dzida113 17.08.10, 11:31 Czy wiecie, czy juz jest w sklepach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna_kolegi Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 17.08.10, 11:33 Przyłączam się do pytania , interesuje mnie Nowy Świat w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 17.08.10, 11:54 E nie, w Warszawie sie w poprzedzające poniedziałki pojawia część kolekcji środowych. Ale nie wiem, czy już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 17.08.10, 12:04 Jesli w całej W-wie kolekcje wchodzą w piątek tak jak np w GM to i na Nowym Świecie powinna juz byc. Ja dziś jadę do GM bo chcę kilka rzeczy obejrzeć-jak chcecie coś wiedzieć to pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 17.08.10, 13:18 Kurcze a ja sobie przegapiłam tę niebieską w czaszki. On line zostały już wysprzedane Czy w sklepie w Kraku są lub kiedyś będą Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 17.08.10, 14:47 a jakiej kolekcji dziecięcej mówicie, tej deszczowej? Jaroosi, będę dzisiaj w M1, to zobaczę, jaki rozm Cię interesuje? Będę szukać kaloszy dla Młodego. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 17.08.10, 20:06 mmala6 przepraszam, że teraz odpisuje ale dopiero wróciłam do domu. Mnie interesuje rozmiar na 7 - 8 lat niebieska dla chłopca i do tego zestaw pojemników śniadaniowych. Pewnie już wróciłaś z zakupów, więc konkretnych wiadomości nie masz ale podpowiedz chociaż czy coś było to podjadę jutro. Dziękuje za zaoferowaną pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 17.08.10, 22:23 Jaroosi, możesz spokojnie jutro jechać, bo ta kolekcja jest w sklepach od ....jutra Dzisiaj się lekko zdziwiłam jak weszłam a tam NIC z kolekcji deszczowej w pierwszej chwili pomyślałam,że już wszystko wykupili w każdym razie ja jadę jutro po kalosze. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_kolegi Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 10:02 W Wawie jednak od poniedziałku, czyli już mocno przebrane. Wczoraj na Nowym Świecie pojemniki śniadaniowe były, bo kupiłam i jeszcze coś zostało. Po czapkach nawet kurzu nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 10:11 Spokojnie, dzisiaj będą dokładać. Mozliwe, że czapek w ogóle nie bylo od poniedziałku - zazwyczaj w pon. nie wszystko jest. Cała kolekcja jest w dostawie środowej. Mam pytanie - moze ktos już kupił dziecięcą parasolkę? jest leciutka, wygodnie sie składa i rozkłada? Chyba sie skusze dla córki, przynajmniej zmieści jej sie w plecaku, jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
kitkulka Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 17.08.10, 22:54 byłam dzisiaj w Klifie w Warszawie i jest Odpowiedz Link Zgłoś
mamadamianka Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 17.08.10, 23:18 a jaki jest ten plecaczek dla chłopców, faktycznie porządny? Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 17.08.10, 23:22 Może trochę nie na temat, ale kupiłam w zeszłym roku plecaczek Tchibo do przedszkola i był super! Teraz będzie go nosił młodszy synek, a wygląda jak nowy. Naprawdę starannie wykonany, fajnie wyprofilowany, ja byłam bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 10:27 byłam rano na stoisku tchibo w realu w rzesz. kupiłam dla córki kurtke z dopinanym polarem i polar granatowy z kapturem- on jest co prawda chłopięcy ale idealny do szkoły jako mundurek będzie nie było zadnych kurtek damskich i męskich. kurtki ciepłochronne były w obu kolorach, szczerze mówiąc nie rozumiem zachwytów nad nimi. jak dla mnie zwykła przeciwdeszczówka. bardzo fajna na zywo torba w kropki na rower dla dziewczynek. były rajstopki 3-paki, pirackie kalosze. dziewczece polarki w kropki sliczne ale cieniuteńkie.. śniadaniówke w kropki nabyłam, były tez bidony ale sie nie skusiłam. kompletów czapka+chustka pełno. z rzeczy dla dorosłych tylko czarne męskie polary- kupiłam dla męża i kapelusze damskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzida113 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 10:23 Heja, ja byłam wczoraj w Reducie i kupiłam ostatnią kurtkę dla dziewczynki, tą z polarem, zostało dosłownie parę par kaloszy, ze 3 płaszczyki i plecaczki. Ale może dzisiaj coś dołożą. Odpowiedz Link Zgłoś
agata9991 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 12:16 ja też byłam wczoraj w Reducie o 20.45 i wzięłam przedostatnią kurtkę z polarem, to chyba musiałaś być po mnie A swoją drogą, to niw wiem czy jej nie oddać, na miałam czasu na zastanawianie się w sklepie, ale wydaje mi się ta kurtka za kusa i nie podoba mi się, że w polarku w rękawach jest ta poliestrowa podszewka. Nie mogli zostawić bez niczego? Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 31.08.10, 18:31 interesują mnie kalosze ze skarpetką.Dzieciak w kaloszach chodzi non stopNa stronie tchibo sa wykupione i nie wiem od jakiego rozmiaru się zaczynały.Czy widział ktoś te kalosze jeszcze w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 12:31 A nie wiecie przypadkiem kiedy mozna sie spodziewac zimowych kombinezonów??? i ile kosztowały w ubiegłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 13:00 w zeszłym roku kosztowały 149zł (te dla młodszych dzieci). Kolekcja pewnie będzie na przełomie września i października. Obstawiam 22 lub 29.09. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 13:36 Byłam rano w M1 w Kraku. Pojechałam po kurtkę chłopięcą w czaszki i kaloszki i inne dodatki do kompletu. Kurtki nie kupiłam bo: - największy rozmiar był 110-116, - kaloszki też max 30-31 wiec też mi nie pasowały, - plecak wydawał się fajny ale... toż to maleństwo dla przedszkolaka na kanapkę i butelkę z piciem, no może jakaś maskotka się zmieści. Jednak zakupy uważam za udane bo: - zdecydowałam się na chłopięcą 3w1, mam nadzieję, że okaże się tak dobra w użyciu jak robi wrażenie. Najpierw synek mierzył rozmiar 122/128 ale zdecydowałam się na większą. Rozmiarówkę mniejszą miał dobrą ale tak na styk a jak 134/140 to nie wyglądał źle a przynajmniej posłuży na wiosnę. - kupiłam 2 x komplet czapka z chustką ( dla starszego i dla roczniaka ) super gatunkowo a rozmiar uniwersalny, czapki dobrze się naciągały i pasowało na obu, - starszemu do kompletu z czaszkami do szkoły wzięłam zestaw pojemników na śniadanie. Troszkę kasy zostawiłam ale jestem zadowolona. Dużo osób pytało o kurtki damskie ( nie wiem dokładnie o które chodziło ) ale będę dopiero w Kraku w przyszłym tygodniu bo podobno nie przysłali, więc jeśli jesteście zainteresowane to od następnej środy. Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 13:43 Jaroosi, a jaki rozmiar nosi Twój starszy synek? Ja też potrzebuję kurtki dla 7-latka, który ma mniej więcej 122 cm wzrostu i zastanawiam się nad rozmiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
kinas3 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 15:05 To może ja podpowiem bo rozmiarówka pewnie podobna. Moja córka ma 128cm i rozmiar 122/128 był na nią zdecydowanie mały. Odpowiedz Link Zgłoś
agata9991 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 15:57 moja ma 126 cm i wzięłam 122/128, w większej rękawy były o wiele za długie. Odpowiedz Link Zgłoś
kinas3 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 16:09 Moja z tych długo rękich i papuśnych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 16:09 jaroosi napisała: > - plecak wydawał się fajny ale... toż to maleństwo dla przedszkolaka na kanapkę i butelkę z piciem, no może jakaś maskotka się zmieści. >> a co więcej nosza przedszkolaki??? to nie jest plecak szkolny tylko przedszkolno/wycieczkowy > - kupiłam 2 x komplet czapka z chustką ( dla starszego i dla roczniaka ) super gatunkowo a rozmiar uniwersalny, czapki dobrze się naciągały i pasowało na obu,> tez mi sie bardzo podobały te czapki ale w koncu nie wziełam bo wydawało mi sie ze na wielka głowe mojego 4-latka bedzie mała. przy mnie jedna kobietka mierzyła córce na oko 2-3 -letniej i była maława. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 16:32 córka-139 cm wzrostu w kurtce tchibo 134/140. kurtka jest duża ,ma długie rękawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 17:19 też kupiłam te czapki i dla roczniaka i dla 3,5 latki, naprawdę uniwersalne plecak również, jest świetny, własnie dla przedszkolaka, moja córka rozwaliła ostatnio 2 z Peppą, te z gazety, tego nie ruszy, jest bardzo solidny fajne są również rajstopki, zaskoczyło mnie, ze są z cieplejszymi stópkami, super! kupiłam jeszcze polarki, przydadzą się pod kurtki, bo nie są grube, spodnie przeciwdeszczowe mam z zeszłego roku, no i kaloszki, fajna jest ta cieplejsza wkładka i wiązanie, wczesniej mieliśmy inne kaloszki, te zdecydowanie lepsze kupowałam w Gdyni, trzeba pytać o dany rozmiar, bo nie nadążali towaru wystawiać Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek.w.77 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 13:50 Kombinezony są z koncem września, a cena, hmmm... 3 lata temu były po 119, 2 lata temu po 129, rok temu za 149, czyli w tym roku obstawiam conajmniej 169 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 14:13 gosiek.w.77 napisała: > czyli w tym roku > obstawiam conajmniej 169 zł. coraz mniej będzie warto je kupować. Moim zdaniem jakością nie odbiegają od podobnych kombinezonów z H&M czy KappAhl, jedyną przewagą była niska cena. Jak tak dalej pójdzie, to szał na tchibo minie bezpowrotnie tzn powrotnie, o ile znów obniżą ceny Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 19:00 Na allegro uzywane kombinezony idą jak woda a cena osiąga do 150zł obserwowałam kilka aukcji, przeważnie schodziły po 145zł. To ja wolę poczekać na nowe w sumie pewnie nie wiele drozej zapłacę. Ale się dziwię ze ludzi licytują aż do takich kwot za uzywany kombinezon jak za niewiele więcej bedzie można kupić nówkę, ja myslałam ze nowy kosztuje grubo ponad 200zł a tu wychodzi ze są w miarę tanie Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 13:31 W Gdańsku w Galerii sporo dzis ludzi bylo od rana. Też kupilam córce kurtke z polarem. Rękawy sa w środku ok jak nosi sie razem polar z kurtką. Lepiej się ubiera i zdejmuje. Myślę że też lepiej taki polar ubrać na bluzkę z długim rękawem. Tylko gryzę się z rozmiarem, kupiłam 134/140. Córka nosi prawie 128. Rękawy troche za długie. Mniejszych już nie było. Parasolkę też chciałam kupić, w końcu zrezygnowałam. Napewno lekka, jednak wydawała się trochę długa, nie rozkładałam. Chłopięca niebieska z czaszkami bardzo mi sie podobała. Czapki z chustkami też byly. Odpowiedz Link Zgłoś
kinas3 Re: Kolekcja dziecięca w Tchibo 18.08.10, 15:01 Ja była w Gdynii ludzi mnóstwo, a z rozmiarówką kiepsko. Kupiła granatową kurtkę z polarem dla młodej. Wzięłam też rozmiar 134/140 bo 128 jakaś mała. Zastanawiam się czy jej nie oddać, bo tak średnio mi się podoba. Mamy kurtkę z C&A polecaną przez Pia i tak jakoś lepiej wykonana. Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk A kurtki dla starszych chłopców? 18.08.10, 13:39 Widziała ktoś może kurtki dla starszych chłopców? Te granatowe z dopinaną bluzą. Muszę kupić coś na jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: A kurtki dla starszych chłopców? 18.08.10, 13:43 W Kraku były ale tylko do rozmiaru 146/152, tego największego rozmiaru nie widziałam a byłam punkt 9 rano na otwarciu. Ludzi sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: A kurtki dla starszych chłopców? 18.08.10, 13:44 moim zdaniem skromnym te kurtki nie nadają się jako jedyne na jesień, ponieważ one nie są oddychające. One są wodo i wiatroszczelne. Dorosłe już robią oddychające i można w nich normalnie chodzić. Mieliśmy kiedyś komplet (spodnie+kurtka) tyle że bez dopinanego polaru i Młody był w nich spocony jak szczur. Na deszcz owszem ale na bieganie ot tak, to moim zdaniem kiepski pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: A kurtki dla starszych chłopców? 18.08.10, 13:50 O tym nawet nie pomyślałam, faktycznie w opisie dorosłych dochodzi jeszcze słowo "oddychające". Dzięki, poszukam chyba czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 czapka+ chustka 18.08.10, 19:41 chciałam napisać, że kupiłam synowi 5.5 roku ten komplet, choć mnie nie powalił ale Młodemu spodobała się czaszka. Ma więc czapkę a chustkę mógłby mieć ale do nosa chyba pasuje mojemu niespełna półroczniakowiwięc obaj będą w czaszki tej jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: czapka+ chustka 31.08.10, 19:33 taa u mnie też to nosi 10miesięczniak, na niego dobre na jego prawie 4-letnią siostrę też dobre, chusta tez mnie zaskoczyła skromnoscią, ale moje dzieci w tym naprawdę fajnie wyglądają Odpowiedz Link Zgłoś