Dodaj do ulubionych

do właścicieli parowarów - prośba o radę

10.02.11, 14:33
Chcę kupić parowar. Waham się między Tefalem typ VS 4003 a zelmerem. Wzięłabym Tefal ale ten model nie ma możliwości dolewania wody podczas gotowania (trzeba parowar wyłączyć jeśli chce się to zrobić). Mam pytanie do uzytkowników parowarów - czy taka funkcja często jest potrzebna w praktyce??
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: do właścicieli parowarów - prośba o radę 10.02.11, 16:01
      Ja mam taki zelmer i jestem b. zadowolona. Dolewanie wody w czasie gotowania zdarza mi się tylko kiedy załaduję parowar na maxa, czyli ogólnie dużo i na 3 poziomach, wtedy samo gotowanie trwa dłużej i po prostu wody nie wystarcza lub jak gotuję na dwie tury. Nie wiem jak się wlewa wody do tefala, ale dobrze by było aby nie trzeba było nic tam rozkładać, bo wszystko jest gorące i łatwo się poparzyć.
      Dla mnie najbardziej przydatna jest funkcja utrzymywania ciepła, bo wiadomo mąż nie zawsze dojedzie na czas, a wtedy wszystko gorące i nierozgotowane.
      Na temat tego modelu parowaru już pisałam, jak chcesz zerknij w moje posty.
      • ika_pop Re: do właścicieli parowarów - prośba o radę 10.02.11, 16:14
        my mamy tefal vs 4001 można tam w czasie gotowania dolewać wodę bez wyłaczania, ale jest to potrzebne gdy jest całkowicie załadowany no albo coś jest dłużej gotowane, rzadko jednak się to zdarza, ogólnie jesteśmy z niego zadowoleni
    • czesia_007 Re: do właścicieli parowarów - prośba o radę 10.02.11, 17:06
      Moim zdaniem funkcja potrzebna. Nie zawsze gotuje się same warzywa. Przy gotowaniu całego obiadu z mięsem czas się wydłuża i zdarza sie, ze trzeba wody dolać. Rozwiązanie w zelmerze jest lepsze.
      Gdybym miała się kierować tylko tym parametrem, to na pewno wzięłabym zelmera.
      Ps. Ja mam tefala starszy model i jestem bardzo zadowolona. Ale wodę dolewam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka