Dodaj do ulubionych

Tomek Take-n-Play a Take Along.

09.11.10, 16:52
Widze na allegro Domkowo i Stacje Tomka. Obie podobne lecz inna seria. Pasują do siebie? Która fajniejsza? Zaczynamy przygode z Tomkiem. Oszalec można tyle zestawów.
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 09.11.10, 17:43
      Wygląda na to, że TnP i TA pasują do siebie, mają takie same magnesy i kółka.
      • marta2202 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 17.11.10, 11:51
        Podbijamsmile Czy te zestawy naprade są tekie fajne i zajmują dzieci? Chodzi mi o ten take n play bo tylko takie są dostępne u nas. Fajne jest domkowo ale naprwdę nie wiem czy jest to warte 130zł! Szukam czegoś dla 2letniego fana Tomkasmile
    • romanticca Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 17.11.10, 12:26
      Mamy serię Take Along. Wszystko fajne - lokomotywy, tory - no super zabawa, ale akurat Domkowo... do bani! Ciężko otworzyć jest drzwiczki po zatrzaśnięciu. Pięciolatek sobie poradzi, ale trzylatek może mieć problem. Ciężko wyciągnąć "podłogę", trzeba uważać, żeby wyciągać ją równomiernie i z prawej i z lewej, bo się zablokuje. To kółko do kierowania lokomotyw do ich domków też ciężko się obraca. Tory dołączone do tego domkowa można schować w dachu, ale trzeba je ułożyć w konkretny sposób - inaczej się nie zmieszczą. Tak więc - odradzam (no, chyba, że mam taki egzemplarz wink ). Na temat domkowa Take and Play nie mogę się niestety wypowiedzieć.
    • daria.1 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 17.11.10, 13:19
      Hm, faktycznie w sklepie ciężko otwierały się drzwiczki do Domkowa. A może ktoś się wypowie o Stacji Tomka allegro.pl/tomek-i-przyjaciele-stacja-tomka-i1314309113.html . Domkowo można kupić w Tesco za 99,-, jeszcze chyba w Auchan. U nas w Tesco nie było.
      W takim razie jaki zestaw na początek?
      Mój synek ma niewiele ponad 2 lata i nie mam przekonania czy już będzie układał tory. Przydał by się zestaw z lokomotywami z mniejszą ilością torów. Mam jeszcze starszą córkę, która mu zapewne porwie te tory do układania wink
      • mamawaw Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 17.11.10, 13:29
        Daria mamy zalinkowana przez Ciebie stacje i podobnie jak w Domkowie drzwi ciężko sie otwieraja
        mój 3, 5 latek niektórych wogle nie potrafi otworzyć
        tory tez ciężko sie wysuwają
        ale pomimo to zabawa przednia i polecam

my sami rozkładamy synowi a on łączy sobie tory i sie bawi
        dzis dokupiłam www.czaszabawy.pl/p/pl/fisher_price_r9112/fisher-price+-+take+n+play+zuraw+w+porcie+r9112.html
        pasuje do TAL i fajnie wyglądasmile
        cena w Cerfurze 85 zł ze jednym wagonikiem

• romanticca Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 17.11.10, 14:19
        Oj, ja właśnie o tym mówiłam. Znalazłam to na Allegro pod nazwą "domkowo" dlatego tak pisałam. Ten budynek wink właśnie jest kiepski. Do tego przypomniało mi się, że do dwóch skrajnych "pomieszczeń" nie zmieszczą się większe lokomotywy (np. Grzegorz) - mój synek już się na to wściekał uncertain
        Twój synek sam torów nie ułoży, mają malutkie zaczepy.
        Zabawka jako całość jest super. Tylko ja też mam małego synka (w lutym skończy 2 lata) i pociąg mu trochę zjeżdża z tych torów, bo jeszcze nie potrafi go delikatnie prowadzić. Uwielbia natomiast te pociągi i fakt, że tak łatwo się je łączy. Jest to u nas zabawka nr 1, spędza przy niej większość dnia dzień w dzień. Mamy też duży zestaw firmy Tomy - takie niebieskie tory i większe pociągi. Też bardzo fajne, łatwiej budować tory i prowadzić po nich pociąg, do tego pociągi mogą jeździć same, ale nie da się ich łączyć. Tym też się bardzo lubi bawić (starszy też smile )
      • katka761 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 18.11.10, 15:50
        u nas nigdy z tą lokomotywownią nie było problemu. jak również z innymi elementami z serii Take Along. a jeśli chodzi o Grzegorza (Spencer) razem z tendrem nie mieści się tylko w zewnętrznych drzwiczkach po prawej stronie.
        teraz zmieniamy serię - przechodzimy na trackmaster.
    • daria.1 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 17.11.10, 17:43
      To mnie trochę zmartwiłyście, że małe rączki nie prowadzą dobrze po torach lokomotywy. Teraz już zaczęłam się zastanawiać nad drewnianą uncertain Im dłużej myślę tym mniej wiem smile
      • romanticca Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 17.11.10, 18:02
        daria.1 napisała:

> Im dłużej myślę tym mniej wiem

To normalne smile Mojemu synkowi to prowadzenie nie przeszkadza, bo jeździ tymi pociągami po całym mieszkaniu. Twój zresztą jest już troszkę starszy, więc też zgrabniejszy. Tory są zrobione dobrze - ale synek to maluszek jeszcze, po prostej wychodzi mu to bez problemu, tylko na zakrętach "nie wyrabia".
        --
        Kubuś 05.08.2005
        Dominik 22.02.2009
        • mamawaw Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 17.11.10, 19:33
          daria a moze zestaw dróg i szyn od TL-juz kilka razy "reklamowałam"naprawdę super zabawa
          www.ceneo.pl/420380
          albo na początek drewniany zestaw gdzie łatwo sie prowadzi wagoniki
    • melka133 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 17.11.10, 21:57
      ja mam domkowo, takie allegro.pl/fisher-price-tomek-i-przyjciale-domkowo-r9113-wawa-i1306401510.html
      3-latek sobie doskonale radzi, również z drzwiami
      natomiast mam problem co do tego zestawu dokupić? tory? następny zestaw typu ten z dźwigiem zalinkowany powyżej? co polecacie?
      • marta2202 Melka133 Tomek Take-n-Play . 17.11.10, 22:14
        Właśnie o ten zestw mi chodzismile Czy tomek dołączony do zestwu wydaje jakieś dźwięki? Czy Dziecku się podoba?
        • kasianowa2 Tomek Take-n-Play . 17.11.10, 22:49
          Ja myslałam nad takim allegro.pl/tomek-i-przyjaciele-hangar-tomka-i1320148371.html ze względu na to ż ejest z dodatkowa lokomotywką. Czy ktoś moze powiedziec co jest lepsze - ten czy stacja Tomka....
          • marta2202 Re: Tomek Take-n-Play . 17.11.10, 23:46
            No to z tego co przeczytałamw jednym sklepie internetowymsmile Seria Take-n-play jest kontynuacją tale along ze zmianą firmy na Fisher Price. Mama nadzieję że nie wprowdzę nikogo tą wypowiedzią w błądsmile Jeśli źle zrozumiałam prosze mnie poprawic.
          • melka133 Re: Tomek Take-n-Play . 18.11.10, 08:53
            Kasianowa, jeżeli ja mogę się wypowiedziec to zwróć uwagę, ze w tym zestawie który pokazujesz nie ma prawie cale torów, jest tylko ten domek. w domkowie jest taka pętla z torów (nierozkładalna, w sensie że nie da się odłączyć poszczególnych części torów) - także pociągi mają przynajmniej po czym pojechać
        • melka133 Re: Melka133 Tomek Take-n-Play . 18.11.10, 08:51
          nie, nie wydaje dźwięków. mój mały naprawdę uwielbia ten zestaw. ma ogromniastą kolejkę drewnianą z mnóstwem akcesoriów ale przy tomku poszła w odstawkę
          • marta2202 Re: Melka133 Tomek Take-n-Play . 18.11.10, 10:16
            To jeszcze jedno pytaniesmile Torowisko jest w całości, dziecko nie musi go składać z poszczególnych torów dobrze zrozumiałam?
            • marta2202 Re: Melka133 Tomek Take-n-Play . 18.11.10, 10:18
              Ech chyba jeszczes ie nie obudziłamsmile Już wiemsmile
              • marta2202 Tomek Take-n-Play . 18.11.10, 15:42
                To znalazłamsmile
                www.take-n-play.pl/
    • daria.1 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 19.11.10, 20:37
      Kupiłam w końcu Domkowo w Tesco za 99zł.
      • marta2202 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 19.11.10, 21:25
        I jak wrazenia czy jeszcze nie rozpakowane?
        • alkara Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 19.11.10, 21:32
          Ja kupiłam domkowo i jak dla mnie jest ok, to znaczy nie rozkładałam torów,ale myślę że z drzwiami mały sobie poradzi bo zamykaja sie ładnie, tylko jak sie je zatrzaśnie to trzeba więcej siły, ale nie trzeba ich zatrzaskiwać, żeby były zamknięte smile
          Dokupiłam jeszcze młodemu taki zestaw torów, bo wedłu mnie cena bardzo przyzwoita no i jest most: allegro.pl/thomas-beginners-set-zestaw-startowy-poczatkowy-i1278673589.html
          Mam nadzieje, że młody będzie zadowolony.
          • marta2202 Alkara 19.11.10, 21:47
            Ale ty lkupiłaś domkowo z Take Along czy Take-n-Play???
            I jeśli z TnP to prosze napisz jak już sprawdzisz czy te tory z TA pasują do TnP???
            • alkara Re: Alkara 19.11.10, 22:36
              Domkowo z Take n Play, a tory to dopiero chyba na gwiazdkę sprawdzę sad niestety. Ale poczekam na ten zestaw jak przyjdzie to może uda mi się sprawdzić bez demolowania pudełek smile
    • melka133 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 20.11.10, 10:04
      a widziałyście gdzieś może zestawy TA w dobrej cenie?
    • isia5568 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 20.11.10, 11:36
      Mam tez pytanie! A czy pociagi do torów plastikowych i drewnianych moga byc te same?
      • marta2202 Take-n-Play Ciuchcie dźwiękowe czy nie? 20.11.10, 15:16
        Czy robi dziecia jakąś róznice ze ciuchcia wydaje dźwięki?
        Moze wiecie gdzie najtańsze są te pociągi?
        • 1majkasia Re: Take-n-Play Ciuchcie dźwiękowe czy nie? 20.11.10, 16:30
          tory TnA i TA pasuja do siebie
          pociągi nie muszą wydawać dźwięków zeby były interesującesmile
          najtańsze pociągi w Auchanie
          tanie zestawy torów w Cerfurze

chyba na wszystkie pytania odpowiedziałamsmile

• frestre Re: Take-n-Play Ciuchcie dźwiękowe czy nie? 20.11.10, 23:04
            nie zgodzę się z opinią, że pociągi nie muszą wydawać dźwięków!!!!!!
            DLA mojego syna jest to istotnesmile))
            synek ma kilka pociągów z TA a gdy idzie do kolegi, który posiada jednego Tomka (światło i dźwięk) to od niego nie odchodzi, chce się bawić tylko nim!

no i na Mikołaja dostanie z dźwiękiem tyle, że do drewnianej wersjismile
    • daria.1 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 20.11.10, 17:41
      Kupilam Domkowo z Take-n-Play. Czeka na Mikołajki. Narazie nie kupuję dodatkowych torów. Dokupię jeszcze ciuchcie i wagoniki. Jak będzie sie bawił z czasem rozbudujemy smile
      • patir23 Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 20.11.10, 19:44
        a powiedzcie jeszcze czy to bez roznicy czy kupie TA czy TnP...jest jakas roznica jesli tak to w co lepiej zainwestowac?
        • 1majkasia Re: Tomek Take-n-Play a Take Along. 20.11.10, 20:51
          ja mam garaż na pociągi z TA(ja mam Domkowo z tego zdjęcia z rozjazdem)allegro.pl/kolejka-tomek-duzy-zestaw-warto-i1320512871.html, a teraz dokupiłam żurawia z TnPallegro.pl/fisher-price-pociag-tomek-zurawek-w-porcie-r9112-i1326662868.html

na pewno przyda sie domek na pociągi , tory i same pociągismile
          z tych hitowych to Tomek, Emilka, Mak, Henio ale to tez indywidualny gust dziecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka