aanna6 05.05.10, 16:44 Chciałam zapytac czy ktos stosował i jakie rezultaty bo nie wiem czy warto kupic . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kota_marcowa Re: alli warto? 05.05.10, 17:58 Mi diabetolog powiedział, że szkoda kasy. Po pierwsze nie można tego brać długo, nie na każdego działa i raczej bez rewelacji, a skutki uboczne to tłuste plamienia z odbytu i biegunka gigant więc nie poleca. Mnie to zniechęciło i zrezygnowałam, zamiast tego stosuję dietę białkową Dukana i póki co jestem zadowolona. Sama ciekawa jestem opinii osób które stosowały alli, jak się czułyście, czy są skutki uboczne i czy działa? Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: alli warto? 05.05.10, 18:37 Marcowa a dietę ktoś Ci polecił czy sama sobie wprowadziłaś? Pamiętaj o kontrolowaniu stanu nerek (badanie moczu). Diety wysokobiałkowe bardzo obciążają nerki i nie powinny być stosowane przez osoby które mają problemy z nerkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: alli warto? 05.05.10, 18:53 Tak, ten sam lekarz. O nerkach wiem i też jest nie wskazana dla osób z niskim ciśnieniem z powodu ilości wypijanej wody. Jeżeli ktoś ma nerki w porządku i pije wymaganą ilośc płynów to wszystko jest ok. W zasadzie każdą dietę odchudzającą powinny stosować osoby zupełnie zdrowe, bo w jakis sposób obciąża organizm. Ja już stosowałam wszystkie możliwe; i 1000kcl z aerobikiem i kapuscianą i inne cuda i ta jest (nie wiem czemu) JEDYNA, która na mnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: alli warto? 05.05.10, 19:55 Ja bym podeszła do sprawy wybiórczo Zastosowała rady zawarte w reklamie Alli a samo Alli olała czyli mniejsze porcje, zdrowszego jedzenia. 5 posiłków dziennie plus ruch. Niespecjalnie odkrywcze ale podejrzewam, że skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
agysa Re: alli warto? 06.05.10, 09:16 JA stosuję od 2 dni Linea`e i od miesiąca dietę Dunkana. Co do diety to rewelacja a co do środków to tylko wspomagacze. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: alli warto? 06.05.10, 09:36 W Alli substancją czynną jest orlistat w dawce 60 mg. To ta sana substancja, która występuje w leku na receptę -Xenicalu.Xenical zawiera dawkę dwa razy większą-120 mg. Moja koleżanka z pracy z pokoju obok (wybaczcie wyrażenie) zesr.ała się w biurze zanim dobiegła do toalety.Nie była w stanie kontrolować biegunki tłuszczowej. Nie ona jedna. Nie chcę myslec, co działoby sie, gdyby wzięła Xenical. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: alli warto? 06.05.10, 16:27 Twoja koleżanka musiała zbyt tłusto jeść. Przy niskotłuszczowej diecie, nie ma mowy o biegunce tłuszczowej. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: alli warto? 06.05.10, 11:32 lepiej dieta ŻP-2x zryj połowę, żuj powoli i wiecej ruchu orlistatem mozna sobie nieżle zaszkodzić, np nie bedą sie wchłaniac dobrze witaminy rozpuszczalne w tłuszczach np A, E pomijam mega "sluuurp" w łazience - jak ktos dobiegnie Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka1234 Re: alli warto? 06.05.10, 12:15 Nie warto!! To działa na takiej zasadzie jak esperal dla alkoholika. Bierzesz go i musisz pilnować diety, baaardzo ubogiej w tłuszcz, bo jak nie to szkoda gadać... Skutki uboczne są straszne, mało komfortowe są te oleiste biegunki i wycieki tłuszczu z odbytu Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: alli warto? 06.05.10, 12:26 To inhibitor lipazy trzustkowej czyli nie trawią się triacyloglicerole. Kończy się zaburzeniami wchłaniania witamin A, D, E, K. Mogą być też niedobory wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, że nie wspomnę o zaburzeniach funkcjonowania komórek nabłonka jelita itp. To dość drastycznie działający lek. A jak już powiedziano diety i tak trzeba pilnować, żeby się tłuszczem nie za...ć. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: alli warto? 06.05.10, 12:30 Jak on pomaga pozbyć się tłuszczu? Tylko ze spożytego jedzenia, czy też już nagromadzonego w ciele? Jeśli to drugie to czy przy cholesterolu też jest skuteczny? Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: alli warto? 06.05.10, 12:35 "Mechanizm działania leku polega na zablokowaniu enzymów trawiennych należących do lipaz. W wyniku tego działania tłuszcze spożywane z pokarmami nie ulegają hydrolizie do monoglicerydów i wolnych kwasów tłuszczowych i tym samym nie zostają wchłonięte z przewodu pokarmowego." Za wikipedią. Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: alli warto? 06.05.10, 13:00 Działa tylko na lipazę trzustkową, która trawi trójacyloglicerole. To blokuje pobieranie przez organizm kwasów tłuszczowych z pokarmu. Wtedy oczywiście takie nieobecne pokarmowe tłuszcze nie odkładają się w organizmie. Ale jeśli przy okazji zjadamy dużo węglowodanów to z nich sobie takie trójacyloglicerole sami wyprodukujemy, i jak to mówią dupa blada. Na trawienie i wchłanianie cholesterolu w zasadzie nie ma wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re: alli warto? 06.05.10, 13:33 dzieki to chyba zrezygnuje , probowałam juz dietek ziółek tableteczek i guzik a jem mało Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re: alli warto? 06.05.10, 13:41 ruszam sie przy 2 maluchow nie mam wyjscia Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: alli warto? 06.05.10, 13:40 Czyli jednym zdaniem, mogę jeść kiełbasę i brać Alli ale będę wtedy miała tłustą s...kę, więc lepiej tej kiełbasy nie jeść. Tylko po co wtedy Alli brać? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: alli warto? 06.05.10, 13:44 Żeby Ci również związało ten tłuszcz, który i tak przyjmiesz z mniej tłustym jedzeniem? Nie dasz rady przecież jeść samych rzeczy 0% Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: alli warto? 06.05.10, 13:48 > Ale jeśli przy okazji zjadamy dużo węglowodanów > to z nich sobie takie trójacyloglicerole sami wyprodukujemy, i jak > to mówią dupa blada. To wtedy jest to co powyżej, biorąc pod uwagę koszt Alli, u mnie w aptece w promocji to było 150zł to wywalanie pieniędzy w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: alli warto? 06.05.10, 13:48 Ten lek powinien być stosowany w LECZENIU OTYŁOŚCI, gdy mamy też psychologiczne uzależnienie od jedzenia (a z tego się tak szybko nie wychodzi), a nie przy takim sobie odchudzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
may_am_1 Re: alli warto? 16.05.10, 20:35 A moja znajoma jest lekarzem i powiedziała że alli pic na wodę, i szkoda kasy, lepiej w acai berry zainwestować brałam acai select i świetnie pomogło zwiekszyc efekty codziennych brzuszków pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś