Dodaj do ulubionych

Benetton-prośba o zakup

05.10.10, 17:32
Ale się sfrajerowałam, szukając kurtki jesiennej nie zajrzałam do Benettona!sad
Byłam tam dzisiaj i żal moje serce ścisnął gdy okazało się, że mają przejściówki, które idealnie by nam odpowiadały, ale nie ma naszego rozmiaru, były same S-kisad
Czy któraś z forumek byłaby tak dobra i mogłaby mi kupić?
Chodzi o jednokolorową kurteczkę w kolorze fioletu lub różu (najlepiej różusmile) na szarej podszewce.
Mam jeszcze problem z rozmiarem. Kurtki z Benettona córa jeszcze nie miała, wiec nie wiem jak wypada rozmiarówka. Zarowa 7-8 jest za mała.
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • gosjana Re: Benetton-prośba o zakup 05.10.10, 22:33
      A po ile były te kurtki? Chodzi o takie dłuższe?
      • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 08:48
        ciężko mi powiedzieć, bo były tylko małe rozmiary, kosztowały 179zł
        czy ktoś mógłby mi kupić? proooszęsmile

aha, w katalogu ich nie ma
        • inia25 Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 09:41
          ile wzrostu ma Twoje dziecko?
          opisz mi tę kurtkę dokładnie
          podaj mi nr na priv i może uda mi się wyskoczyć na chwilę z pracy smile
          • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 10:00
            Te kurtki są w trzech kolorach: granat, fiolet i róż. Z kapturem, odcinane na wysokości karczku jak tunika, od tego odchodzą zakładki. Mają malutkie logo, tak jak zimowe. Podszewka jest z szarej bawełny.
            Córa ma ok. 130cm wzrostu, ubrania na 134 są idealne.
            Kurtka o np. takich wymiarach: długość 52cm, długość rękawa od szyi 54cm, od paszki 36cm, szerokość 40cm (Zara rozm. 7-8 lat) jest na nią za mała.
            Chodzi głównie o rękawy, myslę, że długość do ok.60cm byłaby ok.
            Kupiłam jej taką kurtkę:
            allegro.pl/rewelacyjna-jesienna-kurteczka-h-m-na-134-140-i1249046256.html
            i rękawy są ociupinkę za długie, ale jest ściągacz więc w ogóle to nie przeszkadza.
            Poza tym chciałabym by ta benettonowa kurtka była jeszcze na wiosnę.
            Mam wrażenie, że M byłaby na córę na styk, ale nie wiem jak wielkie są L-ki czy nie byłaby to przesada...
            Wysyłam telefon na priv, dziękuję za chęć pomocysmile

• inia25 Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 10:48
              dobra to lece do benkasmile
              wymiary spisałam, telefon tez zaraz spisze.
              W razie wojny będę dzwonić smile
              • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 10:58
                oki, czekamsmile
                żeby tylko były...
    • inia25 Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 10:58
      am, zadzwoniłam do sklepu. Pani w Złotych Tarasach powiedziała mi że kurtki o których mówie (przeczytałam jej opis) w ogóle u nich nei było, podobno sklepy roznia sie kolekcjami. Zdziwila ja tez niska cena. Powiuedziala ze maja coś podobnego, ale za 339 zł.
      Dzwonie do nastepnych sklepów smile
      • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:00
        czekaj! ja jestem dzisiaj zakęrocna, mam kod!
        • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:02
          2BL454M70,
          tylko nie wiem czy w tym oznaczeniu nie ma rozmiaru czasami, tzn, czy to M to nie jest rozmiar
          • inia25 Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:06
            w Klifie tez nie ma, własnie dzwoniłam, ta Pani też zasugerowała że to stara kolekcja przeceniona, bo cena poniżej 200 zł za kurtke, to raczej nie jest cena wyjściowa. Zadzwonie jeszcze do Galerii Mokotów.
            • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:10
              Nie była przeceniona, wręcz panie powiedziały, ze to bieżąca kolekcja i cena była kartonikowa, nie naklejona, kurczę już zgłupiałamsad
              Dzwonię do nich podpytać
              • inia25 Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:14
                w końcu w GM pierwsza laska wiedziała o jaką mi chodzi smile
                Powiedziała ze jej nie ma i nie było u nich, jest to obecna kolekcja i mogli jej jeszcze nie dostać, zna ją z katalogu. Za tydzień we wtorek ma być dostawa, może będą smile No ale nie obiecuje big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                Jak mi przypomnisz we wtorek, to zadzwonie i sie dowiem i jak będzie to pojadę Ci kupić (i dla swojej córki przy okazji jeśli taka fajna big_grin bo cena super)
                • pade inia25 06.10.10, 11:31
                  Zadzwoniłam z głupia frant do Krakowa i po raz kolejny okazał się dla mnie łaskawy!
                  Jest różowa L-ka i na dodatek przyślą mi ją do sklepu Benettona we Wrocławiusmile
                  Tylko cholerka, ta L-ka ma długie rękawy-67cmsad Mam nadzieję, że córa nie będzie w niej wyglądać jak dziecko wojny...
                  Czy ktoś ma 7-latkę, która nosi L-kę z Benettona???

Inia, ogromnie dziękuję za pomoc, zmobilizowałas mnie do poszukiwań, jesteś nieoceniona, buziaki
                  • inia25 Re: inia25 06.10.10, 11:33
                    fajnie że się udało smile
                    polecam się na przyszłośćbig_grinbig_grinbig_grin
                  • minkapinka Re: inia25 06.10.10, 11:56
                    pade napisała:

> Czy ktoś ma 7-latkę, która nosi L-kę z Benettona???
                    Moja nosiła w wieku 7 lat L
                    • pade Re: inia25 06.10.10, 12:00
                      no to mnie pocieszyłaśsmile
                      bo ja zamiast pracować czytam wątki o Benettonie szukając rozmiarówki i zamartwiam się...
          • inia25 Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:08
            pade napisała:

> 2BL454M70,
            > tylko nie wiem czy w tym oznaczeniu nie ma rozmiaru czasami, tzn, czy to M to
            > nie jest rozmiar

dzwonię więc jeszcze raz big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:16
              Dzwoniłam, bieżąca kolekcja, cena taka jak podałam...
      • inia25 Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:00
        inia25 napisała:

> am, zadzwoniłam do sklepu.

na poczatku mialo byc, "Zanim pojechałam, zadzwoniłam do sklepu" smile

jeszcze jedno pytanie, z czego jest ta kurtka - flauszowa jak płaszczyk, czy raczej w strone ortalionu (czy coś w ten deseń)?
        • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:07
          ortalion
          dziękuję Ci bardzo iniasmile
      • agni71 Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:01
        W Klifie maja zazwyczaj inny asortyment niż w ZT - moze tam poszukajcie?

jak córka ma juz 134 cm, to bralabym L, ona będzie na 140 cm. M to 130 cm.
        • viki.christina7 Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:05
          Moge zobaczyc te kurteczki w katowicach. Tylko prosze o wiecej szczegółow. Bede wieczorkiem w sklepie.
          • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 11:08
            Ciężko dokładniej ją opisać, a nigdzie nie ma zdjęcia. Od razu widać, że nie jest zimowa, śliski materiał zewnętrzny, jednokolorowa, odcinana na wysokości karczku, kaptur, szara podszewka no i cena 179zł.
            • minkapinka Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 12:06
              Miaś szczęscie,ze znalazłas tę kurtkę, bo widziałam je juz w sierpniu
              • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 12:20
                A jak pytałam o przejściówki to mnie ochrzaniłaś, że głupio pytam, bo przecież ogólnie wiadomo, ze nie matongue_out
                • minkapinka Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 12:37
                  Chyba potraktowałaś to zbyt osobiście, bo ja Cię wcale nie ochrzaniłam smile Napisałam, ze z takimi kurtkami jest kiepsko, co wielokrotnie było na forum potwierdzane. O kurtkach Benettona nie wspominałam, bo byłam przekonana, ze dawno ich nie ma. Widziałam je w sierpniu w Kliffie i nie było juz pełnej rozmiarówki.
                  • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 13:10
                    no pewnie, że osobiście, w końcu wirtualnie bo wirtualnie, ale trochę się już znamysmilesmile
                    a jak Ci się podobały te kurtki?
                    • minkapinka Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 13:36
                      To fakt, troszkę się znamy smile
                      Kurtki mi się podobały. choć uważam, ze sa bardziej na wiosnę niż na jesień.
                      • pade Re: Benetton-prośba o zakup 06.10.10, 13:41
                        Dokładnie takiej potrzebujemysmile Odpadnie mi latanie po sklepach wiosnąsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka