antomi 19.03.04, 12:23 pomozcie mi w wyborze rowerka- najchetniej kupilabym taki ktory posluzyby mu przez dluzszy czas- na co zwracac uwage przy zakupie? czy warto kuowac plastykowe rowerki? dziekuje z gory za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytek1 Re: rowerek dla 2 latka 19.03.04, 16:02 Moja prawie 2 letnia córcia ma rowerek Brechta. Trójkołowy z rączką do prowadzenia i obie jesteśmy nim zachwycone. Super mała pedałuje a ja ją pcham czaasem przestaję pchać i wtedy pedałuje sama. Standardowy rowerek ( z łańcuchem) jest dla przecietnego 2 latka za twardy. Nie wiem na ile starczy ten rowerek, ale nawet jeśli starczy tylko na to lato to i tak nie żałuję tych 200 zł. To kolejna ukochana zabawka po jeździdełku. Jednym słowem polecam mały trójkołwy koniecznie z rączką. Plastikowe imitacje kosztują 50 zł i są to zmarnowane pieniadze, bo: 1. nie mają raczki, albo mają tak, zę 2 latka może prowadzić 3 latek a nie rodzic. 2. pedały są tak samo twarde jak w tradycyjnym wiec dzieco się zbyt mocno nie pocieszy. Wszystkie 2 latki które mają rowerki plastikowe( z marketu) lub tradycyjne chodzą na nogach a rowerki stoją. Fajny jest też rowerek Turbo nasz 2 latni kolegami jeądzi z nami nim na wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
lusianr1 Re: rowerek dla 2 latka 20.03.04, 08:26 A ja polecam też trójkołowy rowerek Magic, koniecznie z łańcuchem i pedałami , które są pod siodełkiem,a nie na przednim kole!!!Moja córka dostała od nas taki w styczniu na 2 urodzinki i choć jest drobna i malutka jeździ już całkiem sama po mieszkaniu świetnie kierując i pedałując!Rowerek ma też rączkę dla rodzica, ale nam nie jest już potrzebnaJeśli będziesz zainteresowana pisz na adres gazety! Odpowiedz Link Zgłoś
antomi Re: rowerek dla 2 latka 20.03.04, 14:55 mozesz napisac mi gdzie taki rowerek kupic? dzisiaj zjezdzilam pol gdyni i same rowerki z pedalami przy przednim kole((( Odpowiedz Link Zgłoś
mast1 Re: rowerek dla 2 latka 20.03.04, 20:20 Witaj! Widzę, że jesteś z Gdyni! Ja też I również poszukuję rowerka. My postanowiliśmy jednak kupić taki z pedałami w kole - spotkałam się bowiem z opiniami, że nie wszystkie dzieci w wieku 2 lat potrafią jeździć na tych tradycyjnych rowerkach z pedałami pośrodku. I mam pytanie, skoro już szukałaś rowerków, może wiesz, gdzie można kupić rowerek z rączką do prowadzenia? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
antomi Re: rowerek dla 2 latka 20.03.04, 21:44 czesc magda musze ci powiedziec ze chyba wszedzie sa takie rowerki! my widzielismy je dzisiaj np w Akpolu na Grabowku, na Obluzu wybor jest ale niestety moj synek jest chyba za maly na taki rowerek poniewaz nie dosatje calymi stopkami do pedalow pozdarwiam ania Odpowiedz Link Zgłoś