Dodaj do ulubionych

Kubek termiczny do szkoły?

04.10.10, 11:39
Szukam kubka termicznego podobnego do tego, który był jakiś czas temu w ofercie Tchibo. Ma być lekki, bez uchwytu, z wygodnym, niekapkowym mechanizmem do picia. Moje dziecko jes zafascynowane mechanizmem wzorów, które pojawiają się na podwójnych ściankach kubka, kiedy płyn jest gorący. Widziałyście coś takiego?
Obserwuj wątek
    • rybalon1 Re: Kubek termiczny do szkoły? 04.10.10, 12:54
      podniosę smile bo też szukam czegoś dla syna do zerówki szkolnej ....
      • ewelina266 Re: Kubek termiczny do szkoły? 04.10.10, 12:56
        Ja mam bidon aluminiowy z Rossmana. Trzyma ciepło, jest poręczny i ładny. Duży o pojemności chyba 500 ml kosztował 15 zł. Nasz jest cały granatowy z piłkami do nogi.
        • pia_ Re: Kubek termiczny do szkoły? 04.10.10, 13:20
          Bidony i termosy już używałyśmy, zwłaszcza bidony się nie sprawdziły. Koleżanka córki ma ten kubek termiczny z Tchibo i jest naprawdę fajny, przede wszystkim mechanizm zamykania i picia jest prosty i bardzo szczelny, nic się tam nie wylewa. No i te wzorki na powierzchni, którymi dzieciaki są zafascynowane smile. Szukam czegoś podobnego, aby zachęcić córkę do picia, bo za mało w szkole pije.
          • ola25 Re: Kubek termiczny do szkoły? 04.10.10, 14:10
            up smile
          • dorek3 Re: Kubek termiczny do szkoły? 04.10.10, 14:12
            Jak znajdziesz to daj znać. Mam reklamówkę Wild Bean Cafe za punktu i jest marny. Wprawdzie do użytku tylko w samochodzie, ale młody musi pic przez rurke bo inaczej się zalewa.
    • ju_mi Re: Kubek termiczny do szkoły? 04.10.10, 14:22
      Nie kojarzę kubka z Tchibo - tzn. kojarzę jeden plastikowy z wymiennymi motywami (kwiatki/paski), ale nie wiem czy to o ten Ci chodzi... Ja mam kubek z kawiarni Starbucks i jest super! Można nim rzucać i nic się nie wyleje + ma antypoślizgową podstawę. Mam taki jak ten czarny:
      https://starbucks.pl/NR/rdonlyres/E26E254D-A817-46BE-B885-CF3C6523EF85/7643/thumb_bialy_czarny.jpg
      ale są różne - włącznie z takimi co można wymieniać motywy:
      https://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/12/55/53/00/1255530058
      • rybalon1 Re: Kubek termiczny do szkoły? 04.10.10, 14:43
        ja znalazałm fajny na allegro ale z przesyłka prawie 90 zł sad
        i pojemnośc nie za duza wziełabym ale kurde drooogi ...przemyślę jeszcze sprawę ( ale fajny , ma dziubek, blokadę zamykania przyciskiem noo fajny jest kurde ...ale czemu taki drogiii...
    • alexsc pia o tym mówisz? 04.10.10, 14:51
      https://i.ebayimg.com/04/!B3hVRKwB2k~$(KGrHqEOKisEyWo3B5Z)BMmioprLfg~~_35.JPG
      jets na ebayu, nowy, pojemność 400 ml, 13,99 +2 euro wysyłka. mogę ci go kupić. miałabyś go u sibie w przyszłym tygodniu. wysyłka z pl oczywiście.
      • pia_ Re: pia o tym mówisz? 04.10.10, 15:16
        Tak to ten, ale wyszłoby niestety drogo, bo dojdzie do tego jeszcze przesyłka w Polsce. U nas był gdzieś chyba w końcu sierpnia/początek września w sklepach Tchibo po 39,99.
        On wygląda tak bez gorącego płynu
        images.tchibo.de/eCS/Store/pl/images/kw03/kw03_20001_b1,00.jpg
        a tak po nalaniu gorącego napoju
        images.tchibo.de/eCS/Store/pl/images/kw03/kw03_20001_b2,00.jpg
        Był o ile się nie mylę w 3 różnych wzorach

Taki był opis ze strony Tchibo:

Kubek do kawy na drogę
        Dzięki gorącej kawie kubek zakwitnie. Kwiatek jest widoczny tak długo, jak długo kawa czy herbata w kubku pozostaje gorąca. Izolacja o podwójnych ściankach: napoje długo pozostają gorące lub zimne. Otwór do picia z zakrętką. Z tworzywa sztucznego. Antypoślizgowy silikonowy spód. Brzeg ze stali nierdzewnej 18/10. Pasuje do wielu uchwytów na napoje.
        cena :39,99 zł
        • alexsc Re: pia o tym mówisz? 04.10.10, 15:23
          nie znam ceny początkowej, na ebauy jest ten jeden jedyny. ile bedzie kosztowac wysyłka ode mnie do ciebie? nie wiem. 8zł? 10?
          patrzyłam tez na stronie tchibo wpisując hasło. ale nie pokazuje niestety. jeszcze mogę zobaczyc będąc tam (w weekend) czy gdzies jakies niedobitki maja w sklepach. nic innego zaproponować niestaty nie mogę. smile
          • alexsc Re: pia o tym mówisz? 04.10.10, 15:24
            www.tchibo.de/Coffee-to-go-Becher-p200004244.html;jsessionid=09AF767C6247D2D1513759925503FACC-n10?wbdcd=8uAZ355xKI
            wykupiony
          • pia_ Re: pia o tym mówisz? 04.10.10, 16:15
            Jak będziesz przechodzić kiedyś przy okazji to zerknij proszę, może gdzieś się jeszcze te kubki uchowały. Dzięki wielkie.
        • wzosia Re: pia o tym mówisz? 04.10.10, 15:51
          Widziałam go jeszcze w sobotę w sklepie tchibo na Nowym Świecie w Warszawie. Mam taki i jestem zadowolona.
          • pia_ Re: pia o tym mówisz? 04.10.10, 16:17
            Jakbyś była w tym sklepie w najblizszym czasie, to bardzo Cię proszę o zakup tego kubka, we Wrocławiu już ich nie ma.
      • franianiania alexsc 04.10.10, 16:24
        czy byłby to problem abys kupiła mi buty na ebay? oczywiscie przedpłacę kase.
        frania
    • agata9991 Re: Kubek termiczny do szkoły? 04.10.10, 15:08
      polecam z Coffeeheaven.
    • kropkaa Re: Kubek termiczny do szkoły? 05.10.10, 18:10
      Pia, kupiłam Ci ten kubek w Tchibo. Jeśli chcesz, to wyślę, jeśli nie, to oddam.
      • hanyah Re: Kubek termiczny do szkoły? 05.10.10, 18:46
        Gdyby Pia nie chciała kubka, ja jestem jak najbardziej chętna, nie oddawaj do sklepu
      • pia_ Re: Kubek termiczny do szkoły? 05.10.10, 21:01
        Jasne, że chcę!
        Podaj na maila gazetowego nr konta i dane. Wyślę Ci za kubek i za koszty przesyłki. W mailu podam też mój adres. Wielkie dzięki i jakby była potrzeba odwdzięczenia się jakimś zakupem, to pisz smile
        • annulak kropkaa 05.10.10, 22:25
          gdzie udalo ci się kupić kubek?Czy jeszcze zostały?
          • kropkaa Re: kropkaa 05.10.10, 23:18
            Na Nowym Świecie, byłam po południu, kilka jeszcze było (nie to, że 10, ale sporo).
            • annulak Re: kropkaa 05.10.10, 23:55
              Dziękuję.
    • coronella kubki będą w Tchibo 06.10.10, 14:06
      mam katalog z pilotażowego sklepu, od przyszłego tyg. będą w ofercie te kubki. W normalnych sklepach pojawią się- no własnie- kiedy? za 3 tyg?
      • women1984 Re: kubki będą w Tchibo 15.10.10, 19:43
        ja właśnie kupiłam dzisiaj w tchibo
        • coronella Re: kubki będą w Tchibo 15.10.10, 19:59
          ja też je jeszcze widziałam, było całkiem sporo, za kilka tyg. będa z motywem zimowym.
      • annulak pia_ 16.10.10, 10:18
        Chciałam się zapytać ,czy jesteś zadowolona z zakupu kubka?Trzyma ciepło nie przecieka. Czy córeczce dobrze się z niego pije?
        • pia_ Re: pia_ 16.10.10, 10:32
          Jestem zadowolona z kubka, nie przecieka, bardzo łatwo się z niego pije, co do trzymania ciepła to się nie wypowiem, bo córce nalewam ciepłą, a nie gorącą herbatę - po 8 godzinach jest już zimna smile
        • kropkaa Re: pia_ 16.10.10, 17:07
          Dla siebie też kupiłam i jestem zadowolona.
          Najważniejsze, że nie przecieka. Wygodnie się pije, łatwo otwiera/zamyka, napój wraca do środka, nic się nie rozlewa. Nie trzyma temperatury cały dzień, ale to w sumie nie jest termos. Jeśli chodzi o dzieci, dla mnie plus, że się nie poparzą wrzątkiem, bo do pierwszej przerwy wystygnie. Kwiatuszki urocze.
          Kiedyś miałam taki kubek z McDonald's - porażka. Kawa się lała wszędzie, bardzo niewygodnie się piło, wszystko mokre i ubabrane. Skończył w koszu.
    • katrio_na Re: Kubek termiczny do szkoły? 16.10.10, 11:17
      To może ja się wypowiem.
      Kupiłam kubek przed wakacjami w outletowym tchibo - identyczny więc to jakaś powtórka kolekcji.
      Kosztowała 20-25zł - nie pamiętam dokładnie.
      Co do przeciekania - nie przecieka o ile zakręci się go dobrze.
      Co do trzymania ciepła - nie trzyma długo, nalewam prosto z czajnika rano i po godzinie, półtorej jest taka letnia, w sam raz do picia.
      Co do jakości - należy uważać z wrzątkiem, mi lekko się stopiła nakrętka gdy chciałam wypić za ciepły napój.
      Kolory zmienia fajnie ale dość szybko znikają (w miarę chłodzenia się napoju), system picia jest bardzo łatwy ( odkręca się nakrętkę, pokazuję się też zielony lub czerwony znaczek w zależności od dostępności).
      Mam nadzieję, że coś pomogłam.
      Aha, w zeszłym tygodniu widziałam je w regularnej cenie w Tchibo w Markach.
      • ka_thy Re: Kubek termiczny do szkoły? 16.10.10, 14:33
        Ja używam ten kubek w pracy. Czas trzymania ciepła nie jest specjalnie rewelacyjny. Tak mniej więcej do półtorej- dwie godziny. Potem herbata jest już dla mnie zbyt chłodna. Ale najczęściej wtedy jest już jej resztka smile Bardzo sobie chwalę ten kubek, jest wygodny do picia, otwieranie do picia to nie odkręcanie nakrętki (to stwierdzenie może być mylące) ale przekręcanie takiego "dynksa" w nakrętce na wierzchu. Kubek jest plastikowy ale nie ma zapachu plastiku, herbata też nie zmienia smaku. Bardzo polecam ten kubek szczególnie do warunków domowo-biurowych kiedy herbatę się robi i popija na miejscu.
        • kimura Re: Kubek termiczny do szkoły? 04.03.11, 18:42
          czy ten będzie dobry?
          www.tchibo.pl/Kubek-do-kawy-na-droge-p200003082.html chdzi mi o to czy nie przecieka
    • butch_cassidy 2013 26.07.13, 15:09
      A teraz jakie kubki kupujecie pierwszoklasistom i czy w ogóle?
      Wpadałam na taki pomysł i zastanawiam się, czy dobry.
      Jaką pojemność ma mieć taki kubek? 0,5 to nie za dużo dla takiego dziecka?
      Ewentualnie szukałabym czegoś ze stali i o ładnym "dziewczyńskim" wyglądzie. Zastanawiam się, co by to mogło być smile
      • zorganizowanydom Re: 2013 26.07.13, 19:48
        Ja nie miałam kubka więc się nie wypowiem. Mam za to od dwóch lat, i bardzo sobie chwalę, taki termos z rurką. Jest ze stali nierdzewnej, zamyka się toto bardzo szczelnie i młodemu nic się nigdy nie wylało, aż zaskoczona jestem. Zimą daję mu w tym herbatę, a latem zimną wodę. Były też chyba wzory dziewczęce, ale po kilku albo kilkunastu myciach w zmywarce wszystko oblazło i została goła stal z czarną zakrętką. Niemniej, to jeden z moich lepszych zakupów. Kupowałam na allegro, ale teraz nie widzę. Całość była marki THERMOS.
        • monia2506 kubek, termos a moze bidon termiczny?? 30.09.14, 09:16
          przyszedł czas ze moje dziecko 6 lat poszło do szkoły i mam dylemat związany z termicznymi sprzętami do picia gdyż zbliżają się chłodne dni chciałabym żeby miała ciepły napój przez min. 5godz. Jaki i o jakiej pojemności polecacie dla dzieciaków szkolnych??
          • koala0405 Re: kubek, termos a moze bidon termiczny?? 30.09.14, 09:40
            ja kupiłam takie dwa w ubiegłym roku :www.krainaekozabawek.pl/64-bidony-termiczne-alfi-isobottle
            sprawdził się nie tylko w szkole ale też na spacerach w zimie i na feriach
          • mamanatalki87 Re: kubek, termos a moze bidon termiczny?? 30.09.14, 09:44
            Ja kupiłam bidon / termos : alfi . w TK max za ok 50 zł . widzę że na all droższe .

ale ogólnie polecam bardzo . wlewamy herbatę ok 7 rano nie gorąca taka " do picia " i do 15 jest ciepła , dla mnie super . Do tego kilka razy wypadł z plecaka na beton i spoko nic się nie uszkodziło smile

I na kolejny plus jest dziubek do picia . i łatwe zamykanie .
    • taba18 Re: Kubek termiczny do szkoły? 30.09.14, 09:28
      Moja córka używa kubka-termosu Promis, 0,5 l. Sprawdza się i wygląda estetycznie (ma czarny w czerwone i białe kwiatki).
      • gaja246 Re: Kubek termiczny do szkoły? 03.10.14, 10:44
        Również szukam bidonu termicznego do szkoły. Chyba wezmę któryś z Promis, tylko nie wiem którysmile www.promis.pl/sklep/pl/p/Bidon%2C-Termos-uchwytem-PROMIS-TMF-C35-EKSTRA-0%2C35l/1867
        www.promis.pl/sklep/pl/p/Kubek%2C-Bidon%2C-Butelka%2C-Termos-uchwytem-PROMIS-TMF-C33KUBEK-EKSTRA-0%2C35/1866
        www.promis.pl/sklep/pl/p/Kubek-PROMIS-TMF-C24-KUBEK-TERMOS-EKSKLUZYWNY-/1489
        www.promis.pl/sklep/pl_PL/p/Kubek-PROMIS-TMF-C40-Termiczny-Szczelny/1659
        Może ktoś użytkuje te 3 pozostałe i podzieli się opinią?
        • taba18 Re: Kubek termiczny do szkoły? 03.10.14, 11:05
          My używamy tego z trzeciego linku. Jest szczelny, więc mogę go polecić.
          • mamusia-myszeczek Re: Kubek termiczny do szkoły? 03.10.14, 17:29
            My mamy takie wg mnie super
            allegro.pl/24h-kraina-lodu-termos-bidon-termoizolacyjny-i4658668848.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka