dagusia_29 02.11.10, 21:12 Witajcie chce kupić dla synka Jakiś fajny zestaw tomka. Będzie to jego pierwszy zestaw proszę o rade jaki najlepszy z torami czy bez?? Synek ma 3 latka. Chciałabym wydać ok 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dammma Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 02.11.10, 22:08 a z której chcesz serii tomka? Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 02.11.10, 22:16 Nie bardzo się znam na seriach dziś znalazłam coś takiego Ale chciałabym taki zestaw aby można było jeszcze dokupić inne elementy. Rozbudować. Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 03.11.10, 00:39 To System Trackmaster-raczej nie polecany. Poczytaj na forum-są wszystkie opisane: trackmaster, take along i wooden-drewniana. A potem dopiero szukaj z danej serii jakiegoś zestawu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 03.11.10, 08:46 Dzięki za radę na pewno poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 03.11.10, 22:16 Wyczytałam że drewniane zestawy są najlepsze. Poradźcie jaki zestaw na początek?? Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 03.11.10, 22:44 a dlaczego trackamster raczej nie jest polecany?? co jemu dolega? Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 04.11.10, 07:29 A niby dlaczego Trackmaster nie polecany??? Mamy juz 2 lata ciągle uzupełniamy o nowe zestawy, zaczynaliśmy od torów niebieskich, teraz z łacznikami przechodzimy na track master. Mamy też drewniany mega zestaw, ale częściej w użyciu przez dzieciaki jest właśnie Trackmaster ! Odpowiedz Link Zgłoś
magusia27 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 04.11.10, 08:31 macie track master Tomy czy Fisher Price ? czy te zestawy pasuja do siebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Verika 04.11.10, 10:29 to witaj w klubie my w tym roku żegnamy się z take along. mam schomikowany w szafie zestaw jeszcze z niebieskimi torami, łączniki do trackmaster też mamy. mam tylko nadzieję, że syn przy lokomotywkami na baterie przestanie marudzić o makietę kolejową Verika napis proszę czy tu czy do mnie na mail jakie elementy są najfajniejsze z tej serii, nie wiem np. masz lokomotywownię,załądunek węgla?? Odpowiedz Link Zgłoś
magusia27 Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 03.11.10, 12:07 Ja kupiłam zestaw Fisher Price Track master z takimi beżowymi torami i z tomkiem na baterię; mam pytanie czy te tory i kolejki pasują do torów firmy Tomy track master (też są beżowe i na zdjęciu wyglądają tak samo) ? Pomóżcie ... Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 04.11.10, 08:44 Jak czytałam na forum, jaką serię tomka wybrać, to niektórzy nie byli zadowoleni z track mastera. Nie pamiętam-ale chyba chodziło o łączenie wagoników, że nie na magnes tylko na haczyki i się rozłączają i ciężko dziecku przyczepiać i tory chyba też ciężej łączyć dziecku niż drewniane. Ja ich nie mam, więc najlepiej niech wypowiedzą się posiadaczki tej serii. Ja Ci tylko wspomniałam, co wyczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
patrag Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 04.11.10, 10:38 ta seria na haczyki białe pasuje właśnie do drewnianych torów. mamy i fakt, jeden haczyk syn połamał przy próbie samodzielnego rozłączenia. ale ogólnie fajne i pasujące, mamy Tomka, który jeździ sam - na baterie. czasem syn ustawia przed nim zwykły pociąg drewniany podstawowy od drewnianego zestawu i Tomek go popycha przed sobą mocą bateryjnego napędu Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: tomek i przyjaciele- który zestaw? 04.11.10, 10:46 Mamy po kilka zestawów kolejek na haczyki i nic się nie rozłącza Super zabawa zwłaszcza,że ciągle coś dochodzi do zestawu i uatrakcyjnia go. Mamy 2 duże zestawy tematyczne z niebieskimi torami, kilka kompletów osobno kupowanych torów, do tego rampę z kulkami, stację załadunkową, przejazdy kolejowe, mosty, tunele. A teraz na mikołaja czeka zestaw "niebezpieczna góra" Odpowiedz Link Zgłoś