22.10.10, 13:17
Gdzie można dostać gadżety lub ubranka dla trzylatki z Miffy?
W Warszawie lub internecie?
Obserwuj wątek
    • mariolkka Re: Miffy 22.10.10, 13:28
      znalazlam troche na allegro
      allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=Miffy&category=11763
      ale musisz posprawdzac, bo niektore z ubranek sa pewnie nowe a niektore uzywane smile
    • jagodasoft2 Re: Miffy 22.10.10, 13:28
      Właśnie sie uśmiałam. Nie znam tej postaci. Za to ostatnio na allegro widziałam bluzkę "jak Hello Kitty" i myślałam ze to tandetna podróba i zamiast kotka jest podobny króliczek, widać sprzedająca też nie znała Miffy
      • mikabe Re: Miffy 22.10.10, 13:29
        w KappAhl
      • bluestarfish Re: Miffy 22.10.10, 16:48
        A to teraz ja się uśmiałam, bo Hello Kitty mogłaby być raczej córką Miffy! smile)) HK "narodziła" się w Japonii w 1974, Miffy w Holandii w 1955 - zresztą Dick Bruna, "ojciec" Miffy, uważa, że HK to właśnie kiepska podróbka Miffy. Obie są w swoich ojczyznach od dawna uwielbiane i obie znane na całym świecie. U nas serię książeczek o Miffy publikuje wydawnictwo Format. Od 1 listopada (podobno) na Minimini wystartuje holenderski serial animowany o Miffy, więc znajomość tej postaci w Polsce pewnie wzrośnie. Górą Miffy! smile

A ubranka z Miffy, faktycznie, kupić można w KappAhl.
    • sinceramente Re: Miffy 22.10.10, 19:21
      W wersji oryginalnej Miffy to "Nijntje" i pod takim hasłem też można wyszukiwać rzeczy na allegro, bo zdarzają się ubranka marki "nijntje" wink

W Biedronce bywają gadżety z Miffy (widziałam kiedyś teczki kartonowe i zegary ścienne), ale trochę kolorystyka nie ta, bo najczęściej są w tonacji różowej, a z tego co mi wiadomo Dick Bruna tego koloru nie używa (ogranicza się do podstawowych kolorów).

Te ubranka z Kappahla są fajne, bo kiedyś moja córka miała komplet uszyty z materiału, który miał taki sam deseń, jak sukienka Miffy z książki, którą mamy smile
    • polapelo Re: Miffy 03.11.10, 12:34
      teraz jest dodatek dvd w "twoje dziecko" z bajka o miffy
      • miffy.online Re: Miffy 05.11.10, 12:31
        I jest już polska strona internetowa miffy.pl - a widziałyście konkursy? Pozdrowienia.
      • vin Re: Miffy 05.11.10, 22:44
        Co do tego DVD dodatku do gazety to ja sie nacielam. Tylko w jednym z odcinkow wystepowal krolik Miffy. w reszcie odcinkow bohaterem byl chlopiec i Miffy nie pojawil sie tam ani razu. Moj syn wielbiciel Miffy byl ogromnie zawiedziony ...
        • aniam123 Re: Miffy 05.11.10, 23:21

Dziewczyny a mogłybyście podać tytuły odcinków z tej płyty? Mam dwie oryginalne płyty DVD z Miffy i jestem ciekawa czy na tej gazetkowej są jakieś inne odcinki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka