tu_mama 20.07.10, 12:58 szukam porady i natchnienia jakie zabawki uważacie za ciekawe, rozwijające, zajmujące dla dziewczynki w wieku ok. 2 lat (20mcy). ma ich trochę więc nie będe wypisywać, ale czas dokupić może coś nowego, a brak mi pomysłu... możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pacynka27 Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 20.07.10, 13:18 Moja 20 m-czna bardzo lubi: -hulajnogę, chce jeździć codziennie(sam się nie odpycha trzeba ją pchać) -basenik -wszelkie kubeczki w różnych rozmiarach(używa ich w wannie, baseniku i w piasku, nalewa, przelewa, przesypuje, miesza) -sortery i układanki typu włóż zwierzątko we właściwe miejsce -ciastolinę (gniecie, rwie, wyciska zwierzątka, domki, samochody z foremek -książeczki z obrazkami -bańki (umie już robić sama takim specjalnym urządzonkiem ) -znikopis -pieczątki Odpowiedz Link Zgłoś
podkrecone Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 20.07.10, 13:25 o fajny watek moja w sierpniu skończy dwa latka. wszystko co napisane powyżej + Lala bobas z butla do karmienia i kocykiem do spania ostatnio jest jej ulubiona zabawką wczesniej jakos lala była nie zauważana i jeszcze akcesoria do zabawy w lekarza i sklepik Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 20.07.10, 13:29 To chyba macie wyjątkowo skupione i spokojne dzieci. Moja mała głównie biega, płaczącą lalkę oddaje mnie do przytulenia. Jedynie potrafi godzinami oglądać książeczki, słuchać bajek i pokazywać, co jest na obrazkach. Ale i tak głównie biega Ciastolina, pieczątki, kredki i inne leżą w szufladzie czekając na lepsze czasy, bo one są dobre, owszem, ale na trzy sekundy... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 20.07.10, 13:30 - piaskownica z akcesoriami - rowerek tryzkołowy i samochód odpychacz - serwis kawowy +obiadowy + garnki Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 20.07.10, 14:34 Nie dzielilabym zabawek dla 2-latka na odpowiednie dla chlopca i dziewczynki, dzieci w tym wieku interesuja sie podobnymi zabawkami. Mam corke i syna, nie pamietam juz co corka lubila w wieku 2lat a syn za kilka dni skonczy 3 lata i ulubione zabawki to kuchnia, lalki - baby, wozek itp. oprocz tego lubi ciastoline, kolejke, piaskownice, zwiarzatka, klocki, zabawy z woda i cala mase roznych innych, oprocz tego chodzi do przedszkola od kiedy skonczyl 10 m-cy wiec tam tez ma sporo ciekawych zajec. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 20.07.10, 14:44 Mój niespełna dwulatek uwielbia duplo, wózek dla lalek, rowerek, ciastolinę, kubeczki, basenik, pana kartoflaną głowę, farmę z FP, piłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama autorka 20.07.10, 15:15 no właśnie moja córka też raczej z tych zabieganych wózek ma, wozi lale, ma pchacza, kuchenke z akcesoriami, klocki, lale, misie, bajki, farme Bebiko, znikopis, "modeline", kredki itp itd. a ostatnio jakaś znudzona wszystkim.. mieszkam w bloku i odpada basenik - a szkoda.. a puzzle? układacie? albo klocki/układanki gdzie trzeba dopasować do siebie części? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: autorka 20.07.10, 15:21 o właśnie drewniane puzzle, jak najbardziej i zobacz z granny gry logiczne dla maluchów od 2 lat-Moje Pierwsze Gry oraz "Dzień i Noc" z serii Smart Games. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: autorka 20.07.10, 15:36 moja 20-miesięczna córka jest teraz na etapie rysowania, a więc wszelkie rodzaje kredek mile widziane lubi też farmę (sukcesywnie dokupuję jej małe zwierzątka, ma teraz cały kosz i lubi się nimi bawić, ustawiać, wsadzać do zagrody itp.) interesują ją też klocki lego duplo - lubi budować wieże oczywiście książeczki też są na topie - a najlepiej takie z okienkami znikopis, ciastolina, plastelina, farby też uwielbia potrafi też na dłuższy czas zająć się tablicą magnetyczną Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: autorka 20.07.10, 17:41 Moja córka w wieku około dwóch lat najchętniej bawiła się drewnianymi klockami i domkiem teletubisiów, ale najukochańszą zabawką była farma FP. Odpowiedz Link Zgłoś
milanaa Re: autorka 20.07.10, 17:55 - Zwierzatka plastikowe - ustawia, udaje odglosy, karmi - Laptop dzieciowy z piosenkami do ktorych spiewa i tanczy - Ciastolina - Farby - Piaskownica + foremki, lopatki, kubeczki itp. - Plastikowe jedzenie, ktorego ma mnostwo- warzywa, owoce, slodkosci, karmi tym wszystkie miski i mame - Autka chyba tyle z ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: autorka 20.07.10, 18:36 a na blakonie, macie może, bo wiem, że nie zawsze jest? My teraz bedziemy zabezpieczć balkon i go troche "ocienieć", -mam zamiar tam wstawić mały basenik i lezak dla siebie żeby nadzorowac łobuza Odpowiedz Link Zgłoś
o.el Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 20.07.10, 18:36 Ulubiona zabawka mojego syna jest wozek dla lalek. KUpilam taki najzwyklejszy za 20 zl i wszedzie jezdzi z wozkiem Lubi tez jezdzik, czytac bajki, ogladac muppety, bawic sie swoja koparka, kopac pilke. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 20.07.10, 22:13 Moja ma wprawdzie 20 m-cy i nie obędzie sie bez rowerka i szafki taty z kabelkami, starymi płytami, telefonami itd. Poza tym przebiera, karmi, buja lale i innych przyjaciół. Układanki już ja znudziły, ale chyba muszę kupic takie na 24 m+. W piaskownicy i wannie wszelkie kubeczki do przelewania, przesypywania. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_klary Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 20.07.10, 22:46 U nas ponadto jeszcze spore domino, obrazki do układania składające się z połówek, np człowieczek przeciety na pół, gra edukacyjna: "opowiem ci mamo". Duże 4 obrazki, z których układa się historyjkę, np. chłopczyk poszedł do fryzjera,pan fryzjer obciął włoski itd. Uwielbia słuchać i opowiadać. Mała ma równo 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 21.07.10, 09:22 - basen - piaskownica - piłka - konewka - wiaderka, łopatki itp. - klocki drewniane Odpowiedz Link Zgłoś
vtech.polska Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 03.08.10, 15:02 Może Hula-Kula? Nagraj pierwsze kroki i wygraj Hula-Kulę! Wystarczy zamieścić na tablicy VTech Polska na Facebooku krótki film pokazujący pierwsze kroki swojego dziecka. Nie traktujcie jednak tematu zbyt dosłownie! Przez „pierwsze kroki” rozumiemy wszystkie czynności, których najmłodsi dopiero się uczą i mają z nimi jeszcze odrobinę trudności. Film nie może t...rwać dłużej niż minutę. Nagrodzeni zostaną autorzy 4 filmów: 3 wybranych przez jury oraz 1 z największą ilością głosów „Lubię to!” na Facebooku. Nagrodami będą tym razem Migoczące Hule-Kule. Na prace konkursowe czekamy do 16 sierpnia 2010. Zapraszamy do zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiamig27 Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 18.08.10, 10:57 Mamy taką piramidkę: www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=6376012 Bardzo fajna, po ułożeniu szukamy np. słonia, czy piłek, lub mówię Małej "poszukaj klocka, na którym Adam śpi" itp. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.ama Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 18.08.10, 11:16 to ja dodam trochę takich edukacyjnych: -klocki -układanki /proste, drewniane/ -bajki do czytania ...a zajmujące to kuchenka z naczyniami Odpowiedz Link Zgłoś
fishi81 Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 18.08.10, 11:47 to ja dodam Bilibo..każdy ciekawski dwulatek będzie zachwycony www.tublu.pl/Zabawki_progresywne/Bilibo_kolor_zolty.html Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: zabawki "niezbędne" dla 2-latki 18.08.10, 13:07 młotek,mazaki i ew. długopis. zastosowanie dla nich znajdzie sobie sama ;p Odpowiedz Link Zgłoś