Dodaj do ulubionych

DR.Brown a avent-butelki

14.01.11, 19:42
co sadzicie o tych dwoch firmach i ktora polecacie.
Obserwuj wątek
    • jotka_k Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 20:09
      zdecydowanie Dr Brown's
      kupiłam zestaw startowy Avent i klęłam jak szewc- butelki przeciekały przy nakrętkach, nie mocno ale wkurzająco
      Dr Brown's są super
      • mieeke Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 22:50
        jotka_k napisała:

> zdecydowanie Dr Brown's
        > kupiłam zestaw startowy Avent i klęłam jak szewc- butelki przeciekały przy nakr
        > ętkach, nie mocno ale wkurzająco
        > Dr Brown's są super

Podpisuję się pod tym.
    • jusiakr Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 20:32
      ja mam avent i jestem zadowolona. Ze dwa razy zdarzyło mi się, że coś przeciekało, ale chyba coś źle skręciłam, bo później się to nie powtórzyło.
      ja dla mnie zalety to:
      - szerokość butelki - łatwo ją umyć
      - duża paleta akcesoriów, w tym pojemników na pokarm, ustników, zamknięć, uchwytów itp.
      - wszystko do siebie pasuje
      - dostępność smoczków i butelek w bardzo wielu sklepach
      zamknięcia do butelek wykorzystuję jako miseczki do podawania nowych dań przy rozszerzaniu diety
      wad na razie nie widzę
      • beska_1 Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 23:56
        bez dwóch zdań Dr Brown's. To jedyne butelki na rynku z prawdziwym systemem antykolkowym w porównaniu do Aventu peseudokolkowym smile
        U mnie sprawdzone w 100% więc polecam z czystym sumieniem.
    • gwen_s Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 20:42
      jak dla mnie avent zdecydowanie przereklamowany. Dr Brown mieliśmy niekapek, gdyby nie cena to może i bym go używała, tyle, że młody przegryzł sylikonowy dziubek, a nie można było go wymienić tylko nowy kubek kupować - totalna porażka.
      Dla mnie najlepsze buteleczki na świecie to tommee tippee, zarówno cenowo i jakościowo, polecam z ręką na sercu!
      • czarneoczy Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 21:18
        tommee tipee albo dr. brown's
        pierwsze kupiłam tt, jak podejrzewałam kolki u Kluski zmieniłam na dr.Brown's - szerokoszyjkowe smile
        polecam, fajne są, z tym, że nie najtańsze...
    • listopadowka2008bis Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 22:44
      cenowo to avent, tommee i brown to ta sama polka.
      Ja mialam wszystkie trzy typy i najgorzej wspominam aventy, ale to ze wzgledu na typ smoczka, a nie sama butelke. Mojemu dziecku zwyczajnie nie pasowalo to, ze sa 1 lub 2, 3 dziurki dokladnie tak samo male. Wolal jak z kazdym numerem ta dziura jest jedna ale sie powieksza ( tak jest w butelkach tt i brown).
      • skatka Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 23:17
        Dr. Brown's jest OK, ale mycie tych butelek...PORAŻKAsad Nie wiem jeszcze na co się zdecyduję i co zaaprobuje moje dziecię, ale na dniach będę zmieniać na coś innego
        • beska_1 Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 23:58
          co do mycia to fakt nie najłatwiejsze ale wystarczy dołączona szczotka + regularne sterylizowanie i odrobina chęci i jest ok smile
        • loganmylove Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 23:58
          Jak wyżejsmile butle fajne ale wymagające bardzo upierdliwego mycia zwłaszcza zastawkasmile używam i te i te i każde są w porządku.
    • puenta1 Re: DR.Brown a avent-butelki 15.01.11, 09:36
      Mam dwójkę dzieci. Używam avent i dr browns (mam szerokie szyjki). Obie firmy dobre, ale dr browns są b. dobre na kollki i mają lepszy smoczek-miększy. pzdr
      • anick5791 Re: DR.Brown a avent-butelki 15.01.11, 09:55
        DR.Brown bardziej mi odpowiadały (jak mała skończyła jakieś 3 miesiące, to zaczęłam je normalnie wrzucać do zmywarki, bo to mycie faktycznie uciążliwe - nic się nie działo, ani z butelkami, ani z dzieckiem wink )
        • clonek13 Re: DR.Brown a avent-butelki 15.01.11, 10:32
          Ja uzywalam butelki od urodzenia dziecka Dr Brown`s ,mimo to mial kolki ale moze krotko w sumie, potem jak skonczyl 6 mies przeszlam na Avent,jedna butelka mi przeciekala ale myslalam ze kupilam jaka z wada fabryczna, teraz jak was czytam to jest was z tym problemem wiecej wiec moze to wada firmy, kolezanka stosowala i duzo znajomych tommee tippee, chyba teraz polecalabym te wlasnie, malutkie, grubiutkie, zgrabne w zabieraniu w podroze, i dzieci znajomych ladnie jadly z nich.
          • alcea3 Re: DR.Brown a avent-butelki 15.01.11, 14:17
            Dr Brown! Tylko one mają faktyczny odpowietrzacz co widac doskonale jak dziecko pije!
            • mama_kiki [...] 16.01.11, 21:55
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wuwuem Re: DR.Brown a avent-butelki 17.01.11, 19:53
      Przez cały okres "butelkowy" córki korzystałam z butelek aventu. Używałam ich zarówno ze smoczkiem jak i z ustnikiem (twardym, zielonym) i przeciekało mi może ze 2 razy ale okazywało się, że jest źle skręcona. Butelki myłam w zmywarce. Nigdy nic się nie działo, są wytrzymałe i bardzo dobre. Gdybym miała mieć kolejne dziecko to na pewno znów bym te butelki kupiła.
      Innych butelek nie mogę ocenić bo na tyle byłam z aventu zadowolona, że nie miałam potrzeby kupować butelek z innych firm.
    • my_valenciana Re: DR.Brown a avent-butelki 17.01.11, 21:15
      To zależy, jeśli będziesz karmić maleńkie dziecko wyłącznie butelką 4-5 razy dziennie to moze człowieka szlag trafić z myciemw i wyparzaniem nętrzności butelki Dr Browns i tego moim zdaniem lepiej niż zmywarka się nie umyje. Jeśli używasz z mniejszą częśtotliwością to brałabym bez zastanowienia Browna. Jak ktoś tu napisał butelki Tommee Tippee też są bardzo fajne - ale moim zdaniem nie tak dobre jak Brown.
    • babsee Re: DR.Brown a avent-butelki 18.01.11, 08:40
      Dr. Brown. Faktycznie dzialają na kolki i maluch dobrze z nich pil.
      Avent przecieka,przereklamowany.
    • misia_matysia Re: DR.Brown a avent-butelki 18.01.11, 15:39
      A ja się naczytałam na forum o butelkach polecanych przez mamy - kupiłam Dr. Brown i tt. Dziecko jak się urodziło miało inne zdanie na ten temat i musieliśmy dokupic Avent smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka