Dodaj do ulubionych

Unas dachówki lecą...

07.04.11, 16:23
Kurcze u was też tak strasznie wieje. Byłam z psiną na dworze i o mało co nie zarobiłam dachówką z sąsiada szopy w głowę. Straszliwe wiatrzysko i do tego pada deszcz.
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: Unas dachówki lecą... 07.04.11, 16:34
      Deszczu nie ma, wiatr i owszem, ruszył się. Może nie taki co dachówki zrywa, ale lekkie rzeczy z balkonu usunęłam.
      • yoma Re: Unas dachówki lecą... 07.04.11, 16:42
        Ja myślałam, że już nie mam bulbiny, ale mam. Dobrze przywiązałam...
        • dorkasz1 Re: Unas dachówki lecą... 07.04.11, 17:13
          Dachówki może nie latają, ale suche liście i inne śmieci z pewnością powymiata :) Deszcz mnie wygonił z ogrodu.
          • lellapolella Re: Unas dachówki lecą... 07.04.11, 20:37
            U mnie prąd siadł, ledwo się przymierzyłam z poobiednią kawą do kompa,teraz dopiero włączyli. Nic to, założyłam czapeczkę i kubraczek i machnęłam do końca rabatę, w której ryję od poniedziałku:)
    • leloop Re: Unas dachówki lecą... 07.04.11, 22:03
      a ja umieram z gorąca :}
      dzisiaj byli 28 przy zachmurzonym niebie, uważam, ze jak na początek kwietnia to gruba przesada :/
      roślinność oszalała, kwiatostany bzów rosną w oczach, już widziałam zakwitający bez fioletowy, biały kwitnie od kilku dni, w ogrodzie pachnie tak, ze oszaleć można :)
      • bakali Re: Unas dachówki lecą... 08.04.11, 08:49
        U mnie wiatr 90 km/h to nic nadzwyczajnego. Trzeba tylko mocniej zawiązać kaptur, żeby nie wiało po uszach :)
        • newill6 Re: Unas dachówki lecą... 09.04.11, 07:12
          ....lelop...przykro mi czytać co piszesz,musisz sie pogodzić z tym że juz masz ,że to niebawem przeminie ,przekwitnie,zapachy ulecą z wiatrem,u mnie niewiele jeszcze kwitnie,zimnisko bałtyckie naciera więc cała radośc ogrodnika jeszcze przede mną....możesz pozazdrościć:)))
          • leloop Re: Unas dachówki lecą... 09.04.11, 08:29
            he, he nic nie będę zazdrościć bo za dwa tygodnie, przez cale dwa tygodnie będę w PLu i będę miała powtórkę z rozrywki :)
            • dorkasz1 Re: Unas dachówki lecą... 09.04.11, 08:44
              Cwaniara!
              • se_nka0 Re: Unas dachówki lecą... 09.04.11, 09:06
                Postanowiłam akceptować to co jest. W pogodzie również. Wieje to wieje, rośnie to rośnie - tu wcześniej, tam póżniej. Kurtkę cieplejszą wkładam i - mimo wiatru - jadę na działkę. Może uda się psychicznie odpocząć ;) Jeszcze jakby pipki od środy się pokazały??? No, sama radość. Podobno dziś ostatni wietrzny dzień. I tą optymistyczną prognozą ... :)
                • lellapolella Re: Unas dachówki lecą... 09.04.11, 12:16
                  u mnie nadal przerwy w dostawach prądu. Wczoraj było naprawdę wietrznie, nawet jak na pomorskie warunki. Ryłam sobie opatulona jak rasowa Sybiraczka ale cały czas w strachu, że mi któraś z olch na łeb zleci. Dziś spokojniej.
                  • asta6265 Re: Unas dachówki lecą... 09.04.11, 12:32
                    U nas wczoraj o 17,00 wyłączyli prąd i godzinę temu dopiero włączyli. Drzewa u nas na wsi 3 złamane, właśnie straż na sygnale gdzieś pruła. Kurcze skończy się to wiatrzysko?
                    • yoma Re: Unas dachówki lecą... 09.04.11, 12:36
                      Już jest mniejsze. Bardzom ciekawa, co się na Wsi dzieje, pewno znowu wszystkie suchelce z sosem obłamało...
                      • se_nka0 Re: Unas dachówki lecą... 09.04.11, 16:49
                        Będą na ognisko jak znalazł ;)
                        • doratos Re: Unas dachówki lecą... 09.04.11, 22:24
                          Lellapolella ja też z pomorskiego,z Kaszub w okolicach Kartuz!:)
                          U mnie wreszcie przestało wiać i jutro będzie pięknie!!
                          • leloop Re: Unas dachówki lecą... 09.04.11, 22:50
                            no proszę Doratos, to jeszcze jedna Pomorzanka :) ja z 3miasta :)
                            • dorkasz1 Re: Unas dachówki lecą... 10.04.11, 08:00
                              No i dzisiaj jest pięknie. Cicho, słonecznie, ale zimno w nosek szczypie. Co prawda na plusie, ale tylko 2 stopnie.
                              • se_nka0 Re: Unas dachówki lecą... 10.04.11, 08:27
                                U mnie nieco cieplej +6.Słońca na razie brak, ale najważniejsze, że wiatr duużo słabszy.
                                Jutro ma być cieplej, trzeba cały syf na balkonie posprzątać po wichurze.
                              • leloop Re: Unas dachówki lecą... 10.04.11, 09:59
                                Co prawda na plusie, ale tylko 2 stopnie.
                                będzie lepiej, moja prognoza bardzo Was dopieści w tym tygodniu :)
                                • dorkasz1 Re: Unas dachówki lecą... 10.04.11, 13:52
                                  U mnie znów wieje jakby łeb chciało urwać, a prognoza jakaś taka mało pieszczotliwa... no chyba, że pieszczoty w deszczu www.weather.com/outlook/health/fitness/tenday/PLXX0029
                                  • dorkasz1 Re: Unas dachówki lecą... 10.04.11, 13:54
                                    Dopiero 18 kwietnia 18 stopni według tej prognozy www.accuweather.com/pl/pl/lower-silesian/wroclaw/forecast2.aspx
                                    • leloop Re: Unas dachówki lecą... 10.04.11, 14:45
                                      eee tam, co amerykanie mogą wiedzieć o pogodzie w europie ;)
                                      • doratos Re: Unas dachówki lecą... 10.04.11, 22:51
                                        Wiadomo najlepszy przepowiadacz pogody to stary górol!
                                        Alibo noga dziadka kontuzjowana na wojnie!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka