Dodaj do ulubionych

Przecieranie spodni między udami - męskie

27.09.10, 12:14
Słuchajcie, mąż mój ma taką urodę, że przeciera spodnie między udami, tak tuż przy pośladkach. Wrrr...

On zmienia spodnie częściej, niż niemowlę, 2 miechy max i spodnie do wymiany bo dziura na wylot (wyrzyna dziurzysko o kilkucentymetrowej średnicy).

Gdzie mu te spodnie kupić, żeby choć trochę dłużej wytrzymały - chodzi mi o jeansy czy sztruksy, bo w takich chodzi.

Będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • marcowa_nadzieja Re: Przecieranie spodni między udami - męskie 27.09.10, 12:30
      A próbowałaś marki LEE? Ich dzińsy wydają mi się wyjątkowo grube.
      • dragonia A próbowąłaś zareklamować? 27.09.10, 12:41
        Mojemu mężowi też często zdarza się przetrzeć dżinsy w kroku. Ale nie każde. Z tego wywnioskowałam, że jednak niektóre dżinsy są ze szmatławego dżinsu uszyte i reklamujemy - i zawsze oddają pieniądze. Raz jak nie chcieli uznać takiej reklamacji, rzeczoznawca stwierdził mechaniczne zużycie czy jakoś tak - zareklamowałam powtórnie ale ze swoim pismem. Pismo było krótko mówiąc pojechane, skutek odniosło. Jakbyś je potrzebowąła to nadal mam i rozsyłam, i wiem że tym którzy z niego korzystają przy okazji róznych reklamacji udaje się odzyskac pieniądze.

A tak w ogole najdłużej u męża wytrzymują Lee Coopery - niektóre nawet prawie dwa lata.

• maggi9 Re: Przecieranie spodni między udami - męskie 27.09.10, 12:41
      Chyba nie ma na to rady.Jak kupujesz jeansy(bo sztruksy się szybciej przecierają) to kupuj takie z grubego, mocnego jeansu plus sprawdź szwy-żeby nie szły do środka tylko były 2 porządne na zewnątrz.
      Mąż nosi jedne, dwie pary spodni na zmianę? Bo jeśli będzie miał z 5-6 par albo więcej i je częściej wymieniał to pewnie dłużej wytrzymają.Jak miałam 2 pary i nosiłam je wymiennie to po krótkim czasie szły do kosza.Jak mam więcej to dłużej wytrzymują.
      • puellae_2007 Re: Przecieranie spodni między udami - męskie 27.09.10, 15:07
        Ja uważam , że pod tym względem LEE i Wrangler wygrywa. Nic innego się nie sprawdza. Ja przecieram spodnie między udami-te mam zdecydowanie dłużej. Jeśli chodzi o sztruksy to Tatuum-maja grubszy szew i bardziej wytrzymały materiał.
        • marta-zs Re: Przecieranie spodni między udami - męskie 27.09.10, 21:26
          Moje lee, wranglery nie dają rady, przecierają się jak każde inne. Reklamowac nie można, bo to wada mechaniczna od tego jak chodzę. Jestem szczupła, uda mi sie nie stykają, a spodnie przecieram cholernie.
          • dragonia Marta-zs 28.09.10, 10:39
            Jestem pewna i wiem co mówię, że reklamować można. Za sobą mam kilkanaście takich reklamacji, tylko raz nie chcieli uznać reklamacji i rzeczoznawca napisał we wnioskach i ocenie jakości wyrobu "podczas normalnego użytkowania spodni tkanina jest szczególnie osłabiona w miejscach narażonych na zwiększone tarcie .Wyrób nie ma wad produkcyjnych ani złej jakości surowca. Spodnie zostały uszkodzone mechanicznie. Osłabienie tkaniny jest skutkiem normalnego zużycia wyrobów włókienniczych po długim okresie użytkowania". Wtedy właśnie napisałam swoje pismo, mąż miał spodnie dwa czy trzy miesiące i nie ma mowy ani o długim ani intensywnym okresie użytkowania. Po pismie wtedy reklamację też uznali. Uznali mi wszystkie reklamacje dot. przecierania spodni męża jakie zgłosiłam. Może nie zawsze reklamacje są uznane odrazu, ale i tu można sobie poradzić.

Tym bardziej jeżeli uda ci się nie stykają nie ma zwiększonego tarcia materiału, może po prostu dżins jest kiepski. Czy lniane czy inne spodnie też ci się tak przecierają?
    • monikaa13 Re: Przecieranie spodni między udami - męskie 28.09.10, 10:44
      Mój mąż też tak ma. Każde spodnie, w tym samym miejscu. Koszmar.

My sobie z tym radzimy w ten sposób, że kupujemy tanie spodnie np. świetne są z C&A za 69zł. Co jakiś czas podjedżamy i kupujemy jedną lub dwie pary. Na jakiś czas starcza i potem znowu.
      Nie kupujemy lepszych i droższych, bo nioestety przecierają się tak samo, a kosztują dużo więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka