Dodaj do ulubionych

rowerek dla 2 latka

19.03.04, 12:23
pomozcie mi w wyborze rowerka- najchetniej kupilabym taki ktory posluzyby mu
przez dluzszy czas- na co zwracac uwage przy zakupie? czy warto kuowac
plastykowe rowerki? dziekuje z gory za pomoc
Obserwuj wątek
    • edytek1 Re: rowerek dla 2 latka 19.03.04, 16:02
      Moja prawie 2 letnia córcia ma rowerek Brechta. Trójkołowy z rączką do
      prowadzenia i obie jesteśmy nim zachwycone. Super mała pedałuje a ja ją pcham
      czaasem przestaję pchać i wtedy pedałuje sama. Standardowy rowerek ( z
      łańcuchem) jest dla przecietnego 2 latka za twardy. Nie wiem na ile starczy
      ten rowerek, ale nawet jeśli starczy tylko na to lato to i tak nie żałuję tych
      200 zł. To kolejna ukochana zabawka po jeździdełku. Jednym słowem polecam mały
      trójkołwy koniecznie z rączką. Plastikowe imitacje kosztują 50 zł i są to
      zmarnowane pieniadze, bo:
      1. nie mają raczki, albo mają tak, zę 2 latka może prowadzić 3 latek a nie
      rodzic.
      2. pedały są tak samo twarde jak w tradycyjnym wiec dzieco się zbyt mocno nie
      pocieszy.
      Wszystkie 2 latki które mają rowerki plastikowe( z marketu) lub tradycyjne
      chodzą na nogach a rowerki stoją.
      Fajny jest też rowerek Turbo nasz 2 latni kolegami jeądzi z nami nim na
      wycieczki.
      • lusianr1 Re: rowerek dla 2 latka 20.03.04, 08:26
        A ja polecam też trójkołowy rowerek Magic, koniecznie z łańcuchem i pedałami ,
        które są pod siodełkiem,a nie na przednim kole!!!Moja córka dostała od nas taki
        w styczniu na 2 urodzinki i choć jest drobna i malutka jeździ już całkiem sama
        po mieszkaniu świetnie kierując i pedałując!Rowerek ma też rączkę dla rodzica,
        ale nam nie jest już potrzebnasmileJeśli będziesz zainteresowana pisz na adres
        gazety!
        • antomi Re: rowerek dla 2 latka 20.03.04, 14:55
          mozesz napisac mi gdzie taki rowerek kupic? dzisiaj zjezdzilam pol gdyni i same
          rowerki z pedalami przy przednim kolesad(((
    • mast1 Re: rowerek dla 2 latka 20.03.04, 20:20
      Witaj!
      Widzę, że jesteś z Gdyni! Ja też smile I również poszukuję rowerka. My
      postanowiliśmy jednak kupić taki z pedałami w kole - spotkałam się bowiem z
      opiniami, że nie wszystkie dzieci w wieku 2 lat potrafią jeździć na tych
      tradycyjnych rowerkach z pedałami pośrodku. I mam pytanie, skoro już szukałaś
      rowerków, może wiesz, gdzie można kupić rowerek z rączką do prowadzenia?
      Pozdrawiam
      Magda
      • antomi Re: rowerek dla 2 latka 20.03.04, 21:44
        czesc magda
        musze ci powiedziec ze chyba wszedzie sa takie rowerki! my widzielismy je
        dzisiaj np w Akpolu na Grabowku, na Obluzu wybor jest ale niestety moj synek
        jest chyba za maly na taki rowerek poniewaz nie dosatje calymi stopkami do
        pedalow
        pozdarwiam
        ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka