Dodaj do ulubionych

jakie macie wózki?

30.11.10, 19:59
jakie macie wózki i czy jesteście z nich zadowolone? podajcie ich wady i zalety smile
Obserwuj wątek
    • olafowamama Re: jakie macie wózki? 30.11.10, 20:39
      x-lander xa. Ma super budę naciąganą do pałąka, wygodną miękką wkładkę dla dziecka, duże pompowane skrętne koła. Z wad to chyba tylko to, że spacerówka nie jest montowana w obie strony, ale w sumie mi to nie przeszkadza, bo w budzie jest duże okienko, więc dziecko mam cały czas na oku.
    • aleksandra1977 Re: jakie macie wózki? 30.11.10, 21:07
      hartan racer plus i maclaren xlr.
      Jedyna wada tego pierwszego jest to, ze zajmuje sporo miejsca w bagazniku. Poza tym uzywam go juz w sumie 3,5 roku, teraz dla drugiego dziecka i bez problemu bedzie nadawal sie jeszcze dla kolejnego.
      Maclaren jest OK, ale pod warunkiem, ze bierzemy go do marketu, czy centrum handlowego.
      Na innej nawierzchni niz rowny chodnik nie zawsze sobie radzi. Poza tym ma kosz na zakupy, do ktorego ciezko cokolwiek wlozyc, czy wyjac. Obiektywnie rzecz biorac, jestem z niego zadowolona, choc moj syn zdecydowanie chetniej chce jezdzic w hartanie.
      • andziulalbn10 Re: jakie macie wózki? 30.11.10, 21:26
        Ja również X-lander XA. Wózek super, duże koła, przednie skrętne. Bardzo cicho się prowadzi i jak dla mnie drobnej osoby dobrze, ze jest lekki. Szybko się składa, co umożliwia natychmiastowe włożenie wózka do samochodu. Jedyną wadą jest to, że moim zdaniem gondola nie jest zbyt duża, ale to już jest indywidualna sprawa. Polecam w 100%.
        • mama_hanki2010 Re: jakie macie wózki? 30.11.10, 22:08
          Też xlander xa.
          Jestem bardzo zadowolona. Dobrze radzi sobie na 'polskich chodnikach', ale i w lesie, w piachu, śniegu (dziś była próba generalna).
          Jest wygodny, łatwo się składa, dla mnie trochę ciężki, ale mam windę, więc w tym momencie problem odpada.
          Szwagierka ma TAKO JUMPER, moim zdaniem wypada dużo gorzej przy xlanderze. No ale jest ok 1000 zł tańszy.
          Ale pewnie kwestia gustu i potrzeb.
        • inesska-pinezka Re: jakie macie wózki? 30.11.10, 22:10
          ja mam jedo classic i mamas and papas pipi. ten pierwszy z zalet to bardzo wygodnie sie go prowadzi, ma duza bude z okienkiem, gondola duza, spacerowke mozna ustawic w dwie strony, szybko sie sklada aczkolwiek zajmuje duzo miejsca. Minusy: jest ciezki i wielki minus za to, ze w spacerowce sa slabo regulowane pasy takze 6 miesieczna dzidzia wyrosla z gondoli ale "nie pasowala" do spacerowki bo byla za malutka i ciagle mi zjezdzala na dol kiedy ja zapielam, dlatego musialam kupic inny spacerniak i to byl strzal w 10smile Lekki, super sie prowadzi, moze nie tak miekko jak poprzedni, ale malej jest wygodnie bo od razu usypia. Zajmuje malo miejsca a jak sie go zlozy to prawie go nie widac- typowa parasolka. Kosz za zakupy malutki i ciezko cos do niego wlozyc, jednak pomimo minusow dla mnie zreszta malo waznych i tak ten wozek jest najlepszy.
          • dierra Re: jakie macie wózki? 30.11.10, 22:24
            Obecnie x-lander xa. Minus to mała gondola, reszta to plusy, ale myślę, że i tak tzreba będzie kupic coś jak wspomniany wyżej mamas and papas pipi - no ale to dopiero latem, bo w tym śniegu ledwo daje rade nasz czołg.
          • zaz-u Re: jakie macie wózki? 30.11.10, 22:37
            Maxi Cosi Mura. Duża gondola z okienkiem w budce, siedzisko spacerowe rozkładane do pozycji leżącej montowane w obydwie strony, fajna głęboka budka ( okienko), kosz na zakupy ok, składany podnóżek, duże koła,dobra amortyzacja, regulacja rączki, super łatwe słkadanie i rozkadanie. Wady ; waga i cena.
            • matushka Re: jakie macie wózki? 04.12.10, 10:44
              tez MC Mura. Do zalet jw dodam - super stabilny na wertepach (dzięki temu że jest cięższy) - idzie jak czołg, blokowane przednie koła, rewelacyjnie składany stelaż - praktycznie jednym palcem, odpinane koła jeśli trzeba, wpinanie gondoli/spacerówki/fotelika bardzo łatwe. Po płaskim (np po sklepie) też się świetnie prowadzi - bardzo zwrotny. Dla mnie waga nie jest wadą, bo nie muszę go nigdzie wnosić na piętra, a dzięki temu że trochę cięższy - o niebo stabilniejszy.
              • zaz-u Re: jakie macie wózki? 06.12.10, 16:47
                A do samochodu miałaś okazję zapakować? Bo ja do dwóch różnych ( małego z niskim bagażnikiem i dużego z wysokim) i dalej twierdzę ,że w tym wypadku waga to właściwie główny minus tego wózka, osobiście bardzo rzadko kożystam z niego "po za domem", może ja już jestem stara i nie mam tyle krzepy co kiedyś.
                Po piętrach też nie wnoszę.
                • matushka Re: jakie macie wózki? 09.12.10, 13:30
                  notorycznie pakuję stelaż do bagażnika, nie mam problemów, oczywiście trzeba może kilka kilo więcej podrzucić ale mi to nie przeszkadzasmile zazwyczaj wożę tylko stelaż, Mała w foteliku, po wyjęciu stelaża wpinam ją w tym foteliku. Jak potrzebowałam pusty bagażnik to odpięłam koła i stelaż i koła wsadziłam do auta za siedzenie
    • alex29 Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 08:30
      Taco warior.
      Ma dużą gondolę z okienkiem, jest lekki, łatwo się składa do bagażnika. Ma dużo wersji kolorystycznych. Duże koła tyle i skrętne przednie dają radę na różnych nierównościach (nie próbowałam jeszcze śniegu). Pod gondolą pojemnik na różne drobiazgi i małe zakupy do 3 kg (ale typu mleko, masło - małe rozmiary opakowań, bo większych nie można wsadzić). Do tego parasolka, ochraniacz deszczowy, torba na ramę, mata do przewijania no i spacerówka, ale dzieć jeszcze mały więc nie wiem jak będzie.
      Za 1200 zł uważam że to bardzo dobry produkt.
    • wanielka Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 09:21
      bebecar ip-op
      olbrzymia gondola, jedna z większych na rynku, doskonałe wykonanie i jakość materiałów, duża spacerówka, montowana w obu kierunkach, rozkłada się na płasko, regulowany podnóżek, świetnie wyważony, bez problemu jeździ nawet w taką pogodę. duży i łatwo dostępny kosz na zakupy. jedynym minusem jest dosyć spora waga, za to składa się do małych rozmiarów, a stelaż sam stoi po złożeniu. jest dosyć drogi, ale posłuży pewnie jeszcze przynajmniej 2 dzieci.
      • cytrynowa.lemoniada Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 09:35
        Klasyczna gondola Peg Perego na dużych piankowych kołach. Niby ok, ale jednak lepiej się prowadziło Jedo Bartatina który miałam 4 lata temu. Mniej też nim telepało na wybojach.
        • justynek2009 Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 09:40
          X lander XA ma dla mnie dwie wady ; jest ciężki i ledwo go targam z piwnicy i nie ma przekładanej rączki .Poza tym same zalety ,a po śniegu jedzie jak czołg.
    • xxx-25 Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 09:38
      Mutsy Urban Rider Chociaż po złożeniu jest duży i ma mały kosz, waży około 12kg(spacerówka i stelaż). Ale jest super, na śniegu nie ma problemów, w markecie też super się go prowadzi(skrętna oś), wygodny, ogólnie naprawdę bardzo łatwo się go prowadzi, szybko się składa, ciepły śpiworek, sporo miejsca dla dziecka No dla mnie same plusy i uwielbiam go. No i super wygląda.
      Drugi to Chicco Winter London - bardzo fajna parasolka, lekka, wygodna, małemu jest wygodnie, lekko się podbija, łatwo się prowadzi, dość łatwo się składa, naprawdę polecam.

Materiały z jakich są wykonane oba wózki są naprawdę super, łatwe do czyszczenia, praktycznie nie zniszczalne, nie płowieją, nie wycierają się.
      • dominiczka201 Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 20:38
        Miałam X-landera xa i moim zdaniem ma prawie same zalety dla mnie to super wózek. Nie przeszkadzało mi to, że był ciężki, bo mieszkam w domu i to, że był duży po złożeniu wystarczyło odczepić koła w przypadku mojego bagażnika tylko dwa smile. Pozbyłam się go tylko dlatego, bo nie miał przekładanego siedziska lub rączki dla mnie to oznaczało zero spacerów jak synek nie ma pory spania. Zmieniłam na mutsy urban raider i właśnie dziś go rozpakowałam. Też jest duży ma fajną spacerówkę węższą niż x-lander, ale nie uważam tego za minus. Przeraża mnie tylko ta skrętna oś i mam nadzieje, że niedługo będę mogła powiedzieć tak jak ty, że jest super, bo dziwnie mi się go prowadzi, ale do x-landera też musiałam przywyknąć smile.
        • xxx-25 Re: jakie macie wózki? 05.12.10, 08:44
          Oś jest fajna jak już człowiek opanuje to. Wcześniej jest wkurzająca, mi zajęło zapanowanie nad skrętna osią około miesiąca i dziś uwielbiam ta funkcję, ach te szusowanie nawet po małych osiedlowych marketach nie jest problemem big_grin
    • gemmi18 Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 10:38
      X Lander XA. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, wczoraj na śniegu, a w zasadzie w niezgarniętych zaspach spisał się najlepiej. Gondola teraz jest na styk, bo wkładam jeszcze śpiworek i dopiero małą, bez tego jest jeszcze 7cm luzu - wydaje mi się, że nie jest mała, jest w normie. Jedyny minut to spacerówka z funkcją zakładania tylko przodem do kierunku jazdy - teraz zwróciłabym na tę opcję większą uwagę, zależy mi, żeby widzieć małą na spacerze i rozmawiać z nią. Ale po ptakach, przy następnym dziecku będę mądrzejsza.
    • luna15 Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 11:04
      Jedo; same plusy; lekki, trwały, duża gondola, zgrabna spacerówka.
    • pancia-jancia Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 11:04
      Ja mam firkon. polska firma - nie można dostać w każdym sklepie, ale na stronie są podani dystrybutorzy. Wózek jest na prawde świetny, wczoraj na śniegu do połowy łydki i nieodsnieżonych chodnikach spisał się znakomicie. Do tego mieszkam na 1 piętrze bez windy i z łatwością wprowadzam go i sprowadzam po schodach - ma fajne zawieszenie. Plusem jest też duża gondola i na prawde niska cena.
      • roztoczanka Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 12:44
        x-lander XT jestesmy bardzo zadowoleni
    • w_miare_normalna Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 14:09
      Ja mam dwa wózki.
      Pierwszy to taki: archiwumallegro.pl/wozek_spacerowy_huggle_buggle-798091769.html
      Wózek jest lekki, to jedyna zaleta no i cena (za nowy jakieś 150 zł.). Wada jest taka, że są małe kółka i ciężko się jedzie po śniegu, no i mała siedzi wygodnie jedynie latem, kiedy jest cienko ubrana.Jak zimą wkładam śpiworek, albo kocyk to mała nie może się już ruszyc.

Drugi wózek mam taki: www.x-lander.pl/x3
      Zalety są takie, że są fajne duże koła, wygodnie jedzie się po piasku jak i po śniegu, jest wygodny (córka 2,5 roczna jeszcze latem spała w nim), zmieści się i polarkowy kocyk i śpiworek. Wadą może byc cena (w zeszłym roku płaciliśmy za niego 1100 zł. Ale opłacało się.
      Polecam !
      • w_miare_normalna Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 14:11
        Do wad x-landera chciałam jeszcze dodac, że jest ciężki. Waży 13 kg. + dziecko to już jakieś 25 kg.
        • zonajana Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 14:29
          Bugaboo cameleon.

Zalety:
          - lekki
          - latwo sie sklada, zajmuje malo miejsca, jedna reka go do bagaznika wkladam
          - zarowno godnola jak i spacerowka moze byc zamontowana w obu kierunkach
          - poza tym raczka tez sie przeklada
          - piankowe kolka, maja tez wersje na snieg, jezdzilam po plazy bez zadnego klopotu, po suchym piasku
          - material mozna dokupic osobno, np jesli sie zniszczy, albo dla drugiego dziecka chcemy inne kolory
          - gondola mega duza
          - swietnie sie prowadzi, raczka ma regulacje wysokosci/dlugosci
          - b.dobre podbicie, na wiekszosc kraweznikow wjezdzam bez podbijania,
          - daje sobie rade na kazdym podlozu, asfalt, kocie lby, piach, sciezka w lesie, woda, snieg itd

Wady:
          - drogi
          - kosz nisko zawieszony, przy gondoli utrudniony dostep
          • dd-j Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 14:42
            Ja też mam bugaboo cameleon i podpisuję się pod zaletami i wadami powyżej. Dodam tylko, że teraz używam ten sam model przy drugim dziecku (pierwszy ma 3 i pół roku) i w dalszym ciągu stan i wygląd jest bardzo dobry - jakość rewelacyjna.
    • pronovia Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 15:22
      Implast bolder ecoline, na dużych, pompowanych kołach. Super wózek, dobrze radzi sobie na śniegu i "w terenie", a w cenie można dostać masę potrzebnych dodatków typu śpiworek, torba, etc.
      Jego wadą jest ciężar, ale jest to standardowa waga wózka z pompowanymi kołami (Mura jest lżejsza, ale kosztuje).
      • ylunia78 Re: jakie macie wózki? 09.12.10, 16:17
        no widzisz a ja nie poleciła bym tego wózka innym mamom.smile
        Bolder był moim wymarzonym wózkiem,ale....po śniegu kompletnie nie dawał rady,poza tym koła później to jeździły jak ósemki.Dałam za całość 2500tys w 2008r a sprzedałam za marne 500zł tak sie spierdoczył
        Znam jeszcze dwie koleżanki nie zadowolne z tego wózka,ale może tylko nam sie trafiłosmile
    • anetdar Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 16:45
      Hartan VIP XL
      na + zajmuje bardzo mało miejsca w bagażniku, zarówno gondola jak i spacerówka, tylne duże koła i mniejsze przednie super się sprawdzają na każdym gruncie- przejedzie przez las, piasek i śnieg, świetnie jeździ po schodach,można z nim biegaćsmile, łatwy do pielęgnacji- wszystko można łatwo ściągnąć i wrzucić do pralki , lekki, wpina się zgrabnie na przód lub tył do kierunku jazdy, super hamulce.
      Na -, siatka dolna na zakupy do 5kg, płytka, dość cienki materac
      • biedroneczka031 Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 18:05
        Maxi Cosi Mura. Bardzo dobra amortyzacja, przednie koła skrętne, spacerówka rozkładana w 100% na płasko, miękka wyściółka, mino sporej wagi lekko się prowadzi, spacerówka montowana przodem i tyłem. Minusy to przy płasko rozłożonej spacerówce zbyt mało stabilna budka no i waga wózka - zdecydowanie do bloków z windą lub domków. Jestem super zadowolona z tego wózka.
    • czaarodziejka Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 20:04
      X-lander XA.Nie jestem zadowolona.
      Zalety:
      -bardzo dobrze się prowadzi
      wady:
      -za mała gondola.Zimą, gdy mała miała 5 miesięcy choć była drobna i tak już w kombinezonie się nie mieściła
      - słabe nakrycie w razie np. śniegu i na gondolę i na wersję spacerową-nie osłania dobrze od wiatru
      - za krótka budka
      - mało kieszonek, kupiłam torbę do gondoli którą ciężko się otwiera,nie jest pojemna w efekcie zawsze zabieram swoją zwykłą torbę
      - spacerówka nie ma przekładanej rączki
      Zimą kupiłam ADBOR RING wielofunkcyjny i byłam bardzo zadowolona. Używałam go jako gondoli, miękki, duży, znakomicie osłonięty od wiatru i zimna.Planuję znów uzywać go jako gondoli.
      • olafowamama Re: jakie macie wózki? 02.12.10, 12:21
        Ale Ty chyba mówisz o modelu sprzed 2 lat. Bo już 2 ostatnie kolekcje maja bude naciąganą do samego pałąka- niewiele wózków ma tak dużą budę. Jeśli chodzi o kieszonki to na gondolce zaczepiona jest saszetka z odpowiednią ilością zakamarków i w gondolce w środku jest mała kieszonka, a na budzie spacerówki jest również duża kieszeń. Jeśli chodzi o torbę to ja w niej mieszczę wszystko co potrzebne i jeszcze mam luz, zapięcie ma na magnez i suwak, więc chodzi jak masełko, ale torba i kieszonki to może akurat kwestia gustu. Natomiast co do budy to jestem prawie przekonaan , że mówisz o jakimś starym modelu.
    • boo-boo Jedo Fyn 4DS 01.12.10, 20:23
      Jedyna wada- duży stelaż po złożeniu no i ciężki przez te pompowane koła bo bez nich to leciutki- no ale coś za coś. Nie podoba mi się osłonka na nóżki ale to nie problem bo od innego wózka mam fajny śpiworek i pasuje jak ulał.
      Zalety: duża gondola-jedna z największych z podnoszonym oparciem, obszerna spacerówka montowana w dwie strony rozkładana na płasko, duuuży kosz na zakupy, regulowana rączka, obrotowe przednie koła, oczywiście możliwość montażu fotelika samochodowego na ramie wózka no i co wg. mnie baaardzo ważne- cichuteńko i lekko składająca się budka nie ma szans obudzić śpiącego dziecka no i okienko wentylacyjne w budce. Cena nie z kosmosu.
      Ja jestem zadowolona.
      • dagmara-k Re: Jedo Fyn 4DS 01.12.10, 20:43
        dopisze do jedo fyn ze z wad to mnie wpienia niemilosiernie budka w wersji spacerowej - jakos ona zachodzi za daleko w tyl, czy cos... lata po prostu.

a najwieksza zaleta - mniejsze krawezniki pokonuje bez podbijania, konary w lesie, snieg - jakby mial gasienice a nie kolawink
    • osmokach peg perego gt3 01.12.10, 20:34
      + gondola navetta xl

zalety:

~~ gondola nieprzewiewna, z duza budka i dobrze pomyslanym nakryciem, z otwieranym/zamykanym dostepem powietrza od spodu i regulacja polozenia dziecka, z praktycznym uchwytem do przenoszenia (ew zawieszenia zabawek), bardzo latwo wpinana i wypinana ze stelaza, wysciolka wnetrza zdejmowana do prania
      ~~ w wersji spacerowej z b duzym, wygodnym i rozkladanym na plasko siedziskiem dla dziecka i z b duuuza budka
      ~~ z megaprzydatna torebka (mozna nosic ja jak "nerke") na klucze i wieksze drobiazgi zawieszona na raczce, ogrooomnym regulowanym koszem na zakupy , uchwytami na napoje oraz podnozkiem dla drugiego dziecka
      ~~ z b duzymi pompowanymi kolami (i sprytnie ukryta pompka w zestawie), w tym przednie skretne (latwo blokowane bez schylania) oraz recznym hamulcem
      ~~ oczywiscie kompatybilna z fotelikami peg perego
      ~~ b dobrej jakosci materialy, estetyka i wykonanie na 6

wady:
      ~~ wysoka cena
      ~~ dla tych, co maja wysoko bez windy i maly bagaznik - waga i rozmiar
    • mama.zuzanki Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 21:21
      Adbor Arte 4x4, wózek polskiego producenta, bardzo fajny. Duża gondola, kosz nisko ułożony, zakupy na caly tydzień się mieszczą;P wszystkie koła pompowane, przednie skrętne. Spacerówkę można uczepiać i tyłemi przodem do kierunku jazdy. Jest dość ciężki, ale mieszkam na parterze więc dla mnie waga wózka się nie liczyła przy wyborze. Jest tani, bo za cały zestaw 3w1 daliśmy tylko 860zł.
      • mama.zuzanki Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 21:24
        poprawiam swój błąd --> Arte 3x3
    • titerlitury Re: jakie macie wózki? 01.12.10, 23:02
      1. mutsy transporter; plusy: latwo sie prowadzi, stosunkowo lekki, gondola spora, drugie dziecko a wozek wyglada jak nowy, byl tani, pojemny i wygodny kosz na zakupy, łatwo czysci sie zarowno stelaz jak tapicerke/// minusy: popsul sie ekspres w spiworze, idiotyczne rozwiazanie z regulacja oparcia spacerówki, nieregulowany podnozek, szeroki stelaż/// ocena ogólna: 7/10, polecam, rozsądny, choć nie porywający, ale za niewygórowaną cenę
      2. quinny freestyle; gondoli nie uzywalam, bo dostalismy od znajomych uzywany i zgubily sie adaptery. plusy: doskonaly na wiejskie wakacje, pokonywal bez trudu wertepy, piach, radzil sobie w lesie; dobra regulacja konta nachylenia oparcia i regulacja wysokosci podnozka/// minusy; tapicerka wyblakła, trudna do czyszczenia, hamulec reczny dla mnie utrudnia prowadzenie wozka, cena - ja zalowalabym, bo to droga impreza/// ogolnie; 5/10, nie jestem zachwycona, polecić mogę osobom mieszkającym na wsi
      3. maclaren techno: dostałam od znajomych, po dwójce dzieci/// plusy: lekki, łatwo się składa, zwrotny, radziłam sobie z jego ładowaniem do bagaznika nawet w zaawansowanej ciąży, łatwo sie pierze i czyści, regulowane oparcie mocno jak na parasolkę sie skałada, mocny i wystrzymały (mimo długiego użytkowania nie czuło się żaby coś klekotało, skrzypiało, żaden mechanizm się nie zacinał)/// minusy: kretyńsko rozwiązany koszyk na zakupy - nie ma tam jak włożyć zakupów, jak już się uda to wypadają, wytarła się trochę powłoka antypoślizgowa na rączkach, słabo spisuje się na bardziej wyboistych trasach -owszem chodziłam na regularne grzybobrania, ale musiałam trzymac sie ubitego traktu w lesie, bo każde zboczenie z drogi było przykrym doświadczeniem, no i cena/// ogólnie: 8/10 polecam, choć chyba najrozsądniej byłoby nabyć używany
      • margaretkaaaa Re: jakie macie wózki? 02.12.10, 10:21
        Ja mam X-landera XQ. Ogólnie jestem zadowolona, ale ma kilka wad:
        - jest ciężki ok 13 kg, ja akurat mam windę, ale gorzej z podjazdem pod schody na spacerze,
        - rączka jest regulowana i przez to jakoś tak mało stabilna mi się wydaje, czasem mam wrażenie jakby miała się zaraz urwać,
        - gondola jest dosyć mała, ale to chyba we wszystkich x-landerach.
        • modeliste Re: jakie macie wózki? 02.12.10, 10:31
          Inglesina Classica.
          Same zalety, z wad...chociaż nie wiem czy to wada (widziałam co kupuję) to jest dość ciężki.

Pozdrawiam
          • gris_gris Re: jakie macie wózki? 02.12.10, 12:28
            Ja też Inglesina, ale Vittoria (granatowo-biały). Piękny, z dużą gondolą, chociaż faktycznie cieżki, ale też wiedziałam o tym wcześniej. Jedyna wada - skrzypi! Nie wiem, czy to mój egzemplarz tylko tak ma, ale dziecku to nic a nic nie przeszkadza, chyba go nawet usypia...

Modeliste, a masz lub planujesz kupić spacerówkę do tego stelaża? Bo chyba jest ta sama do Twojego i mojego. Nie mogę się zdecydować, czy kupić ją czy raczej całkiem inny wózek - parasolkę.
            • jotka_k Re: jakie macie wózki? 02.12.10, 12:32
              X-lander XA
              zalety:
              wystarczająca gondola- młoda jeździła pół roku w gondoli a jest wysokim dzieckiem
              prowadzi się rewelacyjnie w zasadzie po każdym terenie
              duży kosz
              buda naciągana do pałąka
              dużo kieszonek i zakamarków
              można zamontować fotelik Maxi-Cosi

wady:
              wielkość stelaża
              waga

Peg Perego SI
              ma same zalety smile leciusieńki, wygodny, ładny- kocham ten wóżek ale z racji małych kółek aktualnie został zamieniony na spacerówkę XA i czeka na bardziej sprzyjajace warunki pogodowe wink
            • modeliste Re: jakie macie wózki? 04.12.10, 11:12
              gris_gris - juz mam spacerowke. Kupilam caly zestaw.
              Moj wozek nie skrzypi, lekko i łatwo sie go prowadzi.

Pozdrawiam
              • annie_laurie_starr Re: jakie macie wózki? 04.12.10, 15:44
                Evenflo Discovry - jest bardzo ladny. Poza tym nie zastanawialam sie nad jego wadami i zaletami.
    • anka_ma_dzidzie Re: jakie macie wózki? 04.12.10, 18:03
      Mutsy Transporter model z roku 2010 - na razie uzywamy gondolki

Plusy : bajecznie latwo sie sklada, jest bardzo zwrotny i lekki, latwo rozebrac go na czesci pierwsze i uprac / wyczyscic, wygodny koszyk, radzi sobie z trudnym terenem (snieg, piach), ponadto byl zaskakujaco taniGondolka wydaje sie byc niewielka, ale jak na razie nasza 3 miesieczna buba i jej wielgachny kombinezon mieszcza sie w niej bez problemu

Minusy: twarde zawieszenie, zdaje mi sie, ze mala czuje kazdy wyboj (szczesliwie ja to usypia), zwrotna os przednia czasem wyczynia cyrki przy podjezdzaniu na wysokie krawezniki

Niestety mi trafil siewadliwy egzemplarz - podczas drugiego spaceru odpadlo mi kolo! Pan w serwisie (Swiat Dziecka) zarzekal sie, ze topierwszy taki przypadek. Naprawa trwala tydzien, dostalismy na ten czas rame zastepcza. Od tej pory kola dzialaja bez zarzutu, ale niesmak pozostal tongue_out

• mozyna Re: jakie macie wózki? 05.12.10, 02:47
      Przy pierwszym dziecku mielismy 3w 1, czyli spacerowka z wkladana do niej gondolka i fotelik-nosidlo wpinany do spacerowki. Ciezkie to i wielkie sie okazalo. Po roku wymienilismy na lekka i zgrabna spacerowke 3-kolowa, kola lekkie ale dosyc duze i wygodnie sie prowadzi. Bardzo latwo sie sklada. Moze sluzyc dlugo, nawet dla starszego i wiekszego dziecka, bo pojemnosc wagowa ma wieksza niz wiekszosc standardowych spacerowek, no i oparcie w miare wysokie. Oslona 3-czesciowa, oslania prawie caly wozek po calkowitym rozlozeniu. Przeznaczony od urodzenia. Zatem drugie dziecko bedzie od poczatku uzywalo tylko tego wozka.
    • doti207 Re: jakie macie wózki? 06.12.10, 12:16
      Teutonia Mistral S...szczerze to nie widzę wad poza ceną... prowadzi się rewelacyjnie, jest duży, stabilny i skrętny. Super jest możliwość przekładania rączki w wózku kiedy np. wieje wiatr.
      https://suwaczki.maluchy.pl/li-49171.png
      • jombusiowa Re: jakie macie wózki? 06.12.10, 14:01
        Jedo Bartatina: plusy: duże pompowane koła,duża gondola,łatwość skladania.
        Minusy--ciężki-aczkolwiek wg innych lekki-wg mnie w ogóle wózki są za cieżkiewink
        Spacerówki jeszcze nie używałam, 6 miesięczniak w kombinezonie mieści się jeszcze w gondoli.
        Potem mam zamiar jednak kupić jakąś lekką parasolkę,żeby nie tachać tej spacerówki.
        • boo-boo Re: jakie macie wózki? 06.12.10, 14:15
          Jedo Fyn też ciężki ale....to koła robią swoje. Jak kiedyś wypięłam wszystkie koła do umycia to stelaż bajecznie lekki.
          Fajnie by było jak by Jedo robił koła plastikowe felgi- piankowe. Z miłą chęcią bym kupiła.
          • jombusiowa Re: jakie macie wózki? 06.12.10, 14:26
            Ale może dzięki wadze i kołom okropna zima mi nie straszna! No może mam znak STOP kiedy już nie ma ubitej dróżki, a tak idę jak taransmile
            Wg mnie opcjonalnie powinni tez produkowac takie szyny jak od sanek-wsadza się na koła i wio! (mój tata nawet zaczął kombinować jakby z profili alu takie coś stworzyć-tylko ciężko zagiąć z przodu)
    • turnesolka Re: jakie macie wózki? 06.12.10, 14:56
      Ja mam Jane Slalom Reverse model 2010 i póki co jestem bardzo zadowolona. Właściwie to mam cały 3 częściowy zestaw: wózek, gondolę - transporter, spacerówkę i fotelik.

Od początku chciałam 3 kołówkę z dużymi oponami bo mamy w planach spacery po lesie oraz zależało mi żeby wózek łatwo się prowadził (skręcał). Wśród wielu podobnych, ten model wybralismy głównie z 2 powodów: gondola transporter jest także do przewożenia dziecka w samochodzie, spacerówka jest duża i rozkłada się do poziomu.

Na razie używamy w większości gondoli i raz też fotelika. Możliwość przekożenia dziecka w aucie w gondoli się bardzo wygodna dla nas a i synek ma zdrową, wygodną i bezpieczną podróż. Jedyny minus tego rozwiązania to że gondola zajmuje praktycznie całą tylną kanapę więc nie ma miejsca dla drugiego pasażera z tyłu.

Wózek ma prawie same zalety:
      solidny, stabilny, świetnie się prowadzi, łatwo składa i rozkłada, złożony sam stoi, tylna oś wygięta do góry powoduje że nie uderza się w nią nogą, inne zalety można przeczytać/zobaczyć na stronach Jane więc się nie będę powtarzać bo jest tego sporo

Jeśli chodzi o wady to póki co zauważyłam:
      dość topornie działający przycisk do uwalniania gondoli z wózka, czytałam też na forach że podobne problemy są z używaniam ich podstawy Isofix do samochodu,
      przy gondoli nie ma możliwości zamontowania "szybki" przy budce tak aby lepiej osłonić dziecko przy wietrze i mrozie, ale nie wiem czy jakieś dzisiejsze wózki to jeszcze mają
      kosz pod wózkiem nie jest za duży ale przy trójkółce to chyba już tak musi być
      ręczny hamulec jest dziwnie umieszczony w dziwnym miescu i nie da się za bardzo go przesunąć. Głównie przeszkadza kabel z linką hamującą.
      dodawana do wózka pomka jest słaba, musieliśmy dopompować koła zwykłą rowerową
      Mam też zastrzeżenia do amortyzacji. Wydaje mi się że na bruku czy nierównych chodnikach za bardzo dzieckiem trzęsie ale sama nie wiem czy to jest problem. Na pewno płynniejsza amortyzacja jest w wózkach z paskami ale te chyba nie mają skręcanych kółek więc koszmarnie się nimi manewruje.
      Z wad raczej oczywistych to ze wózek nie jest tani i raczej spory. To jest tylko rozwiązanie jak się ma w domu windę i spory bagażnik w aucie. Absolutnie nie wyobrażam sobie znoszenia tego wózka po schodach albo korzystania z niego w komunikacji miejskiej.
      • boo-boo Buahahahaaaaaa............ 06.12.10, 15:25
        "Możliwość przekożenia dziecka w aucie w gondoli się bardzo wygodna dla nas a i synek ma zdrową, wygo dną i bezpieczną podróż. Jedyny minus tego rozwiązania to że gondola zajmuje praktycznie całą tylną kanapę więc nie ma miejsca dla drugiego pasażera z tyłu. "

A co tam bezpieczeństwo dziecka- wygoda wszak najważniejsza.
        Gondola tak jest tylko i wyłącznie do przewożenia dzieci,które nie mogą być transportowane w foteliku.

Teraz sobie poszukaj jak ta gondola wypada w testach podczas zderzeń- a najlepiej obejrzyj jeszcze filmik.

fotelik.info/pl/art/gondola_czy_fotelik_samochodowy,17.html
        • turnesolka Re: Buahahahaaaaaa............ 09.12.10, 09:09
          Tak jak w przypadku fotelików, gondola gondoli nie równa. Proponuję najpierw poczytać o konkretnym produkcie a potem wpisywać komentarze.
          • fasol-inka Re: Buahahahaaaaaa............ 09.12.10, 10:57
            ależ farmazony wypisujesz
            ciekawa jestem w jaki sposób gondola ochroni Twoje dziecko w przypadku wypadku - i to takie maleńkie
            fotelik to fotelik - służy do BEZPIECZNEGO przewożenia dziecka w samochodzie
            gondola - do montowania na wózku, ewentualnie na sankach patrząc na aurę za oknem
          • boo-boo Re: Buahahahaaaaaa............ 09.12.10, 12:49
            Żadna ale to żadna gondola nie zapewnia dziecku bezpieczeństwa. Owszem wiem o jakiej gondoli piszesz.
            Mam nadzieję,że nie będziesz się musiała przekonać na własnej skórze.
            • emma6666 navetta 09.12.10, 15:22
              www.youtube.com/watch?v=8MbkpLhi0Rc
              komentarz zbędny
              • bluemka78 Re: navetta 09.12.10, 15:46
                Jak juz podajesz linki to podaj do omawianego transportera, ja nie znalazlam. Znalazlam tylko do tego co ja mam, ale uzywam w pozycji standardowej.
                www.youtube.com/watch?v=nYeJjBEvj9g
                • titerlitury Re: navetta 09.12.10, 16:09
                  dziecko by tego nie przezylo... kark zlamany
                  • bluemka78 Re: navetta 09.12.10, 16:19
                    Nie wiem, ciezko mi sobie to wyobrazic tak na zywo, jakos te testy przeszedl ten fotelik na lezaco i otrzymal ocene 3. Ja jak widze te crashtesty wszystkich foetlikow to sie zastanawiam jak w ogole moga otrzymywac ocene 5, bo moim zdaniem wypadek z takim malym dzieckiem to masakra. Chyba kazdy fotelik ochroni tylko przed drobna stluczka, ale przy wypadku kiepsko to widze. Te manekiny lataja jak szmatki sad
                    • emma6666 Re: navetta 09.12.10, 17:44
                      ja tu masakry nie widzę... (drugi filmik)
                      fotelik.info/pl/news/fotelik_na_5_plus_zly_montaz,164.html
                      • bluemka78 Re: navetta 10.12.10, 10:50
                        Jak nie rozumiesz o czym napisalam to moze juz nie komentuj.
                        • emma6666 Re: navetta 10.12.10, 17:05
                          fakt, nie mam zamiaru dyskutować z kimś kto uważa, że do jazdy po mieście można mieć gorszy fotelik
                          • bluemka78 Re: navetta 10.12.10, 17:11
                            I chwala Ci za to, bo zeby dyskutowac trzeba wiedziec o czym sie dyskutuje.
      • bluemka78 Re: jakie macie wózki? 06.12.10, 15:30
        Ja mam Jane twin two, blizniaczy tez komplet. Co do Jane to dopisze, ze ja widze tylko dwie wady, podstawowa - fotelik sam. zarowno matrix jak i strata ma kiepskie oceny bezpieczenstwa, tak wiec jak ktos chce z dzieckiem duzo i dalej niz po miescie podrozowac to nie polecam, druga wada to wysoka cena. Poza tym jako sam wozek same zalety, jak dla mnie stelaz lekki, moj wazy 9kg. Mieszkam w bloku z winda, ale z parteru jeszcze sa schody. Dwie gondolki w momencie za pomoca jednego przycisku biore do rak i znosze na dol (na dole piesek pilnuje coby obce baby mi na dzieci nie chuchaly), stelaz znosze bezproblemowo, a jestem z rodzaju chudzin (oczywiscie szyny nie pasuja do tych kolek).
        • emma6666 Re: jakie macie wózki? 07.12.10, 08:56
          w mieście też można mieć wypadek...
          • jombusiowa Re: jakie macie wózki? 07.12.10, 11:50
            Prawdopodobieństwo stłuczki w mieście jest większe niż na trasie-moim zdaniem. Ja małego zapinam w foteliku nawet jak przeparkowuję samochód-ot może z 15 metrów-ale nigdy nie wiadomo czy ja się nie zagapię albo ktoś.
            W związku z nierównościami śniegowymi wg mnie gondole tez powinny mieć jakieś pasy-bo czasem wózek mi się jakoś niebezpiecznie przechyla-mimo,że ma wielkie 4 pompowane koła-ale jak mam różnicę kilku centymetrów na ścieżce plus dołki, to wszystko jest możliwe.
          • bluemka78 Re: jakie macie wózki? 07.12.10, 18:49
            W miescie powazny wypadek to raczej rzadkosc, stluczka owszem, ale tu wystarczy fotelik, ktory ma 3 w ocenie. Zreszta powiem inaczej, ja mam akurat taki wozek, bo w blizniaczych jest ciezki wybor, jesli bym miala kupic pojedynczy na pewno bym takiego nie kupila ze wzgledu na te foteliki. Bo jak sie chce podrozowac to trzeba kupic dodatkowe, bezpieczniejsze. Ja tych uzywam po miescie, glownie jadac do lekarza, bo jakby nie bylo zbawieniem jest dla mnie wpinanie ich w stelaz. Nie dalabym rady isc z parkingu z dwoma fotelikami i jeszcze jakas torba. No, a u nas po miescie jezdzi sie baaardzo wolno, bo korki i jeszcze raz korki.
            • fasol-inka Re: jakie macie wózki? 09.12.10, 19:27
              chyba sobie żartujesz - co i rusz słychać o wypadkach w mieście właśnie
              a nawet jeśli rzadkość - skąd wiesz, że nie trafi na Ciebie? nigdy, przenigdy tej pewności nie masz
              • bluemka78 Re: jakie macie wózki? 10.12.10, 11:57
                A skad Ty wiesz, ze wychodzac z domu nie spadnie Ci na glowe ta przyslowiowa cegla?
                • fasol-inka Re: jakie macie wózki? 10.12.10, 12:41
                  heh, no widzisz... z cegłą kiepsko, ale jeśli mogę działać proaktywnie tam gdzie się da - to to robię
                  może dlatego, że sama parę lat temu miałam w zakorkowanym mieście bardzo poważny wypadek samochodowy, którego konsekwencję ponoszę do dzisiaj
                  i przenigdy bym sobie nie darowała, gdyby przez moje zaniedbanie i głupotę coś poważnego się stało mojemu dziecku
                  no ale tak - wypadki się zdarzają innym, nigdy nam...my jeździmy ostrożnie po pustyni bez innych kierowców
                  • bluemka78 Re: jakie macie wózki? 10.12.10, 12:58
                    Alez czy ja Ci bronie dzialac prewencyjnie? Pisze tylko, ze te moje foteliki, ktore maja ocene bezpieczenstwa 3 nie sa niebezpieczne (ocena wynika wlasnie z mozliwosci przewozenia w pozycji lezacej, ale ja w takiej nie przewoze dzieci), a juz z pewnoscia wystarcza przy stluczkach. Ja na dlasze wyjazdy, choc nie mam ich w planach mam inne, lepsze foteliki, po dzieciach siostry meza. A jadac na kontrolne wizyty, ktore przy moich wczesniakach zaczynaja sie na kardiologu, przechodza przez przychodnie patologii noworodka i inne, a koncza sie na neurologu korzystam z matrixow, bo moge je wpiac w wozek, inaczej nie dam rady przejsc z parkingu do przychodni. Maz nie zawsze moze jechac z nami. Co wiecej przydaly sie na dlugie kolejki w tych przychodniach, bo dzieci mogly lezec plasko czekajac u lekarza, jak w wozku.

Co do wypadkow to niestety jezdzac po kilkadziesiat tys. km rocznie nie ominely mnie, ani wypadki, ani stluczki miejskie.
                    • fasol-inka Re: jakie macie wózki? 10.12.10, 13:35
                      no widzisz, tośmy się nie zrozumiały - ja Twój post dotyczący wypadków w mieście odczytałam nieco inaczej - wady komunikacji internetowej smile
                      • bluemka78 Re: jakie macie wózki? 10.12.10, 14:14
                        Internet ma swoje plusy i minusy, ale jednak plusow wiecej smile
        • turnesolka Re: jakie macie wózki? 09.12.10, 09:15
          a gdzie znalazłaś info że foteliki Jane słabo wypadają pod kontem bezpieczeństwa? Trochę jestem zdziwiona bo jak wybierałam wózek to właśnie widziałam że wypadają bardzo dobrze. Tak jak pisałam wcześniej póki co używamy gondoli i jestem całkowicie przekonana że to jest równie bezpieczne co fotelik. Gondola jest specjalnie skonstrułowana do tego i wzmaczniana, więc dziecko jest dodatkowo z każdej strony "opakowane" a w środku przypięte pasami tak jak w foteliku.
          • bluemka78 Re: jakie macie wózki? 09.12.10, 11:17
            Jeszcze raz przejrzalam wyniki testow ADAC, wprowadzilam Cie jednak w blad. Foteliki Jane Strata maja ocene bezpieczenstwa 5, natomiast Matrix Cup 3 wlasnie ze wzgledu na ta mozliwosc przewozenia na lezaco. Niby 3 to jest ta minimalna ocena, gdzie mozna sie decydowac na zakup, ale ona wlasnie wynika z tej lezacej pozycji, przy pozycji standardowej jest ok. Dlatego tez pewnie i ten trasporter/ gondola nie jest super bezpieczny. Jakby nie bylo pozycja standardowa zawsze bedzie dla dziecka najbezpieczniejsza. A dlaczego wozisz dziecko na lezaco? Bo tutaj musze sie zgodzic z boo boo, ze to jest produkt do specjalnych zastosowan, jak inna pozycja jest niewskazana. Dlatego tylko do specjalnych zastosowan, bo wlasnie pozycja lezaca nigdy nie zapewni dziecku takiego bezpieczenstwa jak pozycja standardowa. Jesli nie macie wskazan medycznych to bezpieczniej bedzie jak jednak sie przerzucicie na standardowy fotelik. Wbrew pozorom dzieciom jest bardzo wygodnie w takim foteliku. Moje dziewczyny od poczatku sa wozone w pozycji standardowej, lekarze nie widzieli przeciwwskazan, a jednak sa wczesniakami z 32tc, jak wychodzily ze szpitala ledwo osiagnely wage 2kg i mialy niecale 50cm.
          • boo-boo Rusz głową.... 09.12.10, 12:53
            Gdyby ta twoja gondola była taka super bezpieczna to inni producenci poszliby w ślad z Jane i zaczęli też gondole do transportu produkować. Gondola nie zapewnia bezpieczeństwa- taka gondola jaką posiadasz to jest na zasadzie "może nic się nie stanie" w razie wypadku dziecku którego nie można przewozić w foteliku- i nic więcej.
            Odpowiednio dobrany dla dziecka fotelik (wiek, waga, wzrost) bezpieczeństwo zapewnia.

Nawet nie chciało ci się przeczytać artykułu z linka który ci przesłałam- na temat przewożenia dziecka w gondoli.
            • turnesolka Re: Rusz głową.... 09.12.10, 16:00
              Kończąc dyskusję z Tobą polecam lekturę:
              www.johnstonprams.co.uk/Brochures/jane_uk_irl_2010_brochure.pdf , fragment dotyczący Transporter'a wkleiłam poniżej, warto zwłaszcza zwrócić uwagę na akapit Health Benefits.

Chyba każdy musi sam rozważyć co jest lepsze/ważniejsze: potencjalnie trochę lepsza (choć wcale nie jestem przekonana, że tak jest) ochrona podczas wypadku czy gorsze warunki dla kręgosłupa i płuc dziecka (0-3 mce) przez cały czas wożenia dziecka w samochodzie. Zalecenia dotyczące maksymalnego czasu przebywania dziecka w foteliku samochodowym są w praktyce mało wykonalne.

Zauważyłam, że wyjątkowo nieprzyjemny styl wypowiadania się używasz na wszystkich forach/wątkach i w stasunku do większości forumowiczek tak więc nie czuję się z tego powodu urażona wierząc w Twoje szczere intencje i bezinteresowną chęć pomocy nam niedouczonym, niedoczytanym i leniwym.

The Transporter is not just a carrycot, but
              also a Group 0 lie-flat restraint system which
              is especially recommended by health officials
              for longer journeys. And because your baby
              is completely protected at all times, this
              means that if he’s sleeping in the carrycot in
              the house he can be safely moved to the car,
              taken to the shops, and brought back home
              again without ever having to be moved or
              disturbed from sleep.
              Unlike traditional infant car seats, the
              Transporter can be used 24/7 and for
              overnight sleeping when used with a
              mattress or for naps during the day, just like
              a conventional carrycot.
              LIGHTWEIGHT HONEYCOMB STRUCTURE
              The Transporter has a reinforced honeycomb
              structure that keeps it lightweight and gives
              it maximum safety in the event of an impact.
              The enveloping structure along with the
              extra protection in the polystyrene inner
              lining act as a protective barrier and shock
              absorber

180° Lie-flat restraint system,
              Passes the same safety regulations
              as car seats, ECE R44/0

3 Point safety harness keeps your baby safely in place even in
              the event of an accident

HEALTH BENEFITS
              Newborn babies should ideally lie completely flat. As recommended by health officials, this position facilitates newborn respiration, nurtures the abdomen
              and aids optimal spinal development. Not only is the Transporter’s innovative design the response to all new parents who demand better adaptation of design
              to babies’ delicate anatomy and their lifestyle, it is also endorsed by recent medical reports. The Transporter recognises this important requirement and gives
              your child the best start in life
              • titerlitury Re: Rusz głową.... 09.12.10, 16:14
                turnesolka napisała:

Zalecenia dotyczące maksymalnego czasu przebywania dzi
                > ecka w foteliku samochodowym są w praktyce mało wykonalne.
                >

Pozwolę sobie całkowicie sie nie zgodzić. Po prostu taki maluch powinien jedzić samochodem jedynie w przypadkach absolutnej konieczności. Drodzy Rodzice, z chwilą pojawienia się na świecioe dziecka wasz styl życia po prostu musi się zmienić. Ono się dostosuje, owszem, ale jakim kosztem?
                • bluemka78 Re: Rusz głową.... 09.12.10, 16:16
                  > Pozwolę sobie całkowicie sie nie zgodzić. Po prostu taki maluch powinien jedzić
                  > samochodem jedynie w przypadkach absolutnej konieczności. Drodzy Rodzice, z ch
                  > wilą pojawienia się na świecioe dziecka wasz styl życia po prostu musi się zmie
                  > nić. Ono się dostosuje, owszem, ale jakim kosztem?

I to jest najlepsze podsumowanie tematu. Dlatego tez moje jezdza tylko do lekarza i to nie do pediatry, bo do tego mamy rzut beretem wiec jezdzimy wozkiem.
              • boo-boo Re: Rusz głową.... 09.12.10, 18:36
                Przez cały czas wożenia dziecka w samochodzie? to co od rana do wieczora bez przerwy wozisz?
                W foteliku 2 godziny bez przerwy można w trakcie dłuższej podróży przerwy się robi po to żeby nawet samemu odpocząć- jak najbardziej wykonalne.
                I co mają płuca do rzeczy..........

Nieprzyjemny styl?- raczej ironiczny ale żeby umieć odczytać ironię to..........
              • gemmi18 Re: Rusz głową.... 09.12.10, 18:40
                Niewykonalne? To codziennie wozisz dziecko autem dłużej niż 2 godziny? Ja wożę, jak muszę - jadąc na zakupy itp. Dłuższe trasy pokonujemy z przerwami co 1,5 godziny, bo mała zaczyna się już wyginać, każdemu tyłek drętwieje w takiej samej pozycji spędzając tyle czasu.
    • ivy_poison Re: jakie macie wózki? 07.12.10, 11:18
      Ja mam chicco living ale zmieniłam na GRACO Trekko. Pierwszy rewelacja jako gondolka i fotelik.
      Drugi spełnia wszystkie moje oczekiwania co do spacerówki. No i na obecną pogodę super. W parku to widziałam oprócz mojego X-landery XA reszta chyba nie daje rady smile
    • zoofka Re: jakie macie wózki? 07.12.10, 13:31
      x-lander XA. Niezastąpiony przy nieodśnieżonych chodnikach. Jestem jedną z niewielu matek z mojego osiedla ostatnimi dniami, która ma odwagę wyjśc na spacer wzózkiem
    • spirit1982 Jedo Fyn 4DS 07.12.10, 16:56
      Zalety:
      Duża gondola, dziecko ma skończone 6 mies i nadal się mieści
      Łatwo się prowadzi, spore pompowane koła
      Ładne kolory, duży wybór
      Duży kosz na zakupy
      W miar łatwo się go składa
      Takie rzeczy jak skrętne przednie kółka, regulowana wysokość kierownicy, gondola zakładana w obie strony itp to standard w wózkach tego typu więc nie rozpisuję się na ten tematwink

Wady:
      Waga
      Hamulec bardzo ciężko odblokować
      Torba zapinana na taki podłużny guzik, ciężko się go odpina i zapina, szczególnie jeśli ma się wolną tylko jedną rękę
      Wiele osób narzeka na spacerówkę, my jeszcze korzystamy z gondoli więc nie wiemy jak jest z tym.
    • grandcentral Re: jakie macie wózki? 07.12.10, 18:12
      baby jogger city select
      zalety: prowadzi sie super, ma super kola, hamulec reczny, narazie uzywam godndole wiec nie wiem jak bedzie ze spacerowka
      jest niespotykany bo jeszcze nie ma sprzedawcy baby joggerw w polsce a ja chcialam miec wozek niespotykany
      mozna w nim wozic dwoje dzieci w roznym wieku ale zblizonym

wady:budka mi sie malo podoba bo sie malo naciaga
      jak dla mnie ma za malo kolorow bo tylko czerwony czarny i bialy

mam tez drugi wozek graco zeby wozic fotelik bo wazy mniej i sie z nim nie szarpie do bagaznika, ale te male plastkowe kolka sa do kitu. teraz zima to nie kreca sie wogole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka