Dodaj do ulubionych

sanki dla 6-latka

28.11.10, 21:02
Do tej pory miał drewniane z oparciem z go sportu, ale oddał je młodszemu bratu i zastanawiam się jakie mu teraz kupić - drewniane, metalowe, plastikowe? Jaką długość najlepiej? Doradźcie coś z własnego doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: sanki dla 6-latka 28.11.10, 21:21
      widziałam dzisiaj w Tesco plastikowe, z szerokiemi płozami, bez oparcia, w cenie ok. 80zł
      kolorowe
      wyglądały na bardzo solidne
      nie ma ich na allegro
      poszukam w necie
      dla 7latki
      • krasulas Re: sanki dla 6-latka 28.11.10, 21:29
        www.sportplus.pl/sklep/sanki-plastikowe-p-3225.html
        mniej więcej tak wyglądały
        charakterystyczne były szeroko i skośnie rozstawione płozy
        kolorki śliczne
        cena mniej...
        sądzę, że 2-3 latek nie bardzo chiałby na nich jeździć
        raczej dla starszaka - ale może się mylę...
        • sylwina76 Re: sanki dla 6-latka 28.11.10, 22:19
          Mamy bardzo podobne z volkswagena, jako gratis do samochodu smile i potwierdzam są rewelacyjne: lekkie, "świetnie trzymają się śniegu" wink, nie wywracają się i najważniejsze dla moich dzieci - bardzo szybkie. mamy je już kilka lat, samochodu już nie a sanki nadal smile Przegrywają z drewnianymi - dzieci kłócą się, które będzie nich jeździć - dziś korzystała z nich 4 latka, aczkolwiek uważam, że lepsze są dla 7 latka, który zmuszony był jeździć na drewnianych z oparciem.
        • monika78kr Re: sanki dla 6-latka 28.11.10, 22:27
          To sa dokladnie te sanki! Wlasnie dzisiaj ogladalam je w katlogu (str 112) i zastanawialam sie czy warto. Juz wiem, ze w Tesco nie warto - z podanej przez krasulas strony z wysylka 63 zl. A czy sanki fajne? Wydaje mi sie, ze tak, bo lekkie.
          • edyta0 Re: sanki dla 6-latka 28.11.10, 22:30
            To gdzie warto je kupic?
            • sylwina76 Re: sanki dla 6-latka 28.11.10, 22:45
              Wyglądają prawie tak samo - ale to chyba niemożliwe, aby w Tesco w promocji kosztowały 2x tyle... My mamy jednak trochę inne - z salonu samochodowego Volkswagena, sygnowane ich marką, choć na pierwszy rzut oka prawie identyczne. Nie wiem jak te - ale nasze są naprawdę bardzo lekkie, mają takie opływowe kształty. mamy je już naprawdę kilka lat, użytkowane intensywnie - w tym czasie dobiliśmy parę sztuk drewnianych. A drugie mamy z Tesco - te drewniane z metalowym zdejmowanym oparciem (pierwsze w katalogu) nie polecam - wolne, mało zwrotne, nie "|umywają się" do tych plastikowych.
              • edyta0 Re: sanki dla 6-latka 28.11.10, 22:53
                Ty masz pewnie te trzecie www.autokrata.pl/artykul/sanki-zamiast-golfa-gti-1051 a to inna kategoria niz tescowe wink
              • edyta0 Re: sanki dla 6-latka 28.11.10, 22:56
                tylko gdzie takie kupic?
                • edyta0 pewnie blizej im do VW 28.11.10, 23:01
                  allegro.onet.pl/item1341620389.html
                • sylwina76 Re: sanki dla 6-latka 28.11.10, 23:03
                  Nawet nie wiedziałam, że mam takie "wartościowe" sanki : ) tak, mamy te trzecie, ale myślałam, że są takie tescowe.
              • monika78kr Re: sanki dla 6-latka 28.11.10, 23:02
                A ja stawiam, że to sa wlasnie te sanki - Tesco miewa kosmiczne ceny. Wgladaja identycznie.
    • misia_75 Sanki z Tesco 28.11.10, 23:31
      Faktycznie wyglądają jak z Tesco
      www.hiperpromo.pl/4522139.html
      • krasulas Re: Sanki z Tesco 29.11.10, 08:16
        te co zalinkowałam są identyko jak Tescowe
        ale tam super wybór kolorystyczny - są kolorowe ale nieco transparentne
        i tak naprawdę... myślałam, że będą lżejsze
        te z VW na bank lepszejsze - masa tej jakości na allegro i ceny powalające
        kojarzę, że znajoma ma takie "tańsze" i na % kupiła je za 20zł!
        aha - te z Tesco - spr. producenta, ale nazwy nie pamiętaju - nazwa długa - szukałam w necie i nie mogę wykukać - a tam mogą być tańsze
        • edyta0 Re: Sanki z Tesco 29.11.10, 09:58
          Nie mozna w taki sposob porownywac, bo jakos materialow z jakich sa robione sanki czy tescowe, czy inne moza sie roznic tylko wygladac podobnie. Co z tego, ze te tescowe sa takie jak VW jak zapewne te drugie nie mozna przyrownac jakoscia do tych z tesco. Tak samo i inne o podobnym wygladzie. Mozna porownywac ale te same, tego samego producenta.
          • krasulas Re: Sanki z Tesco 29.11.10, 12:20
            naprawdę?

o tym cały czas mowa...
            i napewno droższe (choć logowane) lepsze
            a tescowe na bank nie warte swej ceny - gdyby kosztowały 25zł sama na próbę kupiłabym

my zjeżdżamy na dupolotach (takich grubszych, z rączką plastikową na przodzie)
            mamy też Borówki - ale to sanki dla maluchów (da syna) - pomimo swych gabarytów i wagi
    • camilcia Re: sanki dla 6-latka 29.11.10, 10:13
      Moje dzieci nie znoszą sanek, jeżdżą tylko na jabłuszkach/ślizgach, ale u nas wysokie górki bardzo, więc na sankach bardzo duże ryzyko wywrotki - jedna taka wywrotka i po wyjściu
      sama nie mogę patrzeć jak maluchy na sankach zjeżdżają, przy wywaleniu głową prosto w zamarznięty śnieg brrrrr

te sanki VW fajne

a może ktoś mi powie czy taki ślizg nadaje się do ciągnięcia dziecka?
      allegro.pl/sanki-slizg-big-2-kolory-i1340228945.html
      bo do zjazdów to wiem że super, ale ja też potrzebuję na drogę dom-szkoła-przedszkole, odprowadzamy młodą ale do przedszkola mamy kawałek, dla mnie super spacer, ale dla dziecka jednak długo, szczególnie jak wieje i sypie
      • jaroosi Re: sanki dla 6-latka 29.11.10, 12:29
        Śniegu sporo, więc i temat sanek ruszył z kopyta smile Ponieważ nie chcę dublować wątków o tym samym temacie proszę o radę tutaj.
        Zamierzam kupić 2 rodzaje sanek. Dla młodszego takie:
        allegro.pl/at-sanki-male-z-oparciem-podnozki-od-producenta-i1329091448.html
        dla starszaka takie:
        allegro.pl/sanki-z-hamulcem-race-isrc-promocja-i1333714427.html
        Proszę podpowiedzcie, czy w którymś markecie dostanę takie i może wiecie w jakich cenach. Wiadomo szukam jak najtaniej i zastanawiam się gdzie, w sklepie czy przez allegro z kosztami wysyłki, wyjdzie taniej.
        Z góry dziękuje za pomoc smile
        • night_irbis Re: sanki dla 6-latka 30.11.10, 13:31
          Te sanki AT będą chyba od jutra w promocji w POLO markecie - przynajmniej te z gazetki reklamowej wyglądały identycznie. Mają być za 54 zł bodajże. Też planuję nabyć smile Tej gazetki jeszcze nie ma na stronie POLO, ale widziałam wczoraj wersję papierową smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka