Dodaj do ulubionych

Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze?

28.11.10, 15:20
Dawno nie byłam w ich sklepie a z racji że bluzki, nie są (uważam) tam tanie pomyślałam, że zapytam. smile Chodzi mi o te z fantazyjnymi nadrukami, kokardkami przyszywanymi itd. Z góry dziękuje za opinie.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 15:24
      Jakość niestety różna. Mam i takie w świetnym stanie po dwójce dzieci, i takie, które po 3 założeniach nadawały sie do wyrzucenia.
    • mielin Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 15:25
      Jakość BARDZO różna z przewaga słabej, niestetysad W naszej wyszukiwarce dużo, oj dużo o tym.
      W cenie regularnej nie warto, po obniżce tak. Ale design rewelacjasmile
      • kropkacom Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 15:29
        > Ale design rewelacjasmile

No, jestem zaskoczona ale faktycznie bardzo ładne (z tego co widziałam na ich stronie). Ciekawe, które są te "felerne"...
        • mielin Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 15:34
          Większośćsad Najgorsze te ze złotymi i srebrnymi napisami-znikają jak ze znikopisu po praniusad W tych mięsistych porobiły nam się dziurki jak od molisad Aplikacje częstokroć podszywałam już po pierwszym praniu. Jak dotąd najmniej problemów miałam z basicami z krótkim rękawkiem. Ja już mam raczej dość.
          • anmoko Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 15:45
            Reklamowalas te, ktore sie spraly?
            • mielin Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 15:58
              Co mi po kasie?, jak nie mam tego co chciałam, lub co gorsza dziecko chciało (wtedy to dopiero mam problem)!
              Fakt, z reklamacjami nie ma problemu.
          • kropkacom Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 15:49
            To kiszka, nie mam ochoty wyrzucać pieniędzy w błoto. A takie ładne ... big_grin
            • carpediem30 Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 17:07
              Ja też mam dość. Co z tego, że ładne jak po kilku praniach wyglądają jak szmaty? W tym roku nie zajrzę do Zary nawet na wyprzedażach bo w regularnych cenach to kosmos - nie pojmuję jak można takie szmaty sprzedawać w takich astronomicznych cenach ???
              • czarnulkaaa2 Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 18:10
                To ja do tej pory miałam szczęście smile jakoś chłopiece bluzki były całkiem ok i nic mi sie z nimi nie dzaiło. Natomiast kupiłam kiedyś kilka bluzek dla siebie, na wyprzedaży oczywiście i zrobiły sie z nich straszne szmaty. A nie były to wcale najtańsze linie. Także ja dla siebie nic tam nie kupuję...
    • pade Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 19:52
      No to ja jestem, tfu, tfu odpukać wyjątkiem.
      Mamy bluzki z kokardkami, napisami itd, i nic mi się z nimi nie dzieje, jeszcze odsprzedaję na allegrosmile
      Z tegorocznej kolekcji mam 5 sztuk, i zamierzam się wybrać po następne. Odkąd córa wysrosła z rozmiaru 128 w h&m zaopatruję się w bluzki głównie w Zarze.
      Fakt faktem, ze "cienizny" nie kupuję, bawełna musi być gładka i mięsista.
      90% letnich bluzek też była z Zary-idealne.
      • pade Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 22:34
        z kolekcji jesiennej oczywiście
    • iberka Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 21:52
      my jak pade, tfu tfu, chwalimy. Zosia nosi koszulki Zary po kilka mcy i ptranesa kilka razy w tygodniu i jest okwink. Oby tak dalej, bo zarę za styl uwielbiam

iza
      • miniaxv Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 22:19
        No to my tez należy do tych wyjątkówsmile Mamy mnóstwo bluzek z Zary, z cekinami, napisami, kokardkami... i nigdy z żadną nic się nie stałosmile Jestem bardzo zadowolona z jakości!
        • sylwina76 Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 22:25
          Nam też się nic z bluzkami Zary nie dzieje..... jedyny minus to dosyć wąski otwór na głowę - z jednej strony dobrze, nie są tak "rozchełstane" jak u Nexta, Gapa czy Mothercare, z drugiej - córka trochę marudzi przy zdejmowaniu.
          Mamy bluzki Zary już parę lat i nadal wyglądają świetnie...
          Jedyne zastrzeżnie mam do spódniczki baletowej z najnowszej kolekcji - złoty brokat mam w całym domu.
    • pia_ Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 23:09
      Od kilku miesięcy kupuję młodej bluzki prawie wyłącznie w Zarze. Mamy te fantazyjne: z kokardami, z baletnicą z tiulową spódniczką itd. Wszystkie po praniach, odplamianiach i jestem nimi zachwycona - rewelacja. Tak samo zachwycona jestem dresami Zary, świetna jakość.
      • mielin Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 28.11.10, 23:51
        No, no...? Może się im jakoś nagle od tego sezonu jakość podniosła?
        A miał tę ktoś i jak z jej jakością? Bo cena prawie 56zł!-ale jednak nie mogę nigdy jakoś przejść koło niej obojętniewink
        https://static.zara.net/photos//2010/I/0/3/p/5584/706/712/5584706712_1_1_3.jpg?timestamp=1283261069950
        • pia_ mielin 29.11.10, 10:52
          W tym samym stylu jak króliczek były wcześniej bluzki z sercem. Wiem, ze leigh4 kupowała bluzkę z sercem dla swojej siostrzenicy.
          • mielin Re: mielin 29.11.10, 11:12
            Pamiętam, ale jestem ciekawa czy warto???
    • moguer Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 29.11.10, 10:24
      Moja córcia ma sporo rzeczy z Zary, mam słabośc do Zary i ciesze się , że moja córcia też. Dla mnie rewelacyjne sa własnie dresy i spodnie jeansowe , co do bluzek to w tym roku jest małe rozczarowanie w bluzce się zrobiła mała dziurka jakby był zleżały materiał. Będe reklamowac.Z tej kolekcji mamy jedną bluzke kupioną w hiszpanii i taką samą kupiłam w polsce, kurcze na szczęście różnicy nie widac, idealne są mimo , ze ulubione i już kilkanaście razy prane.
      Ja ostatnio rozczarowałam się na benetton-ie, w jeansach dziecięcych za 199 zł zrobiła się dziura na pupie, dostałam zwrot kasy, ale dowiedziałam się , ze cała partia była tych spodni wadliwa i taki niesmak pozostał sad
    • leneczkaz Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 29.11.10, 10:34
      Jak się uda. Te cienkie są jak szmaty po 1 praniu. Są i lepsze. Ale bluzeczki to nie jet akurat mocna strona Zary.
      Polecam dresy, ogrodniczki i jeansy, kurtki..
    • minkapinka Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 29.11.10, 12:19
      Jakość rózna, z ostatniej kolekcji tez. Granatowa bluzka z baletkami bardzo się po praniu skróciła, na 152 jest na moją córkę za mała. W innej popekał napis (naklejka).
      I trzeba uważąć z rozmiarami, bo niektóre na 140 i 152 są rozmairowo takie same.
      A bluzki sliczne, więc pewnie się jeszcze na jakąś skuszę.

• black-anielka pade 29.11.10, 13:13
        a ktore bluzeczk kupilas?
        mam zamiar kupic kilka sztuk bo wzronictwo super ale nie chcialabym sie naciac na jakos smile
        bylabym C wdzieczna za wskazanie tych "sparwdzonych" smile
        • pade Re: pade 29.11.10, 22:43
          jutro rano wszystko powklejamsmile
        • pade przepraszam za zwłokę 01.12.10, 09:29
          1. www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/134516/MISS%2BBEAUTY%2BT-SHIRT
          2. www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/12291/LONG%2BT-SHIRT czarna i szara
          3. www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/15002/T-SHIRT%2BWITH%2BLACE%2BHEM
          4. www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/107507/BALLERINA%2BT-SHIRT%2BWITH%2BSTRASS%2BAND%2BBOW
          i tę sukienkę:
          www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11062/83954/CROCHET%2BDRESS%2BWITH%2BBOW
          • minkapinka Re: przepraszam za zwłokę 01.12.10, 10:38
            ja z tej 4 z balerinkami nie jestem zadowolona - zrobiła się za krótka i za szeroka
            • pade Re: przepraszam za zwłokę 01.12.10, 11:04
              czyli źle skrojona bawełna
              a Ty nie masz czasem granatowej?
              • minkapinka Re: przepraszam za zwłokę 01.12.10, 11:06
                mam granatową, ale model ten sam
      • emtii Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 01.12.10, 09:51
        "Nasza" z baletkami też po 1 praniu zrobiła się krótsza,do tego tył bardziej niż przódsad
        Reklamowałam ją,mogłam wybrać coś dowolnego w tej cenie lub wyższej.
        Wzięłam tę bluzkę ponownie tylko większą,bo córce bardzo się podoba.
        Generalnie jakość bluzek z Zary to loteria IMO.I niekoniecznie te droższe są lepsze.
        Ciągle jednak ulegam.....smile
    • moguer Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 29.11.10, 13:31
      U nas w tej zrobiły się dziurki, ale tylko w tej niebieskiej, z białą nic się nie dzieje
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/14436/ZARA%2BT-SHIRT
      Mamy takie nic się z nimi nie dzieje:
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/14724/LEG%2BT-SHIRT%2BWITH%2BBOWS
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/12976/T-SHIRT%2BWITH%2BLEATHER%2BDETAILS
      wszystkie te 3 na dole

www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/11725/en/zara-sales/11068/T-shirts#product=83223
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/176004
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/13326/T-SHIRT%2BWITH%2BFRILLS%2BAND%2BSTUDS
      ta jest delikatnie zmechacona

www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/154506/HEART%2BT-SHIRT
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/142027/T-SHIRT%2BWITH%2BAPPLIQUE%2BAND%2BSTRASS
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/15469/T-SHIRT%2BWITH%2BRAISED%2BRABBIT%2BDESIGN
      tą mamy i granatową i tą
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-sales/11068/107507/BALLERINA%2BT-SHIRT%2BWITH%2BSTRASS%2BAND%2BBOW
      te 3 pierwsze
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/11725/en/zara-sales/11068/T-shirts#product=107507
      i te 3 pierwsze też nam się delikatnie zmechaciły ale kupiłyśmy je zaraz na poczatku kolekcji
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/11725/en/zara-sales/11068/T-shirts#product=107507
    • kropkacom Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 29.11.10, 13:40
      A miała któraś z was te bluzeczki:

www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11759/en/zara-sales/11068/169025/ZARA%2BT-SHIRT
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11759/en/zara-sales/11068/13788/CAT%2BPRINT%2BT-SHIRT%2BWITH%2BSTRASS
      • minkapinka Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 29.11.10, 14:01
        mamy z tych pierwszych, ale jeszcze nie była noszona
        • leigh4 Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 29.11.10, 22:15
          Podobną do tej z królikiem kupiłam dla siostrzenicy- z czerwonym sercem, podpytam, jak sprawuje sie po praniu i dam znać.
          ogólnie jakość zary jest średnia,ale ja kupuję głównie dla chłopców. Co ciekawe, bluzeczki z tej cieńszej bawełny są jakościowo dużo lepsze niz te z mięsistej. Z tych bluzek chłopięcych z mięsistej bawełny złażą napisy, nadruki, bywa, że ściągacz zwija się " w falbankę". Kupionych na wyprzedazy mi nie żal, ale gdybym miała zapłacic za jedną ok 50zł wkurzyłabym sie, bo tyle na pewno nie są warte. kupuję ze względu na wzornictwo, ale jakościowo zdecydowanie przegrywaja z h&m.
          • a-e-p Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 30.11.10, 09:31
            leigh4 napisała:

... ale jakościowo zdecydowanie przegrywaja z
            > h&m.

Zgadzam, sie. H&M (głównie z serii LOGG) jest o niebo lepszy niz Zara, jesli oczywiscie chcemy kupic klasyczne rzeczy. Z Zary mamy niewiele ciuchow (nie ma u nas sklepu), ale jesli juz, to kupuje tylko na wyprzedazach, bo wtedy jakosc jest adekwatna do ceny. Tez schodza nam złote albo srebrne nadruki, a spodnie sa nieproporcjonalne (za długie nogawki, za szerokie w pasie). Ich design bardzo mi sie podoba, ale moja corka w wiekszosci jak dla niej 'dziwnych rzeczy z tego sklepu' nie chce chodzic... Za to uwielbia balerinki z Zary. Skoro polecacie, musze przetestowac dresy.
            • pade Re: Jak jakość bluzek dla dzieci w Zarze? 01.12.10, 09:45
              Akurat spodnie odpowiadają nam idealniesmile Nie lubię tylko tych płytkich, córa się wtedy wścieka, ze jej z pupy spadająsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka