tempera_tura 04.02.11, 09:54 Wpisujcie swoje ulubione typy. Chce zrobić objazd po mieście w poszukiwaniu ubranek dzieciecych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 10:20 Na Bemowie jest super lumpeks tylko z dziecięcymi ubrankami, ja mówię, że ekskluzywny, bo wszystko na wieszaczkach, tylko jakieś bodziaki, pajace, kostiumy kąpielowe w pojemnikach. Nie jest super tanio, ale ciuszki ładne,pachnące i ogromny wybór, często też nietypowe rzeczy np. w wakacje kupowałam dzieciom takie ubrania z lycry do pływania. Lumpeks jest w takim nowym wysokim bloku przy bazarku na Powst. Śląskich (na rogu od strony bazarku jest pasmanteria Igiełka, potem apteka). Ja mam dwóch (a właściwie już trzech) chłopaków, a tam tyle ślicznych sukienek Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 10:22 A mozesz konkretniej? Gdzie ten bazarek? Przy jakiej innej ulicy? Właśnie sie przeprowadziłam na Bemowo Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 15:51 > Właśnie sie przeprowadziłam na Bemowo: To witamy Tu jest strasznie fajnie, gratuluje wyboru Może chcesz posłuchać naszego radia? www.bemowo.fm Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 10:26 Chyba znalazłam, jest w tym bloku sushi? Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 12:03 Bazarek przy powst. Śląskich róg Wrocławskiej przy McDonald's (trzeba uważać bo Wrocławska dwa razy przecina Powst. Śląskich i są dwa takie skrzyżowania). To jest taki wysoki blok, chyba zielonkawy, tam w bloku jest "minipasaż" z apteką, chyba z tyłu sushi, jeszcze Dragan (piekarnia) z drugiej strony, a na rogu Igiełka. Sklep nazywa się Filipek i jest naprzeciwko małego placyku zabaw, na pewno znajdziesz Ja tam często zaglądam i rzeczy są na prawdę fajne, a mają prawie wszystko. Jeszcze mogę polecić komis na Jelonkach dziecięcy, oprócz ciuchów, wózki, leżaczki, łóżeczka, laktatory, zabawki, wszystko w idealnym stanie a ceny różne (bo ustala wstawiający więc są okazje jak komuś nie zależy), warto zajrzeć jak się czegoś konkretnego szuka, adres Lajosa Kossutha 7 (to jest z tyłu w takim pawilonie na przeciwko Tesco na górczewskiej, z przodu jest duży sklep z rowerami). Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 15:43 Chodzi o Filipka Jest fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
bika_05 Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 12:34 Ten ciucholand przy bazarku nazywa się Filipek. To jest Powstańców Śląskich chyba 108. Jest drugi Filipek na osiedlu przy ul. Szobera (od Lazurowej). Ta sama firma, ale podobno ciuchy są mniej fajne. Nie zauważyłam, a ceny lepsze. Na PŚ ciuchy każdy w innej cenie (sukienki ok. 20-30 pln), a przy Szobera np. po 5 pln. Ale można też za 3. Do tego kurtki niezależnie od tego czy zimowe, letnie, wiosenne - po 15 pln. Kupiłam tam wiele fajnych ciuchów - chodzi w nich juz moja 2 córka, a jeszcze niejedno dziecko pochodzi. Trzeba poszperać, a wybór spory. Jest jeszcze niezły ciucholand na Wrocławskiej obok ZUSu. Tam np. kupiłam mojej starszej na bal karnawałowy sukienke śnieżki za 7,88 Ale teraz nie polecam, bo byłam w tym tygodniu i nic fajnego dla dzieci nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 12:39 Też kiedyś kupowałam na Szobera (adres chyba świętochowskiego), ale od jakiegoś czasu to nie mam siły tam grzebać, szukać, i też taki zapach, poza tym ja zawsze z dzieckiem, a tam nie ma jak. Ceny są na pewno niższe, ale mnie się wydaje, ze te ciuchy też jakieś słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
majk-anet Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 13:57 możesz wybrać coś u mnie- sprzedaję za grosze po moim syynku Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 15:45 > Jest jeszcze niezły ciucholand na Wrocławskiej obok ZUSu. Tam np. kupiłam mojej > starszej na bal karnawałowy sukienke śnieżki za 7,88 Ale teraz nie polecam, > bo byłam w tym tygodniu i nic fajnego dla dzieci nie ma. Potwierdzam, tez fajny, tylko od jakiegoś czasu nie wpuszczają z wózkami dziecięcymi...!!! Jakiś odpał... Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 17:52 Tego przy zusie nie znałam, muszę tam podejść, mam nadzieję, że znajdę. A ja i tak z wózkiem do środka to się raczej nie ładuję, ale w sumie jak jest pusto to mogliby pozwalać. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia244 Re: Używane ciuchy - Warszawa 04.02.11, 22:28 a ja mysle, ze masakra jest w tym przy zusie. same szmaty. i ten "zapach" niestety dobre czasy ładych szmat w lumpkach sie skończyly Odpowiedz Link Zgłoś
alla22 Re: Używane ciuchy - Warszawa 05.02.11, 21:54 FILIPEK jest też na Bielanach ul. Przy Agorze. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Używane ciuchy - Warszawa 07.02.11, 22:55 Tempera_tura, zniknęłaś, rozumiem, że od paru dni szukasz Człuchowskiej Jak już znajdziesz, to na rogu Człuchowskiej i Powst. jest blok ze sklepem Stokrotka. W tym bloku jest ciucholand, który wkrótce się stamtąd wynosi. Rzeczy jest niewiele, ale dobrej jakości, chyba z Belgii. Nabyłam dla dwulatka dwie pary nieużywanych sztruksów: jedne za 16, a drugie za 12 PLN. Oraz za sumę 28 PLN: dwie pary dżinsów 3/4, płócienne spodnie i t-shirt z długim. W tym samym bloku jest komis dziecięcy z całkiem sensowymi rzeczami. Zwróciłam uwagę np. na bawełniane golfiki H&M po 14 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Używane ciuchy - Warszawa 08.02.11, 08:55 Dzieki. Na razie nie szukam, dziecko mi sie rozchorowało i nie starczy mu cierpliwości na chodzenie po sklepach Odpowiedz Link Zgłoś