tres09 15.09.10, 20:12 Wszyscy tak chwala kombinezony Tchibo, a ja sie zastanawiam czy jest ktos kto nie byl z kombinezonu Tchibo zadowolny i z jakiego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexsc Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 20:18 mnie. ale dawno. bo kiedys spodnie nie były na szelkach tylko dopinane do kurtki zamkiem i mojemu synkowi same spodnie spadały w pupki. dlatego od razu go sprzedałam żeby inni się męczyli nie wiem od kiedy robią spodnie na szelkach,2 lata temu i w ub. roku kupiłam bo zobaczyłam ze spodnie można nosic osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:07 U mnie podobnie. Kiedys ogladałam i nie kupiłam, bo to dopinanie do kurtki było dla mnie kuriozalne i totalnie niepraktyczne. Spodnie wtedy zjeżdżały corce z pupy, jak nie byly przypięte. A tak w ogóle, to ktos tu chyba ma misje obrzydzania kombinezonu tchibo Naprawde nie ma obowiazku kupowania czy to kombinezonów czy czegokolwiek innego w Tchibo Odpowiedz Link Zgłoś
tres09 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:47 Zdarzylo mi sie juz naciac na rzeczy mocno zachwalane na forach, wiec chce sie zorientowac w jakich sytuacjach, dla jakich dzieci kombinezon sie nie sprawdza. Nie ma rzeczy idealnych dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 20:20 Mnie rozczarował, bo nie ma szelek. I to już nie rozczarowanie ale dla mnie to normalny kombinezon jak wiele innych. To, że jest taki szał akurat na te, to tylko dlatego, ze tyle osób tu o nim pisze. Większość zapewne j esprzedaje, dlatego. Już dawno to zauważyłam. Nie daję się ponieść forum i kupuję to co mi się podoba i co mi potrzeba ale jak kto woli. Myślę, że w większości sklepów typu sieciówki można dostać kombinezon podobnej lub lepszej jakości i to często za podobną bądź niższą cene. Ja kupiłam używany. A sklepy typu Tchibo, które sprzedają wszystko! do mnie nie przemawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 20:25 > Mnie rozczarował, bo nie ma szelek. To dziwne bo moje oba mają szelki Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 20:33 A co w tym dziwnego. Właśnie jedna napisała, że kiedyś nie było szelek. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc monikaa13 15.09.10, 21:39 >Właśnie jedna napisała, że kiedyś nie było szelek. ale to kilka lat temu było! obecnie wszystkie spodnie mają szelki! Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: monikaa13 15.09.10, 21:44 Miałam dwa bez szelek, chyba sprzed 3 lat, Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: monikaa13 16.09.10, 07:15 Może tak, nie wiem, Kombinezon kupowałam w zeszłym roku używany. Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 20:35 dla mnie to szajs....i zgodzę się z poprzedniczką.....że idą dzięki reklamie na forum ...choć niektórzy mogę naprawdę byc zachwyceni Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 20:44 kombinezon jak kombinezon, jego dużą zaletą była cena-relatywnie niska do jakości. Teraz są już sporo droższe, w tej cenie można kupić w innych sieciówkach podobnej jakości. Ja miałam dwa i byłam z nich zadowolona (z szelkami). Nie uważam za szajs, niby dlaczego? miał wszystko co powinien mieć kombinezon narciarski. A forum bym nie przeceniała bardziej marketing szeptany ale to dotyczy nie tylko Tchibo. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 20:50 spodnie - fajne! mocny materiał, nieprzemakalne... kurtka - za szeroka, a ściągnięta troczkami na dole robiła się jak bania, kaptur jak nie zapięty pod brodą - dyndający na plecach (mam na to alergię) córka spodnie wynosiła porządnie, ale kurtkę miała dokładnie 2 razy na sobie zakup wart był jazdy do Reala - cena 59zł - za tą kwotę kombinezon świetny na szczęście wyrosłyśmy już z rozmiarówki, więc kolejny zakup mnie nie kusi Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:03 jeśli cos kosztuje względnie ,,mało,,..to gdzie tu mowa o ,,dobrej,, jakości..mnie te kombinezony nie zachwycają jak i inne ciuchy z Reala itp........no ale ile osób tyle opinii na szczęście nie jesteśmy jednakowi i nie muszą podobać nam sie te sme rzeczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:09 dodam, że ten ciuch "nie bardzo z Reala" a że tam go kupiłam... Można generalizowac i ktoś napisze że ma GAPa z lumpexu bo ja akurat mam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:12 > Można generalizowac i ktoś napisze że ma GAPa z lumpexu > bo ja akurat mam A ktos napisze, że on w lumpeksach i takich tam nie kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:20 toż koszulki disneya tez nie z reala.....a wiszą ....i jakość ,,średnia,, ........... nie pisałam tu o samej marce Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:21 A co ma piernik do wiatraka, czyli co ma niska "realowa" cena do rzekomej słabej jakości kombinezonów TCM? Przecież to są te same kombinezony sprzedawane rok wcześniej po o wiele wyższych cenach, to, ze przeleżały w magazynie i obcięto im metki nie jest automatyczne, że z tego powodu pogorszyła się ich jakość i teraz to g... Oczywiście, że kombinezony miały mankamenty: ograniczona kolorystyka - często kiepska, rozwiązania bezszelkowe, za szerokie kurtki, dziwna rozmiarówka itp, itd. Sporo osób wspomni o tych nieszczęsnych krótkich nogawkach (do butów narciarskich nie nosi się długich spodni) i o tym, ze dzieci w nich marzły jak siedziały w wózkach (wszak to odzież narciarska, a na nartach nie siedzi się w wózku). Jedno jest pewne, że do jakości tkaniny nie można się przyczepić, to naprawdę dobrej jakości produkt oferowany w atrakcyjnej cenie. W tym roku przesadzili z cenami, więc sporo osób pewnie z nich zrezygnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tres09 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:32 pia_ napisała: > W tym roku przesadzili z cenami, więc sporo osób pewnie z nich zrezygnuje. A ile kosztowaly w Tchibo w poprzednich latach? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:49 Dwa lata temu chyba 120 zł, w zeszłym roku 150. Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:34 ile by nie kosztowały mnie nie przekonują.....co nie znaczy że będę odradzała jego zakup.....każdy sam decyduje na co wyda kase............ Odpowiedz Link Zgłoś
tres09 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:41 > ile by nie kosztowały mnie nie przekonują. Co masz na mysli, mialas ten kombinezon dla dziecka? Jesli tak to z jakiego powodu bylas niezadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
lucka6 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 21:58 mnie tez nie przekonal, tzn byl fajny, ladny, dobry material ale albo nam sie trafil jakis felerny egzemplarz, albo jednak nie byl tak ladnie odszyty - odprul nam sie kaptur w kurtce i rzep przy kurtce. W zeszlym roku corka miala Kappahla (dobry jeszcze teraz) i po sezonie uzywania wyglada wciaz jak nowy, jestem nim zachwycona. Co nie zmienia faktu ze synek w tym roku w Tchibo pochodzi, bo mamy niebieski Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 00:25 >co ma niska "realowa" cena do rzekomej słabej jakości kombinezonów a no ma..... >kombinezony sprzedawane rok > wcześniej po o wiele wyższych cenach ciekawe dlaczego nie zeszły od razu ..... > Oczywiście, że kombinezony miały mankamenty: ograniczona kolorystyka - często k > iepska, rozwiązania bezszelkowe, za szerokie kurtki, dziwna rozmiarówka itp, itd może własnie przez te itp itd i na koniec......... > to naprawdę dobrej jakości produkt oferowany w atrakcyjnej cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 00:35 > to naprawdę dobrej jakości produkt oferowany w atrakcyjnej cenie... raczej mnie nie przekonasz ....... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 08:26 inx123, juz wszyscy wiedzą, że kombinezon tchibo, a juz, nie daj boże, kupiony w Realu, to zbyt egalitarny produkt dla ciebie. Napisz może - jaki znasz równie dobry lub lepszy w zbliżonej cenie (nie tej z Reala tylko z Tchibo) kombinezon zimowy dla dziecka? Bo negujesz wartośc tego produktu, ale nie podajesz lepszej alternatywy? Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 08:42 agni71 napisała: > inx123, juz wszyscy wiedzą, że kombinezon tchibo, a juz, nie daj boże, kupiony > w Realu, to zbyt egalitarny produkt dla ciebie. Napisz może - jaki znasz równie > dobry lub lepszy w zbliżonej cenie (nie tej z Reala tylko z Tchibo) kombinezon > zimowy dla dziecka? Bo negujesz wartośc tego produktu, ale nie podajesz lepsze > j alternatywy? a jak brzmi pytanie ?...poleccie coś lepszego?...poza tym nie bedę przepraszać za to ze nie chodzę do reala , tesco itp i nie kupuję tam ubrań bo uważam że szkoda na nie kasy a kombinezon mi się nie podoba.........wolne zarty.....tobie nie bronię ..kupuj co chcesz i gdzie chcesz...... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 08:44 Jej, tyle agresji przy temacie kombinezonów. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 09:46 > > a jak brzmi pytanie ?... Oytanie brzmialo : kogo rozczarował? Jak go nigdy nie mialaś i chyba nawet nażywo nie widziałaś, to jak mógł cie rozczarować? >poleccie coś lepszego?... wątki maja to do siebie, ze ewoluują. Może jednak napiszesz co twoim zdaniem jest lepsze od Tchibo. Na tym forum chetnie czytamy o polecanych produktach. poza tym nie bedę przepraszać > za to ze nie chodzę do reala , tesco itp i nie kupuję tam ubrań bo uważam że sz > koda na nie kasy a kombinezon mi się nie podoba. Ja tez nie kupuje ubrań w realu i tesco. Mowimy chyba o ubraniu Tchibo, czyż nie? Strasznie agresywnie reagujesz na proste pytanie. czyżbyś nie znała nic lepszego od Tchibo? No nie wierzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 12:27 Jak go nigdy nie mialaś i chyba nawet naży > wo nie widziałaś, to jak mógł cie rozczarować? nie napisałam że go nigdy nie miałam .... Może jednak napiszesz co twoim zdaniem je > st lepsze od Tchibo nie napiszę bo zaraz bedzie ze za drogie ja nie kupuję oddzielnie kombinezonu na sanki na bałwana kurtek do sklepu czy przedszkola.....kupuję jeden kombinezon do wszystkiego i nie oszczędzam na nim ..wiec nie wiem co gdzie za 120zł..czy mnie Ja tez nie kupuje ubrań w realu i tesco. Mowimy chyba o ubraniu Tchibo, czyż ni > e? ta.... a nie dostaniesz ich w realu? >czyżbyś nie znała nic lepszego > od Tchibo? No nie wierzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 14:43 nie napiszę bo zaraz bedzie ze za drogie ja nie kupuję oddzielnie kombinezonu n > a sanki na bałwana kurtek do sklepu czy przedszkola.....kupuję jeden kombinez > on do wszystkiego i nie oszczędzam na nim ..wiec nie wiem co gdzie za 120zł.. > czy mnie Rozumiem, że w kombinezonach tchibo najbardziej przeszkadza ci cena. Za niska. > ta.... a nie dostaniesz ich w realu? ja nie dostanę. > >czyżbyś nie znała nic lepszego > > od Tchibo? No nie wierzę W cenie tchibo - nie. Znam droższe i gorsze. Znam tez porównywalnej jakości, ale droższe. Zapewne istnieją tez droższe i lepsze, ale tych nie znam, przyznaje jednak ze nie jestem jakąś specjalistka w kwestii odzieży narciarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 08:54 Oczywiście, że Cię nie przekonam, konia z rzędem komuś kto znalazł kombinezon narciarski dla dziecka o zbliżonych parametrach materiału w cenie do 120 zł, w jakiej go kiedyś sprzedawali? Wszędzie kombinezony na narty były wtedy w cenach od 250 zł w górę i nie były to bynajmniej idealne wyroby. Mój niemąż kpił ze mnie, ze kupuję dla dziecka jakiś badziew sprzedawany w sklepie z kawą, ale już po pierwszym wyjeździe z dzieckiem na narty zmienił zdanie i niechętnie przyznał, że kombinezon spisał się rewelacyjnie: nie przemakał i dobrze chronił przed zimnem, no i był podobnej grubości jak kombinezony dla dorosłych, co było jego dużym plusem, bo większość kombinezonów narciarskich dla dzieci jak za gruba i dzieciaki pocą się w nich niemiłosiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 08:43 Dlaczego nie zeszły od razu? Proste wytłumaczenie - na pewno te ilości, które pojawiły się w Realu nie pochodzą z polskich sklepów, tylko z niemieckich, austriackich itp. W innych krajach kombinezony Tchibo także są bardzo popularne - na stokach w Austrii i we Włoszech mnóstwo dzieciaków mówiących po niemiecku nosiło te kombinezony, ale tam mają większą alternatywę do kupowania ubrań w dobrej cenie i na więcej ich stać, więc pewnie nie schodziły tak dobrze jak w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka74 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 15.09.10, 22:48 Nie mam pojęcia o tym kombinezoenie ale mogę powiedzieć że na sieciówki rzucają outlety. Sama pracuję w firmie produkującej odzież firmową i wiem jaki towar jest szyty na duże sklepy sieciowe jak Real czy Auchan, w których mozna kupić oryginalne spodnie znanych swiatowych marek za 20 pln. Wiem też jak te spodnie są produkowane, z resztek materiałów zleżałych w magazynach tak samo jest z nićmi. Jedyny plus jest taki że wymaga się jednak utrzymania jakości szycia. Na początku lata kupiłam córce koszulki Disney właśnie w Auchan nie powiem co się z nich zrobiło po kilku praniach. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 00:35 O rany inx123 ktoś Ci karze kupować? Ja też kupiłam kobinezon w Real za 59 zł i jestem bardzo zadowolona. Nic się z nim nie stało przez rok użytkowania. Nie jeździmy na narty, więc jest to kombinezon na sanki i do lepienia bałwana i nie mam zamiaru wyadawać 300 zł na inny "lepszy". A co do wad: brak możliwości wyboru kolorystycznego, taki sobie kaptur. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 07:18 Za 59 ten kombinezon jest świetny, za 100 można kupić używany (nie jest źle, nie każdy ma Real pod domem), za 150 można kupić nowy, dla się żyć ale dawać tyle co za nowy za używany - to jest przesada, a myślę, że dzięki forum tak często dzieje się na allegro. Kombinezony używane osiągają często podobne ceny do nowego. To jest zagadka! Odpowiedz Link Zgłoś
women1984 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 08:18 No właśnie nie wiem czy przez forum czy ktoś by kupił kombinezon używany za 120 zł lub często więcej gdyby wiedział że nowy kosztował 39zł bo ja za tyle właśnie kupiłam w realu. A na fotkach widac które są z reala a mimo wszystko sprzedają się po tyle samo Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 09:56 Ja kupiłam używany za 100zł. Real mam dość daleko ale owszem i byłam. Nie było. Wszystko wykupione od razu, chyba jeszcze przed otwarciem. Najczęściej wykupują osoby, które potem sprzedają za grubą kasę na allegro, a ludzie kupują. Dają się ponieść emocjom i reklamom. Niedawno podobna sytuacja była z pewnym sklepem. Ktoś podał link do sklepu (całkiem możliwe, że celowo), a potem nie mogli się wyrobić z zamówieniami, bo tyle nagle osób kupiło. Większość z tego forum. Ludzie niestety nabierają się na reklamy i nie łapią, że połowa watków na tym forum to czysty marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ mamka74 16.09.10, 08:59 Kombinezony Tchibo nie były szyte specjalnie do Reala, bo w takim przypadku nie ucinano by im nożyczkami wszywek firmowych, które miały w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 13:11 Nie jestem zadowolona z tegorocznej ceny, ale porównując np. z KappAhlem (same spodnie 159, kurtka 209!) nie mam wyjścia. Z drugiej strony to tylko ubranie, nie aż takie znowu drogie, nie ma co rozkładać na części pierwsze. Generalnie rzadko trafiam idealnie w to, co bym chciała, jednak częściej jestem zadowolona 'normalnie', zachwycam się nad ubraniami/butami raczej rzadko. Choć jeśli chodzi o kurteczki to Esprit i Reima naprawdę wspaniałe - ale to inna półka cenowa. Odpowiedz Link Zgłoś
niesia22 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 13:42 ja kupiłam kombinezon w środku ubiegłej zimy za 100zł- nowy i uważam że za tą cenę jest rewelacyjny! Byle jaki kombinezon firmy krzak kosztuje ponad 100 (też taki kupiłam i przegrał z tchibo, a porównać było gdzie bo zima była typowo alpejskanie wspomnę o kombinezonach sprzedawanych na targu i all za około 50zł gdzie nawet polar jest imitacją...podobne jakościowo wyroby kosztują przynajmniej 2x tyle co ja dałam, dodam że pomimo dziwnej rozmiarówki tchibo, kombinezon dał się dopasować w zeszłą zimę i w tą też posłuży...jedyny mankament jak dla mnie - jest trudno dostepny w dobrej cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Kropkaa 16.09.10, 13:42 kurtka WeKids tyle kosztuje??? omg! chciałam kupić w tym roku ale w takim razie muszę się zastanowić, eh. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kropkaa 16.09.10, 14:46 WeKids sa tańsze - 159 zl. 209 kosztuja kurtki Proxtec. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Kropkaa 16.09.10, 14:58 > kurtka WeKids tyle kosztuje??? Nie, Kaxs Proxtec. Nawet więcej, ja zaniżyłam o dychę - góra 219, dół 159 zł. WeKids 139 zł - kupiłam tę granat/niebieski/zieleń - super wyglądają te żywe kolory. Ale do tego nie ma (ja przynajmniej nie trafiłam) spodnii, a jeśli mam płacić za sam dół 159, to wolę jednak Tchibo (jak mi się uda kupić, he he he). Oczywiście kurkę kupiłam z kuponem -25% czyli wyszło przyzwoicie - 104,25 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Kropkaa 16.09.10, 16:30 uffftyle samo płaciłam rok temu. a pamiętasz czy były kurtki chłopiece pasujące do czarnych spodni? wiem, że do czarnego pasuje wszystko ale granat/niebieski/zieleń nie bardzo mi się widzi do tych spodni. Spodnie mam dobre z zeszłego roku, teraz tylko kurtkę potrzebuję.W zeszłym roku mieliśmy jakąś czarno szarą o ile dobrze pamiętam. Nie ma na stronie tych kurtek albo ich nie widzę, są Proxtec. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kropkaa 16.09.10, 16:52 Od r. 128 (nie wiem, jaki ty potrzebujesz) jest kolekcja Woxo i w niej widzialam kurtki szaro-czarne i czarno turkusowe: www.kappahl.com/products/barn/Barn/KILLAR-122-170-/WOXO/ Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Kropkaa 16.09.10, 17:24 dzięki, te są też na polskiej stronie, widziałam je. Potrzebuję 122 (chyba) albo 128. Jeżeli 128 to jedną z tych Woxo mam na oku Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Kropkaa 16.09.10, 21:03 te kurtki WoXO z turkusem widziałas w Wola Parku? Wydaje mi sie, ze w Promenadzie były takie z rózem. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kropkaa 16.09.10, 21:50 ja z turkusem widziałam w Arkadii, a dzisiaj w Wola Parku nie zwróciłam uwagi, bo byłam z "ogonami"... Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Kropkaa 16.09.10, 22:01 te turkusowe sa chyba chłopięce, jestem ciekawa czy róznią sie krojem od tych z rózem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Kropkaa 16.09.10, 19:16 Ja nie odp., bo nie szukałam nic innego - ta mi wpadła w oko i od razu wzięłam/ Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Kropkaa 16.09.10, 19:58 Też mamy ta kurteczkę - również na kupon - i galotki z H&M turkusowe - cacuszko zestawik plus golfik H&Mowski z granatem i turkusem. Niestety jedyną czapę pasującą znalazłam w Cubusie - zieleń z turkusem. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: krasulas 16.09.10, 20:39 Bardzo ladna ta chlopieca kurtka, ale jesli rozmiarowka jest taka jak dziewczęcych, to one sa tylko do 122 Tak mi przynajmniej powiedziano dzisiaj w Wola Parku. Z różowych w kratke były chyba wszystkie rozmiary, tych ładnych chłopięcych tez troche wisiało. Jeszcze były jednobarwne czerwone i brązowe (te ostatnie chyba z różem). Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: krasulas 16.09.10, 21:10 się robi w realu ładniejsza no i ten chowany kaptur po bokach stójki jest stosunkowo szczupła i długa spodnie mamy spore - na 92cm więc na Młodym z zapasem leżą [img][/img] Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: krasulas 16.09.10, 21:35 super! dzięki. W sumie do czarnych spodni też fajnie by wyglądala. kappahl ma dziwną rozmiarówkę, rok temu mój syn nosił 110 (miał ok 108cm wzrostu) a kurtkę musiałam kupić na 116 i na koniec zimy była już na styk. Dopiero teraz ma 116cm wzrostu więc się zastanawiam czy 122 będzie dobra czy 128. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: krasulas 16.09.10, 21:44 Moja córka rok temu mając ok. 116cm nosiła również 116tkę z Kappahla. Teraz ma ok. 122, kurtkę wiosnenną KAXS na 122 z lekkim zapasem. A zimówki KAXSowe na 128 - swojego czasu miałam na nie ochotę - wypadały na wiellllllkie. Pewnie kupiłabym 122. Odpowiedz Link Zgłoś
cia-cia Re: krasulas 16.09.10, 21:57 Ja też kupiłam tę kurteczkę dla synka i czarne spodnie za 99 zł na szelkach również w Kapphalu. Ładnie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: krasulas 19.10.10, 09:38 Dla mnie te kolory tej kurteczki sa boskie! I jak foremki sobie dziecko dopasowalo kolorystycznie! Czy to mama? Szaliczek znam (tez mamy): H&M. Jest do niego tez czapka i rekawiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 14:52 Mnie i to bardzo. Z tym że nie był on dla córki na narty, ale na co dzień. Kurtka większa od spodni, córce było chłodno w niej. Zakładaliśmy kamizelkę pod spód. A córka nie należy do zmarźluchów. Szczerze nie rozumiem zachwytów nad tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
women1984 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 15:16 może nie o zachwyt tu chodzi a o stosunek ceny do jakości bardzo dużo osób kupiło ten kombinezon za 39 bądź 59zł w realu no byli i tacy którzy zapłacili te 149zł co uważam za i tak dobry zakup chyba każdy na tym forum orientuje się ile zapłaci w innym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 20:14 A my nic nie zakładaliśmy pod spód. Jak już mówiłam kurtka również nie służyła na narty, ale na sanki itp. zabawy na śniegu (lepienie bawławana, rzucanie śnieżkami, zjazdy z górki na pupie). Jak raz założyliśmy sweter to się spociła. Same spodnie i kurtka wystaryczyły, a była to zeszłoroczna zima (czyli mroźna i śnieżna). Jak nie wychodziliśmy na sanki i nie było śniegu młoda miała zakładaną trochę grubszą kurtkę bo nie biegała, skakała, wspinała się itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 16.09.10, 23:20 Nie bardzo wiem co chcesz uzyskać tym pytaniem Może Cie rozczarować grubość a raczej cieńkość kombinezonu, ale to odzież narciarska i taka powinna być. Ubiera się ją na termobieliznę i polar i jest super. Tchibo dla dziecka zakladałam na koszulkę czasem koszulkę i raczej cienki polar. Ogólnie przy wyjazdach sportowych wszyscy się podobnie warstwowo ubieramy. Na normalny spacerek bez śniegowych przygód zakładałam zazwyczaj samą kurtkę (nie zawsze Tchibo) + termo spodnie też Tchibo Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Kogo rozczarowal kombinezon Tchibo? 17.09.10, 07:37 Mnie-ale pozytywnie, więc chyba raczej oczarował Pierwszy kupiłam przypadkowo, podczas pierwszego wyjazdu na narty, tak na wszelki wypadek, gdyby "dyżurny" kombinezon doznał jakiegoś uszczerbku podczas prób jazdy na stoku. To był jeszcze ten bez szelek, z zamkiem błyskwicznym spinającym spodnie z kurtką. Okazał sie rewelacją-to spinanie okazało sie najlepszym pomysłem dla małego narciarza: nic nie wsypywało sie do środka, było ciepło, a w sytuacji awaryjnej(siusiu), szybko rozpinałam i po kłopocie. Potem już kupowałam te z szelkami. O doświadczeniach z innymi kombinezonami, dużo od tchibo, droższymi pisałam na innym wątku. I powiem tak: za tę cenę9kosztowały ok 129 zł w ubiegłych latach) nie spotkałam kombinezonu o tak dobrzej jakości . Były lekkie, ze świetnego materiału, miały wszystko to co jest potrzebne. Jedna tylko uwaga: to jest kombinezon NARCIARSKI, nie miejski, przeznaczopny do jazdy na nartach. Takie kombinezony musza mieć krótkie spodnie, bo do nart nie zakłada sie spodni o długości do palców stóp. Siły forum nie przeceniałbym-żadna z moich nieforumowych znajomych o jego istnieniu nawet nie słyszała Odpowiedz Link Zgłoś