Dodaj do ulubionych

Baby Alive dla 2,5 - latki?

14.10.10, 11:28
Moja córka kocha lale i tylko lale niestety. Zadne inne zabawki nie wzbudzają takiego zainteresowania jak lale. Ma ich całe mnóstwo ale wszystkie zwykłe bobasowate, w zasadzie bez funkcyjne. Bawi sie nimi całkiem fajnie, karmi, kładzie spać a ostatnio przyprowadza do "doktora" bo "lala ma kaszel".
Zastanawiam się czy dobrym pomysłem było by kupienie jej Baby Alive. Urodę tej laki pomijam ale sądząc po reklamach ma fajne funkcje. TYLKO: Czy nie jest zacieżka dla 2,5 latki? Czy te funkcje co ma ta lala podobają sie dziecią?
Obserwuj wątek
    • minnie8 Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 14.10.10, 11:46
      No urodziwa to ona jest rzeczywiście inaczej smile Ale funkcje ma fajne(córeczka znajomej ma taką i moja się nią chętnie bawła podczas wizyty ).Myslę,że mała dziewczynka poradzi sobie z opieką nad lalą.
    • blaszany_dzwoneczek Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 14.10.10, 11:46
      Ja jestem przeciwna tym wszystkim funkcyjnym lalkom. Zobacz - twoja córka ma zwykłe lale, a jak pięknie się bawi, że lala chora i kaszle. Wyobraźnia pracuje. Po co jej lalka, która faktycznie kaszle, czy coś tam jeszcze innego robi? Moim zdaniem bardziej rozwijające i ciekawsze są prostsze zabawki, przy których trzeba właśnie użyć wyobraźni, wymyślić samemu zabawę. Te wszystkie funkcje - pewnie przez moment zainteresuje to dziecko, a potem się znudzi. A jak się nauczy używać w zabawie wyobraźni - to zabawa będzie za każdym razem inna, ciekawa.
      A ta konkretnie lalka, o którą pytasz, jest moim zdaniem koszmarna, jak z horroru. Córeczka znajomych ma taką - dreszcz niemal mnie przechodzi za każdym razem jak ją widzę. Lalka kurzy się w kącie od dawna - dziewczynka na początku była podobno zainteresowana, ale szybko jej przeszło właśnie, woli tulić, karmić kłasć spać... jakieś mniejsze i bardziej miękkie zwykłe bobasy.
      • pitu_finka Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 14.10.10, 12:04
        Podpisuję się pod wypowiedzią dzwoneczka. My lalom funkcyjnym mówimy nie. Wszystkie funkcje nam pięknie zastępuje wyobraźnia.
      • blaszany_dzwoneczek Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 14.10.10, 12:09
        Dodam jeszcze, że ta lalka na zdjęciach wygląda jeszcze jako tako - natomiast na żywo wprost upiornie.
        • emma30 Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 15.10.10, 08:34
          Wcale nie uważam, że wygląda upiornie. Dziewczynki bardzo ja lubią, ma bardzo fajne funkcje, wypowiada dużo słów, zdań. Dla 2,5 latki będzie w sam raz.
    • minnie8 Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 14.10.10, 12:27
      Ja tam nie mówię funkcyjnym lalom Nie.A tym bardziej nie mówi tak moja córka.Baby Born i CHou-CHou są juz u nas od blisko siedmiu lat.I są w ciągłym użuciu.I nie zauważyłam aby ich funkcje ograniczały moje dziecko...a wręcz przeciwnie smile
      Zgadzam się jednak z tym,że Alivile jest wyjątkowo szpetna
      • majatusia Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 14.10.10, 20:41
        Ok... dziękuję za uwago na temat za i nie lalką funkcyjnym i ponawiam zasadnicze pytanie
        CZY TA LALKA JEST CIEZKA?
        • minnie8 Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 14.10.10, 21:14
          Nadia mówi,że z tego co pamięta Alivile jest taka sama jak inne lale tej wielkości.Potwierdza też,że funkcje były fajne smile
          • pestka_23 Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 14.10.10, 21:31
            Baby Alive jest IMO świetna tongue_out Bardzo ładnie mówi, moja półtoraroczna córka była nią zachwycona smile Dla 2,5 latki bedzie w sam raz smile
            • jagodasoft2 Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 14.10.10, 21:55
              Tak to ulubiona lalka moich córek. Młodsza dostała ją mając 3 latka i była w pełnie wykorzystana, więc i twoja sobie poradzi. Szkoda tylko ze akcesoria do niej są tak drogie, na szczęście udało mi się zdobyć ostatnio 20 paczuszek jedzenia za 1/3 ceny smile
              Ps moim dziewczyną lalka wizualnie sie bardzo podoba, a ja osobiście nie widzę w niej nic szpetnego
        • jagodasoft2 Re: Baby Alive dla 2,5 - latki? 14.10.10, 22:37
          Ciężka w sensie wagi? Nie nie jest. Spokojnie ucieka z nią zawsze moja chrześnica która ma 18mc, chowa sie po katach i próbuj wyrwać rzęsy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka