lupa_87 23.07.10, 14:00 -Workowy/ -moc około 2000/ -z filtrem Hepa/ -w miarę lekki/ -przede wszystkim w miarę cichy/ -podłogi raczej panele, bez dywanów, 85m2. Pomóżcie wybrać któryś model. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominiczka201 Re: Odkurzacze Zelmer 24.07.10, 10:59 Ja mam zelmera 1600.3 ht. Moc 1900 pisze na kartonie, że cichy, ale aż tak cichy to on nie jest . Jestem zadowolona ma regulowaną siłę z ssania i co mi w nim pasuje sterowanie z rączki nie trzba się schylać. Rura teleskopowa w zestawie 3 szczotki i 3 końcówki. no i 4 lata gwarancji Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: Odkurzacze Zelmer 24.07.10, 11:46 Też mam ten odkurzacz tyle, że z elektroszczotką. Idealny do twardych podłóg bo ma podgumowane koła. Boki też ma wyłożone taką gumą dzięki czemu nie poobija mebli. W moim odkurzaczu na wyposażeniu była szczotka do parkietów, nie wiem jak w tym uboższym. Bo ja ją głównie używam do odkurzania. Co do głośności - im większa siła ssania tym odkurzacz działa głośniej. Standardowo moc jest ustawiona na 3 i wtedy jest średniogłośny. Poziom 1 jest cichutki. Jedyna niedogodność z jaką się spotkałam to worki. Po zapasowe musiałam jechać do specjalistycznego sklepu z częściami zamiennymi. Alternatywą było zamówienie na stronie Zelmera. Nie ma tych worków w zwykłych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Odkurzacze Zelmer 24.07.10, 17:19 Mam Zelmera Syriusza z dodatkowa elektro turboszczotka, kupiony ze wzgledu na deske barlinecką. Sprawdza się dobrze, nie rysuje podłóg, szczotki mają przełącznik na gładkie pow i dywany. Polecam worki materiałowe takie białe wzmacniane, faktcznie idelanie zbierają bezpyłowo czego nie moge powiedzieć o zwykłych. Kupuje je bez problemu w EuroAGD i są w tej samej cenie co papierowe. Odpowiedz Link Zgłoś