napoleonka_k 21.04.10, 17:04 Sprzedałam nowe buty na allegro w opcji kup teraz. Pani dzwoni,że buty są za duże. Czy zgodzić się na zwrot,czy takie jest prawo kupującego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielono_mi_15 Re: Allegro-zwrot 21.04.10, 17:06 Jeśli to aukcja prywatna nie musisz zgodzić się na zwrot. To Twoja dobra wola. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: Allegro-zwrot 21.04.10, 17:11 jesli nie jestes sklepem allegro, i nie pisalas w aukcji czy stronie o mnie ze wymienisz towar w razie czego, to nie musisz tego robic. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Allegro-zwrot 21.04.10, 17:27 Jeśli zgodzę się na zwrot to co z prowizją,którą allegro naliczyło mi za sprzedaż? Odpowiedz Link Zgłoś
pata21 Re: Allegro-zwrot 21.04.10, 17:32 Odpowiedz grzecznie, że robisz to tylko z własnej nieprzymuszonej woli i oddaj pieniądze mniejsze o kwotę prowizji. i tyle a jak nie to niech czeka aż stopy dziecku urosną Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Allegro-zwrot 21.04.10, 17:38 Powiedziałaś tak samo jak mój mąż,że przecież urosną jej stopywięc odpowiadam tak jak jemu,że to buty dla niej,a nie dla dziecka i chyba już jej stopa nie urośnie Odpowiedz Link Zgłoś
pata21 Re: Allegro-zwrot 21.04.10, 17:45 To chyba ze tak na upartego jest wata, albo grubsze skarpetki Odpowiedz Link Zgłoś
mamami Re: Allegro-zwrot 21.04.10, 17:33 Możesz wystąpić o zwrot prowizji bo do transakcji nie doszło. Ja ostatnio zwracałam rzecz na allegro, sprzedająca dostała zwrot prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
grabasik Re: Allegro-zwrot 21.04.10, 20:04 Moja sprzedaż - centrum sporów - zwroty prowizji. Wypełniasz formularz zwrotu wybierając powód np. przedmiot odesłany w ramach zwrotu/reklamacji. A swoją drogą miałaś podaną dł. wkładki w tych butach - jeśli była ona podana zgodnie z prawdą to nie zgodziłabym się na zwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
dmc1981 Re: Allegro-zwrot 10.09.14, 15:03 odgrzewam wątek, bo mam podobną sytuację. Sprzedałam nową rzecz, z metkami, w Kup Teraz, pani chce zwrócić, bo za mała. Wymiary były dokładnie podane w aukcji. Wiem, ze nie muszę przyjąć, ale się waham, jak by było za duże, olałabym sprawę, że dorośnie. Ja tak średnio mam ochotę znów bujać się kilka tygodni ze sprzedażą.... Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Allegro-zwrot 10.09.14, 15:22 Nie zgadzaj się. Pani napisz, że może np wykorzystać zdjęcia z Twojej aukcji żeby odsprzedać przedmiot dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Allegro-zwrot 10.09.14, 19:05 nauta_ napisała: > Nie zgadzaj się. Pani napisz, że może np wykorzystać zdjęcia z Twojej aukcji że > by odsprzedać przedmiot dalej. dokladnie-ja tak robię,jedynie raz przyjełam zwrot saszek z Zary po Emce,bo kupująca spodziewała się butów jak nowe-a ja napisałam ,że są w dobrym + stanie...Przyjęłam,i zaraz poszły za kwote o 20zl większą-ale to był pewnik,wiedziałam,że się sprzedadza,bo były piekne i cena naprawdę duzo nizsza niż dałam za nowe.Nowa kupująca zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
maaszymka Re: Allegro-zwrot 11.09.14, 12:07 A przypadkiem nie jest tak, że przy zakupie przez kup teraz kupujący może zwrócić towar, nawet jeśli kupił od osoby prywatnej? Kiedyś chyba tu na forum wyczytałam, że kup teraz mozna oddawać i firmom i prywatnym, przy licytacji nie można nawet firmom. Chyba, że się coś znowu pozmieniało. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Allegro-zwrot 11.09.14, 12:12 nic sie znowu nie pozmieniało bo nigdy tak nie było. mozesz zwrócić towar kupiony na All tylko od firmy i tylko przez KT. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Allegro-zwrot 11.09.14, 12:13 tzn, to gwarantuje ci prawo a jesli sprzedajacy zgadza sie tez na inne warunki to tym lepiej dla kupujacego. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta :/ 03.12.15, 21:02 Ja tez sprzedałam buty w KT, wysłałam nowe z paragonem (na nizszą kwote niż KT) i pani pisze, że okazały się za małe i zmuszona jest je zwrócić! Chce jej raz kulturalnie i ostatecznie napisać, że zwrotów nie ma i tyle, nie chcę wchodzić w dyskusje. Macie może jakies gotowce czy chociażby jakiś odnośnik do przepisów, poratujcie, bo ręcę mi już opadły Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: :/ 03.12.15, 22:24 Napisz grzecznie ze zwrotu nie przyjmiesz i paczki nie odbierzesz bo jako osoba prywatna nie masz takiego obowiązku. Prawo zwrotu towaru w ciagu 14 dni przysługuje przy zakupie od firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: :/ 04.12.15, 00:45 dokładnie. zwłaszcza, jeśli na aukcji były podane wymiary...Ja miałam sytuację, gdy sprzedałam używany wózek poprzez licytację. Odbiór osobisty. Pani obejrzała wózek z każdej strony, pojeździła nim i zadowolona zabrała do domu. Po czym dzwoni po kilku dniach, że chce go zwrócić, bo jednak krzywo jeździ (!). Zwrotu odmówiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: :/ 04.12.15, 08:36 Niech pani kupująca poda ci podstawę prawną, jeśli chce zwrócić to niech ci napisze, na jakiej podstawie. Odpowiedz Link Zgłoś