Dodaj do ulubionych

Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry??

30.03.04, 09:37
Szukam kogoś kto posiada ten wózek bo bardzo chciałabym poznać opinie na ten
temat.Czy warto kupić
Obserwuj wątek
    • zuzinek1 Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 02.04.04, 00:20
      Cześć
      Mam taki wózek i jestem z niego bardzo zadowolona - wygląda pięknie (wszyscy
      się za nim ogladają) i jest bardzo wygodny - zwłaszcza koła - można jeździć po
      każdym terenie.
      Wady: jest trochę ciężki (ja całe szczęście mieszkam na I piętrze i nie mam
      problemu z noszeniem)
      jeżeli masz mały bagażnik w samochodzie może się nie zmieścić
      Aha i jeżeli niemowlaczek urodzi się teraz gdy jest już cieplej to nie ma sensu
      kupować gondoli, fotelik samochodowy można montować na ramie; jest bardzo
      wygodny - można go ustawić w trzech pozycjach (również leżącej); no i potem już
      spacerówka.
      Pozdrawiam
      Julka (Zuzia to moja córeczka - wczoraj skończyła 3 miesiące)
    • kkk_111 Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 10:43
      Cześć! Mam taki wózek, zatem kilka uwag:
      -gondola jest naprawdę mała, jeżeli niebawem rodzisz to az takiego problemu nie
      będzie, nie potrzebujesz grubych ubranek i śpiworka zatem malec się zmieści,
      zimą jest trochę gorzejsmilePolecano Tobie kupno spacerówki odrazu - osobiście to
      nie wiem czy to takie bezpieczne
      -zwróć uwagę na koła, gwarancja jest na nie tylko na pół roku, na pozostałą
      część wózka dłużej - kupuj takie gdzie są plastikowe felgi a nie szprychy bo
      rdzewieją i to zaraz po zakończeniu gwarancjismile
      -w przyszłości jeżeli będziesz szukała śpiworka do takiego wózka to kup lepiej
      tej firmy ma odpowiednie wymiary a nie jest dużo droższy
      - troszkę ciężko chodzi oparcie w spacerówce ale może tak właśnie ma być
      Poza tym to jestem zadowolona można nim naprawdę dobrze manewrować
      pozdrawiam
    • kkk_111 Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 10:45
      przepraszam przepraszam ten fotelik samochodowy to może być dobre rozwiązanie
      zamiast gondoli
      pozdrowienia
      Kasia
    • aszk Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 15:59
      Sugeruję zrezygnować z oryginalnego nosidełka, ponieważ jest bardzo ciężkie
      (ponad 6 kg). Kupiliśmy Maxi Cosi City. Waży 3 kg. Trzeba tylko dokupić
      adaptory aby mozna było założyć na ramę Mutsy.
      Jesli chodzi o wózek to jest super. Pływa a nie jeździ. I tak jak u
      poprzedniczki wszyscy się za nim oglądają. Czasem pytają o sklep smile.
      Jedynie kosz na dole mógłby być większy (ale to w zależności od potrzeb).
      Również polecam oryginalny śpiwór. Ciepły i fajnie pasuje do spacerówki.
      Pozdrawiam.
      A.
      • tygisek MUTSY - do mam co posiadaja spiworek:) 07.04.04, 23:37
        to ja moze przy okazji zapytam:
        jakie macie spiworki - bo sa dwa rodzaje: czy ten prostokatny, czy ten typu
        mumia, ktory lepszy i w jakim wieku sa wasze dzieci, ktore korzystaja z opcji
        "spiworek" zima? moja corka zima bedzie miala ponad roczek i zastanawiam sie czy
        kupic spiworek, bo mam calkiem ciepla oslonke na nozki, zakupiona razem z
        wozkiem....

pozdrawiam,
        tygisek
    • ethomas Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 21:15
      To i ja wtrące trzy grosze.

Gondoli nie kupowałam, bo Antek urodził się duzy. Na początku gondolę doskonale
      zastąpił mi rozkładany na płasko fotelik Playa i dlatego choć rzeczywiście jest
      diabelnie ciężki, to warto go kupić. Lekarze nie polecają nosić dzieci poniżej
      3 m-ca w standardowych fotelikach, ze wzgl edu na duże wygięcie pleców, i tu
      kolejny atut Playa. Ja wykorzystuję ten fotelik w samochodzie, w domu jako
      kołyskę i leżaczek. Trzystopniowa regulacja oparcia sprawia, że długo sie
      bedziesz nim cieszyć.

Wózek polecam nie tylko dlatego, że jest piękny.

Osobom, które narzekają na wagę, radzę się zastanowić czego chcą (wózek ma się
      świetnie prowadzić i być dobrze amortyzowany i mało ważyć, a i jeszcze nadawać
      się na wertepy i mieć pompowane kółka i co tam jeszcze - nie ma takiego wózka.)

Nie polecam Mutsiego osobom niskim i filigranowym. Z tym wózkiem jest jak z
      samochodem, trzeba się nauczyć go prowadzić. Nie polecam go osobie, która
      będzie go musiała dźwigać na 3 piętro. Na dole nie zostawisz bo strach a
      targanie go codziennie to nic miłego.

Polecam ludziom wysokim !!! My z mężem mamy 180cm i 197cm i jest to jedyny
      wózek w którym nie kopiemy tylnej osi i nie schylamy się do rączki.

pozdrawiam
      Ewelina
    • pinik Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 21:39
      hej,

bylo tu na temat tego wozka juz bardzo duzo watkow...

Moze zajrzyj do wyszukiwarki.

Ja naleze do przeciwnikow tego wozka (inaczej niz moje poprzedniczki). Ale
      spotkalam sie juz rowniez z takim zdaniem jak moje. Mialam ponad 20 wozkow
      przez rok i w porownaniu mutsy wypada beznadziejnie. Przyznam, ze wyglad piekny
      i ze dla wysokich ten wozek moze byc dobrym rozwiazaniem. ale reszta....
      Mnie absolutnie nie przekonal. A juz najgorsze sa manewry na malych
      powierzchniach (wozek jest jak czolg). I jest za szeroki (w niektorych sklepach
      nie moge nim przejechac przez bramki). Ja mam do niego 1000 zastrzezen. I nie
      rozumiem, jak mozna byc z niego tak zadowolonym... choc naprawde chcialam go
      polubic smile

Pinik
      • ethomas Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 21:49
        no tak...

ale jak się chce wózek do marketu to po co pompowane kółka???

coś za coś

pozdrawiam
        Ewelina
        • pinik Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 22:02
          Hej!

Nie kupilam tego wozka wylacznie z mysla o wyjazdach na zakupy. I nie sa to
          markety, tylko sklepy z zywnoscia, do ktorych chodze prawie codziennie (chleb
          itd.). glownie ten wozek mial sluzyc na spacery, ale uwazam, ze jest bezsensu,
          skoro podczas spaceru nie mozna z nim wejsc do sklepu (trace przy tych
          manewrach nerwy)?

Mnie ten wozek absolutnie nie przekonal. Jesli ty jestes zadowolona, to bardzo
          dobrze. Nie chce tu nikogo specjalnie zrazac, ale jak ktos zamierza go kupic,
          to uwazam, ze powinien wiedziec, ze nie ze wszystkim ten wozek jest najlepszy...

pinik
          • ethomas Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 22:07
            Tak jak napisałaś

to tylko nasze opinie. I moja jest właśnie taka, że nie mam żadnego problemu z
            tym wózkiem ani w domu ani na spacerze ani w osiedlowym sklepie (może u Was są
            węższe drzwi hehehe smile))

Poproszono o opinie, więc moja opinia jest jak wyżej
            to wszystko
            • pinik Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 22:27
              To przynajmniej nie zalujesz wydanych pieniedzy... smile

Moj mutsy juz kilka miesiecy stoi w piwnicy i troche mnie denerwuje, jak
              pomysle, ile za niego dalam...

Pinik
              • tygisek Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 23:31
                A ja tez skusilam sie na Mutsy'ego i jestem zadowolona, i przeczytalam wiele
                watkow na jego temat i bardzo wzielam pod uwage wszelkie recenzje Pinik
                (pozdrawiam serdecznesmile), uwazam ze Pinik ma duzo doswiadczenia - ktora z nas
                bedzie miala okazje wytestowac chociaz polowe z tych wozkow co Pinik???, jej
                uwagi sa bardzo trafne, ale zalezy jakie kto ma oczekiwania i co komu pasuje -
                ja "napalilam" sie okropecznie na wozek Mutsy, Pinik ostudzila moje zapedy, ale
                to mi chyba pomoglo, bo pojechalam do sklepu, calkiem "trzezwo" ocenilam wady i
                zalety, moglam zadecydowac, bo wiedzialam na co zwrocic uwage i podjac decyzje
                czy bardzo mi cos bedzie przeszkadzac, przymierzylam moja Majke do wozka,
                popatrzylam jak siedzi i czy jest zadowolona - takie podejscie do sprawy
                zaowocowalo swiadomym zakupem Mutsy'ego i jak juz wspominalam jestem zadowolona,
                nawet bardzosmile

pozdrawiam,
                tygisek
                • pinik Re: Do tygisek! 07.04.04, 23:36
                  Dziekuje! Moja negatywna opinia, ktora tu "sprzedaje" ma wlasnie taki cel! zeby
                  przyszle mamy swiadomiej wybieraly!

Pinik
                  • tygisek Re: Do tygisek! 07.04.04, 23:40
                    no i o to chodzi Pinik!
                    ja nie patrze na to zle, cenie uwagi dobre i zle, jesli sa trafne...
                    niestety wiele jest "fanatykow" roznego rodzaju, ktorzy maja swoje wizje i
                    dlatego chyba do negatywnych opinii podchodzi sie tak sceptycznie!
                    ja sie nie zawiodlamsmile

pozdrawiam, raz jeszczesmile
                    tygisek
                    • ethomas Re: Do tygisek! 08.04.04, 00:45
                      fanatyzm fanatyzmem... inna rzecz jeśli nic nie przeszkadza

i będę sie przy tym upierać
                      • tygisek Re: Do tygisek! - odp. 08.04.04, 08:27
                        ja naprawde nic nikomu nie zarzucam...nie traktuje forum jako miejsca, na ktorym
                        mozna sie pospierac, poklocic... trafilam tu, bo chcialam zasiegnac opinii
                        innych uzytkownikow, nikomu tez nie schlebiam (Pinik jest dla mnie wiarygodnym
                        recenzentem roznych wozkow i chyba mam prawo wyrazic jakies uznanie)....to tyle

a zreszta nie bez kozery:

"kazda pliszka swoj ogonek chwali"..... moze fanatyzm to zbyt mocne slowo, ale
                        cos w tym jest....choc ja sie jakos specjalnie przy tym nie bede upierac....

pozdrawiam
                        tygisek
                        • ethomas Re: Do tygisek! - odp. 08.04.04, 09:08
                          to skoro wyrażaz swoją aprobatę dla wiarygodności Pinik, to ja wyrażam swoje
                          zdanie, że ktoś kto miał jak twierdzi ponad 20 wózków dla mnie osobiście nie
                          jest wiarygodny, bo jak można tyle razy źle wybrać?

to tyle od zadowolonej ze swojego wyboru (nie będę się tego wypierać)
                          • pinik Re: Do ethomas 08.04.04, 09:21
                            Hej,

nie dlatego mam ciagle inne wozki, ze zaden mi nie pasuje. Uwielbiam
                            wyprobowywac nowe i interesuje sie naprawde tym tematem. Napewno ocena wozka
                            zalezy od wymogow. Uwazam, ze wiele wozkow jest dla jednej matki swietnych, a
                            dla innej prowadzacej inny tryb zycia beznadziejnych. Ja tu pisze tylko swoje
                            spostrzezenia i uwagi. Moze komus tym pomoge (i chyba tak jest, bo kiedy czytam
                            niektore posty, to mam takie wrazenie, a po drugie dostaje coraz wiecej maili
                            na moj prywatny adres z prosba o porade/pomoc). Nikomu jednak nie narzucam
                            swojego zdania! A to, ze wozek, z ktorego ty nie jestes zadowolona, dla mnie
                            jest niezbyt udany, to chyba nie grzech???

Ale widze, ze ci sie narazilam. Nie chcaco!

Twoj tekst:

> to skoro wyrażaz swoją aprobatę dla wiarygodności Pinik, to ja wyrażam swoje
                            > zdanie, że ktoś kto miał jak twierdzi ponad 20 wózków dla mnie osobiście nie
                            > jest wiarygodny, bo jak można tyle razy źle wybrać?

mi to pokazal. Na szczescie, nie musisz nawet czytac moich postow.

sorry, na tym koncze, bo nie zamierzam sie tu o takie glupoty spierac.

Pinik

• tygisek Re: Do elthomas 08.04.04, 10:07
                            najwyrazniej mnie nie zrozumialas i z kazda swoja wypowiedzia bardziej sie
                            pograzasz....nie wazne, naprawde nie mam zamiaru sie tu spierac i wyklocac, nie
                            mam takiej natury ani tymbardziej ochoty na tego typu polemiki....

chcialam zauwazyc ze ja juz napisalam ze jestem bardzo zadowolona z mojego mutsy
                            i nie mam zamiaru nikogo zniechecac, mam o nim b. dobre zdanie, bardzo mi sie
                            podoba i ciesze sie ze jestem jego posiadaczka
                            ucinam ta dyskusje, calkiem tu nie na miejscu....

• tygisek Re: Do ethomas - wybacz mi:) 08.04.04, 10:19
                              o, i przepraszam za przepalcowanie w Twoim NICKusmile niechcaco, bron boze nie
                              LEKCEWAZACO !!!!!!!smile
                            • ethomas Re: Do elthomas 08.04.04, 11:58
                              tygisek napisała:

> najwyrazniej mnie nie zrozumialas i z kazda swoja wypowiedzia bardziej sie
                              > pograzasz....nie wazne, naprawde nie mam zamiaru sie tu spierac i wyklocac,
                              nie

oooo pokazujemy pazurki hehhehehe

> mam takiej natury ani tymbardziej ochoty na tego typu polemiki....
                              >

a jednak.. a jednak... polemizujesz
                              > chcialam zauwazyc ze ja juz napisalam ze jestem bardzo zadowolona z mojego
                              muts
                              > y
                              > i nie mam zamiaru nikogo zniechecac, mam o nim b. dobre zdanie, bardzo mi sie
                              > podoba i ciesze sie ze jestem jego posiadaczka
                              > ucinam ta dyskusje, calkiem tu nie na miejscu....
                              >

no tak zdanie różne od twoich własnych jest już sporem

kończąc i życząc Wesołych Świąt
    • iwonabw Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 08.04.04, 21:45
      Ja też jestem bardzo zadowolona, na moje wertepy i codzienne przechadzki z psem
      po największych dziurach jest to wózek idealny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka