jalla1 08.04.04, 09:23 Jakie mebelki niemowlęce warto kupić (ładne i niedrogie). Chodzi mi o komodę z przewijakiem, szafę, łóżeczko i ewentualnie skrzynię na zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwsa12 Re: Mebelki niemowlęce 08.04.04, 12:23 Kupiłam w IKEI komodę i skrzynię z serii LO (ceny 299 i 199zł). Komoda bez przewijaka (wolałam kupić taki nakładany na łóżeczko), ma świetne prowadnice szuflad zablokowane przed całkowitym wysunięciem. Skrzynia na dwóch kółkach (łatwo przesuwać), przykrywka po podniesieniu zostaje w takiej pozycji (sama nie opada), ma hamulec który chroni palce przed przytrzaśnięciem. Są jeszcze inne mebelki z tej serii: www.ikea.pl/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10101&storeId=19&categoryId=10154&langId=- 27&parentCats=10106*10198*10154&cattype=sub Zastanawiałam się również nad mebelkami serii MAMMUT. Moim zdaniem do obu serii mebli pasuje większość łóżeczek oferowanych na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
qwsa12 trzeba dokleić drugą linijkę ... 08.04.04, 12:29 27&parentCats=10106*10198*10154&cattype=sub zeby zadziałał bardzo długi adres URL Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Mebelki niemowlęce 08.04.04, 19:29 Ja kupiłam mebelki VOX linia Magellan i jestem nimi ocazrowana. Ich niewątpliwą zaletą jest to, że rosną wraz z dzieckiem - łóżeczko się przerabia na tapczanik, i można póniej dokupić biureczko itp. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Mebelki niemowlęce 08.04.04, 22:59 Ja mam komodę DREWEX z przewijakiem na górze ( przewijak sie demontuje i zostaje zgrabna komoda).Ma wielkie ,bardzo pojemne szuflady ,które pomieszczą baaaaardzo duzo ubranek i innych rzeczy. Przewijak jest na idealnej wysokości ,raj dla pleców. familyshop.com.pl/TOWARY/Drewex/Max_komoda.html Do kompletu mam łóżko-kołyske również drewexu , Kuba III z szufladą. familyshop.com.pl/TOWARY/Drewex/Kuba3.html Z perspektywy dwóch lat użytkowania mogę powiedzieć że był to jeden z najbardziej udanych zakupów. Komoda i łóżeczko wygladają jak nowe,nie mają żadnych śladów zużycia, kolor- teak,nadal intensywny .Jestem super zadowolona. Zestaw ten dwa lata temu kosztował ok. 1200 zł, teraz jak zauważyłam podobnie . Była także szafa do tego familyshop.com.pl/TOWARY/Drewex/Max_szafa.html. Odpowiedz Link Zgłoś
majowamamuska Re: Mebelki niemowlęce 13.04.04, 13:06 Witaj ursgmo, zastanawiam sie nad kupnem identycznego zestawu dla mojego maluszka czyli lozeczka Kuba III oraz komody. W zwiazku z tym mam pytanie. Do kiedy uzywalas przewijaka (na komodzie)oraz na jak dlugo "starcza" lozeczko? Ja wiem, ze kazde dziecko jest inne, ale chcialabym sie dowiedziec tak orientacyjnie, kiedy trzeba bedzie kupowac tapczanik? Czy komoda rzeczywiscie jest pojemna i pakowna? Z gory dzieki za bardziej szczegolowe info pozdrawiam Majowka Odpowiedz Link Zgłoś