jagodasoft2 18.06.10, 13:40 czy ktoś ma takie łóżko? lub widział na żywo. Chodzi mi o to czy jest stabilne, czy ta szuflada i drugie łóżko wysuwane nie jeżdżą na tych kołkach jak chcą, bo prowadnic tam nie ma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberka Re: Podwójne łóżko - Opinie 18.06.10, 14:04 nie wiem jak konkretnie ten model ale pamiętam,że jako dziceko zawse takie chciałam . Miała koleżanka i spała tam z bratem ale łóżko ma duuuży minus: osoba śpiąca wyżej musi wejść przez tę osobę na dole, przez głowę, nogi alebo wpół i to było niefajne. Dlatego swoim dzieciom kupię normalne, wysokie łóżko piętrowe. iza Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Podwójne łóżko - Opinie 18.06.10, 14:11 Też chciałam im zawsze kupić piętrowe (moje marzenie z dziecinstwa) ale starsza często w nocy spaceruje, a to pić a to siku i obawiam sie ze mogłaby któregoś razu nie obudzić się do zejścia dlatego szukamy alternatywy. A teraz i tak śpią razem na tapczanie więc też po sobie chodzą Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Podwójne łóżko - Opinie 18.06.10, 14:14 Też szukam czegos, co ewentualnie bedę mogla rozlozyc dla dwojki. Znalazlam rozsuwane lozka Karok - Piętrusa: www.pietrus.pl/index.php?page=karol&id=45 . Niestety na zywo ich nie widzialam a opinii tez nie znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś
annka78 Re: Podwójne łóżko - Opinie 18.06.10, 14:36 Asiu zobacz w IKEA seria ODDA ma właśnie tego typu łożko moim zdaniem bardzo fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Podwójne łóżko - Opinie 18.06.10, 14:43 o tak, odda jest ok i ma bardzo fajny zagłówek do zagospodarowania iza Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Podwójne łóżko - Opinie 18.06.10, 16:07 No fajne ale nie dopatrzyłam się pojemnika na pościel, a pozostawianie jej na wierzchu u mnie odpada Odpowiedz Link Zgłoś
mamawaw Re: Podwójne łóżko - Opinie 18.06.10, 16:36 w tym łzoku z ikea jest pojemnik ale wszytsko to drogie strasznie jak sie zsumuje www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/14991?sorting=name ja wybrałam takie www.pietrus.pl/index.php?page=karol&id=45 Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 mamawaw 18.06.10, 22:58 Jak dluga masz łóżko karol? Jak się sprawdza? Można spac na połowce, bez rozkladnia (jedna osoba)? A materace? Wystarczająco dobre (dobry?... bo nie wiem,czy jeden) To łóżko jest tylko w kolorze pomaranczowo zielonym? Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: mamawaw 18.06.10, 23:25 I ten Karol nie lata po podłodze, jest na tyle stabilne ze jak się wyciągnie dół to stoi w miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
mamawaw sprostowanie 19.06.10, 08:42 wybrałam takie ale kupie dopiero za kilka m-cy jak moje drugie dziecko wyrośnie z kołyski i przeniosę go do łóżeczka starszego synka(łóżeczko ma opcje tapczanika) łózko Karol będzie przeznaczone dla jednego dziecka ale z możliwością spania któregoś z nas jeśli zajdzie taka potrzeba. słyszałam jednak o łóżku dobre opinie stad decyzja o zakupie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 jagodasoft 19.06.10, 23:02 Czy masz to łóżko Karol? Ono ma tylko kolorystykę jak na zdjęciu? Jak w użytkowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: Podwójne łóżko - Opinie 18.06.10, 23:30 Też się zastanawiałam nad takim łóżkiem dla dzieciaków ale ostatecznie się nie zdecydowałam. Moje 'przeciw' po obejrzeniu u znajomych były takie - nie daje wiele więcej prywatności niż zwykła wersalka czy inne łóżko rozkładane z jednym materacem (a tam przynamniej można zwykle zejść bokiem nie przechodząc przez drugą osobę), rozkłada się mniej wygodnie niż wersalka i zajmuje więcej miejsca niż piętrówka, nie podoba mi się wizualnie (takia harhara) i przez to że jest wysokie nie jest wygodne dla dzieci w ciągu dnia (moich które są młode i niewygodnie im się było tam wspinać). Ostatecznie zdecydowaliśmy się na niską piętrówkę. Nie wiem w jakim wieku są Twoje dzieci ale jeśli masz obawy co do piętrówki to może niech narazie śpią tak jak teraz a jak poczujesz że dorosną to im kupisz. Ja miałam w dzieciństwie pokój z siostrą i naprawdę bardzo sobie chwalę piętrowe łózko - daje dużo prywatnosci we wspólnym pokoju, wydziela przestrzenie, pozwala czytać czy uczyć się przy lampce bez przeszkadzania drugiej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Podwójne łóżko - Opinie 19.06.10, 00:00 My mamy łóżko piętrowe już ponad 3 lata (mały miał roczek jak zaczął spać na dole a starszy 4 latka -na górze) teraz mają 7,5 oraz 4,5 i nie mogę patrzeć na to łóżko (wbrew pozorom zajmuje dużo miejsca, chłopcy mają pokój długi ale wąski i to łóżko wygląda w nim jak jakiś bezużyteczny sześcian ) , jesienią kupię im łóżko z pierwszego linku (z allegro) ponieważ starszy nie chce już spać na górze, mały też chce spać na dole, ogólnie to chcieliby spać razem ale ja nie mam miejsca żeby im to łóżko rozłożyć na dwa, drugą sprawą jest fakt, że nasz piętrus ma wysokość ok 160cm (czyli jest niskie) i młodszy budzi się latem w środku nocy, tak spocony że aż mokry, rok temu jak się z nim położyłam gdy mnie prosił to zauważyłam że u niego na dole niema czym oddychać, teraz śpią przy uchylonym oknie a u niego i tak jest strasznie duszno. Podejrzewam że zamówimy je około października jak już wyjdziemy na prostą po wakacjach i wyprawkach przedszkolno-szkolnych Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Podwójne łóżko - Opinie 19.06.10, 00:05 Teraz pościele wrzucam na górę i przykrywam kocem, w szufladach dzieci mają zabawki, jak kupię to drugie łóżko to będę pościele wrzucała do naszej sypialni a szuflady będą nadal do zabawek. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Podwójne łóżko - Opinie 19.06.10, 08:27 Mogę się wypowiedzieć na temat takiego niskiego piętrusa, jak na zdjęciu w pierwszym linku, gdyż mam takie łóżko od 3 lat. ( wcześniej chłopcy mieli tradycyjnego wysokiego piętrusa, ale rzeczywiście wizualnie zabiera dużo przestrzeni ) Na 100% w takim niskim piętrusie nic się nie rozjeżdża, ani szuflady, ani to dolne łóżko. Wszystko jest stabilne. Najpierw moi chłopcy spali tak, jak na tym zdjęciu, czyli jeden wyżej, drugi niżej równolegle do drugiego. Starszy nie budzi się w nocy i nie schodzi, więc nie bałam się, że przypadkiem nadepnie młodszego. W ciągu dnia dolne łóżko nie było wsuwane do końca, tylko tak do połowy, tworzyła się w ten sposób taka kanapa z oparciem (oparcie tworzyło wyższe łóżko). Szuflady -świetna sprawa, mieszczą całą pościel, pidżamki i pluszaka. Dolne łóżko, dzięki temu, że jest całkowicie osobno, można zupełnie wyjąć i przestawić, nam się to przydało, gdy przyjeżdżała rehabilitantka robić masaże- potrzebne wtedy było łożko z dostępem z każdej strony, wysuwaliśmy dolny tapczan na środek pokoju i już. W tej chwili znudziło się chłopcom codzienne wsuwanie i wysuwanie łóżka i zmieniliśmy całkowicie układ: wyższe łożko stoi wzdłuż jednej ściany, a niższe stoi prostopadle do niego( wzdłuż drugiej ściany) i tylko lekko wchodzi pod wyższe- utworzyła się jakby ogromna rogówka-zarzucona poduchami świetnie się sprawdza w ciągu dnia: na niższej części można bez problemu siąść, pod wyższą utworzyła się fajna skrytka- chłopaki uwielbiają się tam bawić, tworzą namiot, bazę..co im tylko wyobraźnia podpowie. Wg mnie taki niski piętrus jest dużo ciekawszy niż wysoki, zajmuje mniej przestrzeni ( bo nie do sufitu, jak wysoki, tylko normalnie, do 1/3 wysokości ściany), dzięki temu, że to dolne jest osobno można łatwo nim manewrować, wyjąć całkiem, przestawić. Minusy: te kółeczka, nawet gumowe, rysują jednak panele -mamy drewniane i od codziennego wyjeżdżania jednak ślady powstawały- teraz, gdy łożko stoi jak rogówka to nie musimy codziennie jeździć łóżkiem. No i materac: zrezygnowaliśmy z tych gąbkowych, które były jakby w standardzie-zamówiliśmy porządne, sprężynowe. Poza tym łóżko super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Podwójne łóżko - Opinie 19.06.10, 11:19 W tej chwili niski piętrus stoi u nas w takim układzie: img444.imageshack.us/img444/2048/1939364.jpg img180.imageshack.us/img180/4725/1939359.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Podwójne łóżko - Opinie 19.06.10, 23:25 Mam łózko wysuwane na tej zasadzie, ale z VOX-u. Wg mnie jest nieco lepsze, bo boki są pełne, łóżko z dołu można wysunąć i postawić w dowolnym miejscu, dolne łózko można podnieść do góry, czyli ma wówczas wysokość niskiego łózka, ale nie stroi na ziemi. Oczywiście ma również skrzynie a pościel i to dość obszerną. Mnie mieściły się swobodnie dwa komplety pościeli, tyle, że my śpimy pod bardzo cienkimi kołdrami. Minus jedynie taki, ze aby wysunąć dolne łóżko w pokoju musi być porządek, co niekiedy przy dwójce małych dzieci jest trudne. Moje dzieci spały na takim łóżku około trzech lat, po przeprowadzce każde ma swój pokój, ale z łóżka nadal korzysta syn (tylko z góry). Generalnie bardzo sobie chwaliłam takie właśnie rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Podwójne łóżko - Opinie 20.06.10, 15:12 Również mamy łóżko Karol, kupiliśmy je 2 lata temu na Allegro. Jakośc wykonania bardzo dobra, jedyny minus to beznadziejnie miękkie materace. Chcemy wymienic je na inne, problem jednak w tym, że są to materace o nietypowych wymiarach. O ile na górne łóżko jakoś tam pasuje regulowany materac z Ikei, to na dolne nie pasuje już nic... Nie wiecie gdzie można byłoby dokupic taki materac? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Podwójne łóżko - Opinie 20.06.10, 15:43 Ja zamawiałam u tego sprzedawcy, u którego kupowałam łóżko, miał do wyboru albo gąbkowe, albo sprężynowe-kieszeniowe. Wiem, że jest firma, która robi porządne materace na wymiar, moi teściowie tam zamawiali, zapytam, jaka to firma i jak tylko sie dowiem, napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Podwójne łóżko - Opinie 20.06.10, 16:13 Mam takie samo łóżko jak w linku pierwszego posta i wydawało mi się, że moje nazywało się Karol. A na Allegro ten model wystepuje pod nazwą Patryk. Mniejsza o imiona, łózko jest godne polecenia . Iwek, a mogłabyś podac mi na priva nicka sprzedawcy u którego kupowałas swoje łóżko? O ile pamiętasz oczywiscie, bo ja nie pamiętam a w swoich komentarzach jakoś znależc nie mogę... Może on będzie miał materace sprężynowe? Odpowiedz Link Zgłoś
uloni Re: Podwójne łóżko - Opinie 20.06.10, 16:45 My mamy bardzo podobne www.allegro.pl/item1074745060_lozko_pietrowe_wysuwane_tolek_od_sms_meble.html akurat chciałam białe i tylko takie miało tą opcję. Kupowałam w sumie od tego sprzedawcy tylko nie przez allegro a przez ich stronę internetową bo akurat na allegro nie sprzedawali jeszcze białych no i była możliwość wyboru materaca i cena ciut niższa. Górny materac zamieniłam na grubszy z pianką lateksową, drugi mam standardowy za miękki nie jest na pewno. U mnie normalny piętrus nie wchodził w grę bo pokój dzieci jest na poddaszu i byłoby za nisko, a tu tez można rozdzielić całkowicie łózka na noc a w dzień chować i zajmują mniej miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 VOX a jedniopoziomowe łóżko z Piętrusa 20.06.10, 22:24 Kto korzysta ze wspomnianego łóżka VOx? Czy ono po rozlozeniu jest na rownym poziomie z gornym łóżkiem? Na stronie tak nie widac, a czytalam w tym wątku, że jest rowne. Czy , Waszym zdaniem jednopoziomowe łóżko Karolina z Piętrusa będzie wygodniejsze? Potrzebuję łóżko dla jednego dziecka, ale pokój mojego dziecka będzie w razie koniecznosci pelnil rownież funkcję sypialni dla gosci, dlatego chcę coś, co da się rozlozyc i wygodnie na tym wyspać. Odpowiedz Link Zgłoś
enut Re: Podwójne łóżko - Opinie 21.06.10, 09:48 Ja mam takie: www.abra-meble.pl/lozko_fiesta,prod,703,9,2,0,1,1,2.html Co wazne dla mnie: lozko nie ma tylu bocznych szczebelkow, jak na linkach powyzej i ten przeklety kurz nie zbiera sie w zastraszajacych ilosciach. Szuflada jest pojedyncza, mimo ze przod wyglada na dzielony. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 jednopozziomowe Piętrusa- gdzie? 27.06.10, 21:54 Gdzie mozna zbaczyc łóżko jednopoziomowe dwuosobowe piętrusa, o ktorym byla mowa wyżej? Kontaktowalam się ze sklepami w Poznaniu , ktore widnieją na stronie jako "dystrybutor" i okazuje sie, ze mogą łóżko sprowadzic na zamowienie. A ja przed zakupem chcę go obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: jednopozziomowe Piętrusa- gdzie? 28.06.10, 09:37 Up up, moze jednak ktos widział? Najchętniej okolice Łodzi czy Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: jednopozziomowe Piętrusa- gdzie? 12.07.10, 11:18 up,up ... Ja wciaż szukam ... Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Podwójne łóżko - Opinie 05.11.10, 10:27 Nie wiem czy ten post jest jeszcze aktualny, ale odnośnie łóżka Patryk mogę powiedzieć tylko jedno- fuszerka, i totalna porażka. Stelarz do natychmiastowej wymiany, nie nadaje się do niczego. Jak już się go ufixuje, aby nie latał po całym łóżku, to dziecko się jeszcze na tym łóżku wyśpi. Osoba dorosła już nie, bo stelarz sie zarywa. Łóżko trzeba sklejać , bo się rozchodzi. Dobrze, że mąż zna się trochę na stolarce i doprowadził łóżko do stanu używalności. Jedyny plus to wygląd- łóżko prezentuje się bardzo ładnie. Tak poza tym to same minusy. Podsumowując- Łóżko tak, ale nie od tego sprzedawcy. Odpowiedz Link Zgłoś