Dodaj do ulubionych

biedronka - klocki legopodobne

21.09.10, 16:14
od poniedziałku maja być w biedronce klocki (około 300 elementów) po 22,99zł
całkiem fajne zestawy.
Często powtarzają promocje więc może macie już takie klocki? łączą się z Lego?
warto?
www.biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/juz_za_tydzien/
Obserwuj wątek
    • meliba Re: biedronka - klocki legopodobne 21.09.10, 16:31
      Skusiłam sie na zestaw podobny do Duplo (policja), owszem, pasują do lego i na pierwszy rzut oka, wyglądają dobrze...niestety, nie ta jakość co oryginał. Motorek Duplo przeżył już troje dzieci, temu biedronowemu bardzo szybko odpadła kierownica sad. Podsumowując - jaka cena, taka jakość.
      • rena78 Re: biedronka - klocki legopodobne 21.09.10, 17:05
        klocki fane,ale u nas też odpadła kierownica w motorze policyjnymsad
        • monia111175 Re: biedronka - klocki legopodobne 21.09.10, 17:13
          hehehhe dziwne u mnie tezsad a on sobie poprostu lezal tylko,potem ja podnosze a tu zonk kierownica została na podłodze/
    • maaszymka Re: biedronka - klocki legopodobne 21.09.10, 18:58
      My mamy te pasujące do duplo. Jak dotąd nic nie odpadło, aż dziwne bo synek się jakoś specjalnie z nimi nie obchodzi. Różnica według mnie głównie w ludzikach i akcesoriach, w podstawowych nie widzę- podczas zabawy widzę, który ludzik z którego kompletu, klocków nie rozróżniam. Za tę cenę chyba warto. Ja w każdym bądź razie na pewno kupię kolejne smile
      • kamelia14 Re: biedronka - klocki legopodobne 21.09.10, 19:32
        u mnie nic się nie stało z motorkiem ani innymi miałam wszystkie zestawy z tych ostatnich duplopodobnych teraz też kupię fajne się wydająsmile
        • ewa.lisiak Re: biedronka - klocki legopodobne 21.09.10, 19:36
          Czy są to klocki w rozmiarze duplo czy tych zwykłych?
          • mamamalej1 Re: biedronka - klocki legopodobne 21.09.10, 19:46
            to są te małe klocki
            • mama_pyzuni Re: biedronka - klocki legopodobne 22.09.10, 00:09
              A ja kupowałam te Legopodobne małe z Biedronki przed Bożym Narodzeniem, wtedy były inne zestawy (Statek Piracki, Budowa, innych nie pamiętam).
              Hmm, cieżko określić jakość - my mielismy zestaw Statek piracki, ok. 700 elementów i statku się z tego złożyć nie dało sad W czasie budowy klocki się rozpadały, poszczególne elementy były ciągle dociskane a i tak odskakiwały, więc po 1,5 godzinie mąż się poddał i klocki zostały wrzucone do zbiorczego pudła z Lego, gdzie są dodatkiem przy własnych budowlach dzieci.
              Ale może te zestawy z mniejszą ilością elementów są fajniejsze, sama mam zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu je obejrzeć.
              • jagodasoft2 Re: biedronka - klocki legopodobne 22.09.10, 09:00
                My mieliśmy kupione też przed świętami policje i wszystko złożyliśmy, wiadomo jakość była gorsza ale nie tragiczna. No ale tamto to było typowe no name a tu widzę że będą elefun, wiem ze takie klocki maja znajomi w Hiszpanii i są zadowoleni. (nie te zestawy ale klocki tej firmy)
                • women1984 Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 08:45
                  klocki są kompatybilne z lego kupiłam księżniczkę i szpital
                  • jagodasoft2 Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 09:15
                    Ja to samo. Co ciekawe księżniczek był cały jeden zestaw
                    • katka74 Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 09:41
                      Księżniczki będą szły jak woda, bo mało jest zestawów typowo dla dziewczynek.
    • ju_mi Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 09:47
      Kupiłam dla syna 5 zestawów (oprócz Księżniczki). Na szybko otworzyłam szpital i zaczęłam go składać - nie mam zastrzeżeń co do łączenia klocków. Są ładnie odlane, bez niedoróbek.

Te wcześniejsze zestawy a'la Duplo mamy 2: straż i policję. I choć w policji również nam odpadła kierownica to jakoś specjalnie mnie to nie zniechęciło. Za taką cenę i tak warto wink
      • mama_pyzuni Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 11:00
        Kupiłam 5 zestawów (oprócz stacji benzynowej, bo nie wystarczyło mi pieniędzy), jeszcze nie rozpakowałam, ale zaraz sprawdzę jedno pudełko.
        U nas nikt się klockami nie interesował, było po 4 opakowania każdego rodzaju.
        P.S. Faktycznie - te co były ostatnio przed świętami były zupełnie innej firmy.
        • mama_pyzuni Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 11:07
          Otworzyłam dwa zestawy - auto serwis (nie wiem czy zestaw jest kompletny, bo jest tylko jedna płytka do budowania, a na obrazku wygląda to tak jakby były..., ale poza tym ok.
          Za to Księżniczka wygląda SUPER, różowo - błękitne klocki, dwie duże turkusowe płytki do budowania, koniki.
          Chyba wyślę meża, żeby dokupił jeszcze ta stację benzynową...
          • ju_mi Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 11:14
            A czy ta Księżniczka to taka stricte dziewczęca? Bo patrzę na ten obrazek na opakowaniu i zastanawiam się czy nie dokupić synkowi...? Własnie ze względu na konika wink
            • mama_pyzuni Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 11:21
              Kolorystycznie - dziewczęca (sporo różu i fioletu), ale jeśli chodzi o możliwości zabawy to według mnie uniwersalna (budowa domku z huśtawką, duzo płotków, drzewek, konik).
              Pewnie, że kupuj!
      • ewa.lisiak Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 11:04
        Czy ktoś z Warszawy może przy okazji wziąć dla mnie zestaw z księżniczka i szpital? Pliss!
        • edyta0 Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 11:49
          ja tez sie obkupilam, za wyjatkiem strazy, bo mi sie nie podobala i szpitala, ksiezniczki jeszcze 3 u mnie byly, jakosc klockow super!
          • vegutka Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 12:11
            To są te klocki 6lat+, tak?
            • edyta0 Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 12:17
              tak
            • malpa513 Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 12:17
              a ja zakupiłam ksiezniczke i szpital, bardzo sie ciesze smile
              • vegutka Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 12:25
                To dla nas za "dorosłe" wink
                • malpa513 Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 12:33
                  ja mam 4-latke i 10-miesieczniaka, klocki kupuje z myslą o obojgu, mała juz pomału bawi sie takim lego, no a mały jeszcze troszke poczeka
                  • marta2202 stacja benzynowa czy pomoc drogowa co lepsze? 27.09.10, 13:08
                    Ja kupiłąm ksieżniczkę dla 3 latki, ciocia własnie jej to składa i marudzi ze niektóre klocki bardzo ciężko wchodząuncertain

Chciałam tez kupic zestaw dla ponad 4 latka i nie wiem który czy stacja czy pomoc drogowa?
    • patir23 Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 13:36
      mam tez ten problem czy kupic stacje szpital czy straz? ktory zestaw jest najfajniejszy wg WAS?
    • monikamadzia Re: biedronka - klocki legopodobne 27.09.10, 13:55
      Ja kupiłam księżniczkę dla 4 latki, musiałam jej złożyć. Faktycznie wchodzą ciasno ,ale pewnie się wyrobią no i konstrukcja po złożeniu jest stabilna. A teraz mam spokój bo się bawi jupi!
    • edyta0 bardz dobrze, ze ciasno wchodza 27.09.10, 13:59
      inaczej by konstrukcja nie byla solidna, stabilna a dwa, ze wystarczyloby podniesc klocki juz zbudowane i by sie porozlatywaly na male kawaleczki. Tylko zwykle, badziewiaste plstikowe klocki sie w ten sposob zachowuja, ze potem nie idzie podniesc ich do gory, bo sie rozsypuja, dlatego uwazam ze te z Biedronki sa swietnej jakosci, porownywalne z Lego.
      • magda79pn a ja nie kupiłam 27.09.10, 14:24
        bo mi się nie podobały, jedyne co było do przyjęcia to księżniczki, no ale mam dwóch chłopców.
    • kornnella Re: biedronka - klocki legopodobne 28.09.10, 08:33
      wziełam szpital a raczej moje dziecie samo wybrało wink
      • monia2506 Re: biedronka - klocki legopodobne 28.09.10, 08:53
        Udało mi sie zakupić księżniczke ale poczeka na mikołaja dla dziecka z rodziny.A mam pytanie bo nie chce otwierac tego pudełka a nie wiem czy te klocki sa małe bo zastanawiam sie czy kupic swojej 2,5 latce??
        • margolciar Re: biedronka - klocki legopodobne 28.09.10, 09:12
          klocki są małe, moim zdaniem zbyt małe dla 2-3 latków
        • mamawaw Re: biedronka - klocki legopodobne 28.09.10, 09:15
          sa bardzo małe
          nie nadają sie dla 2,5 latka
          no chyba ze masz takie dziecko jak ja które nic nie połyka
          jednak elementy sa za małe na drobne rączkismile
        • feromonka Re: biedronka - klocki legopodobne 28.09.10, 09:15
          Klocki są małe, niektóre maciupeńkiebig_grin poskładałam wczoraj swojemu prawie trzylatkowi i bawi sie (tzn jeździ samochodami).
          Myślę, że za 23zł warto chociaż nasze niektóre wchodzą bardzo ciężko
          • blizniaki14 Re: biedronka - klocki legopodobne 28.09.10, 09:41
            Przyznam się,że pierwszy raz kupiłam klocki inne niż lego i lego duplo. Wzięłam zestaw z rakietą kosmiczną i księżniczką, moje dzieci mają (bliźniaki) prawie 4 latka, synek starszy 5,5 roku. Chyba starszakowi na urodziny zostawię rakietę, a księżniczkę albo na 4 urodziny córci jako dodatek do prezentu, albo dla 5 letniej dziewczynki w rodzinie na mikołaja.
            Ogólnie uwielbiam lego, ale 23 zł to nie majątek więc zaryzykowałam smile
            • mamachlopca1 Re: biedronka - klocki legopodobne 28.09.10, 17:35
              z tych duplowatych moje dziecko zadowolone-wszystko dziala, nie odpada.teraz kupilam starczemu-5-latkowi 3 zestawy.1 dostanie a 2 schowam na jakies okazjewink jak dla mnie jakosc dobra,przerabialismy wczesniej takie kioskowe samochodziki po 6 zl-nic nie nie trzymalo, w porownaniu z takimi ligao itp to te to rewelacja
              • agaja5b Re: biedronka - klocki legopodobne 28.09.10, 18:21
                Też dziś zakupiłam dwa zestawy szpital i księżniczki. W sumie za tę cenę jestem zadowolona tylko nie przypuszczałam że one taki drobniutkie, te klocki zwłaszcza elementy w księżniczkach, ale za 23 zł nie będę marudzić, bo wkrótce i urodziny i mikołajki itd
              • sonrisa06 a nasze klocki niekompletne :-( 28.09.10, 18:28
                Mamy zestaw księżniczka i brakuje jednego klocka tworzacego zawias w furtce sad
                No i rzeczywiście ciężko się wpinają, najpierw sama zbudowałam córce ten domek, teraz mała coś tworzy, ale woła mnie bez przerwy, zeby jakiś klocek docisnąć.
                W sumie średnie te klocki, ładnie wyglądają i nic poza tym.
                Tylko czego można wymagać za niecałe 23 zł?

No i przekonałam się, że te małe lego jeszcze się dla mojej czterolatki nie nadają. Chciałam już kupować, ale widzę, że jeszcze nie ten czas.

• rybalon1 Re: a nasze klocki niekompletne :-( 28.09.10, 19:11
                  zakupiłam zestaw z rakietami - niektóre klocki strasznie cięzko się łączą ....pomoc taty niezbędna ( choć 3/4 syn złożył sam )
                • malpa513 Re: a nasze klocki niekompletne :-( 29.09.10, 07:38
                  no wielkość klocków jest taka jak Lego City, więc wiadomo że jest to małe, a na pudelku napisane że od 6 lat, wiec myślę że 4-latka będzie sie takimi klockami jeszcze troszke inaczej bawila niż dziecko starsze
          • maaszymka Re: biedronka - klocki legopodobne 29.09.10, 08:18
            Ja mojemu prawie 3 latkowi też kupiłam. I bardzo ciężko się łączą. Z lego dawał radę i budował- oczywiście po swojemu ale jakiś garaż i ala auto udało mu się zrobić. Przy tych wszystko musiała zrobić mama bo nie dał rady połączyć klocków. Ale ma nowe autka i już stoją w warsztacie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka