Dodaj do ulubionych

Scrabble junior - warto?

15.11.10, 13:40
Dziewczyny szukając na allegro monopoly ( o którym pisałam kilka wątków poniżej ) natknęłam się na grę scrabble junior. Wersja prostsza dla dzieci. Wydaje się być fajna, rozwijająca i ucząca ale... Posiadacie? Warta zakupu, zainteresuje prawie 8 latka, czy raczej nie?
Obserwuj wątek
    • barbusia22 Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 18:35
      moj 5latek ma ta gre zgrał raz narazie nie chciał grac więcej tylko on grał ze mna na tej stronie co sa napisane słowa bo jescze nie umie czytac i pisac
      w zeszłym roku dostal grzybobranie i chcial grac co chwile wiec nie wiem moze jeszcze nie czas

• jaroosi Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 18:47
        Mój synek ma 7,5 roku. Stara się czytać jak najwięcej no bo jest "poważnym, dorosłym" pierwszoklasistą. Ostatnio rozwiązywał ze mną krzyżówki i wpisywał słowa. Oczywiście literki drukowane, więc pomyślałam, że mus ię spodoba. No bo teraz już nie wiem czy scrabble, czy monopoly ?
        • pia_ Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 19:00
          My już mamy Monopoly Świat schowane na Mikołaja smile. Tez zastanawiam się nad Scrabble i nie wiem czy wersja Junior czy już raczej normalna dla 7-latki?
          • stokrootka1 pia - Monopoly Świat - pytanie 15.11.10, 21:39
            Gdzie je kupiłaś i w jakiej cenie? Czy to jest ta wersja z Gdynią na planszy?
          • pia_ Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 22:24
            Moja siostra kupowała Monopoly Świat w Realu, tam najtaniej. Jest ponoć z Gdynią, ale najważniejsze, że są małe figurki wieży Eiffla itd.
    • mateo8 Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 19:23
      Mój syn dostał tą grę jak miał 5 lat i zagraliśmy parę razy, a potem poszła na półkę. Teraz ma 6 lat i to jest jego ulubiona gra. Na razie mamy obcykaną tą łatwą planszę z napisami, ale tu też trzeba pokombinować i co ważne uczy się małych liter, bo duże drukowane zna super. Ja osobiście polecam, bo sama bardzo w nią lubię grać.
      • asiaiwona_1 Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 19:26
        to ja polecę sudoku junior. Sto razy lepsza niż scrable junior.
        • gosjana Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 19:41
          Scrabble oryginał+dodatkowo scrabble w jez.angielskim My first Scrabble są w pakiecie w Smyku, moim zdaniem dla 7-latka/latki jak najbardziej się nadaje, w weekend pochodziłam trochę po sklepach, bo też szukam gier dla syna(7,5l) na prezent big_grin
          • gosjana Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 19:48
            taki zestaw:
            lorien.waw.pl/aukcje/agnieszka/MATTEL%20W0487%20Scrabble%20Original%20i%20My%20First%20Scrabble/MATTEL%20W0487%20Scrabble%20Original%20i%20My%20First%20Scrabble%20obr1.jpg
          • pia_ Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 20:32
            A po ile jest ten zestaw w Smyku?
    • woda.lekko.gazowana Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 19:40
      znacznie lepsza - także dla dziecka - jest wersja "zwykła" - ta dziecięca jest jakos tak na siłę zrobiona, chyba żeby rozszerzyć asortyment. A kiedy dziecko zaczyna składać słowa - a osmiolatek powinien robic to juz dobrze - ta dziecięca (w wersji junior jest i dziecieca i taka niby dla nastolatków) jest na siłę. My mamy obie i gramy tylko w "zwykłą" (11 latka i 7 latek)
      Monopol też będzie świetny, zwłaszcza na liczenie - Scrabble na słowotwórstwo.
      • jaroosi Re: Monopoly vel Eurobiznes - jaka różnica? 15.11.10, 20:23
        Dziękuje za rady, zdecyduje się jednak na normalne scrabble a nie junior. Syn ma bogate słownictwo ( to normalne, a nie łacina tongue_out ), w szkole Pani go za to chwali za wypowiedzi, więc chyba scrabble junior będzie przesadą. Chodziło mi o ćwiczenie w czytaniu i pisaniu. Nie idzie mu to źle, ale na zasadzie mądrej zabawki, przyjemnego z pożytecznym.
        Jeszcze jedno pytanie - jak w temacie. Na czym polega różnica w Monopoly Hasbro a Eurobiznes. Z tego co porównywałam, to zasady te same, plansza prawie identyczna, za to zasadnicza różnica w cenie. Jedna to koszt prawie 100 zł, a druga wyniesie 34 zł.
        • woda.lekko.gazowana Re: Monopoly vel Eurobiznes - jaka różnica? 15.11.10, 21:04
          Eurobiznes jest podróbą - to znaczy, jest "inspirowny" Monopolem - zasady te same, plansza podobna - zasadniczej różnicy nie widzę. Może w wykonaniu..
          • jaroosi Re: Monopoly vel Eurobiznes - jaka różnica? 15.11.10, 21:21
            Bardzo dziękuje smile Tak mi się na pierwszy rzut oka wydawało, że w przypadku Monopoly płacę za markę producenta.
      • stokrootka1 Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 21:34
        U nas scrabble junior w ogóle nie zdały egzaminu. Zeszłoroczny prezent gwiazdkowy - leży w kącie i zajmuje miejsce. Kupiłam je tylko dlatego, że moją wówczas 6,5-latkę interesowały scrabble original, podglądała, jak gramy, sama próbowała tworzyć proste słowa, myślałam, że scrabble junior będą dla niej lepsze. Niestety pomyłka. Może właśnie dlatego, że one takie jakieś rzeczywiście "na siłę" - jak pisały dziewczyny wyżej.
        Wydaje mi się, że szkoda na nie pieniędzy, bo wcale tanie nie są. Dla 7,5 - latki polecam zdecydowanie scrabble original. U nas ciągle w użytku.
        • pasik Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 23:16
          Warto normalne scrabble a jeszcze lepiej kupić scrabble podróżne czyli wersja travel...w mniejszym pudełku a można zagrać wszędzie.
          Dziecko rośniesmile
          My na nie mówimy travelki
          • aaangel Re: Scrabble junior - warto? 15.11.10, 23:26
            My mamy również wersję angielską ,taki zestaw ze smyka ale ze scrabblami junior.
            Mój synek 6 lat.- uwielbia obie wersje, ja polecam.
            Monopoly też uwielbia, ale on ogólnie lubi grać a najbardziej wygrywaćsmile

DOMINIK 01.06.2004 BIANCA 03.04.2007
            MOJ ANIOLEK
            mój suwaczek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka