mama_hanki2010 07.01.11, 16:02 Jak w temacie- co polecacie? Mam już sportówkę xlander xa, ale na wiosnę szukam czegoś lekkiego, wygodnego do spakowania do samochodu, na zakupy itd. Czekam na Wasze opinie. Cena do 1 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia76 Re: Jaka parasolka? 07.01.11, 16:06 zajrzyj na forum wózki dziecięce, to prawdziwa kopalnia wiedzy. ja szukając spacerówki brałam pod uwagę baby jogger city mini, maclarena xlr i peg perego si. kupiłam tego ostatniego. Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Jaka parasolka? 07.01.11, 21:42 Ja chyba wybiorę quinny zapp, mimo że nie ma regulowanego oparcia - dla mnie kryterium jest rozmiar po złożeniu. Planuję używać go jedynie przy wypadach do centrum handlowego itp., na "normalne" spacery zostaje mój bolder sd. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_hanki2010 Re: Jaka parasolka? 07.01.11, 23:50 Kurcze, dziś tak kontrolnie weszłam sobie z mężem do sklepu z wózkami- jestem oszołomiona wyborem Już zgłupiałam totalnie, tyle tego i w przedziale cen od 250 do hoho. Nie chcę wydać za dużo, ale nie chcę też wpakować się w jakieś badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
blackolive Re: Jaka parasolka? 09.01.11, 23:08 Witaj, osobiście polecam Maclarena Questa albo droższą wersję XLR. Co do Quinni Zap to nie polecam- miała i był beznadziejny. Poza tym,ze nie ma odchylanego oparcia to przede wszystkim ma bardzo płytkie siedzisko i brak regulacji szelek- małe dziecko po prostu sie z nich wysuwa. Moje dziecko nienawidziło tego wózka! I dlatego kupiłam drugi- właśnie maclarena quest. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Jaka parasolka? 10.01.11, 12:10 Jakikolwiek Maclaren, chociaz jesli planujesz nieduzy, to raczej xlr odpada. Ja mam techno xt, mega wygodny dla dziecka, super sie prowadzi, wrecz plynie po chodniku Jesli masz mozliwosc sprowadzenia z Anglii to naprawde warto, ja dalam za nowy w przeliczeniu na polskie 800zl. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_hanki2010 Re: Jaka parasolka? 10.01.11, 17:44 Maci są chyba ciut za drogie, tym bardziej, że to ma być drugi wózek. A co sądzicie o Zooperach? Myślę o modelu waltz lub hula. Niestety w moim mieście, ani w pobliżu, nie mogę ich zobaczyć na żywo. Trochę strach mi kupować coś, czego nie dotknęłam. A ktoś ma, ktoś poleca/odradza? Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 Re: Jaka parasolka? 10.01.11, 18:02 ja zdecydowałam się na inglesine trip,kupiliśmy wiosną i jestem meeega zadowolona,ale niestety zimą znowu trzeba było przesiąść się do "taktora" Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Jaka parasolka? 12.01.11, 08:01 To kup uzywany to są wózki niepsujące się, poza tym pewnie potem sprzedaz go za te same pieniądze co kupiłaś. Sama miałam dwa maclareny xlr kupiłam nowego w sklepie i daytrippera kupiłam uzywke na allegro za 60zł, xlr sprzedałam po rocznym uzywaniu bo juz był za duzy i za ciężki został mi ten maleńki maclaren i jest super wg mnie to najlepsze parasoliki, mega wygodne zarówno dla dziecka jak i rodzica, z reszta miliony ludzi nie moze sie mylić, chyba zadna spacerówka tak dobrze sie nie sprzedaje. Ja proponuje kupic ci questa starczy ci do końca okresu wózkowego, a przy większym dziecku to im lżejszy wózek tym lepiej się go prowadzi i podbija np pod krawężnik Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Jaka parasolka? 12.01.11, 01:43 ja mam maclarena quest - lekki, wygodny, łatwo sie skład, mozna nawet w garsci nosić Odpowiedz Link Zgłoś
rafaleczka Re: Jaka parasolka? 12.01.11, 10:11 dziewczyny, a powiedzcie a czy do maclarenów można dokupić pałąk/barierkę? Odpowiedz Link Zgłoś
bruni76 Re: Jaka parasolka? 07.02.11, 12:30 rafaleczka napisała: > dziewczyny, a powiedzcie a czy do maclarenów można dokupić pałąk/barierkę? Tak, można - albo oryginalny (wiadomo wtedy że cena wyższa), albo uniwersalny (tańszy). Odpowiedz Link Zgłoś
turnesolka Re: Jaka parasolka? 03.02.11, 20:52 A czy ktoś może ma doświadczenia z wózkiem Jane Sonic Evo ? Odpowiedz Link Zgłoś
alenet Re: Jaka parasolka? 07.02.11, 12:21 Hej, mam ten sam problem z wyborem parasolki - Inglesina nawet mi sie spodobala, ale jest za wysoka (jestem krasnoludkiem . Potrzebowałabym wózka na ciepłe miesiące w roku, na wypady weekendowe, albo krótki urlop - co sądzicie o Silver Crossie Pop sport, Peg perego Si? Bebe confort viva tez nie wydawal sie byc zly (i ma dobra cene), ale ma takze sporo negatywnych opinii. Rozważam też Maclarena Quest, ale moim zdaniem kólka są zbyt małe jak na nasze chodniki i miasta... co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Jaka parasolka? 07.02.11, 13:45 Rozważam też Maclarena Quest, ale moim zdaniem kólka są zbyt małe > jak na nasze chodniki i miasta... Maclaren ma malutkie kóleczka, które .... zadziwiajaco dobrze sobie radza na nierównościach. Jako ostatniego wózka uzywalam Volo i świetnie sobie radził na nierównych chodnikach, a nawet na lesnych scieżkach (o ile nie bylo bardzo piaszczyście). Duuuużo lepiej te malutkie kółeczka radziły sobie niz ze 2 razy większe kółka od Pliko P3 (w tym wózku w mojej okolicy musiałam praktycznie cały czas miec zablokowaną obrotowośc kółek, bo mi wózek "dęba stawał"). Po spacerze z Pliko byłam spocona jak mysz Dla duzego dziecka polecam własnie Volo - jest leciutki, poręczny, łatwo sie prowadzi, dziecku jest wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Jaka parasolka? 08.02.11, 19:55 Już się pozbyłam - ładnie sie sprzedał na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
bruni76 Re: Jaka parasolka? 07.02.11, 12:33 Najlepiej doradzą Ci dziewczyny na forum wózkowym: forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Reaktywacja.html Ja mam maclarena xt, i w chwili obecnej nie zamieniłabym go na żaden inny. Ma wszystko to co chciałam (no, może tylko z kolorami sobie nie poszalejesz, bo maclaren tego rodzaju wózki "wypuścił" tylko w dwóch kolorach), ale poza tym wszystko super. A i potem łatwo sprzedasz ten wózek, bo jak maclareny bardzo dobrze "chodzą" Odpowiedz Link Zgłoś
czaplinda Re: Jaka parasolka? 07.02.11, 15:46 Po przewertowaniu forum zamarzyłam o Maclarenie techno xt, ale z powodu ceny szukałam jakiegoś godnego odpowiednika. Dość bezskutecznie. W sobotę weszłam do sklepu DZIECKO w markach i ku mojemu zdziwieniu wyprzedawali asortyment włącznie z maclarenami. Xt. Kupiłam za 699zł.+pałąk za 34 i po dwóch dniach użytkowania muszę przyznać, że jestem zachwycona... Odpowiedz Link Zgłoś
czaplinda Re: Jaka parasolka? 07.02.11, 15:48 dodam, że xt ma regulowaną rączkę więc świetnie sprawdza się u "niewielkich"(sama mam 149cm. więc wiem co piszę...) Odpowiedz Link Zgłoś
alenet Re: Jaka parasolka? 07.02.11, 16:27 Czaplinda,mowisz konkretnie o sklepie w M1? Odpowiedz Link Zgłoś
alenet Re: Jaka parasolka? 07.02.11, 21:32 wózeczek jest naprawdę super. a jak Wam, i Tobie Czaplinda, widzi się kolor czarny na lato? Odpowiedz Link Zgłoś
romanticca Re: Jaka parasolka? 07.02.11, 21:46 Podobnie jak większość polecam Maclarena. Mamy Techno Xt od 4 lat, w tej chwili jeździ w nim drugie dziecko, wózek używany bardzo intensywnie a wciąż jak nowy. Gdybym miała kupić jeszcze raz - tylko Maclaren. Odpowiedz Link Zgłoś
czaplinda Re: Jaka parasolka? 08.02.11, 17:42 ja kupiłam szary, mąż "kazał", ale podobały mi się oba...podobno one mają filtry uv więc czarny nie powinien jakoś mocno grzać a wygląda szlachetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Jaka parasolka? 08.02.11, 21:22 Ja polecam Questa jeśli narazie bedzie tylko na króciutkie wypady bo nie ma amortyzacji. Ja w Quescie woziłam 4 mies. na wyjeździe ale to było po plaskim terenie. Odkąd Filip skończył 1,5 roku jeżdzimy cały czas Questem. Ja jestem zadowolona, ale ja lubię wózki małe, lekkie i które dobrze sie podbijają Odpowiedz Link Zgłoś