Dodaj do ulubionych

absolwenci Traugutta

IP: 80.48.249.* 31.08.02, 20:11
pamięta ktoś Zene Sikore i wyczyny które z nią robiono???
Obserwuj wątek
    • Gość: Dhark Re: absolwenci Traugutta IP: 80.48.252.* 31.08.02, 20:35
      Wreszcie ktoś z Traugutta, he,he, dobra stara Zena,- niech pani profesor nie
      siada na kaloryferze bo się pani profesor gówno w dupie zagotuje - , ech , to
      były czasy, teraz Traugutt to zupełnie inna szkoła, nie ma starych profesorów a
      nowy dyrektor zrobił ze szkoły bagno, wielka szkoda.
      • Gość: ninka Re: absolwenci Traugutta IP: *.n.club-internet.fr 31.08.02, 23:55
        A Jej konkurencje, Jasia Tkocza i Tkoczeta w
        krasnoludkowych czapkach ktos pamieta???

No, nie, nie wreszcie. O Traugutcie to bylo rok temu (juz)
        • Gość: janusz Re: absolwenci Traugutta IP: *.waw.cdp.pl 03.09.02, 23:56
          Któż by nie pamiętał tych postaci, jeżeli chodził do Traugutta w latach 80.? Proponuję
          wrzucić temat Traugutt podczas segregacji przeglądanych tematów. O II LO już jest i
          stamtąd można się mnóstwa dowiedzieć o tradycjach, postaciach itp.
          A obecny dyrektor jest naprawdę OK. Bez względu na to, co uważacie. On jest
          trauguciakiem prawie już przez całe życie.
          Pozdrawiam
          Janusz (absolwent sprzed ponad 15 lat)
          • piasia Re: absolwenci Traugutta 04.09.02, 08:38
            Gość portalu: janusz napisał(a):

> A obecny dyrektor jest naprawdę OK. Bez względu na to, co uważacie. On jest
            > trauguciakiem prawie już przez całe życie.

Nie tylko dyrektor - także część nauczycieli to dawni trauguciacy, którzy
            pamiętają atmosferę tej szkoły za swoich czasów i robią wszystko, żeby ją
            przywrócić. A spora część uczniów to dzieci trauguciaków.

A czy ktoś pamięta, co to była PUMA? (nie chodzi mi o markę obuwia
            sportowego ;))

• Gość: ninka Re: absolwenci Traugutta IP: *.abo.wanadoo.fr 04.09.02, 09:28
              A czy ktos sposrod Was toczyl w Hadesie drewniane
              szachy???
        • Gość: iza Re: absolwenci Traugutta IP: 5.2.1R1D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 19.09.02, 02:10
          Nigdy nie zapomne prof. od niemieckiego, ktora w chwilach desperackich
          krzyczala, ze cyt. wszystko splywa po Was jak woda po pustym talerzu....
          Oj, to byly czasy..

• Gość: Wlodek Re: absolwenci Traugutta IP: 5.3R2D* / *.vf.shawcable.net 25.09.02, 22:27
          Gość portalu: ninka napisał(a):

> A Jej konkurencje, Jasia Tkocza

.... Czy masz na mysli tego Tkocza, ktory zawital do Traugutta wraz z silna
          grupa bylych nauczyciela z Mickiewicza po rusyfikacji budy z Krakowskiej?
    • Gość: edi Re: absolwenci Traugutta IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.09.02, 21:57
      A czy ktos sie ze mna zgodzi, ze ta szkola byla denna. Na pewno teraz mi sie
      dostanie za profanacje traugutta, ale ja wlasnie tak uwazam. Pa
      • Gość: Dhark Re: absolwenci Traugutta IP: 80.48.252.* 13.09.02, 23:06
        Może Ci się pomyliły miasta i szkoły, pewnie gdzieś jest jakaś zawodówka im.
        Traugutta ...
        • Gość: edi Re: absolwenci Traugutta IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.09.02, 19:45
          Na to wlasnie czekalem, kto nastepy mnie opluje za to ze nie lubie swoje szkoly.
          Pisze o szkole o ktorej myslisz. Skoro byla taka super napisz co bylo lub jest
          nadal super w traugucie. Stac Cie tylko na to. Pa.
          • Gość: Dhark Re: absolwenci Traugutta IP: 80.48.252.* 16.09.02, 17:44
            Każda szkoła ma swój klimat, swoje niepowtarzalne "coś" co możemy wspominać po
            wielu latach. Nie pluję na nikogo, jest mi przykro i trochę Ci współczuję że
            musiałeś siedzieć przez 4 lata w takiej dennej szkole. Nie będę wymieniał wielu
            rzeczy które w Traugutcie były ok. czas zaciera wspomnienia, mam jednak pełną
            świadomość że ja i wielu moich kolegów codziennie z chęcią szło do liceum,
            identyfikowaliśmy się ze swoją szkołą w szkole i poza nią. Teraz, po wielu
            latach nasze rozmowy w wielokrotnie dotyczą spraw związanych z dawną szkołą,
            mimo że nie wszyscy z nas mieli lekko. Jeżeli Masz złe wspomnienia to nie pluj
            nimi na tych którzy z Trauguttem wiążą 4 wspaniałe lata swojego życia, lepiej
            milczeć i zastanowić się dlaczego...
            W jednej kwestji jednak niestety muszę Podzielić Twoje zdanie - dziś Traugutt
            to niestety nie ta szkoła co 15 lat temu, jest mi bardzo smutno ale faktycznie
            wypadła z rankingów i powoli sięga dna. Wielu dawnych, starszych ode mnie
            trauguciaków nie chce wysyłać tam swoich dzieci - co kiedyś było normą. Tu też
            warto zastanowić się dlaczego ...
            Pozdrawiam
            • Gość: edi Re: absolwenci Traugutta IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.09.02, 21:38
              Konczylem Traugutta "pare" lat po Tobie, moze dlatego mam inne zdanie. Moze w
              Twoich czasach bylo inaczej. Ja wybralem te szkole bo slyszalem o niej same
              dobre opinie, ale ......
              Pozdrawiam
              • Gość: piasia Re: absolwenci Traugutta IP: 2.4.STABLE* / *.gazeta.pl 19.09.02, 07:20
                Zagadka - kto to mówił:

NIE UMIESZ MAPY, BABO!!!

;))))))))))
                • Gość: ninka Re: absolwenci Traugutta IP: *.n.club-internet.fr 19.09.02, 07:49
                  Ja - Booooool!
                  • Gość: Podgór Re: absolwenci Traugutta IP: *.ids.czest.pl 19.09.02, 13:47
                    E tam! To musiała być szanowna Pani prof. Biel-owa :-)
                    • Gość: ninka Re: absolwenci Traugutta IP: *.n.club-internet.fr 19.09.02, 23:24
                      A i moze tak!
                      Obrzydzila mi skutecznie geografie ukochana moja i jedyna!
                      Cud dziewica!
                      • Gość: Pit Re: absolwenci Traugutta IP: *.hut / 194.181.100.* 23.09.02, 09:45
                        Ja ją bardzo lubiłem bo miałem u Niej tzw. "oko".
                        • Gość: piasia Re: absolwenci Traugutta IP: 2.4.STABLE* / *.gazeta.pl 26.09.02, 06:54
                          A pamiętacie ulubione "koniki" Bielowej? Lakkadivy i Maledivy, Seszele, Orkady,
                          Hebrydy, Nowe Hebrydy, Celebes - Wyspa Pająk, Elbrus i Ebrus, Falklandy, Małe
                          Antyle, Wielkie Antyle.... do tej pory wiem, gdzie tego wszystkiego szukać!
                          • Gość: Pit Re: absolwenci Traugutta IP: *.hut / 194.181.100.* 27.09.02, 11:17
                            U mnie w klasie byłu tzw. humanistki, które nie wiedziały co to południk i
                            równoleżnik, wiec pytanie P. Bielowej o Terytorium Afarów i Issów (wtedy już
                            niepodległe państwo Dżibuti) było dla Nich prawdziwie kosmiczne.
                            Z innej dziedziny, pamiętacie mech płonnik i jego cykl rozwojowy, albo Maść
                            Tranową z apteczki Pani Otylii (tak się to odmienia?) Gałeckiej, doskonałej na
                            wszystko, szczególnie na oparzony język wodorotlenkiem sodowym (próba smaku, a
                            co takie też były :))
    • finmar a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? 23.09.02, 14:00
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka