Dodaj do ulubionych

wózek "laska"

15.03.04, 00:40
Drogie emamuski
Kolejny raz prosze o pomoc i mam nadzieje, ze nie zostane bez fachowej
porady, wiem ze moge na Was liczyc. Nie jestem pewna czy tego typu wozki
nazywaja sie laskami ale chodzi mi o taki skladany wozeczek dla troche
starszych dzieci, ktory mozna latwo zlozyc i zajmuje malo miejsca. Jeszcze 10
lat temu kiedy wogole nie interesowala sie dziecmi widywalam takie wozki,
byly dosc popularne. Jestem ciekawa czy cos sie zmienilo i czy te wozki teraz
skladaja sie moze nie tylko wzdluz ale i wszez aby mozna bylo latwo wrzucic
do bagaznika bez specjalnego zachodu.I jeszzce jaka jest ich cena (uzywane i
nowe)Pozdrawaim Utalia
Obserwuj wątek
    • ewok Re: wózek "laska" 15.03.04, 11:34
      Hej Laska. Ten wózek to nie "laska" a "parasolka" - lekki wózek przewozowy.
      Są to wózki dla dzieci, które już same chodzą (po 18 mies. życia). Przydają się
      (te wózki, a nie dzieci) podczas dłuższych wypadów (wakacje, zakupy itp.), gdy
      dziecko się zmęczy i już nie chce iść, a rodzic nie ma siły nieść 12-20
      kilogramowego klopsa. Te wózki są zazwyczaj lekkie i tanie (no poza Peg Perego)
      i składają się do wymiarów dużego parasola, często też zaopatrzone są w pasek,
      tak aby można je było nosić na ramieniu jak torbę. Ja mam Babydreams Buggy (4,5
      kg, 150 PLN) www.babydreams.com.pl/ i jestem z niego zadowolona.
    • dynkaa Re: wózek "laska" 15.03.04, 12:07
      Hej!
      Też chciałam babydreamsa, ale mają być w sprzedaży pod koniec marca. Kupiłam
      więc zwykła niefirmową "parasolkę" w Geancie i też jestem zadowolona kosztowła
      chyba 80zł.
      • utalia Re: wózek "laska" 15.03.04, 13:22
        Dzieki za wyjasnienia Dziewczynki. Juz po wyslaniu tego listu mialam takie
        przeczucie, ze z ta "laska" to nie do konca tak. Ale ja mam dar do przekrecania
        nazw. Stronka internetowa bardzo fajna. Faktycznie cena do wyttrzymania. Co
        prawda moja malwina ma dopiero skonczone 13 miesiecy ale juz bardzo dobrze
        chodzi (mniej wiecej od grudnia) a mieszkamy na wsi i jestesmy zmuszeni na
        wszelkie zakupy jechac do oddalonego ok. 16km miasteczka. Zwykle mamay malo
        czasu bo sklepy zamykaja tam ok. 17-18. Centrum jest dosc rozlegle jak na
        spacerowanie z bobasem o wadze 11 kg. Natomiast wozenie w bagaznku wozka
        spacerowki, pakowanie wyklucza zaloadowanie zakupow do tegoz bagaznika. Mamy
        jeszcze nosidlo stelazowe ale domyslacie sie ze chodzenie po miescie z siatkami
        z zakupami i jeszcze nosidlem na plecach to niezbyt dobry pomysl. Dlatego
        wpadlam na pomysl z ta "laska" a raczej jak sie okazalo Parasolka. I prosze
        jeszcze o informacje czy ten wozek latwo pakuje sie do bagaznika samochodu typy
        seat ibiza? czyli samochodu sredniego. Jak ajest jego dlugosc? I moze ktos
        mialby ochote sprzedac wlasnie taki wozeczek? Ten babydreams buggy, jest
        calkiem fajny. A ten w wersji travel jest chyba zbyt rozbudowany sadzac po
        cenie? czy ogladalas go ewo? Pozdrawaim Utalia
        • ewok Re: wózek "laska" 15.03.04, 13:46
          Nie oglądałam travela, bo nie był mi potrzebny wózek wypaśny, a - tak jak
          Tobie - zapasowy (mam spacerówkę Bebe-confort). Najważniejsze dla mnie było czy
          jest lekki, czy łatwo się składa, czy jest tani i czy mieści się w bagażniku
          (Punto). Wszystkie odpowiedzi na tak.
          • utalia Re: wózek "laska" 15.03.04, 19:47
            Na zdjeciu zbytnio nie widac, ze jest "wypasny", myslalam ze to tez parasolka.
            mam jeszcze jedno pytanie czy kolka sprawuja sie dobrze na nierownosciach. Nie
            chodzi mi oczywiscie o kakolomne wybryki bo nie do tego sluzy ten wozek ale
            mialam doswiadczenie z wozkiem o podobnych malych koleczkach, ktory odmawial
            posluszenstwa na byle peknieciu chodnikowym. W naszym miasteczku gdzie robimy
            zakupy chodniki nie sa zbyt gladkie wiec dlatego wole sie upewnic co do tej
            kwestii. Ogladalam Antoska, spodobal sie Malwinie. Ile teraz ma? Niestety
            zobaczylysmy tylko 2 pierwsze fotki, reszta jest dla nas nieczytelna a szkoda
            byc moze zobaczylybysmy Antoska w opisywanym wozku. Utalia
            • dorotadu Re: wózek "laska" 15.03.04, 21:55
              moze ja sie wtrącę smile
              hmm nie wydaje mi się aby travel był "wypasny" od buggy różni sie tym że
              rozkłada sie do spania i ma budkę (b. ma tylko troche odchylane oparcie i
              daszek)
              może choć troche pomogłam
              • utalia Re: wózek "laska" 15.03.04, 23:13
                Dzieki Doroto, teraz wiem ze jednak wystarczy mi buggy, poniewz mysle ze
                niejest az tak mi potzrebna budka i odchylanie do spania, bo jak pisalam wozek
                ma sluzyc jedynie do przewiezienia dziecka w trakcie zakupow. Bardzo podobaja
                mi sie te wozki ale dobrze by bylo kupic uzywany, bylby jeszcze tanszy a nie
                zalezy mi aby byl taki nowiutki. Utalia
            • ewok Re: wózek "laska" 16.03.04, 11:45
              No rzeczywiście przesadziłam z tym "wypaśny". Ten travel to też jest parasolka,
              ma tylko trochę więcej funkcji niż byggy, no i jest cięższa i droższa. Buggy
              sprawuje się dobrze na chodnikach (ja też używam go do zakupów na mieście),
              tzn. trochę nim trzęsie (słaba amortyzacja - jak to w parasolce) ale jedzie bez
              przeszkód.
              To miło, że zajrzałaś na nasze zdjęcia. Antoś (jak widać poniżej) ma 1,5 roku
              (18 mies.)
              • utalia Re: wózek "laska" 16.03.04, 12:24
                Ewusiu, no wlasnie nie widzimy Antosia w tak dojrzalym wieku, w jakim jest
                teraz, bo jak pisalam zdjecia nie chca nam sie wyswietlic poza tymi dwoma
                pierwszymi ale na nich to jeszcze malutki chlopczyk (o ile teraz juz jest duzy,
                ha ha). Ciesze sie, ze dobrze "sunie" po chodnikach, ze troche trzesie nam
                rowniez nie przeszkadza, w koncu to nie kanapa do wypoczynku tylko srodek
                przewozowy. Utalia
                • ewok Re: wózek "laska" 16.03.04, 13:15
                  Hej Utalia, a zaglądałaś na nasze zdjęcia klikając na czerwony napis "Antoś" w
                  mojej sygnaturce? Kieruje on już do aktualnych zdjęć. Acha - nie ma tam zdjęć w
                  wózku buggy (postaram się to nadrobić smile, tylko w bebe-confort.
                  Widziałam Twoją Malwinkę, ale to dorodna dziewuszka, ma piękne włosy, po Tobie?
    • edytkus Re: wózek "laska" 16.03.04, 18:57
      Takie male wtracenie. Mam trzy parasolki (takie zwykle najzywklejsze: kawalek materialu na stelazu) i w
      instrukcji kazdej jest napisane ze nadaja sie od wieku w ktroym dziecko umie juz samo sztywno
      trzymac glowe. Mysle ze to za niska granica wieku, ale 18 m-cy to tez lekka przesada (chyba ze ktos
      uzywa wozka zamiast spacerowki). Widzialam w tym noworodki - SZOK!!!
    • edytkus Re: wózek "laska" 16.03.04, 18:57
      Mozecie mi powidziec czy wozki Babydreams przy zakupie sa jakos zapakowane?
      • utalia Re: wózek "laska" 16.03.04, 23:04
        E! No teraz widzimy Antoska! Swietny chlopak, Malwina prosi abym jakos ja z nim
        umowila. Malwinka ma bujne wloski pewnie po mnie choc moj mezus tez ma dosc
        mocne ale lekko kedziezawe. Za to kolor raczej po nim, choc Malwina ma
        jasniejszy. Ja mam kolor jasny.Pewnie, ze przesada zeby noworodek jezdzil w
        takim wozku. Mysle, ze pownno sie liczyc to czy dziecko juz chodzi. Malwina juz
        chodzi wiec jej sprawei taki wozek a raczej sobie.
        Utalia
      • ewok Re: wózek "laska" 17.03.04, 12:26
        Hej Edytkus - miło Cię widzieć smile Czyżbyś chciała kupić jeszcze jedną parasolkę?
        Ja kupowałam buggy w zwykłym sklepie i był zapakowany w worek filiowy.
        W internecie sprzedają go tu:
        www.swiat-dziecka.pl/kategorie/wozki/cat_6.php
        a to strona producenta: www.babydreams.com.pl/

Utalia, miło mi, że udało się Wam obejrzeć aktualnego Antosia.

Zgadzam się z Wami obiema, że nie trzeba przesadzać z tym wiekiem wózkowym.
        Ja kupiłam ASowi ten wózek na wakacje, gdy miał 11 miesięcy
        • utalia Re: wózek "laska" 17.03.04, 19:52
          Dzieki za wskazanie strony internetowej gdzie mozna kupic. Co prawda ten sklep
          znam i patzrylam na wozki typu parasolka ale jakos nie zwrocilam uwagi na to co
          potrzeba. A moze wiesz ile sie placi za przesylke w :swiecie dziecka"? Utalia I
          jeszcze z ciekawosci zapytam jaki masz kolor?
          • ewok Re: wózek "laska" 18.03.04, 13:47
            Utalia, nie wiem ile kosztuje przesyłka, do tej pory nic w tym sklepie nie
            zamawiałam. Wyślij do nich e-maila z zapytaniem.
            Mój wózek w sklepie tradycyjnym kosztował 150 PLN (w sierpniu 2003r.).
            Ja mam kolor 04 - granatowo-szary. Moim zdaniem najładniejszy jest kolor 03 -
            niebiesko-granatowy, ale wtedy takiego nie było w sklepie. Mój kolor wybrałam
            ze względu na to, że jako jedyna (za wszystkich czterech) ta granatowa
            tapicerka nie jest ortalionowa tylko jakby sztruksowa - moim zdaniem mniej
            odparzająca.
            Kolor 01 ma moja kuzynka - też jest ładny, natomiast kolor 05 - kratka
            w rzeczywistości prezentuje się nieszczególnie.
            • utalia Re: wózek "laska" 21.03.04, 20:14
              Dzieki ewa, za szczegolowe informacje, rowniez co do koloru. Wlasnie bylam
              przez dwa dni w stolicy i mialam nadzieje, ze zobacze jak wyglada ten wozek i
              jezeli nie zobacze czegos czego bym sie niespodziewala to bylam zdecydowana
              kupic. Ale niestety, w sklepie okazalo sie, ze do konca marca tych wozkow nie
              ma. Wiec na razie czekam. Utalia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka