Gość: max IP: 80.48.249.* 31.08.02, 20:11 pamięta ktoś Zene Sikore i wyczyny które z nią robiono??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dhark Re: absolwenci Traugutta IP: 80.48.252.* 31.08.02, 20:35 Wreszcie ktoś z Traugutta, he,he, dobra stara Zena,- niech pani profesor nie siada na kaloryferze bo się pani profesor gówno w dupie zagotuje - , ech , to były czasy, teraz Traugutt to zupełnie inna szkoła, nie ma starych profesorów a nowy dyrektor zrobił ze szkoły bagno, wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: absolwenci Traugutta IP: *.n.club-internet.fr 31.08.02, 23:55 A Jej konkurencje, Jasia Tkocza i Tkoczeta w krasnoludkowych czapkach ktos pamieta??? No, nie, nie wreszcie. O Traugutcie to bylo rok temu (juz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: absolwenci Traugutta IP: *.waw.cdp.pl 03.09.02, 23:56 Któż by nie pamiętał tych postaci, jeżeli chodził do Traugutta w latach 80.? Proponuję wrzucić temat Traugutt podczas segregacji przeglądanych tematów. O II LO już jest i stamtąd można się mnóstwa dowiedzieć o tradycjach, postaciach itp. A obecny dyrektor jest naprawdę OK. Bez względu na to, co uważacie. On jest trauguciakiem prawie już przez całe życie. Pozdrawiam Janusz (absolwent sprzed ponad 15 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: absolwenci Traugutta 04.09.02, 08:38 Gość portalu: janusz napisał(a): > A obecny dyrektor jest naprawdę OK. Bez względu na to, co uważacie. On jest > trauguciakiem prawie już przez całe życie. Nie tylko dyrektor - także część nauczycieli to dawni trauguciacy, którzy pamiętają atmosferę tej szkoły za swoich czasów i robią wszystko, żeby ją przywrócić. A spora część uczniów to dzieci trauguciaków. A czy ktoś pamięta, co to była PUMA? (nie chodzi mi o markę obuwia sportowego ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: absolwenci Traugutta IP: *.abo.wanadoo.fr 04.09.02, 09:28 A czy ktos sposrod Was toczyl w Hadesie drewniane szachy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: absolwenci Traugutta IP: 5.2.1R1D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 19.09.02, 02:10 Nigdy nie zapomne prof. od niemieckiego, ktora w chwilach desperackich krzyczala, ze cyt. wszystko splywa po Was jak woda po pustym talerzu.... Oj, to byly czasy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: absolwenci Traugutta IP: 5.3R2D* / *.vf.shawcable.net 25.09.02, 22:27 Gość portalu: ninka napisał(a): > A Jej konkurencje, Jasia Tkocza .... Czy masz na mysli tego Tkocza, ktory zawital do Traugutta wraz z silna grupa bylych nauczyciela z Mickiewicza po rusyfikacji budy z Krakowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: absolwenci Traugutta IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.09.02, 21:57 A czy ktos sie ze mna zgodzi, ze ta szkola byla denna. Na pewno teraz mi sie dostanie za profanacje traugutta, ale ja wlasnie tak uwazam. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dhark Re: absolwenci Traugutta IP: 80.48.252.* 13.09.02, 23:06 Może Ci się pomyliły miasta i szkoły, pewnie gdzieś jest jakaś zawodówka im. Traugutta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: absolwenci Traugutta IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.09.02, 19:45 Na to wlasnie czekalem, kto nastepy mnie opluje za to ze nie lubie swoje szkoly. Pisze o szkole o ktorej myslisz. Skoro byla taka super napisz co bylo lub jest nadal super w traugucie. Stac Cie tylko na to. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dhark Re: absolwenci Traugutta IP: 80.48.252.* 16.09.02, 17:44 Każda szkoła ma swój klimat, swoje niepowtarzalne "coś" co możemy wspominać po wielu latach. Nie pluję na nikogo, jest mi przykro i trochę Ci współczuję że musiałeś siedzieć przez 4 lata w takiej dennej szkole. Nie będę wymieniał wielu rzeczy które w Traugutcie były ok. czas zaciera wspomnienia, mam jednak pełną świadomość że ja i wielu moich kolegów codziennie z chęcią szło do liceum, identyfikowaliśmy się ze swoją szkołą w szkole i poza nią. Teraz, po wielu latach nasze rozmowy w wielokrotnie dotyczą spraw związanych z dawną szkołą, mimo że nie wszyscy z nas mieli lekko. Jeżeli Masz złe wspomnienia to nie pluj nimi na tych którzy z Trauguttem wiążą 4 wspaniałe lata swojego życia, lepiej milczeć i zastanowić się dlaczego... W jednej kwestji jednak niestety muszę Podzielić Twoje zdanie - dziś Traugutt to niestety nie ta szkoła co 15 lat temu, jest mi bardzo smutno ale faktycznie wypadła z rankingów i powoli sięga dna. Wielu dawnych, starszych ode mnie trauguciaków nie chce wysyłać tam swoich dzieci - co kiedyś było normą. Tu też warto zastanowić się dlaczego ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: absolwenci Traugutta IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.09.02, 21:38 Konczylem Traugutta "pare" lat po Tobie, moze dlatego mam inne zdanie. Moze w Twoich czasach bylo inaczej. Ja wybralem te szkole bo slyszalem o niej same dobre opinie, ale ...... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: absolwenci Traugutta IP: 2.4.STABLE* / *.gazeta.pl 19.09.02, 07:20 Zagadka - kto to mówił: NIE UMIESZ MAPY, BABO!!! ;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: absolwenci Traugutta IP: *.n.club-internet.fr 19.09.02, 07:49 Ja - Booooool! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podgór Re: absolwenci Traugutta IP: *.ids.czest.pl 19.09.02, 13:47 E tam! To musiała być szanowna Pani prof. Biel-owa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: absolwenci Traugutta IP: *.n.club-internet.fr 19.09.02, 23:24 A i moze tak! Obrzydzila mi skutecznie geografie ukochana moja i jedyna! Cud dziewica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: absolwenci Traugutta IP: *.hut / 194.181.100.* 23.09.02, 09:45 Ja ją bardzo lubiłem bo miałem u Niej tzw. "oko". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: absolwenci Traugutta IP: 2.4.STABLE* / *.gazeta.pl 26.09.02, 06:54 A pamiętacie ulubione "koniki" Bielowej? Lakkadivy i Maledivy, Seszele, Orkady, Hebrydy, Nowe Hebrydy, Celebes - Wyspa Pająk, Elbrus i Ebrus, Falklandy, Małe Antyle, Wielkie Antyle.... do tej pory wiem, gdzie tego wszystkiego szukać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: absolwenci Traugutta IP: *.hut / 194.181.100.* 27.09.02, 11:17 U mnie w klasie byłu tzw. humanistki, które nie wiedziały co to południk i równoleżnik, wiec pytanie P. Bielowej o Terytorium Afarów i Issów (wtedy już niepodległe państwo Dżibuti) było dla Nich prawdziwie kosmiczne. Z innej dziedziny, pamiętacie mech płonnik i jego cykl rozwojowy, albo Maść Tranową z apteczki Pani Otylii (tak się to odmienia?) Gałeckiej, doskonałej na wszystko, szczególnie na oparzony język wodorotlenkiem sodowym (próba smaku, a co takie też były :)) Odpowiedz Link Zgłoś