Dodaj do ulubionych

co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...?

17.11.10, 00:01
Dla 4-letniego syna mam mnóstwo pomysłów a dla córki im starsza tym mniej. Książka, gra, geomagi, jakieś art plastyczne, bo bardzo lubi i dalej nie wiem co...? Najpierw chciała wielkiego interaktywnego psa, teraz żółwia greckiego-prawdziwego, ewentualnie większy wózek dla lalek, którymi tak naprawdę mało się bawi. Macie jakieś fajne pomysły?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 00:19
      A Lego nie lubi? Ja kupuje dla 8-latki dom Lego Creator (dom rodzinny chyba sie to nazywa) - to będzie głównym prezentem.

A wśród innych pomysłów mam:

mikroskop, luneta, teleskop (ale to juz chyba na inna okazję dostanie)
      globus
      maszynka do robienia magnesow
      cos z serii GOSIG z IKEi (akcesoria dla pluszowych piesków i innych zwierzaków, typu legowisko, miska z karmą, koszyk do spania)
      farby witrażowe
      hodowla kryształów
      pólka na pet shopy
      pet shopy
      pluszak (np. duzy husky ze smyka)
      gra na PC
      gra zrecznościowa
      ksiązki
      ubranka dla lalki bobasa (czasem jeszcze sie bawi)
      jakis zestaw do malowania lub innych prac plastycznych
      poduszka - biala sowa z endo
      • dammma Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 00:44
        A Lego nie lubi? Ja kupuje dla 8-latki dom Lego Creator (dom rodzinny chyba sie
        > to nazywa) - to będzie głównym prezentem.

Bardzo lubi, ale nadal duplo (jej brat woli mniejsze a ona wierna duplo pozostaje smile)-domek ma
        >
        > A wśród innych pomysłów mam:
        >
        > mikroskop, luneta, teleskop (ale to juz chyba na inna okazję dostanie)
        Myślałam może o jakimś porządniejszym mikroskopie na komunię
        > globus
        ma
        > maszynka do robienia magnesow
        chodzi o te zwierzątka, co się składa i przepuszcza przez maszynkę? Też o tym mówiła, ale w zestawie w sumie tylko 3 takie zwierzątka są.

> cos z serii GOSIG z IKEi (akcesoria dla pluszowych piesków i innych zwierzaków,
        > typu legowisko, miska z karmą, koszyk do spania)
        Ma prawdziwego psiaczka i planuje dla niego zakup prezentu ze swoich oszczędności

> farby witrażowe
        ma

> hodowla kryształów
        Bardzo chce, ale czytałam na forum, że dziewczyny odradzają, że badziewie. Z jakiej chcesz kupić firmy, bo ciągle mnie o to męczy.

> pólka na pet shopy
        Też myślałam, ale wszystkie nie wejdą, bo one są na 25 a mamy ponad 60
        > pet shopy
        Już wystarczy smile

> pluszak (np. duzy husky ze smyka)
        Słodkie , ale raczej już nie dokupujemy pluszaków, bo choć kocha, to walczymy z alergią.

> gra na PC
        Jaka? Bo moją od kompa tylko twórczość oderwie. Chciała nawet sztalugę, ale jak zaczęłam kupować obrazy z farbami, chyba olejnymi, to dałam sobie spokój, bo potem pędzle, mieszalniki do farb-ciężko się czyści, choć córci bardzo się podobało.

> gra zrecznościowa
        O jakiej myślisz?

> ksiązki
        Oczywiście

> ubranka dla lalki bobasa (czasem jeszcze sie bawi)
        Moja czasem też.Ma sporo ubranek po bracie, czasem kupię jej w lumpkach po wcześniakach coś fajnego, ale w sumie może rajstopki, albo buciki dokupię, bo nie ma albo spadają.

> jakis zestaw do malowania lub innych prac plastycznych-rozglądam się, bo obowiązkowo musi być

> poduszka - biala sowa z endo
        Ostatnio właśnie w sklepie dorwała jakąś z konikiem nici smile
        Dzięki bardzo
        • aniaop Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 08:47
          Ksiazki, ksiazki i jeszcze raz ksiazki, ciuchy i charmsysmile Moze tez fajne zestawy kosmetykow?
        • agni71 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 19:22
          Widzę, że cięzko będzie cos doradzić, bo twoja córka z tych "wszystkomających" wink

> > maszynka do robienia magnesow
          > chodzi o te zwierzątka, co się składa i przepuszcza przez maszynkę? Też o tym m
          > ówiła, ale w zestawie w sumie tylko 3 takie zwierzątka są.
          >
          Widziałam na razie tylko wirtualnie w katalogu światecznym Smyka, byc moze na zywo stwierdzę, ze to nie to.

> > hodowla kryształów
          > Bardzo chce, ale czytałam na forum, że dziewczyny odradzają, że badziewie. Z ja
          > kiej chcesz kupić firmy, bo ciągle mnie o to męczy.

Tez jeszcze nie mam sprecyzowane, myslałam o czyms takim:
          www.bystroglow.pl/product-pol-12088-Zestaw-do-hodowli-krysztalow-KOSMOS-.html
          zresztą w tym sklepie jest duzo fajnych rzeczy.

> > gra na PC
          > Jaka? Bo moją od kompa tylko twórczość oderwie.

Oj, jak duzo gra to pewnie bardziej zaawansowana w grach od nas. Moja lubi edukacyjne, np. lubiła królika Bystrzaka, proste zręcznościowe i takie gdzie sa zadania do wykonania, ale bez presji, może dostanie np. Barbie wyscigi jeżdzieckie. Za Barbie nie przepada, ale jeżdziectwo ja interesuje.

Jesli chodzi o gry, to myslalam o tych skaczących zabkach lub malpkach, ale nie jestem do końca przekonana. Na pewno tez dostanie grę Blokus, bo gra juz czeka od zeszlorocznej Gwiazdki, tylko wtedy uznałam, że juz za duzo tych prezentów....
    • alpepe Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 08:54
      ja mojej kupiłabym dużą piłkę do hopania, bo tak, to hopie sobie na ośle od młodszej, ale osioł nie jest dla ośmiolatki. Na ósme urodziny dostała grę strategiczną (lubimy) i lalkę baby born, bo nagle znów ma fazę na bawienie się lalkami. Poza tym badziewy biżuteryjne i kosmetyczne, hello kitty i hanna montana są dobrze widziane.
      • ma.malina Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 09:02
        Książki , torbę na ramię -bo to studentka jest smile , zegar na ścianę
        Chciałabym kupić jeszcze kolczyki i ... no właśnie nie wiem co ...
        • hanyah Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 09:15
          MOja 8 latka prosi o książki, będą więc głównym prezentem, jako dodatek narty i łyżwy oraz parę gadżetów (kalendarz, coś z HM)
          POlecę z zabawek, które się u nas naprawdę sprawdziły:
          - zestaw do produkcji perfum Kosmos - był już wątek, nie wszystkim się podoba, u nas i naszych znajomych hit od 3 lat
          - zestaw do produkcji mydełek - też fajny, ale rodzic musi pomagać roztapiać glicerynę
          - zestaw do robienia tatuaży
          - gry rodzinne (jeśli macie czas zagrać z dzieckiem, to najlepsza zabawa) - pędzące żólwie, farmer, jungle speed, sudoku, scrabble

Ostatnio Młoda ma fazę taniec i chciałaby matę do tańczenia (będzie na urodziny) oraz na malarstwo wielkoformatowe - tu zastanawiam się nad przemalowaniem ściany na tablicę...
          • hanyah Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 09:26
            Dorzucę jeszcze dla młodych konstruktorek:
            kulodrom Haba
            kolejka Brio
            Moje 8 i 10 latka bardzo się angażują w konstruowanie torów i kreowanie zdarzeń, choć niewiele mają czasu na taką zabawę. Zdecydowałam, że Brio idzie więc w odstawkę, ale kulodromu nie pozwoliły sobie zabrać smile
          • zoska7777 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 09:28
            podepnę się,
            wiele osób poleca grę sudoku. Ale którą? jak wpisuje w allegro - to tego mnóstwo wyskakuje.

Ja ma 5 latkę, która dobrze zna literki, ale czytać nie umie.
            • hanyah Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 09:34
              My mamy to, dla 4-10 lat
              allegro.pl/gra-moje-pierwsze-sudoku-i1311018842.html
              Jestem zadowolona z jakości, solidnie zrobione elementy.
              NIedługo będę szukać wersji poważniejszej dla mojej młodszej młodzieży.
              Ale dla dziecka, które nie jest pasjonatem łamigówek logicznych, niekoniecznie jest to super wciągająca zabawka, choć oczywiście bardzo edukacyjna i rozwijająca logiczne myślenie. Jedno dziecko będzie grało samo, z innym trzeba usiąść, zachęcić i pograć...
              • zoska7777 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 09:56
                bardzo dziękuję smile
          • minnie8 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 11:07
            hanyah napisała:

> MOja 8 latka prosi o książki, będą więc głównym prezentem, jako dodatek narty i
            > łyżwy oraz parę gadżetów (kalendarz, coś z HM)
            > POlecę z zabawek, które się u nas naprawdę sprawdziły:
            > - zestaw do produkcji perfum Kosmos - był już wątek, nie wszystkim się podoba,
            > u nas i naszych znajomych hit od 3 lat

a to laboratorium perfum firmy Kosmos można kupić w jakimś markiecie?Na Allegro są zestawy innych firm sad
            wiecie może ???
            • hanyah Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 11:43
              Obejrzyj to, bardzo podobne, firma nie wygląda na jakieś badziewie
              www.dadum.pl/search?st_search[search]=perfum&st_search[and_search]=1&st_search[detail]=&commit=Szukaj
              Kosmos miał książeczkę o historii perfum z propozycją różnych zabaw, bardzo mi się podobała, ale faktycznie zestaw chyba teraz ciężko dostępny
      • hanyah Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 09:29
        Piłka do hopania jest świetna, polecam również huśtawkę z Ikei jak ktoś ma miejsce - takie czerwone koło, ekstra możliwości dla wygibusów. Moje dziewczyny chcą fotel fatty (marzenie 10 latki) - i chyba zakupię, choć jeszcze nie teraz.
        • malowanka06 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 20:54
          Co to jest piłka do hopania?
    • minkapinka Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 10:49
      Od dłuższego czasu nie kupujemy juz zabawek.
      Myslimy o mini-wiezy do pokoju. Znalazłam tez sklep z ciekawymi łamigłówkami, więc moze na coś się skusimy www.planszomania.pl/lamiglowki/
      Podobają mi się łamigłówki tego typu:
      www.planszomania.pl/lamiglowki/2286/Cast-Square.html
      www.planszomania.pl/lamiglowki/498/Cast-Heart.html
      www.planszomania.pl/lamiglowki/1300/Bottle-4.html
      Ciuchy i kosmetyki córki nie kręcą, książki ograniczamy, bo jest bardzo duży wybór w szkolnej bibliotece.

• hanyah Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 11:08
        MOje starsze dziecko lubi łamigłówki, ale chyba bym się nie zdecydowała na te, które proponujesz, no chyba że 1 na zasadzie ciekawostki (to oczywiście ze względu na fundusze i konieczność wyboru). Myślę, że u nas byłaby mało wykorzystywana - dziecko moje potrzebuje bodźców, interakcji, no chyba że bawilibyśmy się rodzinnie.

Ja stawiam na gry logiczne i przygodowe wymagające strategii - smart games, blokus, jenga, Carcassonne, osadnicy z Catanu - nie mamy, ale myślę, że się sprawdzą.
        NIe jestem specem w temacie, ale na forum są osoby naprawdę się znające, mój wybór polega na ich rekomendacjach. To, co kupiłam do tej pory, jest bardzo lubiane i daje masę frajdy całej rodzinie.
        • hanyah Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 11:37
          Link do stronki, która mnie ostatnio inspiruje w poszukiwaniu pomysłów, może ktoś skorzysta:
          www.cudanakiju.pl/Logiczne_k412.html
          • hanyah Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 11:46
            Jeszcze takie znalazłam:
            eksperymentuj.pl/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=46
            Dla fanek (i fanów) Koszmarnego Karolka i innych okropieństw:
            www.bystroglow.pl/product-pol-12103-Laboratorium-przerazajace-mydla-Wild-Science.html
            i inne z tej stronki
        • minkapinka Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 15:22
          hanyah napisała:

> MOje starsze dziecko lubi łamigłówki, ale chyba bym się nie zdecydowała na te,
          > które proponujesz, no chyba że 1 na zasadzie ciekawostki (to oczywiście ze wzgl
          > ędu na fundusze i konieczność wyboru). Myślę, że u nas byłaby mało wykorzystywa
          > na - dziecko moje potrzebuje bodźców, interakcji, no chyba że bawilibyśmy się r
          > odzinnie.

ja własnie chce się bawić rodzinnie, bo ja i mąż tez lubimy takie zabawki smile)))
          >
          > Ja stawiam na gry logiczne i przygodowe wymagające strategii - smart games, blo
          > kus, jenga, Carcassonne, osadnicy z Catanu - nie mamy, ale myślę, że się spraw
          > dzą.
          Mamy smart games, ale na blokusa chyba się skuszę, bo jest fajny smile Graliśmy kiedyś ze znajomymi pól dnia smile
      • aniaop Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 12:23
        minkapinka napisała:

> Od dłuższego czasu nie kupujemy juz zabawek.

My tez nie

> Myslimy o mini-wiezy do pokoju.

Moja juz ma, tatus oddal jej swoja z garazusmile

> Ciuchy i kosmetyki córki nie kręcą,

a u nas ostatnio tak, przywoze jej w formie prezentow z delegacji i ograniczam te kupowane bez okazjibig_grin

książki ograniczamy, bo jest bardzo duży w
        > ybór w szkolnej bibliotece.

Moja przeczytala juz wszystkie ksiazki z biblioteki I-III a do tej dla starszej mlodziezy pani na razie jej nie wpuszczauncertain Do miejskiej nie ma kto z nia jezdzic, bo czynna jest tylko w godzinach naszej pracysad wiec bankrutuje, przez ksiazki. W piatek kupilam 3 nowe, ktore przeczytala w weekend!
        >
        >
        >
        >
        > __________________
        > wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja
        > opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job"
        • minkapinka Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 15:34
          aniaop napisała:

>
          > > Ciuchy i kosmetyki córki nie kręcą,
          >
          > a u nas ostatnio tak, przywoze jej w formie prezentow z delegacji i ograniczam
          > te kupowane bez okazjibig_grin

dla mojej ciuchy to kara, nawet łaskę mi robi jak musi coś przymierzyć. Większość rzeczy kupuję sama i później wymieniam. Kiedy nastaną te czasy, ze będę mogła iść z córką na zakupy ciuchowe???
          > książki ograniczamy, bo jest bardzo duży w
          > > ybór w szkolnej bibliotece.
          >
          >
          > Moja przeczytala juz wszystkie ksiazki z biblioteki I-III a do tej dla starszej
          > mlodziezy pani na razie jej nie wpuszczauncertain Do miejskiej nie ma kto z nia jezdz
          > ic, bo czynna jest tylko w godzinach naszej pracysad wiec bankrutuje, przez ksia
          > zki. W piatek kupilam 3 nowe, ktore przeczytala w weekend!

Unikam kupowania książek, bo szkoda mi kasy i nie mam miejsca, zeby to trzymać. Wiekszość książek jest do przeczytania na raz i młoda później do nich nie wraca. Wyjątkiem jest Harry Potter, którego czyta w kółko smile
          A z biblioteki szkolnej może wypożyczyć wszystko. Jakie to są książki dla klas I-IIII, nie bardzo rozumieniem co to za podział?. Wszystko zależy co kto lubi. Moja za nic nie chce czytać polecanego tu Biura detektywistycznego Lassego i Mai smile)) Z kolei jej kolega z 26 marca wink bardzo lubi książki z tej serii, a nie przypadły mu do gustu książki polecane przez Z.

• pade Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 16:21
            Mam to samo z ciuchami i Pauliśkąsmile
            Nienawidzi przymierzać ubrań, nienawidzi sklepów jako takich więc ze mną nie jeździ, troszkę mi smutno z tego powodu...sad
          • aniaop Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 19:51
            minkapinka napisała:

>> Unikam kupowania książek, bo szkoda mi kasy i nie mam miejsca, zeby to trzymać.
            > Wiekszość książek jest do przeczytania na raz i młoda później do nich nie wrac
            > a. Wyjątkiem jest Harry Potter, którego czyta w kółko smile
            > A z biblioteki szkolnej może wypożyczyć wszystko. Jakie to są książki dla klas
            > I-IIII, nie bardzo rozumieniem co to za podział?. Wszystko zależy co kto lubi.

Chodzi o to, ze u nas szkola ma 2 budynki- w tym Mlodej sa klasy I-III oraz zerowka a w drugim starym starsze klasy i gimnazjum, wiec biblioteki tez sa odzielne. W naszej juz wszystko przeczytala, bierze wiec tylko ew nowosci, jak pani bibliotekarka przywiezie.
            Do drugiej szkoly z biblioteka dla starszych klas pani samej nie pozwala jej chodzic.

> Moja za nic nie chce czytać polecanego tu Biura detektywistycznego Lassego i Ma
            > i smile))

Moja to czytala 2 lata temu, teraz woli ksiazki dla nastolatkow. Wlasnie jej zamowilam kilka pozycji Chmielewskiej.
          • a-e-p Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 23:23
            Moja prawie 10 latka od zawsze nie cierpi zakupów ubraniowych i przymierzania, nawet jesli ograniczam zakupy tylko do 2 sklepów. Pogodziłam sie z tym, ze niektore dzieci tak maja... Aby kupic np. spodnie, bo wiekszosc jest juz krótka, musze isc do sklepu gdzie sa rowniez kosmetyki, bo wtedy sie nie nudzi... Dobrze, ze zgadza sie przynajmniej na zakupy butów smile ale zeby kupic cos pasujacego na jej waska stope graniczy z cudem... Niestety brakuje mi Clarksa, gdzie mozna kupic buty w roznych tegosciach... Corka toleruje ubrania proste, funkcjonalne, przylegajace do ciała, nigdy za duze... Ciagle cos w sklepach zwracam, bo 80% rzeczy nie pasuje i nie kupuje jej ubran np. na Allegro czy za granica. Corka za to uwielbia sklepy papiernicze, ksiegarnie oraz kosmetyki w ilosciach hurtowych. Ksiazek nie mam juz gdzie trzymac, wiec kupuje je na specjalne okazje, a reszte pozyczamy w bibliotece. Od lat nie kupuje zabawek, nawet Pet Shopow nie lubiła (mamy az jednego), za to kocha Polly Pocket - mysle ze ze wzgledu na mozliwosc przebierania laleczek. Na Mikołaja nie wie co chciałaby dostac... ale ma nadzieje ze nie bedzie to ubranie smile
      • mojekochane Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 08:49
        Ja swojej 9 letniej to kupuję allegro.pl/my-life-konsola-symulator-zycia-nowosc-i1332590571.html
    • minnie8 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 12:13
      Widziałam,ze moja maślanym wzrokiem ostatnio patrzała w Smyku na Barbie z kamerą...Co sądzicie o tej zabawce?To chyba jednak dla młodszych dziewczynek niż 8,5 l ... ?
      • lizbetka Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 12:59
        U nas stanęło na :
        Shrek Forever ( premiera 1.XII)
        Sims 2
        Harumika suknie ślubne
        Jenga
        Pędzące żółwie oraz
        Kucyk StarSong.
        Nie jestem przekonana co do tej ostatniej zabawki, ale Młoda ma ostatnio fazę na bawienie dzidziusiów więc chyba się poddam i kupię.

Faza na Lego jej przeszła, gdy zdążyłam zgromadzić niezłą kolekcję Duplo, w którym moja córa późno się zakochała ( na krótko zresztą ). Normalne Lego tez już jej nie interesuje.
        Książki są super jeśli ja jej czytam.

Mam nadzieję że wątek się rozwinie bo bardzo brak mi inspiracji. Pozdrawiam
        • heca7 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 13:32
          Gra tv scooby doo. Wszystko co jest ze SD ją interesuje. Lalki w ogóle, chyba że malutkie polly pocket np. Pet shopy mało. Lego w ogóle. Będą jeszcze książki.
          Już wybrane
          Latający detektyw
          Klementyna lubi kolor czerwony
          Biuro detektywistyczne lassego i Mai
          Kinga, jak ją rozgryźć
          Chce jeszcze laleczkę Evi z piętrowym łóżeczkiem. Bo zawsze marzyła o piętrwoym łóżku.
          • miesiakk Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 14:34
            moja chce grę na komputer - dostanie pewnie na mikołajki
            może konsolę overmax żeby miała w podróż
            myślałam też o tej książce, ma ktoś?

https://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/25/88/03/1325880325
        • aniaop Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 14:54
          Mam pytanie apropos Pedzacych Zolwi. Czy niespelna 9-latka nie jest juz na nia za duza? Zastanawialam sie nad jakas gra planszowa dla Mlodej, ale nic mi nie przychodzi do glowy, bo ona jest juz na etapie doroslego sccrable.
          • lizbetka Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 16:06
            Poczytałam opinie w Merlinie i na Rebelu i w tę grę grają również bardzo chętnie dorośli smile. Dlatego się skuszę. Ja dorzuciłam jeszcze dziś Młodej jedną ze Smart Games. Zobaczymy czy "zaskoczy", bo do samodzielnego myślenia jest nieskora smile .
          • hanyah Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 18:18
            Żółwie są bardzo fajne, gra chętnie moje ponad 1O letnie dziecię, choć w założeniu kupiłam dla (wtedy) 7 latki. Ja osobiście bardzo lubię, bo gra jest krótka, nawet na tygodniu można szybko machnąć partyjkę czy dwie
    • malowanka06 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 19:03
      Ubrania to nie prezent wg niej ale kupiłam:
      piżamę z Hello Kitty w H&M
      całą Narnię, tzn książki
      zeszyt (bo chciała) tak duży notes kołozeszyt
      torebkę czarną na ramię
      chce zestaw cienkopisów
      no i myślę nad jakąś grą: owczy pęd czy pędzące żółwie
      • dammma Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 17.11.10, 23:58
        Ale odzew-wow-nie spodziewałam się smile
        Dzisiaj właśnie, żeby zrobić córci przyjemność kupiłam jej zabawkę, choć zasadniczo miałam już tego typu prezentów nie kupować, To 1 pet shop z laleczką. Zapytałam potem, niby przypadkiem, czy chciałaby taki zestaw a ona, że tak ale chyba wolałaby bluzkę z pet shopami. Coś mi się ostatnio zaczyna stroić-zawsze stawiala na wygodę a tu zaczyna zestawy do szkoły wybierać smilesmile. Moim zdaniem ciuch, to fajny prezent, ale w komplecie z zabawką, czy grą, czy czymś innym. Moja uwielbia sukienki i każda ilość ją cieszy. A propos kosmetyków naprowadziłyście mnie, że marzyła o dużej kosmetyczce z sephory. Kolejkę lubi a właśnie o kulodromie Haby myślałam. Pędzące żółwie zakupiłam, blocusa, farmera, scrabble-mamy. O niektórych z proponowanych gier słyszałam i będą na następną okazję. A może już jakiś strój na karnawał, bo uwielbia się przebierać i to stały punkt zabawy z bratem i koleżankami.
        Po Waszych podpowiedziach, to będę miała problem w drugą stronę-co wybrać? smile
        Coś ostatnio też ją do tych lalek zaczyna ciągnąć i niektóre z koleżanek też- to może taki wiek nadszedł. Bardzo chciałaby wózek typowo głęboki a nie trzyfunkcyjny, bo u nas to nosidełko się nie sprawdza, tylko czy warto i gdzie znajdę wózek głęboki, co ma wys. rączki ok 84cm? smile
        W ogóle zobaczyła takie komplety typu krzesełko, przewijak, leżaczek i bardzo jej się podobał-tylko gdzie ja to wszystko pomieszczę.
        Kosmetyki lubi-ma jakieś błyszczyki itp z sephory, ale staram się unikać, bo ona alergiczka.
        Piłę do hopania mieliśmy kiedyś, ale już wydana.
        Tatuaże uwielbia-nie wiem, czy pisałam już, ale kupiłam fajny zestaw szablonów z kartkami, na których są nogi, ręce itp do tworzenia tatuaży. A propos tego zażyczyła sobie nowy komplet długopisów żelowych brokatowych. Jeszcze kupię plastynkę do lepienia, bo ponoć fajna. Coś kreatywnego-jeszcze pomyślę.
        Czy tak super obeznani jesteśmy w grach?-raczej nie-też raczej edukacyjne, choć cwaniarka znajduje sobie strony typu stardoll i panfu. Moja też miłośniczka koni. Barbie lubi-najbardziej w filmach, bo lalkami rzadko się bawi. Ost. gra w Horsez, jak była młodsza, to e-zabawkowo.pl/index.php?products=product&prod_id=1167.
        • agni71 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 18.11.10, 08:34
          Tak sobie myslałam i jeszcze wymysliłam:

1. aparat fotograficzny
          2. latarka
          3. zegarek, np. Flik-flak
          4. filmy:
          ja moim dziewczynom kupuje na Mikołaja (myslę, ze wszystkie te filmy spodobaja się 8-latce)
          Królewne Śniezkę, Dzieci z Bullerbyn i Madike z Czerwcowego Wzgórza
          • minkapinka Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 18.11.10, 08:45
            Ja się z takimi prezentami jak zegarek czy aparat wstrzymuję, bo to typowe prezenty komunijne smile
            Ostatnio rozmawiałam z panią z biblioteki szkolnej, pani mówiła, ze dzieci nie chcą czytać książek Astrid Lindgren, nie chciały tez oglądać w szkole Dzieci z Bullerbyn. Mojej córce podobały się ksiązki Lindgren, ale film tez jej nie zainteresował.
            • heca7 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 18.11.10, 08:56
              O, ja też myślałam że Dzieci z B się spodobają. Bo taka banda, mają fajne pomysły itd. Nic z tego. Nie podobało się. Nuuuudnewink
            • agni71 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 18.11.10, 09:38
              minkapinka napisała:

> Ja się z takimi prezentami jak zegarek czy aparat wstrzymuję, bo to typowe prez
              > enty komunijne smile

Może i tak, ale moja córka nie będzie przystepowala do komunii.

> Ostatnio rozmawiałam z panią z biblioteki szkolnej, pani mówiła, ze dzieci nie
              > chcą czytać książek Astrid Lindgren,

Może same nie chcą, ale jak ja czytam - to uwielbiają.

>nie chciały tez oglądać w szkole Dzieci z
              > Bullerbyn.

Co mnie sie nie podoba w tych filmach na podst. Lindgren, to to, że nie ma dubbingu, tylko lektor. Jednak dzieci nie sa przyzwyczajone do takiej formy. Ale zobaczymy....
              Na szczęście filmy nie będą jedynymi prezentami, jak sie nie spodobaja dzieciom, to mamuśka i tak będzie miala frajdę z oglądania wink

• aniaop Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 18.11.10, 11:35
              Flik-flaka ma juz od 3 lat (3 z kolei, bo te zegarki, tzn paski sa robione na rok wytrzymaloscibig_grin), wlasny aparat, o ktorym marzyla tydzien temu wygrala w konkursie.

Moja bardzo lubi Lingren, Dzieci przeczytala juz ze 6 razy! Filmow nie oglada wcale, sporadycznie w TV.
    • nellyssima Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 18.11.10, 09:22
      Moja 7,5 latka od dość dawna nie bawi się zabawkami, więc też mam problem. Jedynie w co się bawi, to lalki didziusie, których zresztą mamy dużo. Z młodszą siostrą zażyczyły sobie lalki raczkującej i psa interaktywnego (nie wiem po co im, skoro mamy żywego psa smile
      Kupiłam jeszcze jakies książki, choć akurat książki kupuję na bieżąco i większość tu polecanych mamy już przeczytane. Dla starszej kupiłam Lassie wróć, ta czeka odłożona na Mikołaja. Gry smart Games też już niektóre mamy, mam gdzieś zachomikowaną Jengę to pewnie dostanie. I też ubranko dla Zhu Zhu, choć faza na zabawę tym futrzakiem już minęła i stoi i się kurzy. O, życzyła sobie jakieś kosmetyki kolorowe dla dzieci - pytanie do was gdzie takie coś się kupuje?
      • dammma Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 18.11.10, 09:29
        psa interaktywnego (nie wiem po co im, skoro mamy żywego psa smile

Moja też miała taki pomysł i długo przy nim trwała, ale już ją odwiodłam na szczęście pokazując filmik na youtube, jak głośno chodzi mechanizm, no i podając przykłady, że interaktywny, nie przywita jej rano, nie pobiegnie za zabawką itp-jakoś się udało.

Kosmetyki-w sephorze, czasem 5-10-15 błyszczyki, smyku-ja się boję marketowych.
        • carpediem30 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 18.11.10, 09:39

Moja 7,5 latka dostanie pod choinkę tylko 1 prezent - konsolę Nintendo DS.
          Natomiast na mikołajki 6 grudnia grę Blokus.
          Poza tym kupiłam na allegro duży zestaw używanych figurek Pet Shopów, które mała kolekcjonuje i zamierzam powkładać je do kieszonek kalendarza adwentowego.
          Wiem, że mimo tego, że dostanie tylko po 1 prezencie będzie zachwyconasmile
      • agni71 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 18.11.10, 09:39
        O, życzyła sobie jakieś kosme
        > tyki kolorowe dla dzieci - pytanie do was gdzie takie coś się kupuje?

Zobacz w Sephorze.
    • emtii Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 18.11.10, 13:04
      Moja córka dostanie prawdopodobnie:
      -zegarek.Czarny flik flak z ptaszkami z nowej kolekcji,niestety w Krk póki co nie do zdobycia,ale ponoć jest szansa,więc czekam jeszcze.
      -pościel w sercowy deseń z Jusk.Widziałyśmy kiedyś przypadkowo i bardzo jej się spodobała,więc ok.
      -coś ze smart games.

Zabawkami nie bawi się prawie wogóle,więc odpadają.Gier komputerowych nie kupujemy.
      Ciuchy to dla niej żaden prezent,bo ja ciągle coś jej do ubrania kupuję,a ona też z tych dla których przymierzanie to zło konieczne.
      Książki,odkąd zaczęła szkołę i zapisała się do biblioteki też mocno ograniczam.
      A'propos A.Lindgren- córka bardzo lubi.Najbardziej przypadła jej do gustu seria o Madice.
      Film też mamy(M.z czerwcowego wzgórza).Lubi,zna na pamięć i wie co i w którym miejscu w książce było inaczej.
      Lasse i Maja średnio jej przypasowali.Przerobiliśmy tylko 3 części chyba.
      Natomiast Harry Potter już od kilku lat jest uwielbiany przez moją 7,5 latkę.Nie wiem skąd ta fascynacja.....,raczej nie po mamusiwink

• betty_julcia Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 08:36
      UP
      Łaaaaa, piszcie dziewczyny bo czas ucieka nieubłaganie, po sklepach nie mam czasu się przelecieć, może podjadę gdzieś wieczorem na jakąś większą promocję żeby się obkupić ale pomysłu nie mam, a zeby coś zamówić na all to już najwyższy czas. A w głowie pustka.
      Pomysły dla 4 latka też mile widziane (choć tu łatwiej bo każde auto wyzwala dzikie okrzyki radości, ale niestety Chuck albo Rocky najdziksze - jakby kurcze te maluchy miały jakiś czujnik na najwyższe cenysmile).

Podrzućcie więcej pomysłów dla dziewczynki. Ona lubi wszystko, ze wszystkiego się cieszy (no, z wyjątkiem maty Hannah Montana w zeszłym roku - kompletny niewypał). Jest bardzo kreatywna, lubi prace plastyczne ale też tańczy, śpiewa, pilnie się uczy, czyta. Ale do prac plastycznych ma wszystko co potrzebuje, na bieżąco kupuję jej wszelkiego rodzaju farby, brokaty, poza tym sama dużo technik sobie wymyśla (ostatnio uzyskiwała fajne efekty za pomocą opiłek z temperowanych kredek). Na pytanie co chce od Mikołaja mówi że sama nie wie, bo ma wszystko...Widzę jak z ołówkiem w ręku śledzi jakieś reklamy żeby w końcu coś do tego Mikołaja skrobnąć. Wczoraj spytała mnie, czy może się zdarzyć taka sytuacja ze jak ona nic nie wymyśli to Mikołaj przyniesie jej niespodziankę ale taką ze jej się na pewno spodobasmile
      Na siłę wymyśliła tropikalną wyspę polly, ale wiem ze to kolejny kawał plastiku który będzie się kurzył obok dużego domku pet shopów i kliniki polly.
      Co do Lego, młodszy brat ma sporą kolekcję i duplo i city, ale ją lego nie pociągają (może dlatego ze to jego klocki, jakby były jej może inaczej by się bawiła)
      Żadne interaktywne zwierzaki, bo mamy swoje prawdziwe - psa, kotki, rybki, konie.
      Gry komputerowe też odpadają bo na szczęście nie jest maniaczką i jej nie pociągają.

Na razie w głowie mi świta coś ze Smart GAmes i łyżwy.
      Ja ze swojej strony polecam wszelkie klocki magnetyczne (u nas sprawdziły się Unimag), grę Pędzące Żółwie.

• agni71 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:06
        Skoro macie konie, to może córcia jeżdzi konno? Może cos właśnie do jazdy konnej? Jakis element stroju na przykład?

A moze cos do dekoracji jej pokoju? ozdobne poduszki w interesującej ja tematyce, obrazki na ściany? Może tablica magnetyczna do pisania?

Jesli lubi prace plastyczne, to wpisz w google'a nazwę "4m" i zobacz moze cos w ci wpadnie w oko?

A kredki lub mazaki do tkanin ma? Mojej 8-latce niesamowita frajdę sprawiło np. własnoreczne udekorowanie sobie bluzki.

Może jakies fajne puzzle? Sudoku?
      • pade Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 21:03
        Becia, pytałaś co dostanie Paulinka.
        Otóż bez mojej wiedzy mąż kupił jej PSP, żeby nie było kłótni z bratem kto ma w tej chwili grać. Uzywane, ale od znajomego maniaka w idealnym stanie. Do tego chcemy dokupić grę z kamerką PET EYE czy jakoś tak, wyglada na fajną.
        To pod choinkę od nas.
        Na Mikołaja dostanie od jednej babci kolejne smart games-albo Kot i Mysz albo Wirusa, nie wiem która lepsza, albo Superfarmera. Od nas Lego Creator Dom rodzinny. Ostatnimi czasy dzień w dzień buduje coś z klocków, ale nie duplo, bo za duże, tylko własnie z creatora.
        Jesli ktoś z rodziny będzie pytał to na pewno książki Zuzka D. Zołzik - czyta sama od deski do deskismile Kulę albo auto do zhu zhu też polecę, no i mały zestawik z Pet Shopów, to wszystkosmile
    • moguer Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 08:55
      Moja córka chce coś takiego merlin.pl/Harumika-zestaw-suknie-balowe-Srebrzysty-blask_Bandai/browse/product/206,815854.html#fullinfo
      ma teraz fioła na punkcie projektowania , rysowania , jest tego cała masa, różne serie , nie widziałam tego jeszcze w sklepach, nawet w Smykach
      Co o tym myślicie?
      • franianiania Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:10
        ja mam problem co wybrac z listy mojej córki (7 lat) do mikołaja i gwiazdora bo długa jestsad
        kamerę
        mp4
        konsolkę smart
        płytę shakiry
        stajnie dla koni schleicht?
        koniki tej firmy
        zestaw do robienie branzoletek (zestaw zrobie sama, kupie koraliki , zapięcia itp, bo te gotowce są bardzo tandetne tj. koraliki sa plastikowe i nieładne)
        księżniczkę na ziarnku grochu (ale niestety niedostepne w sklepie internetowym Z POTRZEBY PIEKNA a niewiem gdzie jeszcze mogłabym w pl kupić?
        domek ELC ale niedostepny w pl ,pozatym drogi jak cholera a nie ma mi kto kupic uzywanego z ebaysad
        więc lista długa i wszystko drogie , niewiem w końcu na co sie zdecydowac , napewno kamera bo non stop nakreca wariackie filmiki moim aparatem, ale niewiem czy vitech czy inny dziecięcy model?
        • agni71 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:14
          jakiego domku szukasz, bo widzialam niedawno domek ELC w Mothercare w PL.
          • franianiania Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:16
            dokładnie tego modelu;
            http://cgi.ebay.co.uk/ELC-ROSEBUD-HOUSE-Cottage-Dolls-House-Excellent-Cond_W0QQitemZ170569199806QQcategoryZ56367QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m263QQ_trkparmsZalgo%3DDLSL%252BSIC%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BMRU-220%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D8%26pmod%3D300490642107%252B300490642107%26po%3D%26ps%3D63%26clkid%3D5174432033790910516
            • franianiania Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:17
              http://cgi.ebay.co.uk/ELC-Rosebud-Dolls-House-with-Rooms-set-and-family_W0QQitemZ280592624212QQcategoryZ56367QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m263QQ_trkparmsZalgo%3DDLSL%252BSIC%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D8%26pmod%3D130452526670%252B130452526670%26po%3D%26ps%3D63%26clkid%3D5174452219868249128
              • agni71 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:28
                wydaje mi sie, że własnie ten domek widziałam. Gratis były do niego mebelki o wartości 90 zł, ale ceny samego domku nie znam.
                • franianiania Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:33
                  ale pewnie cena ok. 500 zł
                  a to zaduzo , bo mloda ma mase domków LPS , leśnej rodzinki, wielki drewniany domek 1,60 wysoki który zajmuje pół pokojusad
                  uwielbia domki ale kolejny i to za tyle kasy to bez sensu , dlatego mogłabym kupic tylko uzywany z ebaya.
                  • agni71 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:38
                    Ja to bym się sama chetnie takim domkiem pobawiła, ale moje dziewczyny jakoś nie maja parcia wink
                    Najmłodsza chciala z ELC taki pałac różowy, ale jednak zdecydowalismy, ze nie kupujemy. Cena za wysoka (390 zł), a nie wiadomo, na ile zabawka byłaby udana. No i byloby to kolejne duze koromysło do postawienia w pokoju dziecięcym ....

Wczoraj na amazonie byl w promocji przecudny duzy drewniany domek. Przeceniony z ponad 100 funtów na 60. I tak drogi, ale śliczny smile
                    • franianiania Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:44
                      wiem ,ze by się bawiła tym domkiem ale cena.. ocywiście sadze ze domek w Mothercare jest pusty i jak pisałas w gratisie jest jeden mały zestaw mebelków, na ebay ludzie sprzedaja domki z całym mnóstwem mebli smile
                      domek jestr sliczny , ładniejszt moim zdaniem niz Le tov van.
      • camilcia Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 10:20
        jest w tesco
        moja też chce i oglądałam, trochę drogie, manekin, kilka szmatek i naklejek uncertain
    • pia_ Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:43
      W mojej prezentowej skrytce czekają już prezenty mikołajkowo-gwiazdkowe (od całej rodziny oczywiście):
      - nowe części Lassego i Mai
      - 2 cz przygód Tsatsikiego (nie mogłam się opanować i ukradkiem ją przeczytałam, bo ciekawość mnie strasznie zżerała)
      - audiobook baśnie norweskie
      - zestaw do eksperymentów Wybuch wulkanu
      - najnowszy CD Seleny Gomez
      - Opowieści z Narnii (wydanie 1 tomowe, zbiorcze - zamówione i czekam na przesyłkę)
      - elektroniczny organizer LPS
      - pamiętnik na kłódkę
      - koszula nocna świąteczna z Tchibo
      - laleczka Evi z pieskami (z uwagi na te pieski ze złotymi obrożami)
      - gra Monopoly Świat
      - gra Scrabble
      - sukienka na bal karnawałowy
      - kula zgadula z M&M

Chcę jeszcze kupić albo zestaw z modeliną, albo samą modelinę i do tego książkę z pomysłami.
      • franianiania Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:47
        pia- te audiobooki to na cd czy mp3 np?
        ja bym chetnie kupiła na mp3 ale sa takie?
        • aniaop Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:56

franianiania napisała:

> pia- te audiobooki to na cd czy mp3 np?
          > ja bym chetnie kupiła na mp3 ale sa takie?

pewnie, ze sa. A nawet jesli cos jest na cd to wrzucasz na kompa i zgrywasz na mp3 i po problemie
        • pia_ Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 10:01
          jest na razie tylko na CD
      • aniaop Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:49
        pia_ napisała:

>> >> - kula zgadula z M&M

Mloda kupila sobie te kule w ostatnia sobote, bo akurat towarzyszyla mi w supermarkecie i obie mialysmy frajde na reszte dnia, a nawet kelnerka w knajpie hehesmile
        • aniaop Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 09:55
          aaa ja mam przygotowane:

Pedzace zolwie od dziadkow
          Kilka tomow Harego Pottera od drugich dziadkow
          Kilka nowych ksiazek Chmielewskiej i charmsa serduszko od nas.
          Zamierzam jeszcze dokupic jakies fajne ciuchy w tematyce swiatecznej- zwykle lubimy te z Benettona i moze charmsa swiatecznego- o ile utrafie ladnego pierniczkabig_grin
          Zastanawiam sie tez, czy w tym roku beda misie Fundacji TVN, bo od 4 lat chyba kupowalam Mlodej takiego misia, wiec tradycja zobowiazujewink
          • franianiania angi 24.11.10, 10:20
            proszę ,będąc w mothercare zobacz ile kosztuje ten domek.
            dzwoniłam do mothercare w bydgoszczy i nie mają takiego domku , nie znają ceny, niewiedzą czy dostaną i nie wiedzą o jaki domek chodzisad
            czy w mothercare są przed świętami jakieś rabaty na zabawki?
            • agni71 Re: angi 24.11.10, 11:47
              OK, przy okazji sprawdzę cenę. Na pewno nie mniej niz 400 zł. Z tym, ze nie wiem, kiedy będę - może w weekend, ale nie na 100%.

Na rabaty nie wiem, czy mozna liczyć, raczej na dodatkowe elementy w cenie domku, tak jak teraz ten zestaw mebelków.
              • dammma Re: angi 24.11.10, 12:53
                agni71-nie masz gdzieś fotki albo linka do tego ślicznego domku ? smile
                Szukam od jakiegoś czasu dużego-czyli z dużą ilością dużych pomieszczeń i coś ciężko do małych lalek.

Pia-mama mia smile smile
                • agni71 Re: angi 24.11.10, 15:12
                  Odpowiadasz na:
                  dammma napisała:

> agni71-nie masz gdzieś fotki albo linka do tego ślicznego domku ? smile
                  > Szukam od jakiegoś czasu dużego-czyli z dużą ilością dużych pomieszczeń i coś c
                  > iężko do małych lalek.
                  >

Chodzi ci o ten z amazona?

www.amazon.co.uk/gp/product/B0006HBF7Y
                  Są tez inne fajne;

www.amazon.co.uk/Plan-Toys-Victorian-Dolls-House/dp/B0001VV55M/ref=pd_cp_k_h_b_cs_1_img
                  www.amazon.co.uk/Kidkraft-Savannah-Dollhouse-Furniture-65023/dp/B001G8J78Q/ref=sr_1_7?s=kids&ie=UTF8&qid=1290607532&sr=1-7
                  www.amazon.co.uk/Toy-Van-Lavender-Dolls-House/dp/B000GHOIGE/ref=sr_1_18?s=kids&ie=UTF8&qid=1290607582&sr=1-18
                  A tu generalnie domki dla lalek na Amazonie:
                  tiny.pl/hwp3z
                  I jeszcze domek z Mothercare ELC:
                  www.mothercare.com/Rosebud-House-Early-Learning-Centre/dp/B003VMYQYU/sr=1-6/qid=1290607896/ref=sr_1_6/277-2228694-3630905?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=70823031&mcb=core
                • pia_ do dammma: domek dla lalek 24.11.10, 15:50
                  Ja mam dokładnie ten, kupiony w tej samej cenie, tyle, że wysyłkę miałam gratis i do tego pod nos - znajoma mojej znajomej przylatywała z Londynu na jej ślub i wzieła domek jako bagaż podręczny, wręczyła mi go na weselu smile
                  www.toysrus.co.uk/Product.aspx/truhome/trutoys/trutoysdolls/trutoysdollshouses/137855
      • minnie8 Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 13:19
        pia_ napisała:
        > - kula zgadula z M&M

Pia_ a ta kula zgadul fajna jest?Jeszcze do dostania i ile kosztuje?
        • aniaop Re: co kupujecie 8-letnim dziewczynkom...? 24.11.10, 13:31
          15.90 razem z paczka M&M, kupilysmy w almie
          • bursz globus antygrawitacyjny 24.11.10, 20:39
            Witam,
            naszej 7-latce bardzo się spodobał i nam teżsmile)))
            fascynacje.com.pl/product.php?id_product=31
            Widział ktoś?
            Dzięki temu wątkowismile)) zrezygnowała z wyspy polly na rzecz fabryki kryształów i innych ciekawostek. Dla nas kazała zamówić od Mikołaja globussmile))
            Książek i audibooków mamy na co dzień dość.
            Piszcie, dzięki,pa
            • dammma Re: globus antygrawitacyjny 25.11.10, 00:58
              nawet, jak ten z Elc mi się spodobał, to i tak nie wysyłają do PL sad
              Znalazłam jeszcze na ebayu, ale nie wiem, czy jest wysyłka do nas

cgi.ebay.co.uk/ELC-EARLY-LEARING-CENTRE-DOLLS-HOUSE-ROSEBUD-HOUSE--_W0QQitemZ200543077943QQcmdZViewItem?rvr_id=173850237239&query=ciao&fitem=200543077943&linkin_id=%7Blinkin_id%7D&mt_id=777&kw=ciao
              A bywają czasem w sklepach w Polsce? Bywały w promocji? Teraz jest promocja na str gł, że dodają sypialnię a wszystko za 90F.
              • dammma Re: globus antygrawitacyjny 25.11.10, 01:12
                szkoda, że ten z amazona nie ma lepszych zdjęć

a ten z toyrusa nie jest za płytki?
                • franianiania Re: globus antygrawitacyjny 25.11.10, 09:19
                  angi pisała,ze sa te domki w mothercare i włąsnie jakies mebelki są gratis, w bydgoszczy np. jeszcze nie mieli takich domków , trzeba podzwonic i popytac w innych miastach w mothercare, napewno warszawa i wieksze miasta mogą mieć, na ich stronie jest ten domek
                  ostatnio widziałam dośc ładny drewniany , pastelowy w auchanie za 150 zł
                • pia_ Re: globus antygrawitacyjny 25.11.10, 09:26
                  Ten z Toysrus jest dosyć wąski, ale wielki, no i ma 100 elementów wyposażenia, świetnie wykonany. Mam wrażenie, że to produkt tej samej firmy co na amazonie. No i cenowo też mi się bardzo opłacał.
                  • dammma Re: globus antygrawitacyjny 25.11.10, 09:42
                    a nie wiesz, z jakiej firmy jest ten w Auchanie?

Cena 50F też mi się podobasmile i duży jest rzeczywiście
                    • franianiania Re: globus antygrawitacyjny 25.11.10, 10:00
                      ten w auchanie ,jakis chyba niefirmowy, albo nieznam firmy , wiem , ze stały na regale koło plastikowych domków za 50 zł ale pewnie w kazdym sklepie jest inaczej, był drewniany bardziej w kwadracie miał chyba 2 pietra, mebelki był zamykany ale oczywiście róznił sie od tych linkowanych tutaj, zwróciłam na niego uwagę , ponieważ jest inny od reszty plastikowej tandety wypełniajacej półki sklepowe
                      • dammma Re: globus antygrawitacyjny 25.11.10, 18:46
                        a skąd jesteś, bo pewnie w każdym Auchanie moze być inaczej

A pamiętacie, czy były jakieś przeceny tego ELC kiedyś?
                        • agni71 Re: globus antygrawitacyjny 25.11.10, 19:03
                          Tak w ogóle to promocje na zabawki ELc bywają,ale akurat na te domki to nie widzialam. Sprzedawczyni w sklepie mówiła, ze raczej są to promocje typu mebelki gratis do domku czy figurki do palacu.
                          • dammma Re: globus antygrawitacyjny 25.11.10, 20:43
                            a domku u nas w kraju w ogóle bywają?
                            • agni71 Re: globus antygrawitacyjny 26.11.10, 00:58
                              Tak, widzialam domek w arkadii w zeszłą sobotę. Gratis byl zestaw 3 czy 4 mebelków.
                            • camilcia Re: globus antygrawitacyjny 26.11.10, 10:59
                              moze w Galerii Mokotów, skoro tam mają już swój sklep, nie w mothercare
                              • agni71 Re: globus antygrawitacyjny 26.11.10, 11:15
                                Ja widziałam domek w Mothercare w Arkadii. Troche ukryty, bo na górnej półce, ale może przed Świetami bardziej wyeksponują.
                                • dollores1 domek Mothercare 28.11.10, 19:15
                                  Domek Mothercare widziałam w łódzkiej Manufakturze. Kosztuje ponad 600 zł (nie pamiętam ile dokładnie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka