Dodaj do ulubionych

spacerowka rider at

25.04.04, 13:43
Mam pytanie do uzytkowniczek ww wozka, czy mozna przewozic w spacerowce rider
at + firmy bebecar noworodka? Dodam ze maluszek urodzi sie na przelomie
czerwiec/ lipiec. Czy sa moze do dokupienia jakies materacyki badz nosidla
tej firmy? Z tego co sie orietuje spacerowka rozkalada sie calkiem na plasko.
Za info bede wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • martael Re: spacerowka rider at 25.04.04, 18:01
      Cześć,
      Wprawdzie nie mam Bebecara, ale jakiś czas temu "chorowałam" na ten wózek i
      wiem, że można kupić firmowe nosidła, takie jak np. to:
      bobokomis.home.pl/cgibin/shop?info=w421&sid=70e707dd
      Wydaje mi się, że można też dobrać nosidło niefirmowe w zbliżonym kolorze.
      Podobnie jak materacyk redukcyjny. I będzie git wink

Pozdrawiam,
      Marta, mama słodkiego Gucia (8.09.2003), który wygląda tak:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9908869&a=11503378
    • edytkus Re: spacerowka rider at 25.04.04, 18:23
      Ten wozek nie ma przekladanej raczki wiec nie bedziesz w stanie widziec dziecka, chyba ze przelozysz
      budke ale wtedy, przynajmniej teoretycznie, maluch moze wypasc bokami. Poza tym spacerowka w
      miejscach styku z budka nie jest zbyt szczelna wiec malucha przewieje jesienia, no i bedzie mu twardo.
      Radzilabym ci dokupic gondole - gwarantuje ze maluch przejezdzi w niej do wiosny (my uzywalismy od
      sierpnia do marca). Co do nosidel/fotelikow to jakikolwiek tej samej firmy powininien pasowac.
    • iberka Re: spacerowka rider at+ 25.04.04, 20:09
      czesc,
      mozna dokupic nosidlo badz gondole.Widzialam ostatnio gongole u kolezanki i
      musze przyznac,ze wcale nie wygladala na malutka czy waskasmile.
      a tak na marginesie to my mamy do sprzedania raidera at+ w swietnym staniesmilei
      z mnostwem dodatkow.
      iza
      • iwonasg Re: spacerowka rider at+ 25.04.04, 22:35
        Dzieki za cenne rady. Faktycznie zapomnialam o tym, ze siedzisko jest
        przytwierdzone i nie mozna zmienic jego pozycji. Tak wiec zdecydujemy sie chyba
        na gondolke. Jeszcze raz wielkie dzieki.
        • fasolka99 Re: spacerowka rider at+ 26.04.04, 14:53
          A ja uzywalam go dla noworodka bez gondoli -przelozylam budke w druga
          strone, "rekaw" od budki ladnie wszystko uszczelnia. Dodatkowo wlozylam taki
          miekki materacyk (cieniutki) ze starej gondoli Peg Perego. Tak jezdzilismy nad
          morzem w wietrzne dni i maluchowi nic nie bylo.
          • leigh4 Re: spacerowka rider at+ 27.04.04, 09:37
            Spokojnie możesz używać raidera bez gondoli. Ja mam z gondolą, moja koleżanka
            od wspólnych spacerów bez. Mój synek urodził się w grudniu, jej w lutym-więc
            zimowe dzieciaczki. Moje refleksje są następujące: w zimie gondola jest bardzo
            potrzebna i nie trzeba wierzyć sprzedawcom, że równie dobry jest wózek
            wielofunkcyjny. Natomiast wiosną i latem spacerówka wystarczy. Fakt, że
            dzieciaczek jest odwrócony tyłem do mamy nie ma żadnego negatywnego znaczenia,
            ponieważ w raiderze jest z tyłu budki okienko, więc wszystko widzisz. Bokami
            nic nie wieje i na pewno dziecko nie wypadnie(jak to jedna z mam sugerowała)
            ponieważ otwory są niewielkie, takie, żeby zapewnić odpowiednią wentylację a
            poza tym maluszek jest w specjalnym śpiworku do wózka (nie wiem, czy jest w
            standardowym wyposażeniu wózka, ale na pewno można dokupić).
            Poza tym bez gondoli raider jest dużo lżejszy, a dziecko nie traci na komforcie
            jazdy, gdyż jako chyba jeden z nielicznych wózków raider ma spacerówkę
            rozkładaną do 180 stopni.
            Niezależnie zaś od tego jaką opcję wybierzesz, wybór będzie słuszny, bo raider
            to prawdziwa rewelacja.
            Miłych spacerów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka