Dodaj do ulubionych

tomek i przyjaciele- który zestaw?

02.11.10, 21:12
Witajcie chce kupić dla synka Jakiś fajny zestaw tomka. Będzie to jego pierwszy zestaw proszę o rade jaki najlepszy z torami czy bez?? Synek ma 3 latka. Chciałabym wydać ok 100 zł.
Obserwuj wątek
    • dammma Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 02.11.10, 22:08
      a z której chcesz serii tomka?
      • dagusia_29 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 02.11.10, 22:16
        Nie bardzo się znam na seriach dziś znalazłam coś takiego

Ale chciałabym taki zestaw aby można było jeszcze dokupić inne elementy. Rozbudować.
        • dagusia_29 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 02.11.10, 22:17
          Tekst linka
          • dammma Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 03.11.10, 00:39
            To System Trackmaster-raczej nie polecany. Poczytaj na forum-są wszystkie opisane: trackmaster, take along i wooden-drewniana. A potem dopiero szukaj z danej serii jakiegoś zestawu.
            • dagusia_29 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 03.11.10, 08:46
              Dzięki za radę na pewno poczytam.
              • dagusia_29 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 03.11.10, 22:16
                Wyczytałam że drewniane zestawy są najlepsze. Poradźcie jaki zestaw na początek??
            • katka761 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 03.11.10, 22:44
              a dlaczego trackamster raczej nie jest polecany?? co jemu dolega?
            • verika Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 04.11.10, 07:29
              A niby dlaczego Trackmaster nie polecany??? Mamy juz 2 lata ciągle uzupełniamy o nowe zestawy, zaczynaliśmy od torów niebieskich, teraz z łacznikami przechodzimy na track master. Mamy też drewniany mega zestaw, ale częściej w użyciu przez dzieciaki jest właśnie Trackmaster !
              • magusia27 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 04.11.10, 08:31
                macie track master Tomy czy Fisher Price ? czy te zestawy pasuja do siebie ?
              • katka761 Verika 04.11.10, 10:29
                to witaj w klubie smile my w tym roku żegnamy się z take along. mam schomikowany w szafie zestaw jeszcze z niebieskimi torami, łączniki do trackmaster też mamy. mam tylko nadzieję, że syn przy lokomotywkami na baterie przestanie marudzić o makietę kolejową smile
                Verika napis proszę czy tu czy do mnie na mail jakie elementy są najfajniejsze z tej serii, nie wiem np. masz lokomotywownię,załądunek węgla??
    • magusia27 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 03.11.10, 12:07
      Ja kupiłam zestaw Fisher Price Track master z takimi beżowymi torami i z tomkiem na baterię; mam pytanie czy te tory i kolejki pasują do torów firmy Tomy track master (też są beżowe i na zdjęciu wyglądają tak samo) ? Pomóżcie ...
      • dammma Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 04.11.10, 08:44
        Jak czytałam na forum, jaką serię tomka wybrać, to niektórzy nie byli zadowoleni z track mastera. Nie pamiętam-ale chyba chodziło o łączenie wagoników, że nie na magnes tylko na haczyki i się rozłączają i ciężko dziecku przyczepiać i tory chyba też ciężej łączyć dziecku niż drewniane. Ja ich nie mam, więc najlepiej niech wypowiedzą się posiadaczki tej serii. Ja Ci tylko wspomniałam, co wyczytałam.
        • patrag Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 04.11.10, 10:38
          ta seria na haczyki białe pasuje właśnie do drewnianych torów. mamy i fakt, jeden haczyk syn połamał przy próbie samodzielnego rozłączenia. ale ogólnie fajne i pasujące, mamy Tomka, który jeździ sam - na baterie. czasem syn ustawia przed nim zwykły pociąg drewniany podstawowy od drewnianego zestawu i Tomek go popycha przed sobą mocą bateryjnego napędusmile
        • verika Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 04.11.10, 10:46
          Mamy po kilka zestawów kolejek na haczyki i nic się nie rozłącza smile Super zabawa zwłaszcza,że ciągle coś dochodzi do zestawu i uatrakcyjnia go.
          Mamy 2 duże zestawy tematyczne z niebieskimi torami, kilka kompletów osobno kupowanych torów, do tego rampę z kulkami, stację załadunkową, przejazdy kolejowe, mosty, tunele. A teraz na mikołaja czeka zestaw "niebezpieczna góra" smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka