Dodaj do ulubionych

Krem pod oczy dla mamy- jaki?

02.11.10, 15:22
Po lecie mam koszmarnie wysuszoną skórę pod oczami, wymaga pilnej regeneracji,
mam swoje sprawdzone kremy, ale raczej łagodzące, ziołowe.
Poradźcie proszę coś bardziej odżywczego i przeciwzmarszczkowego, dla kobiet po 35 r.ż (chlip chlip)
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 02.11.10, 15:53
      podbijam bo też chcę ale żeby cienie po nieprzespanych (sic!) nocach wciągał.
      Mam Nivea Q10 i kiedyś był super ale teraz zaczął mnie potwornie szczypać ale w sumie polecam. Miałam też z Cliniqua i rewelacji nie było....Fajny był też z wit. C z La Roche Posay.
      • dammma Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 02.11.10, 16:02
        Może coś z aptecznych? Ja takie najbardziej lubię-szczególnie, że to okolice oczu-wrażliwe miejsce.
        • zuzamon Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 02.11.10, 16:31
          ja lubię Olay - total efect, fajny też La Roche Posay - active C
          • dominiczka201 Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 02.11.10, 17:50
            Olay jest ok
      • aniaop Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 02.11.10, 17:45
        mmala6 napisała:

> podbijam bo też chcę ale żeby cienie po nieprzespanych (sic!) nocach wciągał.
        > Mam Nivea Q10 i kiedyś był super ale teraz zaczął mnie potwornie szczypać ale w
        > sumie polecam. Miałam też z Cliniqua i rewelacji nie było

a ja wlasnie najbardziej ze znanych mi i testowanych kremow pod oczy lubie All about eyes Clinique. JEDYNY po ktorym nie pieka mnie oczy a mam sklonnosc do szczypania i zaczerwienienia spojowek nawet po kosmetykach aptecznych.

....Fajny był też z w
        > it. C z La Roche Posay.
        >
        • fiorentina-due Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 02.11.10, 20:29
          Ja pod oczy od lat używam Nanobase - odżywki do cery suchej. Moim zdaniem jest genialna, pojemność 30 ml, cena ok 30 zł. Trzeba się do niej przyzwyczaić, bo trudno się ją aplikuje, ale naprawdę doskonale nawilża, nie ma uczucia sciągania. Poleciła mi ja moja Pani doktor dermatolog (jako drugi proponowała Epithelial A-Dermy, ale dla mnie za lekki). Powiedziała też ciekawą rzecz o kremach pod oczy - tak naprawdę jest to to samo co krem do twarzy, różni się jedynie zawartością składników aktywnych, to znaczy te pod oczy zawierają ich mniej, żeby zminimalizować ryzyko podrażnień.
          • mmala6 Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 02.11.10, 20:35
            fiorentina-due napisała:

>Powiedziała też ciekawą rzecz o kremach pod o
            > czy - tak naprawdę jest to to samo co krem do twarzy, różni się jedynie zawarto
            > ścią składników aktywnych, to znaczy te pod oczy zawierają ich mniej, żeby zmin
            > imalizować ryzyko podrażnień.

Kiedyś w Polityce był artykuł o kosmetykach i właśnie to pisali. Że jak kogoś nie podrażnia pod oczami krem do twarzy, to nie ma po wydawać pieniędzy na dodatkowy krem z nazwą 'pod oczy' bo to jest to samowink
            • janka39 Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 02.11.10, 21:32
              a ja tam lubie kremy pod oczy wink
              aktualnie avene - nazwy nigdy nie pamietam: cos na Y.. + - to chyba nawet dla 40+ , ale mi to akurat nie przeszkadza

vichy i la roche posay tez sa ok
            • patkag Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 02.11.10, 21:34
              troche siedze w kosmetykach i nie bardzo sie z tym zgodze....skora wokol oczu jest najdelikatniejsza z calej twarzy - dlatego tez i makijazu nie powinno sie usuwac tym samym kosmetykiem, ktorym myje sie twarz. Co do pieczenia i podraznienia - 90% kobiet, z ktorymi mialam do czynienia za wysoko naklada krem. Po pierwsze powinno sie nakladac palcami serdecznymi, gdyz nacisk nimi jest najlzejszy, po drugie powinno sie krem nakladac po kosciach oczodolowychsmile czy jak sie je nazywasmilesmile wiec dosyc nisko. Galka oczna jest ciepla i jezeli krem nalozymy zbyt wysoko "przyciagnie" go do siebie i wejdzie nam do oka...no i pieczenie gotowe smile

Moj ulubiony krem to krem ujedraniajacy Mary Kay.
              • dammma Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 02.11.10, 21:52
                Nanobazę używałam dla dziecka na twarz natłuszczająco. Wydaje mi się, że jest za ciężka pod makijaż, choć świetna-tylko mało wydajna.
                Avene ogólnie też lubię, szczególnie peeling. A-derma też super, ale też mam tylko Exomegę-balsam. Z wielu przetestowanych na rynku-jako jeden z niewielu pomaga atopowej skórze moich dzieci. Clinique używam podkład i jestem zadowolona. Zboczyłam trochę z tematu, więc kończę. Chciałam tylko co nieco o tych firmach powiedzieć. Mnie ogólnie wszystkie z wit C podrażniają.
            • colorfoul30 Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 06.11.10, 20:33
              Peptide Plus Eye Cream firmy DCL ( dostępny w gabinetach lekarskich ), wysokie stężenie składników aktywnych powoduje, że usunie drobne zmarszczki, zlikwiduje opuchnięcia i sińce. Jeżeli mama ma być zadowolona, to polecam gorąco ten krem, bo sama go używam.
    • marcyszka Re: Krem pod oczy dla mamy- jaki? 03.11.10, 13:37
      Ja bardzo lubię przeciwzmarszkowy krem pod oczy z aptecznej serii Eris Pharmaceris A:
      o ten:
      https://www.sklep.eris.pl/foto/pharmaceris_e1643_opti-sensilium-cream_big.jpg
      • mmala6 a Iwostin? 03.11.10, 14:42
        czy ktoś miał? bo krem intensywnie nawilżający jest super ale nie wiem jak ten pod oczy.
        • issey_miyake Re: a Iwostin? 06.11.10, 22:36
          mmala6 napisała:

> czy ktoś miał? bo krem intensywnie nawilżający jest super ale nie wiem jak ten
          > pod oczy.
          >

Iwostin ma dobre produkty, ale bez rewelacji jeśli o efektywność chodzi. Lepiej wybierz coś ze składnikami aktywnymi typu retinal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka