Dodaj do ulubionych

tesco-kurtki za grosze

19.01.11, 17:02
Kupiłam dziś w tesco kurtki zimowe cherokee dla syna. Były różne modele. Ja kupiłam na przyszłą zimę, przecenione na 23 zł i 17 zł z pierwotnej ceny 89zł. Rozmiary od 4-5 lat do 14-15 lat.
Niestety dla dziewczynek nie było nic.
Obserwuj wątek
    • miesiakk Re: tesco-kurtki za grosze 19.01.11, 17:55
      kurcze a w moim tesco jak zwykle lipa...
    • reggaemama Re: tesco-kurtki za grosze 19.01.11, 18:50
      mój synek ma 4 miesiące
      kupiłam kurtkę Cherokee- przeceniona z 62 zł na 18.60 zł w rozmiarze 12-18 miesięcy(!)
      rozmiarowo była ok,ale włożenie rąk w rękaw było mordęgą!
      rękawy wąskie jak rajstopy!
      maluch się rozryczał i kurtkę skreśliłam z naszego życia
      nie wiem co za "projektant" ją zaprojektował
      pewnie bezdzietny
      • pacynka27 Re: tesco-kurtki za grosze 19.01.11, 20:05
        Moja córka miała w zeszłym roku kurtkę i kombinezon cherokee, właśnie na 12-18 m-cy. W kurtce wszystko działało wink A kombinezon uważam za najwygodniejszy jaki przyszło mi mieć podczas mojej kariery matki przy dwójce dzieci.
        • lupa_87 Re: tesco-kurtki za grosze 20.01.11, 10:04
          W zeszłym roku też kupiłam na ten sezon, ale w tym roku lipa, szczególnie na 4-5 lat ;-(
          • mala_malgo Re: tesco-kurtki za grosze 20.01.11, 13:09
            Dziękuję za info. Dzisiaj kupiłam dla mojego 4,5 latka kurtkę na przyszłą zimę. Taka ciemna, moro, za 23zl smile Rozmiarówka jakaś dziwna, bo kurtka w rozm. 6-7 lat była mlodemu w sam raz, więc wziełam 7-8 lat, a wcale nie jest wysoki. Szalu nie robi, ale za tę cenę to nawet jako zapasowa się przyda. Do tego wzięłam 2 bawełniane bluzeczki z niedżwiedziem po 9,50 chyba. Polecam, choć już przebrane wszystko.
    • alfa36 Re: tesco-kurtki za grosze 21.01.11, 08:26
      Czy te tanie kurtki to takie granatowe z wszytym kapturem?
      • pacynka27 Re: tesco-kurtki za grosze 21.01.11, 09:29
        Nie. Te granatowe to nie cherokee. U mnie były cherokee zgniłozielone z czerwonym polarem w kapturze, szare moro z czarnymi mazajami i ciemnoszare w kratkę (najfajniejsze). Tą w kratkę kupiłam młodemu w listopadzie po regularnej cenie, a że okazała się super to teraz kupiłam większą na przyszły rok.
    • mimka23 Re: Nigdy więcej kurtki z cheerokee! 21.01.11, 10:01
      To jest oczywiście moje zdanie, ale i ostrzeżenie dla tych, co chcą nieco zaoszczędzić, tak jak ja chciałam. Kupiłam kurtkę z tej firmy w tesco dla synka. Taką ładną, zieloną, pikowaną z kapturem i szarym polarem od wewnątrz. Już po pierwszym założeniu zauważyłam że kurtka jest zahaczona. Myślałam, że syn się otarł o coś mocno rękawem i dlatego się to zrobiło. Ale nie trzeba wcale o nic zahaczyć jak się okazuje. To jakiś wadliwy materiał. Na całej kurtce jest na dzień dziesiejszy mnóstwo takich zaciągnięć. Wiszą zaciągnięte nitki, po każdym powrocie ze spaceru nowesad Dodam, że syn raczej nie jest z tych co niszczą bardzo ubrania, więc tym bardziej mnie to zdziwiło. Dałam za tą kurtkę 45 zł, cieszę się że nie więcej bo wtedy to dopiero bym była zła. Myślałam, że oddam tę kurtkę dziecku w rodzinie, ale wstyd by mi było oddawać komuś tak wyglądającą kurtkę. Tylko do wyrzucenia po sezonie się nadaje.
      • aniakoles Re: Nigdy więcej kurtki z cheerokee! 21.01.11, 10:44
        ja bym ją reklamowała w sklepie.
        • alfa36 Czy możliwe, że... 21.01.11, 11:20
          nie we wszystkich sklepach tesco są przeceny? Ja kupilam tą granatową FF za 17, 50 do biegania po podworku. A ta szara w kratkę byla u nas chyba nieprzeceniona, bo kosztowala ok. 60 zł (a podbala mi się).
          • pacynka27 Re: Czy możliwe, że... 21.01.11, 11:27
            Trochę przeceniona bo zwykła cena 89 zł wink

Ja nigdy się nie zawiodłam na cherokee. Koszulki czasem są super , czasem gorszej jakości ale wtedy dużo tańsze w 3 pakach więc wiem czego się spodziewać. Kombinezony dla maluchów do 18 m-cy to dla mnie hit!
      • pasquda77 Re: Nigdy więcej kurtki z cheerokee! 21.01.11, 13:23
        Mam dokładnie ta kurtke o której piszesz, Młode nosi ja od poczatku zimy non stop i ...wyglada jak nowa, nawet czeste pranie jej nie szkodzismileWiec chyba miałas pecha i tyle, ja z naszej jestem na serio zadowolona, az wstałam od kompa co by ja dokładnie poogladacsmile
        • anusia_kra Re: Nigdy więcej kurtki z cheerokee! 21.01.11, 13:57
          tez mamy ta zieloną pikowaną z Tesco kupioną na wyprzedaży -30%, kosztowała coś 31 czy 32 zł i jest super. Ładnie leży zapinam bez problemu do samej góry. Da sie dopiąć kapturem. Dla mnie bomba, nic się nie zaciągneło anie nie podchaczyło. Tyle ze rozmiar 4-5 jest idealnie w sam raz na 3 latka
          • marika012 Re: Nigdy więcej kurtki z cheerokee! 21.01.11, 14:01
            Rozmiary kurtek są rzeczywiście jakies pokręcone. Móje dziecko ma kurtkę z ReKids na 134 a z cherokee na 152 i ta cherokee jest ciut mniejsza big_grin
        • mimka23 Re: Nigdy więcej kurtki z cheerokee! 22.01.11, 13:13
          Ta moja zielona ma na piersi po lewej stronie taką gumową, prostokątną naszywkę z helikopterem (też w kolorze zielonym), Jak kupowałam, a był to wrzesień 2010, to były jeszcze do wyboru w takim rdzawym kolorze. Jeśli doprawdy ten model i Wam się nie porobiły takie cuda, to ja już nic nie kumam. Ta moja w praniu się nie niszczy, nie haczy, tylko właśnie podczas noszenia. Ale młody nie chodzi do przedszkola, więc widzę jak kurtka jest eksploatowana i na takie noszenie, to dla mnie nie powinno się tak dziać.
          • anusia_kra Re: Nigdy więcej kurtki z cheerokee! 22.01.11, 14:43
            Dokładnie z helikopterem a nad nim mały biały napis "star seq..." coś tam dalej. Kosztowała coś ok 40-50 zł ja kupowałam za nieco ponad 30 zł w promocji. Mój chodzi do przedszkola w niej i to często i ma przypadkowych użytkowników w sensie zapinania plus wieszania w szatni, o praniu nie wspomne i jest naprawde w super stanie. Ma jeszcze drugą ubiegłoroczną z Reserved kupiona za 3 razy większa kase i już do niej mogłabym sie predzej przyczepic
            • pasquda77 Re: Nigdy więcej kurtki z cheerokee! 22.01.11, 15:41
              Nasza tez z helikopterem, trafiłas na felerna, niestety...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka