Dodaj do ulubionych

LEGO dla 2-latka

20.09.10, 10:42
(Pytam ponownie tu, bo na 'zakupach' chyba nie ma 2-latków ;p)

Jaki zestaw lego warto kupić 2-latkowi który raptem 2 dni temu załapał ocb z klockami i zaczął pięknie budować? Ma zestaw 'Karmienie' i jakiś mały z Farmy..
Może jakieś 'męskie' z samochodami albo samolotami? Ale czy w nich dziecko w ogóle coś buduje?
Obserwuj wątek
    • zabulin Re: LEGO dla 2-latka 20.09.10, 10:52
      Ja kupowałam jakis czas temu synowi duplo-koparkę. A że było to jaaaaaaakiś czas temu skladałam głównie ja,ale koparka jest hitem jak wszystko co budowlane oraz samochodowe u nas.

Duplo jest dość proste i te zestawy nie mają wielu elementów.

W tej chwili ma dwa lata i OMC 8 miesięcy smile
    • semi-dolce Re: LEGO dla 2-latka 20.09.10, 12:04
      Mamy ze trzy zestawy "cars" - budowania maleńko, ale samochody fajne i fajnie się rozpadaja na czesci uderząjąc o podłogę... i można je ponownie poskładać smile

Mamy ze 3 czy 4 zestawy z zoo czy tam farmą i u nas te sa najlepsze, znaczy najlepsze są zwierzatka, Borys ma faze na zwierzatka.

Niedawno kupiłam rowniez taki zestaw same klocki, bez ludzików, pojazdów czy zwierzaków, tylko klocki.

Samolot tez jest fajny, bo mu mozna do skrzydeł przyczepic kwiatki smile

Zasadniczo w jednym zestawie - nawet duzym - budowania jest mało i trzeba kupic kilka, żeby to mialo rece i nogi.
    • nika1310 Re: LEGO dla 2-latka 20.09.10, 12:06
      farma jest fajna, bo można budowac budowle typu obora. Są w zestawie dachy, drzwi, okna itp. Mówę oczywiscie o lego duplo
    • czekolada_kokosowa Re: LEGO dla 2-latka 20.09.10, 12:33
      Kubełek lego duplo. Choc mój dwulatek zainspirowany klockami lego starszego brata (tymi drobnymi) olał kwestie wieku i bawi się właśnie tymi małymi. I tu świetnie zdały egzamin lego creator, 3w1. Klocków nie połykał, ani nie gubił, jedynie układania i zbierania jest więcej smile
      • ewikowa Re: LEGO dla 2-latka 20.09.10, 13:38
        kup na allegro jakis zestaw klockow budowlanych (uzywane i wypierz w pralce np) a potem dokupuj jakies zestawy fajne jak chcesz - z kazdym zestawem prawie jest kilka klockow budowlanych ale nie ma ich duzo...mysmy wlasnie kupili taki zestaw. klocki uzywane, takie zwyczajne budowlane zazwyczaj ida tak za 60gr za sztuke plus minus oczywiscie.
        • dzoaann Re: LEGO dla 2-latka 20.09.10, 13:50
          u nas lego duplo leży w kącie i kwiczy... mała za to bawi się z chłopakami, gdy budują zwykłymi lego, a mamy tych ładnych parę kilo. Doslownie jak wysypia to cały dywan w salonie zajety i przejść nie ma jaksmile jej budowanie to tylko sczepianie paru klockow razem, ale tak jej sie podoba. Z duplo tylko zwierzątka sa w ruchu.
        • shellerka Re: LEGO dla 2-latka 20.09.10, 21:20
          ja do zmywarki wkładam smile
          • manala Re: LEGO dla 2-latka 20.09.10, 21:45
            my zaczęliśmy od zestawu budowlanych, potem młoda dostała ZOO - buduje po swojemu wink
    • leneczkaz Re: LEGO dla 2-latka 21.09.10, 14:55
      Kupiliśmy ten allegro.pl/lego-duplo-4586905-zestaw-kreatywny-sklep-warszawa-i1223491550.html zestaw i teraz buduje cała rodzina. Moim zdaniem o wiele fajniejsze niż te zestawy tematyczne wink
      • semi-dolce Re: LEGO dla 2-latka 21.09.10, 14:57
        No to o tym pisałam, że same klocki. Tyle że ja kupowałam w auchan w promocji i taniej niz na allegro było, co mnie własnie zaskoczyło smile
        • leneczkaz Re: LEGO dla 2-latka 21.09.10, 15:04
          Ja mam wszytko 50% taniej, bo siorka W. ma sklep .. Ale zaraz będzie, że się chwalę wink
          Wciągnęło mnie to LEGO. Czekałam aż młody zaczai i trach.. Teraz nie ma zmiłuj. Co m-c nowy zestaw wink
          • semi-dolce Re: LEGO dla 2-latka 21.09.10, 15:15
            No bo ono wciągające jest. Ja też lubię kupowac nowe i budowac z mlodym.
    • truscaveczka Re: LEGO dla 2-latka 21.09.10, 15:14
      Moja córa dostałą duplo jak miała ok. 2 lt i pięknie się bawiła. W sumie ma teraz 5 i nadal sie bawi, choć ma i lego smile Ale farma duplo rządzi smile
    • joanka-r Re: LEGO dla 2-latka 21.09.10, 17:34
      W tym wieku polecałabym raczej duplo, jest mnóstwo zestawów z jaskinią dinozaurów, remiza strażacka, komisariat etc. Zwykłe lego z małymi klockami odpuściłabym jeszcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka