Dodaj do ulubionych

Byłam dzisiaj w Tesco i padłam...

03.02.11, 15:48
gdy zobaczyłam ceny ubrań Cherokee. Sweterek 73zł, cienkie spodnie dresowe 57 zł, to ja wole H&M lub Zarę.

• ewa_mama_krzysia Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 16:20
      w h&m podobne ceny, jakość ta sama
      jeśli chodzi i kolory i wzory cherokee podoba mi się bardziej
      • agni71 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 16:23
        ewa_mama_krzysia napisała:

> w h&m podobne ceny, jakość ta sama

Moim zdaniem jakośc w H&M wyższa.
        Wzornictwo w H&M faktycznie takie sobie.
        • minkapinka Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 16:27
          ja w H&M kupuje tylko rzeczy tzw. basic - legginsy, spodnie dresowe, gładkie bluzki i jakość te rzeczy mają zdecydowanie lepszą od Cherokee.
          Widziałam tez płaszcz, ktory przed promocją kosztował 143zł, w Zarze zdecydowanie ładniejsze 149zł.
          • agni71 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 16:36
            Ja tez nie wszystko kupuję w H&m, wiadomo. Najwięcej mamy bluzek (nie biore tych, które juz w sklepie wygladaja szmatławo i jak dotąd sie nie nacięłam) i jeansów - mają tyle fasonów, ze zawsze coś nam podpasuje i mam wrażenie, że nie są tak płytkie jak w innych sklepach. Nie bez znaczenia jest fakt, ze częśc fasonów fajnie pasuje na szczuplaki, a do tego są zapinane na zatrzask. Jeszcze letnie sukienki i kapelusze kupowałam w H&M, oraz rozpinane bluzy z cienkiego polaru, bez kaptura. A juz np. kurtki, zimowe akcesoria, spodnie dresowe, wyjściowe sukienki wole kupowac gdzie indziej. Niektóre płaszczyki w H&M juz na pierwszy rzut oka wygladają na uszyte z kiepskiego, wymiętolonego materiału.
            W Cherokee kupiłam kilka razy i praktycznie za każdym razem jakośc okazywała sie byc poniżej oczekiwań (bluzki sie deformowały w praniu, w spodniach po trzecim założeniu robiła sie dziura na kolanach itp. "kwiatki"), więc zdanie o tej marce mam juz wyrobione wink
            • martaburska Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 16:48
              A ja kupuje i w H&M i Cherokke i dla mnie nie ma różnicy.
              Córka ma większość ubrań Cherokee od ponad dwóch lat kupuje i jeszcze nic mi się nie zdeformowało, farbowało itp.
              Uważam, że są super, choć fakt, że w tym sezonie ceny skoczyły w górę sad niestety
              • mmala6 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 17:06
                nie, no nie mów, różnica jest. Nie we wszystkich rzeczach ale jednak jest. Dla maluszków Cherokee ma fajne bodziaki, pajace i ubranka, bardzo fajne. I BYŁY fajne ceny, teraz już mniej. Choć bodziaki, mimo że podrożały, to i tak tańsze niż w H&M. Starszemu w Cherokee kupuje skarpetki, slipki, czasem się trafi jakaś fajna bluza lub spodnie. Teraz cen dla starszego nie sprawdzała ale po tym co piszecie to chyba nie ma po co zaglądać....Już nie wiem gdzie kupować tanie ubrania ale dobrej jakości i 'z bajerem'.
                • pia_ Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 17:16
                  Tanich ubranek raczej nie kupisz, a przynajmniej tych z bawełną. Już było o tym, ze ceny bawełny na rynkach światowych podrożały kilkakrotnie i nadal rosną, więc nie ma co się spodziewać ubranek dobrej jakości w przyzwoitej cenie. Wszędzie się rozpisują, ze tiszery, bielizna i jeansy będą sporo droższe sad
                  • mmala6 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 18:09
                    czas przestawić się na polyester?wink
            • minkapinka Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 11:45
              ja miałam bluzki po 5,7zł smile i spisywały się dobrze
    • sagaa Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 18:52
      też mnie zaskoczyły ceny ubranek cherokee. Kupowałam córce głównie bluzeczki i legginsy, które nosiła jako ciuszki domowe. Prane bardzo często, trzymają fason, nie farbują, jestem z nich zadowolona, no i ceny wcześniej były akceptowalne.

Ja się już przerzuciłam na ciuszki Nexta. Jakościowo są w miarę OK, nie trafiłam jeszcze na żadnego bubla smile. Fason i wzór - przy takiej liczbie ciuchów w katalogu zawsze da się coś wybrać. Sama kupuję w angielskim Nexcie, więc cenowo wychodzi w miarę, płacę dodatkowo koszty przesyłki. Ale z drugiej strony trochę rzeczy zawsze uda mi się "upolować" w niższej cenie, a używane i tak zawsze się sprzedadzą na Allegro.

Jeśli chodzi o Zarę i H&M to wzornictwo fajne, ale jakość mi nie odpowiada. Niestety, kilka razy już się nacięłam i w Zarze raczej nic już nie kupię. H&M jest przynajmniej tani, więc to usprawiedliwia częsciowo słabą jakość tych ciuszków.

Kurtki - zarówno zimowe jak i lżejsze, spodnie ocieplane moja córka ma z Mariquity. To są solidne ciuszki i raczej będę się tej marki trzymać (chociaż wzory czasami są mało ciekawe). Ale te kupuję tylko w cenach wyprzedażowych wink
    • asia_i_p Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 19:34
      Może to być sygnał, że planują obniżkę na dzień dobry nowej kolekcji. Podobno tak jest, że jeżeli jakaś cena powisi choćby dobę, to potem można twierdzić, że od tej ceny się obniżyło i nie jest to robienie klienta w konia. A oni na początku nowej kolekcji zazwyczaj dawali -30%, więc mogą się szykować do tego.
      • asia_i_p Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 19:36
        Zwłaszcza, że policzyłam, -30% od tego jak raz daje ich stare ceny.
        A ceny na brytyjskiej stronie się nie zmieniły.
        • marychna31 spryciula ;) nt 03.02.11, 20:07

• blizniaki14 Re: spryciula ;) nt 03.02.11, 20:15
            a ja kupuję różne ciuszki i H&M i Cherokee i NEXT i re kids i wszystko ogólnie jest OK, poza cenami wink Z Cherokee mam wiele fajnych dresów dla chłopców, w bardzo dobrym stanie i świetne bluzki z grubszej bawełny, zachowują fason kolor, nie robią się dziury, naprawdę dobre.
            W H&M kiedyś na kilka rzeczy się nacięłam, była licha bawełna, i bluzki nawet z tej lepszej bawełny po kilku praniach wyglądają gorzej niż z Cherokee.
            Kupuję zwykle to co mi się podoba i ogólnie staram się jakość sprawdzić, dotknąć...
            uważam,że ogólnie ubranka dla dzieci są za drogie i tyle smile
    • jakub3232 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 03.02.11, 21:56
      Ceny wzrosły o podatek Vat i nie tylko.
      Bawełna podrożała o 30%
      • ylunia78 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 05.02.11, 22:56
        jakub3232 napisał:
        > Bawełna podrożała o 30%

ciekawe czy ci z H&M równie o 30% podniesli zarobki robotnikom w Chinach czy Indiach.
        Nie kupuję już w H&M odkąd wiem,ile w ich ciuchach(Zary min też)syfu i substancji rakotwórczych i chemikalii,jak środki ochrony roślin,czy środków chroniących przed robactwem,wycofanych w krajach EU
    • bacha1979 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 08:06
      Co gorsza ciuchów cheroke moim zdaniem to nawet po przecenie nie warto kupować, bo to chłam.
      • sonrisa06 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 08:16
        W cheroke nie kupuję, bo ich ubrania po prostu mi się nie podobają, o jakości się nie wypowiem, bo miałam raptem kilka rzeczy. Mimo wszystko ceny, o których piszecie dla mnie są z kosmosu. Dla mnie cheroke to była zawsze taka firma awaryjna - nie mam w danym momencie pieniędzy na coś lepszego, to kupuję cheroke w pilnej potrzebie. Jeszcze te ubranka dla maluszków mają fajne, ale dla przedszkolaków nic mi się nigdy nie podoba, a już za taką cenę to na pewno nie kupię.
    • inia25 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 09:11
      Lubie cherokee ale dla maluchów głownie. Dla starszych dzieci mam wrażenie, że sporo niedoróbek.
      HM dla mnie ma jakość mocno lichą, oczywiście są nieliczne wyjątki, któe warto kupić.
      Next też się troszke pogorszył.
      Ostatnio kupiłam młodej kilka bluzek esprit i jestem zadowolona - cenowo jak HM a jakościowo o niebo lepiej.
      • annaparzonka Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 09:36
        tak naprawde odziezy nie mialam od nich nigdy ale bodziaki dla syna mialam i u nas sprawdzily sie rewelacyjnie, nic sie z nimi nie dzialo, nie rozciagaly sie a prane czesto.... cena hmmm jak ja kupowalam a bylo to jakis czas temu to cena nie byla straszna ale teraz z tego co czytam to rzeczywiscie.....
      • agni71 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 09:49
        > Ostatnio kupiłam młodej kilka bluzek esprit i jestem zadowolona - cenowo jak HM
        > a jakościowo o niebo lepiej.

A gdzie kupiłas , w Polsce, za granicą, przez net? Bo w warszawskich espritach nie widziałam kolekcji dziecięcej....
        • inia25 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 09:59
          agni71 napisała:

> A gdzie kupiłas , w Polsce, za granicą, przez net? Bo w warszawskich espritach nie widziałam kolekcji dziecięcej....

przez net, na www.esprit.eu . Jestem mega zadowolona, przesyłka w ciągu tygodnia doszła, koszt dostawy 5 euro.
          • agni71 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 10:49
            Dzięki, ja jakoś mam obawy tam zamawiać, no i zawsze wykupione jest to co bym chciała wink
            • inia25 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 11:13
              a czemu masz obawy?
              ja zrobiłam już kilka zamówień i jest git.
              • heca7 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 11:58
                Ciuchy Cherokee kupuje tylko i wyłącznie u mnie na bazarzewink 3,4 razy do roku przyjeżdża babka z Anglii samochodem dostawczym wypchanym po dach ciuchami Cherokee, George, Next itp, rajstopami, butami, torebkami, dodatkami. Nigdy nie wiadomo kiedy przyjedzie więc jak się pojawi to pierwsze dwa dni są najlepsze łowywink Należy dobiec szybko po drodze wyciągając komórkę w celu zawiadomienia reszty rodzinybig_grin Ciuchy są po 5, 10, 15 zł! Wszystkie nowe. O, i za taką cenę to ja mogę sobie nakupić Cherokee ile wlezie i nie przejmować się że po kilku praniach się zeszmaciwink
                • minkapinka Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 12:30
                  to daj mi znać smile
                  • heca7 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 20:13
                    Nie ma sprawysmile Codziennie przejeżdżam obok i lustruję bazarek z ciuchami czy aby jej nie mawink Miała być na wiosnę a wiosna tuż, tuż.
                    • blizniaki14 heca7 05.02.11, 13:31
                      to ja też poproszę o cynk wink może będziesz mogła coś dla mnie kupić wink i pozdrawiam
                      • heca7 Re: Ok n/t 06.02.11, 09:54

• agni71 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 14:40
                  Ciuchy są po 5, 10, 15 zł! Wszystkie nowe. O, i za taką cenę to
                  > ja mogę sobie nakupić Cherokee ile wlezie i nie przejmować się że po kilku pran
                  > iach się zeszmaciwink

No widzisz, a mnie przeszkadza, nawet jesli bym ciuch dostala za darmo, ze cos sie zeszmacilo po kilku praniach. To dla mnie marnotrawstwo i produkcja niepotrzebnie dużej ilości śmieci.
                  • mmala6 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 15:06
                    no właśnie, mam to samo. Mimo że nie kupuję dzieciom drogich ubrań, poza butami i ewentualnie kurtkami zimowymi, czasem coś z lumpeksu czy allegro to nawet jeżeli wydam 5zł to chcę aby posłużyło dłużej niż do pierwszego prania. Inaczej to jest niepotrzebne generowanie szmat a co za tym idzie śmieci. No i jakby nie było wyrzucanie MOICH pieniędzy w błoto, nikt mi 5zł za darmo nie dawink. Więc wolę wydać więcej ale mieć ubranko dłużej tzn póki dziecko nie wyrośnie.
          • aleksandra1977 Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 16:11
            inia25 napisała:

> agni71 napisała:
            >
            >
            > > A gdzie kupiłas , w Polsce, za granicą, przez net? Bo w warszawskich espr
            > itach nie widziałam kolekcji dziecięcej....
            >
            > przez net, na www.esprit.eu . Jestem mega zadowolona, przesyłka w ciągu tygodni
            > a doszła, koszt dostawy 5 euro.

tez tam kupuje. Blyskawicznie wysylaja towar.
            • tosieuda Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 11.02.11, 15:58
              ja mam kilka ubranek cherokee i F&F i generalnie jestem zadowolona z nich,

ostatnio rzadko jestem w tesco i dziś jak zobaczyłam ceny ubranek to też mnie zszokowały uncertain
              strasznie drogo, podobała mi się np bluzeczka dla córki - 29zł! strasznie duzo,
              z hello kitty to w ogóle jakis kosmos po 41zł...owszem mozna kupić taniej 3-paki po 44zł, ale nie zrobiły na mnie wrazenia,
              była promocja 30%, skusiłam się tylko na 1 parę jeansów roll-up, bardzo ładne,
              wybieram sie niedługo do Londynu, porównam ceny tych ubranek tam
              • kropkacom Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 11.02.11, 16:15
                No, mi się wydaje, że 29 złotych za bluzkę to drogo nie jest. Mały szkopuł, że to Cherokee czyli z założeniu tańsza odzież.
      • asia_i_p Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 20:41
        Ale to musiał być jednak wyjątek, bo jak zajrzałam na tę stronę, to większość cen jednak jakieś dwa razy wyższa niż H&M.
    • puma_ Re: Byłam dzisiaj w Tesco i padłam... 04.02.11, 18:46
      Ja kupuję ubrania w Tesco, zarówno Cherokee jak i FF, na jakość nie narzekam, ale najczęściej obkupuję się na wyprzedażach i ceny wtedy nie boląsmile
      Przeglądałam wiosenną kolekcję i widziałabym pare ciuszków u siebie w szafie:
      www.clothingattesco.com/icat/baby-new?10CMSlink=bannerbaby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka