Dodaj do ulubionych

Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund

10.11.10, 16:50
Mam pytanie o meble jak w temacie.
Wiecie może, czy można je razem zestawiać? Chodzi mi o kolor, bo uchwyty to szczegół.Czy jest to ta sama biel?
Obserwuj wątek
    • mamaly Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 10.11.10, 23:16
      Aspelund wpada w odcień niebiesko- szary, to jest okleina imitująca bejcowane drewno.
      Z Hemnesem różnie bywa, bo one się nawet między sobą różnią smile. Komody i szafy są lakierowane , złamana biel. Witryny, regały i szafki pod TV są drewniane i bejcowane, są już inne niż komody.
      Hensvik ma białą okleinę, nie jestem pewna, czy będzie identyczna jak lakierowane Hemnsey, ale będą zbliżone.

A.
      • asik_24 Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 11.11.10, 11:12
        nie pocieszyłaś mniesad
        • annka78 Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 11.11.10, 15:13
          mamy komode hemnes i nad nią półkę z hensvika, może być, aczkolwiek identyczna biel to nie jest.
    • 1alfa1 Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 11.11.10, 15:19
      nie dasz rady wybrać wszystkiego z jednej serii ?
      Tak byłoby najlepiej.
      Ja mam pokój dla młodej Z Hensvikiem + ławeczkę z hemnesa ( wołała "kup mnie, kup mnie")
      - i jest ok (wrzuce Ci potem fotke), a aspelund niezbyt mi się podobał(zwłaszcza te 'pleksowe fronty")
      • asik_24 Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 11.11.10, 16:39
        nie widziałam nic na żywo, mam kawałek drogi do Ikea, ale chyba muszę się wybrać.
        W zasadzie właśnie nie bardzo mi wybrać wszystko z jednej serii, bo podoba mi się ten Hensvik (szczególnie te regaliki) , ale nie ma komodysad
        Hemnes w porównaniu drogi, a mebelki pewnie na długo nie starczą, bo dzieć wyrośnie z białych (a teraz strasznie mnie kręcą białe)
        Dlatego tak kombinuję
        A jeśli nie sprawiłoby problemu, byłoby super zdjątka jakieś podrzucić, może na gazetowego.Będę wdzięcznasmile
        • mamaly Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 11.11.10, 16:58
          smile A czemu ma dziecko wyrosnąć z białego ? Ja mam prawie w całym mieszkaniu białe meble i swoje lata mam big_grin

A tak serio to myślę, że regał Hensvika z komodą Hemnesa się nie pogryzą. Najbardziej do tego nie pasuje ten Aspelund i naprawdę nie jest ta okleina ładna.
          Jeżeli z Hemnesa nie dobierzesz wszystkich mebli to zawsze można poszukać jeszcze innych serii big_grin w białym kolorze : stuva, malm, billy , pax big_grin

Ja bardzo byłam nastawiona na Hemnesa u dziewczyn w pokoju , ale ostatecznie jak pojechałam kupować meble to wróciłam ze Stuvą. Mam jeden pokój dla dwójki, i tak każda mogła dostać swoją szafę, swoje półki, szuflady itp. Jakbym kupiła Hemnesa to mogłabym conajwyżej jedną szafę i jedną komodę kupić, bo nic więcej by się nie zmieściło. Na dodatek nie byłoby na czym usiąść , bo dziewczyny mają piętrowe łóżko, a tak pomiędzy szafy wcisnęłam im takie wielkie szuflady na tym mają materac i poduchy i są zachwycone.
          www.nietylkodzieciaki.pl/2010/08/nowy-katalog-ikea-2011.html/ikea-stuva-2 Mam trochę jak tu tylko nie ma stolika, a dwie szuflady i materac na wierzchu i poduchy.

A.
          • asik_24 Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 11.11.10, 18:08
            no właśnie wspomniane przez Ciebie, mamaly, odpadają. Muszę się dopasować chociaż trochę stylem do mebla, który w pokoju posiadam już.A nie będzie łatwo, bo to mebel z początku 20wieku i jeszcze w brązie, ale jakoś muszę to zgrać.Dlatego ten Hensvik mi podpasował.Chociaż boję się go trochę dla chłopca przez te "fale" na górze, ale mam nadzieję,że jak dopasuję resztę, to jakoś to wyjdzie razem
            Chyba jutro sobie wycieczkę do Ikei zrobimysmile
            A z Aspelunda chciałam szafeczkę nocną no i ewentualnie komodę, ale jak piszecie,że nie, to pewnie nie
            • mamaly Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 11.11.10, 19:58
              Znacznie lepsza od Aspelunda jest komoda Vallvik, ale widziałam , że w PL jest tylko ciemnobrązowa czy czarna. U nas (DE) jest biała. Dziwne. Ona jest drewniana i bejcowana na biało.

A.
              • asik_24 Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 11.11.10, 20:38
                Faktycznie, super wygląda
                Może przemaluję
        • 1alfa1 Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 11.11.10, 22:05
          wysłałam, ale tego picase mam od kilku dni i jeszcze go nie kumam - daj znać czy doszło
          • asik_24 Re: Ikea-Hensvik,Hemnes, Apselund 12.11.10, 07:30

Doszło.Dziękujęsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka