stella1001 30.03.04, 09:37 Szukam kogoś kto posiada ten wózek bo bardzo chciałabym poznać opinie na ten temat.Czy warto kupić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzinek1 Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 02.04.04, 00:20 Cześć Mam taki wózek i jestem z niego bardzo zadowolona - wygląda pięknie (wszyscy się za nim ogladają) i jest bardzo wygodny - zwłaszcza koła - można jeździć po każdym terenie. Wady: jest trochę ciężki (ja całe szczęście mieszkam na I piętrze i nie mam problemu z noszeniem) jeżeli masz mały bagażnik w samochodzie może się nie zmieścić Aha i jeżeli niemowlaczek urodzi się teraz gdy jest już cieplej to nie ma sensu kupować gondoli, fotelik samochodowy można montować na ramie; jest bardzo wygodny - można go ustawić w trzech pozycjach (również leżącej); no i potem już spacerówka. Pozdrawiam Julka (Zuzia to moja córeczka - wczoraj skończyła 3 miesiące) Odpowiedz Link Zgłoś
kkk_111 Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 10:43 Cześć! Mam taki wózek, zatem kilka uwag: -gondola jest naprawdę mała, jeżeli niebawem rodzisz to az takiego problemu nie będzie, nie potrzebujesz grubych ubranek i śpiworka zatem malec się zmieści, zimą jest trochę gorzejPolecano Tobie kupno spacerówki odrazu - osobiście to nie wiem czy to takie bezpieczne -zwróć uwagę na koła, gwarancja jest na nie tylko na pół roku, na pozostałą część wózka dłużej - kupuj takie gdzie są plastikowe felgi a nie szprychy bo rdzewieją i to zaraz po zakończeniu gwarancji -w przyszłości jeżeli będziesz szukała śpiworka do takiego wózka to kup lepiej tej firmy ma odpowiednie wymiary a nie jest dużo droższy - troszkę ciężko chodzi oparcie w spacerówce ale może tak właśnie ma być Poza tym to jestem zadowolona można nim naprawdę dobrze manewrować pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkk_111 Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 10:45 przepraszam przepraszam ten fotelik samochodowy to może być dobre rozwiązanie zamiast gondoli pozdrowienia Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
aszk Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 15:59 Sugeruję zrezygnować z oryginalnego nosidełka, ponieważ jest bardzo ciężkie (ponad 6 kg). Kupiliśmy Maxi Cosi City. Waży 3 kg. Trzeba tylko dokupić adaptory aby mozna było założyć na ramę Mutsy. Jesli chodzi o wózek to jest super. Pływa a nie jeździ. I tak jak u poprzedniczki wszyscy się za nim oglądają. Czasem pytają o sklep . Jedynie kosz na dole mógłby być większy (ale to w zależności od potrzeb). Również polecam oryginalny śpiwór. Ciepły i fajnie pasuje do spacerówki. Pozdrawiam. A. Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek MUTSY - do mam co posiadaja spiworek:) 07.04.04, 23:37 to ja moze przy okazji zapytam: jakie macie spiworki - bo sa dwa rodzaje: czy ten prostokatny, czy ten typu mumia, ktory lepszy i w jakim wieku sa wasze dzieci, ktore korzystaja z opcji "spiworek" zima? moja corka zima bedzie miala ponad roczek i zastanawiam sie czy kupic spiworek, bo mam calkiem ciepla oslonke na nozki, zakupiona razem z wozkiem.... pozdrawiam, tygisek Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 21:15 To i ja wtrące trzy grosze. Gondoli nie kupowałam, bo Antek urodził się duzy. Na początku gondolę doskonale zastąpił mi rozkładany na płasko fotelik Playa i dlatego choć rzeczywiście jest diabelnie ciężki, to warto go kupić. Lekarze nie polecają nosić dzieci poniżej 3 m-ca w standardowych fotelikach, ze wzgl edu na duże wygięcie pleców, i tu kolejny atut Playa. Ja wykorzystuję ten fotelik w samochodzie, w domu jako kołyskę i leżaczek. Trzystopniowa regulacja oparcia sprawia, że długo sie bedziesz nim cieszyć. Wózek polecam nie tylko dlatego, że jest piękny. Osobom, które narzekają na wagę, radzę się zastanowić czego chcą (wózek ma się świetnie prowadzić i być dobrze amortyzowany i mało ważyć, a i jeszcze nadawać się na wertepy i mieć pompowane kółka i co tam jeszcze - nie ma takiego wózka.) Nie polecam Mutsiego osobom niskim i filigranowym. Z tym wózkiem jest jak z samochodem, trzeba się nauczyć go prowadzić. Nie polecam go osobie, która będzie go musiała dźwigać na 3 piętro. Na dole nie zostawisz bo strach a targanie go codziennie to nic miłego. Polecam ludziom wysokim !!! My z mężem mamy 180cm i 197cm i jest to jedyny wózek w którym nie kopiemy tylnej osi i nie schylamy się do rączki. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 21:39 hej, bylo tu na temat tego wozka juz bardzo duzo watkow... Moze zajrzyj do wyszukiwarki. Ja naleze do przeciwnikow tego wozka (inaczej niz moje poprzedniczki). Ale spotkalam sie juz rowniez z takim zdaniem jak moje. Mialam ponad 20 wozkow przez rok i w porownaniu mutsy wypada beznadziejnie. Przyznam, ze wyglad piekny i ze dla wysokich ten wozek moze byc dobrym rozwiazaniem. ale reszta.... Mnie absolutnie nie przekonal. A juz najgorsze sa manewry na malych powierzchniach (wozek jest jak czolg). I jest za szeroki (w niektorych sklepach nie moge nim przejechac przez bramki). Ja mam do niego 1000 zastrzezen. I nie rozumiem, jak mozna byc z niego tak zadowolonym... choc naprawde chcialam go polubic Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 21:49 no tak... ale jak się chce wózek do marketu to po co pompowane kółka??? coś za coś pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 22:02 Hej! Nie kupilam tego wozka wylacznie z mysla o wyjazdach na zakupy. I nie sa to markety, tylko sklepy z zywnoscia, do ktorych chodze prawie codziennie (chleb itd.). glownie ten wozek mial sluzyc na spacery, ale uwazam, ze jest bezsensu, skoro podczas spaceru nie mozna z nim wejsc do sklepu (trace przy tych manewrach nerwy)? Mnie ten wozek absolutnie nie przekonal. Jesli ty jestes zadowolona, to bardzo dobrze. Nie chce tu nikogo specjalnie zrazac, ale jak ktos zamierza go kupic, to uwazam, ze powinien wiedziec, ze nie ze wszystkim ten wozek jest najlepszy... pinik Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 22:07 Tak jak napisałaś to tylko nasze opinie. I moja jest właśnie taka, że nie mam żadnego problemu z tym wózkiem ani w domu ani na spacerze ani w osiedlowym sklepie (może u Was są węższe drzwi hehehe )) Poproszono o opinie, więc moja opinia jest jak wyżej to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 22:27 To przynajmniej nie zalujesz wydanych pieniedzy... Moj mutsy juz kilka miesiecy stoi w piwnicy i troche mnie denerwuje, jak pomysle, ile za niego dalam... Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 07.04.04, 23:31 A ja tez skusilam sie na Mutsy'ego i jestem zadowolona, i przeczytalam wiele watkow na jego temat i bardzo wzielam pod uwage wszelkie recenzje Pinik (pozdrawiam serdeczne), uwazam ze Pinik ma duzo doswiadczenia - ktora z nas bedzie miala okazje wytestowac chociaz polowe z tych wozkow co Pinik???, jej uwagi sa bardzo trafne, ale zalezy jakie kto ma oczekiwania i co komu pasuje - ja "napalilam" sie okropecznie na wozek Mutsy, Pinik ostudzila moje zapedy, ale to mi chyba pomoglo, bo pojechalam do sklepu, calkiem "trzezwo" ocenilam wady i zalety, moglam zadecydowac, bo wiedzialam na co zwrocic uwage i podjac decyzje czy bardzo mi cos bedzie przeszkadzac, przymierzylam moja Majke do wozka, popatrzylam jak siedzi i czy jest zadowolona - takie podejscie do sprawy zaowocowalo swiadomym zakupem Mutsy'ego i jak juz wspominalam jestem zadowolona, nawet bardzo pozdrawiam, tygisek Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Do tygisek! 07.04.04, 23:36 Dziekuje! Moja negatywna opinia, ktora tu "sprzedaje" ma wlasnie taki cel! zeby przyszle mamy swiadomiej wybieraly! Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek Re: Do tygisek! 07.04.04, 23:40 no i o to chodzi Pinik! ja nie patrze na to zle, cenie uwagi dobre i zle, jesli sa trafne... niestety wiele jest "fanatykow" roznego rodzaju, ktorzy maja swoje wizje i dlatego chyba do negatywnych opinii podchodzi sie tak sceptycznie! ja sie nie zawiodlam pozdrawiam, raz jeszcze tygisek Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Do tygisek! 08.04.04, 00:45 fanatyzm fanatyzmem... inna rzecz jeśli nic nie przeszkadza i będę sie przy tym upierać Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek Re: Do tygisek! - odp. 08.04.04, 08:27 ja naprawde nic nikomu nie zarzucam...nie traktuje forum jako miejsca, na ktorym mozna sie pospierac, poklocic... trafilam tu, bo chcialam zasiegnac opinii innych uzytkownikow, nikomu tez nie schlebiam (Pinik jest dla mnie wiarygodnym recenzentem roznych wozkow i chyba mam prawo wyrazic jakies uznanie)....to tyle a zreszta nie bez kozery: "kazda pliszka swoj ogonek chwali"..... moze fanatyzm to zbyt mocne slowo, ale cos w tym jest....choc ja sie jakos specjalnie przy tym nie bede upierac.... pozdrawiam tygisek Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Do tygisek! - odp. 08.04.04, 09:08 to skoro wyrażaz swoją aprobatę dla wiarygodności Pinik, to ja wyrażam swoje zdanie, że ktoś kto miał jak twierdzi ponad 20 wózków dla mnie osobiście nie jest wiarygodny, bo jak można tyle razy źle wybrać? to tyle od zadowolonej ze swojego wyboru (nie będę się tego wypierać) Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Do ethomas 08.04.04, 09:21 Hej, nie dlatego mam ciagle inne wozki, ze zaden mi nie pasuje. Uwielbiam wyprobowywac nowe i interesuje sie naprawde tym tematem. Napewno ocena wozka zalezy od wymogow. Uwazam, ze wiele wozkow jest dla jednej matki swietnych, a dla innej prowadzacej inny tryb zycia beznadziejnych. Ja tu pisze tylko swoje spostrzezenia i uwagi. Moze komus tym pomoge (i chyba tak jest, bo kiedy czytam niektore posty, to mam takie wrazenie, a po drugie dostaje coraz wiecej maili na moj prywatny adres z prosba o porade/pomoc). Nikomu jednak nie narzucam swojego zdania! A to, ze wozek, z ktorego ty nie jestes zadowolona, dla mnie jest niezbyt udany, to chyba nie grzech??? Ale widze, ze ci sie narazilam. Nie chcaco! Twoj tekst: > to skoro wyrażaz swoją aprobatę dla wiarygodności Pinik, to ja wyrażam swoje > zdanie, że ktoś kto miał jak twierdzi ponad 20 wózków dla mnie osobiście nie > jest wiarygodny, bo jak można tyle razy źle wybrać? mi to pokazal. Na szczescie, nie musisz nawet czytac moich postow. sorry, na tym koncze, bo nie zamierzam sie tu o takie glupoty spierac. Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek Re: Do elthomas 08.04.04, 10:07 najwyrazniej mnie nie zrozumialas i z kazda swoja wypowiedzia bardziej sie pograzasz....nie wazne, naprawde nie mam zamiaru sie tu spierac i wyklocac, nie mam takiej natury ani tymbardziej ochoty na tego typu polemiki.... chcialam zauwazyc ze ja juz napisalam ze jestem bardzo zadowolona z mojego mutsy i nie mam zamiaru nikogo zniechecac, mam o nim b. dobre zdanie, bardzo mi sie podoba i ciesze sie ze jestem jego posiadaczka ucinam ta dyskusje, calkiem tu nie na miejscu.... Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek Re: Do ethomas - wybacz mi:) 08.04.04, 10:19 o, i przepraszam za przepalcowanie w Twoim NICKu niechcaco, bron boze nie LEKCEWAZACO !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Do elthomas 08.04.04, 11:58 tygisek napisała: > najwyrazniej mnie nie zrozumialas i z kazda swoja wypowiedzia bardziej sie > pograzasz....nie wazne, naprawde nie mam zamiaru sie tu spierac i wyklocac, nie oooo pokazujemy pazurki hehhehehe > mam takiej natury ani tymbardziej ochoty na tego typu polemiki.... > a jednak.. a jednak... polemizujesz > chcialam zauwazyc ze ja juz napisalam ze jestem bardzo zadowolona z mojego muts > y > i nie mam zamiaru nikogo zniechecac, mam o nim b. dobre zdanie, bardzo mi sie > podoba i ciesze sie ze jestem jego posiadaczka > ucinam ta dyskusje, calkiem tu nie na miejscu.... > no tak zdanie różne od twoich własnych jest już sporem kończąc i życząc Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: Wózek MUTSY co sądzicie??Czy jest dobry?? 08.04.04, 21:45 Ja też jestem bardzo zadowolona, na moje wertepy i codzienne przechadzki z psem po największych dziurach jest to wózek idealny. Odpowiedz Link Zgłoś