wybitniemondry 02.08.25, 12:40 Podziwianie samochodów jest dla idiotów. To tak jakby się zachwycać pralką albo odkurzaczem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dodekanezowiec Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 13:24 Wiem, że znów wątek dla jaj, może trochę dla prowokacji. Ale dołożę swoje 3 grosze. Niech pralki czy odkurzacze zaczną produkować w 10 kolorach, w tym z dopłatą za metalik i np. czarny dach :) Niech jakiś element będzie w wersji do wyboru - per analogiam - jak 16, 17 i 18-calowe felgi :) Kolejne spostrzeżenie: A: Wyprowadzam się za miasto B: Czemu i gdzie? A: A tam gdzie jest 10 salonów samochodowych, będę sobie chodził patrzał na nie, oglądął. B: To nie lepiej sobie kupić? A; Ale ja się napatrzę na różne! Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 13:51 podziwianie dziel sztuki (jakichkolwiek) jest dla idiotow. tak samo jak butow, czy torebek. To tak jakby się zachwycać pralką albo odkurzaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 14:24 A co ze sztuką miesa w sosie chrzanowym? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 14:54 trypel napisał: > A co ze sztuką miesa w sosie chrzanowym? > A gdzie mizeria? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 14:55 Do sztuki miesa w sosie chrzanowym? W innym mieście i na innym talerzu Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 15:06 trypel napisał: > Do sztuki miesa w sosie chrzanowym? W innym mieście i na innym talerzu > No to ogórek konserwowy chociaż. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 14:57 marekggg napisał: > podziwianie dziel sztuki (jakichkolwiek) jest dla idiotow. tak samo jak butow, > czy torebek. Samochód dziełem sztuki? To tylko silnik i fotele owinięte blachą. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT - Podziwianie samochodów 03.08.25, 09:34 taaa - torebka to tylko kawalek szmaty owiniety skora. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 03.08.25, 09:46 marekggg napisał: > taaa - torebka to tylko kawalek szmaty owiniety skora. Prawda, cała prawda i tylko prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Podziwianie samochodów 05.08.25, 20:37 marekggg napisał: > taaa - torebka to tylko kawalek szmaty owiniety skora. No LV to nawet nie skora a cerata a ludzie za to placa jaby byla owinieta zlota folia.. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - Podziwianie samochodów 05.08.25, 23:03 Moja Zofia mi ostatnio powiedziała ze jakby zginęła przede mną a to absolutnie nie moge sprzedać jej torebek za tyle co mi mowi ze kupuje tylko spytać jej przyjaciółki. Albo wyguglowac. Dalej wolałem nie drążyć Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - Podziwianie samochodów 06.08.25, 07:32 trypel napisał: > Moja Zofia mi ostatnio powiedziała ze jakby zginęła przede mną a to absolutnie > nie moge sprzedać jej torebek za tyle co mi mowi ze kupuje tylko spytać jej prz > yjaciółki. Albo wyguglowac. Dalej wolałem nie drążyć > A to dziwne - mój kolega, zapalony rowerzysta, to samo żonie powiedział odnośnie swojej pokaźnej kolekcji rowerów (samochód ostatni raz w garażu mieścił mu się kilkanaście lat temu, teraz już nawet rowery nie za bardzo mu się w nim mieszczą), a wuj żony o swoich wędkach, łódce i sprzęcie wędkarskim. Musi ma mocnych promocjach wszyscy kupują 🙃 (kolega od rowerów ma nawet takie dziwadła, jak zapomniany już dzisiaj Sinclair C5 i przedwojenne polskie rowery) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - Podziwianie samochodów 06.08.25, 08:16 Bo to stary zart jest i w oryginale z wędkami chyba ale tak jej sie spodobał ze zaadaptowała. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 15:27 Podziwiać można dosłownie wszystko. Nawet skarpetki można. A samochody jak najbardziej.Mieszkajac wiele lat poza Polska-w niedziele sie nudziłem . I właśnie wtedy zwiedzałem salony różnych marek i najnowsze modele np. Audi, VW- bo w niedziele salony były otwarte . Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 15:53 bolo2002 napisał: > Podziwiać można dosłownie wszystko. Psie kupy też? Nawet skarpetki można. A samochody jak najb > ardziej.Mieszkajac wiele lat poza Polska-w niedziele sie nudziłem . I właśnie w > tedy zwiedzałem salony różnych marek i najnowsze modele np. Audi, VW- bo w nied > ziele salony były otwarte . Dlaczego nie wąchałeś skarpetek? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 18:11 wybitniemondry napisał: > bolo2002 napisał: > > Podziwiać można dosłownie wszystko. > > Psie kupy też? Ja zawsze podziwiam swoja. Zwlaszcza jak sie najem szpinaku. Wyglada wtedy jak krowia, istne dzielo sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 18:14 waga170 napisała: > Ja zawsze podziwiam swoja. Zwlaszcza jak sie najem szpinaku. Wyglada wtedy jak > krowia, istne dzielo sztuki. Zjadasz czy tylko wąchasz i podziwiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 18:20 Zjadam szpinak. Kupe trzymam, dostaniesz jak kiedys poprosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 19:19 waga170 napisała: > Zjadam szpinak. Kupe trzymam, dostaniesz jak kiedys poprosisz. Trzymasz w lodówce? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT - Podziwianie samochodów 03.08.25, 09:36 swieza lepsza. tez trzymasz torebke i buty w lodowce? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 03.08.25, 09:43 marekggg napisał: > swieza lepsza. O, smakosz! :D > > tez trzymasz torebke i buty w lodowce? Torebki nie mam. Buty mam na nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Podziwianie samochodów 03.08.25, 10:06 wybitniemondry napisał: > Torebki nie mam. To widac z twoich wpisow. Nie masz torebki, nie masz w niej nawet malych jajeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Podziwianie samochodów 03.08.25, 18:29 waga170 napisała: > wybitniemondry napisał: > > > Torebki nie mam. > > To widac z twoich wpisow. Nie masz torebki, nie masz w niej nawet malych jajecz > ek. A co Ty zbabiales czy zdziecinniales i na torbe z jajcami mowisz torebka z jajeczkami? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 04.08.25, 16:33 engine8t napisał: > A co Ty zbabiales czy zdziecinniales i na torbe z jajcami mowisz torebka z jaje > czkami? Waga już dawno dziecinnie zbabiał. Forumowicze mu tego nie uświadmiają, bo sami nie są dorosłymi umysłowo mężczyznami. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Podziwianie samochodów 03.08.25, 07:37 Taka Twoja reakcja oznacza- że masz rozum mojego psa- a nawet tylko 1/2 tego rozumu-głupku! Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 16:11 Pare dni temu na stacje wjechal koles sierra rs2 , wszyscy na niego, ktos zagadal, koles przygazowal, generalnie bardzo fajnie Potem sprawdzilem po ile to chodzi Od 50 k euro za w miare fajne Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 16:18 bigimax4 napisał: > koles przygazowal, generalnie bardzo fajnie Czyli zrobił brym brym? Bardo fajnie dzieci się bawią. > > > > Potem sprawdzilem po ile to chodzi > Od 50 k euro za w miare fajne Ja bym nawet złotówki nie dał. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 16:59 Żeby dać to trzeba pierwsze miec Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 18:07 trypel napisał: > Żeby dać to trzeba pierwsze miec > Mam jakieś drobniaki w szufladzie. Ale nawet ich bym nie wydał na jakiegoś starego rzęcha. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 17:43 bigimax4 napisał: > Pare dni temu na stacje wjechal koles sierra rs2 , wszyscy na niego, ktos zagad > al, koles przygazowal, generalnie bardzo fajnie Ja wczoraj widziałem zwykłą Ścierkę (Mk. I), 2.3, na żółtych blachach... nie tylko ja się za nią obejrzałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Podziwianie samochodów 06.08.25, 07:48 Ale zółte blachy to nie jest sposób na życie. ok-niech sobie beda a nawet jak otworzysz muzeum staroci-to nie ch sobie istnieje. Ale liczy sie terazniejszosc, wygoda, elegancja, piekno i bezpieczeństwo. No i oczywiscie ekonomia- dlatego jezdzę dieslem i mam 2 takie. Owszem- jak tak mi mi ktoś darował Forda Mustanga z manualem albo Corvette C8, no moze byc Lambo Avantador-to bym sobie troche pojeżdził- ale po tym wracam do diesla-zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 19:44 idz na egrazyne to zobaczysz ze tam wlasnie zachwycaja sie pralkami i odkurzaczami LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 20:12 engine8t napisał: > idz na egrazyne to zobaczysz ze tam wlasnie zachwycaja sie pralkami i odkurzacz > ami LOL. Na egrazynie nie bo wyjątkowo nie życzliwa dla niego moderatorka. One lubią chłopów. Sam wiesz po sobie i także po mnie. Wolą pingwinki. Z pięknego wątku o piosenkach z powstania warszawskiego, zrobiły taką jatkę, że głowa mała. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 20:13 Nie lubią, wręcz nienawidzą. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Idiotyczne sa takie teksty 02.08.25, 20:24 Glupia prowokacja Jeden podziwia auta, drugi gole baby, trzeci owady, czwarty gorzale, piaty mecze futbolistow.... Kazdy ma swojego zajoba No, prawie kazdy Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Idiotyczne sa takie teksty 06.08.25, 07:49 Na Ślasku mówia-każdy ma swojego ptoka-czyli swoje hobby, no i "ptoka" tez ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: OT - Podziwianie samochodów 02.08.25, 21:08 wybitniemondry napisał: > Podziwianie samochodów jest dla idiotów. > To tak jakby się zachwycać pralką albo odkurzaczem. To takie dziecinne. Też kiedyś podziwiałem autam jako dzieciak ale wyrosłem z tego. Za to za każdym razem podziwiam swoją pralkę. 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Podziwianie samochodów 03.08.25, 07:46 Bzdura. Podziwianie samochodów jest dla normalnych ludzi. Byłem na wielu salonach samochodowych w Europie: Berlin, Frankfurt, Genewa, Bolonia, Paryż Super wrażenia. . Pewnie Ty-kolego wybitniegłupi ogladałeś tylko Ticotico- albo Syrenkę no to trudno, żeby Ci sie toto spodobało . Każdy ma to- na co zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: OT - Podziwianie samochodów 06.08.25, 11:32 Jeżeli chcą podziwiać, to niech podziwiają - to jeszcze nie zasługuje na nazywanie kogoś idiotą. Gorzej, gdy w samochodzie widzą jedynie kształt blach i gumki-recepturki owinięte wokół felg - i dla nich jest to arcydzieło. A są tacy, co kupują nowe auto bez jazdy próbnej nawet, bo "im się podoba". Wizualnie oczywiście. Czyli kupują sobie pomnik do podziwiania bez kontekstu użytkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Podziwianie samochodów 12.08.25, 08:17 Podziwianie samochodów jest ekscytujace. Tylko ten- co nie wiele widział w zyciu-tak bedzie gledził- ze to idiotyzm. Przykład z zyci- jest rok 1977/ to prawie 50 lat temu/-jestem w Berlinie na szkoleniu i wychodzę na ulicę, a tu/ Rungestrasse/ do Merca podchodzi kierowca, otwiera go, siada a ..... automat podaje mu pasy bezpieczeństwa. Wtedy- tak dawno temu-to było coś dla fanów motoryzacji-bo w Polsce to chyba wtedy tylko Syrenki i Trabanty jeżdziły-bez pasów-, bo ich nie miały na wyposażeniu. Inny przykład-roku nie pomne, ale jedziemy na salon samochodowy w Amsterdamie samochodem Renault Safrane 3,0. Trasa Berlin Amsterdam w 3,5 godziny. Srednia prędkosc ponad 200 km/godz.-wtedy sie dało. Dziś minimum 7 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 12.08.25, 09:38 bolo2002 napisał: > Podziwianie samochodów jest ekscytujace. Ekscytujące tak jak podziwianie butów na wystawie sklepowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 12.08.25, 09:53 bolo2002 napisał: Inny przykład-roku nie pomne, ale jedziemy na salon > samochodowy w Amsterdamie samochodem Renault Safrane 3,0. Trasa Berlin Amsterd > am w 3,5 godziny. Srednia prędkosc ponad 200 km/godz. A jak maksymalna? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT - Podziwianie samochodów 13.08.25, 12:22 wybitniemondry napisał: > A jak maksymalna? Pewnie ponad 300, aż sznurki którymi owinął koła o błotniki uderzały 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Podziwianie samochodów 14.08.25, 02:29 > Pewnie ponad 300, aż sznurki którymi owinął koła o błotniki uderzały 🤣 > > Sznurki czy łańcuchy? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - Podziwianie samochodów 12.08.25, 23:39 > Przykład z zyci Faktycznie, przykład z rzyci. Tylko to się pisze prze er-zet. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT - Podziwianie samochodów 12.08.25, 23:40 > Srednia prędkosc ponad 200 km/godz Ty chyba masz średnie pojęcie co to jest średnia prędkość. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.mroza91 Re: OT - Podziwianie samochodów 14.08.25, 12:02 Cóż, skoro pralka jest wykonana bardzo dobrze, z ciekawym pomysłem inżynieryjnym, to dlaczego nie podziwiać jej? Sieć warsztatów samochodowych Tak Serwis Odpowiedz Link Zgłoś