Dodaj do ulubionych

Spacerówka Baby Dreams

07.04.04, 23:05
Hej!
Szukam obecnie lekkiej (w miarę) spacerówki dla mojego rocznego synka, który
w większość najpopularniejszych wózków się nie mieści. W Graco główka
wystaje mu poza oparcie... No i ostatnio znalazłam w sklepie Baby Dreams
chyba model Starlet. Byłam potem na stronie Baby Dreams, pooglądałam inne
modele i wygląda to OK. Cena jest w porządku.
Czy ktoś z Was może ma taki wózek, albo coś o takich wózkach wie?
Obserwuj wątek
    • kssia Re: Spacerówka Baby Dreams 08.04.04, 07:10
      Czesc
      Poluje na wózek Babydreams juz od 3 tygodni. We wszytskich sklepach w Krakowie
      czekaja na dostawę. Ja chciałabym model Walker lub Trawel. Mam roczna córke.
      Mam nadzieję że dzisaj uda mi sie go kupić, wtedy napiszę Ci moje reflekcje
      pozdrawiam Kssia
      • benita30 Re: Spacerówka Baby Dreams 08.04.04, 14:48
        Ja zasadziłam się na model buggy - taka najprostrza spacerówka ale w Wawie
        jeszcze ich nie ma. Może w przyszłym tygodniu. Widziałam dziecko w Travel i
        wydaje się wporządku. Trochę trzeszczy i chybocze się na boki ale większość tak
        ma. To są wózki dla dzieci od 1,5 roku bo nie mają resorów.
        • gyokuro Re: Spacerówka Baby Dreams 09.04.04, 22:01
          Fajnie - chętnie poznam opinię kogoś, kto już taki wózek ma. Nam najbardziej
          chyba podoba się Walker, choć widzieliśmy go tylko w internecie, bo w sklepie
          był tylko Starlet.
          Czekam więc na Wasze opinie i pozdrawaim świątecznie!
          • sylwik7 Re: Spacerówka Baby Dreams 11.04.04, 23:06

--Cześć!

Ja mam Walkera 2 m-ce. Kupiłam go po pozytywnych opiniach na forum kilku mam.
            Początkowo byłam zachwycona przede wszystkim porównaniem wagi z moim poprzednim
            wózkiem Taco.Walkera znoszę razem z roczną Alą sama z III piętra (gorzej z
            wnoszeniem mam potem niezłą zadyszkę).Dobrze się nim kieruje, a jak trzeba to
            można zablokować kółka. Co prawda na pierwszym spacerze pęknął element blokady
            ale skontakowałam się mailowo z producentem (super obsługa!), który na trzeci
            dzień przesłał mi nowy element do domu. Odtąd jest ok. Fajny kosz na zakupy.
            Póleczki dla rodziców i dziecka.Ale poniewczasie zorientowałam się, że
            siedzisko na którym jest pupa dziecka jest strasznie krótkie tzn. przedłuża je
            taki ofoliowany podnóżek, który można poustawiać w różnych pozycjach ale i tak
            nóżki dziecka zwisają i całe dziecko jakoś tak dziwnie siedzi i zsuwa się w
            dół. Jakby nie pasy to by wypadło na ziemię.
            Martwię się czy sobie nie skrzywi kręgosłupa. Jest lepiej jak mocno się
            przypnie pasami ale z kolei dziecku jest niewygodnie tak na sztywno.A jak się
            opuści to przedłużenie siedziska żeby ew. oprzeć nóżki dziecka o sztywny dolny
            podnóżek to już katastrofa całkiem spada.Siedzisko jest totalnie
            za k r ó t k i e co najmniej o 10 cm lekko licząc albo nawet więcej.
            Żałuję, że nie przymierzyłam małej od razu do tego.
            Aha podobną opinię na temat Walkera ma poznana przeze mnie na forum ezakupy
            dziewczyna, która kupiła go ciut wcześniej i też poniewczasie z uwagi na pogodę
            zorientowała się co do tej wady.
            Być może inne spacerówki Babydreamsa nie mają tej wady.Tej nie polecam.
            • magiszon Re: Spacerówka Baby Dreams 13.04.04, 10:35
              No właśnie, to siedzisko jest zdecydowanie za krótkie, ja wsadziłam małego w
              sklepie i wydawało mi się, że jest ok, ale ta wada wylazła dopiero na spacerze.
              Poza tym wózek jest super.
              Pozdrawiam serdecznie
              Magda
              • wiczka Re: Spacerówka Baby Dreams 13.04.04, 12:23
                > No właśnie, to siedzisko jest zdecydowanie za krótkie, ja wsadziłam małego w
                > sklepie i wydawało mi się, że jest ok, ale ta wada wylazła dopiero na
                spacerze.

magiszonwink czyt możesz zmierzyć wysokość oparcia siedziska?

• sylwik7 Re: Spacerówka Baby Dreams 13.04.04, 17:14
                  Oparcie ma wg moich pomiarów 39 cm wysokości. Siedzisko 17 cm a z podnóżkiem 33
                  cm długości.
                  • elsdorfka Re: Spacerówka Baby Dreams 13.04.04, 18:32
                    Hm... 39 cm... Wiele wózeczków ma siedziska mniej więcej tej długości, a Wy
                    piszecie, że to nie duzo... troche mnie to zmartwiło bo mój wózeczek ma
                    niewiele więcej: 43, no naciąganewink 44 cm.
                    Wczesniej wogóle się nad tym nie zastanawiałam...
                    Pozdrawiam!
                    • sylwik7 Re: Spacerówka Baby Dreams 13.04.04, 21:15
                      Elsdorfko te 39 cm to wysokość oparcia na plecki, a nie miejsca gdzie jest pupa
                      dziecka.Wysokość oparcia jest ok , natomiast 17 cm siedzonka to beznadzieja.
                      • elsdorfka Re: Spacerówka Baby Dreams 13.04.04, 22:04
                        sylwik7 dzięki!smile
                        Nie wiem jak wczesniej mogłam tego nie zrozumiećwink
                        To chyba efekt rozmarzenia świątecznegosmile)
                        Pozdrawiam!
    • sabkab Re: Spacerówka Baby Dreams 14.04.04, 09:29
      Ja mam Walkera, wózek jest super. Jedyną wadą było za krótkie siedzisko ale i z
      tym sobie poradziliśmy, mój mąż podgiął podnóżek do góry i teraz mały nie
      zjeżdźa. Jest wygodny, lekki i na razie nie mam do niego zastrzeżeń.
      Jednak musisz przymierżyć wózek do synka i troszkę pojeździć po sklepie. My
      kupowaliśmy w Rampersie na Smoluchowskiego i tam jest w miarę dużo miejsca do
      przetestowania.
      Pozdrawiam
      Sabka, Szymek i Ola
      • gyokuro Re: Spacerówka Baby Dreams 15.04.04, 22:23
        Witaj Sabka!
        Ja w końcu kupiłam Starleta, też na Smoluchowskiego - Walkerów nie było nawet w
        Świdniku. Jest dosyć ciężki, ale w sumie ja wnoszę go tylko do windy, a potem
        to już bez problemu. I tak jest 6 kilo lżejszy od poprzedniego wózkasmile
        Z przymierzaniem był trochę problem, bo Julek wściekał się w sklepie jak
        włożyło się go jakiegokolwiek wózka. Za to jak już przywieźliśmy wózek do domu,
        to niezmiernie mu się podobał.
        Byłam na spacerze dopiero dwa razy no i w sumie jestem zadowolona. Julek ma
        trochę ciasno na szerokość, ale pewnie teraz trochę wychudnie, bo zaczął
        chodzić, no i ciuszki będą cieńszesmile
        Pozdrawiamy serdecznie Ciebie, Szymonka i Olę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka