dwie takie: www.allegro.pl/item1002373122_elektroniczna_gra_wesola_rodzinka_dopasuj_eleme.htmli www.allegro.pl/item994150522_elektroniczna_gra_nasi_przyjaciele_zwierzeta.html Odpowiedz Link Zgłoś
lulla77 Re: Jaki prezent dwulatkowi? 19.04.10, 21:56 parking wadera, zestaw ulic, albo lego duplo Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: Jaki prezent dwulatkowi? 22.04.10, 10:58 Ten parking Wadera też mam i mogę go polecic. Ta zabawka pochłaniała synka na początku na wiele godzin, teraz już trochę mniej, ale wciąż chętnie wozi samochody windą. Niegłupim pomysłem są jeszcze różnego rodzaju gumowe figurki zwierząt, jakieś dinozaury itd, widzę, że tym też się chętnie bawi, na przykład lata za mną z dinozaurem i mnie nim "gryzie" Jeszcze do głowy mi przychodzą takie najprostsze instrumenty. My mamy pianinko, cymbałki i bębenek. To nie są drogie rzeczy, a zwłaszcza pianinko jest często "katowane". Odpowiedz Link Zgłoś
camelka_wik Re: Jaki prezent dwulatkowi? 21.04.10, 12:23 dziękuję za wszystkie wskazówki Odpowiedz Link Zgłoś
noneczka1983 Re: Jaki prezent dwulatkowi? 21.04.10, 15:33 Mój synek tez ma niedługo dwa latka i ja kupiłam mu Dyzia-Kosiarkę www.allegro.pl/item1006878864_playskool_dyzio_gadajaca_kosiarka_po_polskunowosc.html Zresztą niedawno założyłam taki sam watek, mozesz sobie poczytać co mi radziły inne mamusie forum.gazeta.pl/forum/w,566,109755706,109755706,Prezent_na_drugie_urodziny.html Odpowiedz Link Zgłoś