Dodaj do ulubionych

Instrumenty dla 6 latka

15.01.11, 22:14
Mój synek prawie 6 letni lubi grać na instrumentach muzycznych, tzn. sam je z czegoś wymyśla, ( np. uderza łyżkami w biurko), bo poza taką doroslą gitarą nie mamy żadnych. W związku z tym chcialabym Mu coś kupić, bębenek, tamburyn, itp. Polećcie proszę jakieś konkretne produkty, chodzi o to aby były odpowiednie do wieku synka. Dzięki
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Instrumenty dla 6 latka 15.01.11, 22:27
      Ten zestaw jest świetny jakby udało Ci się zdobyć gdzieś:
      www.tchibo.pl/Zestaw-instrumentow-muzycznych-p200021547.html
      • paliwodaj Re: Instrumenty dla 6 latka 15.01.11, 23:10
        w tym wieku dziecko moze zaczac pobierac nauke gry na prawdziwym instrumencie.
        Wykazuje zainteresowanie , wiec nawet sie dlugo nie namyslaj.
        Te z linka wygladaja na swietne, ale czy nie sa za banalne dla 6 latka? Moja 3-latka na zajeciach z muzyki bawi sie podobnymi, a zajcia na ktore chodzi sa do 5 roku zycia
        Z kolei moj 6 latek przyniosl ze szkoly informacje ze rodzice zainteresowani moga zapisac dzieci na lekcje gry na skrzypcach. U nas problem w tym ze musi na tych lekcjach byc obecny rodzic, cwiczyc z dzieckiem , aby trenowac w domu, narazie dla nas niewykonalne, a tez i nie mysle ze moje dziecko jest juz gotowe na taka powazna nauke gry na skrzypcach
    • afroddytta Re: Instrumenty dla 6 latka 16.01.11, 10:17
      Możesz mu kupić prawdziwe instrumenty muzyczne (np. w sklepie muzycznym, czasmi w Lidlu) tylko oczywiście nie skrzypce czy kontrabas, ale różne bębenki, flet, kastaniety, marakesze, dzwoneczki, cymbałki (jak w tym zestawie) to tak do samodzielnego muzykowania. Mój 4latek już od prawie 2 lat tak muzykuje, w tej chwili z pomocą roczniaka smile
      A generalnie 6latek to może, tak jak koleżanka pisała wyżej, już zacząć naukę gry np., na skrzypcach czy pianinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka