Dodaj do ulubionych

formy silikonowe

11.10.10, 18:31
do ciast i takich tam. uzywacie ? warto kupic?
Obserwuj wątek
    • figrut Re: formy silikonowe 11.10.10, 18:40
      Mam, użyłam raz i według mnie nie warto. Forma jest miękka, więc jest problem z wstawieniem w niej ciasta i nie wylaniem go. Nadaje się do ciast typu babka, biszkopt czy murzynek. Kupiłam ze względu na dzieci (forma misia) i więcej choćby nie wiadomo jakie kształty miała, nie kupię.
      • wipsania Re: formy silikonowe 11.10.10, 19:08
        Przenoś i wstaw na deseczce a potem ją wysuń. Mam okrągłą i przenoszę na niej formę z sernikiem, który przed upieczeniem jest bardzo płynny i zwykłą tortownicę musiałabym pieczołowicie opatulać folią aluminiową, żeby nie wyciekło.
    • landora Re: formy silikonowe 11.10.10, 18:49
      Używam do mini babeczek czy muffinków, uważam, że są super. Ciasto pięknie wychodzi z formy, łatwo się myje. Na pewno jeszcze takie kupię.
    • marzeka1 Re: formy silikonowe 11.10.10, 19:04
      Kupiłam w Rossmannie silikonowe formy do mufinek, są rewelacyjne. Niczym ich nie trzeba smarować, łatwo mufinki wychodzą, łatwo się je czyści. Dla mnie super. Nie wiem, jakie są większe formy do ciasta, bo nie widziałam, ale ma zamiar sobie kupić.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: formy silikonowe 11.10.10, 19:22
        kupilam dzis w lidlu i nie ma tam noty o tym czy mozna w mikrofali piec. w waszych mozna ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka