szczesliwa_0 14.01.11, 19:42 co sadzicie o tych dwoch firmach i ktora polecacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotka_k Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 20:09 zdecydowanie Dr Brown's kupiłam zestaw startowy Avent i klęłam jak szewc- butelki przeciekały przy nakrętkach, nie mocno ale wkurzająco Dr Brown's są super Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 22:50 jotka_k napisała: > zdecydowanie Dr Brown's > kupiłam zestaw startowy Avent i klęłam jak szewc- butelki przeciekały przy nakr > ętkach, nie mocno ale wkurzająco > Dr Brown's są super Podpisuję się pod tym. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiakr Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 20:32 ja mam avent i jestem zadowolona. Ze dwa razy zdarzyło mi się, że coś przeciekało, ale chyba coś źle skręciłam, bo później się to nie powtórzyło. ja dla mnie zalety to: - szerokość butelki - łatwo ją umyć - duża paleta akcesoriów, w tym pojemników na pokarm, ustników, zamknięć, uchwytów itp. - wszystko do siebie pasuje - dostępność smoczków i butelek w bardzo wielu sklepach zamknięcia do butelek wykorzystuję jako miseczki do podawania nowych dań przy rozszerzaniu diety wad na razie nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
beska_1 Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 23:56 bez dwóch zdań Dr Brown's. To jedyne butelki na rynku z prawdziwym systemem antykolkowym w porównaniu do Aventu peseudokolkowym U mnie sprawdzone w 100% więc polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 20:42 jak dla mnie avent zdecydowanie przereklamowany. Dr Brown mieliśmy niekapek, gdyby nie cena to może i bym go używała, tyle, że młody przegryzł sylikonowy dziubek, a nie można było go wymienić tylko nowy kubek kupować - totalna porażka. Dla mnie najlepsze buteleczki na świecie to tommee tippee, zarówno cenowo i jakościowo, polecam z ręką na sercu! Odpowiedz Link Zgłoś
czarneoczy Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 21:18 tommee tipee albo dr. brown's pierwsze kupiłam tt, jak podejrzewałam kolki u Kluski zmieniłam na dr.Brown's - szerokoszyjkowe polecam, fajne są, z tym, że nie najtańsze... Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 22:44 cenowo to avent, tommee i brown to ta sama polka. Ja mialam wszystkie trzy typy i najgorzej wspominam aventy, ale to ze wzgledu na typ smoczka, a nie sama butelke. Mojemu dziecku zwyczajnie nie pasowalo to, ze sa 1 lub 2, 3 dziurki dokladnie tak samo male. Wolal jak z kazdym numerem ta dziura jest jedna ale sie powieksza ( tak jest w butelkach tt i brown). Odpowiedz Link Zgłoś
skatka Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 23:17 Dr. Brown's jest OK, ale mycie tych butelek...PORAŻKA Nie wiem jeszcze na co się zdecyduję i co zaaprobuje moje dziecię, ale na dniach będę zmieniać na coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
beska_1 Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 23:58 co do mycia to fakt nie najłatwiejsze ale wystarczy dołączona szczotka + regularne sterylizowanie i odrobina chęci i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: DR.Brown a avent-butelki 14.01.11, 23:58 Jak wyżej butle fajne ale wymagające bardzo upierdliwego mycia zwłaszcza zastawka używam i te i te i każde są w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
puenta1 Re: DR.Brown a avent-butelki 15.01.11, 09:36 Mam dwójkę dzieci. Używam avent i dr browns (mam szerokie szyjki). Obie firmy dobre, ale dr browns są b. dobre na kollki i mają lepszy smoczek-miększy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: DR.Brown a avent-butelki 15.01.11, 09:55 DR.Brown bardziej mi odpowiadały (jak mała skończyła jakieś 3 miesiące, to zaczęłam je normalnie wrzucać do zmywarki, bo to mycie faktycznie uciążliwe - nic się nie działo, ani z butelkami, ani z dzieckiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
clonek13 Re: DR.Brown a avent-butelki 15.01.11, 10:32 Ja uzywalam butelki od urodzenia dziecka Dr Brown`s ,mimo to mial kolki ale moze krotko w sumie, potem jak skonczyl 6 mies przeszlam na Avent,jedna butelka mi przeciekala ale myslalam ze kupilam jaka z wada fabryczna, teraz jak was czytam to jest was z tym problemem wiecej wiec moze to wada firmy, kolezanka stosowala i duzo znajomych tommee tippee, chyba teraz polecalabym te wlasnie, malutkie, grubiutkie, zgrabne w zabieraniu w podroze, i dzieci znajomych ladnie jadly z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
alcea3 Re: DR.Brown a avent-butelki 15.01.11, 14:17 Dr Brown! Tylko one mają faktyczny odpowietrzacz co widac doskonale jak dziecko pije! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kiki [...] 16.01.11, 21:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wuwuem Re: DR.Brown a avent-butelki 17.01.11, 19:53 Przez cały okres "butelkowy" córki korzystałam z butelek aventu. Używałam ich zarówno ze smoczkiem jak i z ustnikiem (twardym, zielonym) i przeciekało mi może ze 2 razy ale okazywało się, że jest źle skręcona. Butelki myłam w zmywarce. Nigdy nic się nie działo, są wytrzymałe i bardzo dobre. Gdybym miała mieć kolejne dziecko to na pewno znów bym te butelki kupiła. Innych butelek nie mogę ocenić bo na tyle byłam z aventu zadowolona, że nie miałam potrzeby kupować butelek z innych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re: DR.Brown a avent-butelki 17.01.11, 21:15 To zależy, jeśli będziesz karmić maleńkie dziecko wyłącznie butelką 4-5 razy dziennie to moze człowieka szlag trafić z myciemw i wyparzaniem nętrzności butelki Dr Browns i tego moim zdaniem lepiej niż zmywarka się nie umyje. Jeśli używasz z mniejszą częśtotliwością to brałabym bez zastanowienia Browna. Jak ktoś tu napisał butelki Tommee Tippee też są bardzo fajne - ale moim zdaniem nie tak dobre jak Brown. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: DR.Brown a avent-butelki 18.01.11, 08:40 Dr. Brown. Faktycznie dzialają na kolki i maluch dobrze z nich pil. Avent przecieka,przereklamowany. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_matysia Re: DR.Brown a avent-butelki 18.01.11, 15:39 A ja się naczytałam na forum o butelkach polecanych przez mamy - kupiłam Dr. Brown i tt. Dziecko jak się urodziło miało inne zdanie na ten temat i musieliśmy dokupic Avent Odpowiedz Link Zgłoś