gosjana 12.02.11, 11:20 Poradzcie, jak jest z rozmiarówką tej firmy, chodzi mi o rozm 5-6lat i 6-7, córka ma 120cm wzrostu, jest wysoka i bardzo szczupła, chciałabym wiedzieć jaki rozmiar dla niej wybrać, bluzki muszą być dłuższe a spódnice i spodnie szczupłe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolores12 Re: MINI BODEN pytanie do znawczyń 12.02.11, 11:58 Ja bym brała jednak 6-7. Dla syna, który ma 7 lat ale wzrost ok.118 cm kupuję właśnie ten rozmiar, choć niektóre na 5-6 lat jeszcze pasują. Generalnie jednak warto czytać komentarze klientów, bo bywają rzeczy niezbyt wymiarowe. Na plus dla Boden jest fakt, że spodnie i spódnice mają regulację w pasie na gumkę lub paseczek i mogą je nosić nawet chudziny. Ogólnie jednak w przypadku moich dzieci (4 i 7 lat) rozmiarówka z metki zgadza się ze stanem faktycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
meliba Re: MINI BODEN pytanie do znawczyń 12.02.11, 12:03 Zajrzyj na stronę Bodena, kliknij na wybrany ciuch i u góry masz zakładke "Measurments", wszystkie ubrania są zmierzone w cm, ponadto, poniżej sa podane szacowane wymiary dziecka i odpowiedni rozmiar. W przypadku Bodena lepiej nie kupowac na chybił-trafił, bo ma specyficzną rozmiarówke, troche inną w zależnosci od rodzaju ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: MINI BODEN pytanie do znawczyń 12.02.11, 15:05 Dokładnie, czytaj komentarze i mierz ubrania. Ja swojej czterolatce większość ubrań kupuje w rozmiarze 5-6 (niektóre 4-5), a spodnie na pewno 5, niektóre by się nawet przydały 6. Ma 109 cm i waży 18 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: MINI BODEN pytanie do znawczyń 14.02.11, 20:46 dzięki, super z tymi pomiarami Gap też powinien coś takiego wprowadzić, bo tam nigdy nie wiadomo czy dobrze się trafi z odpowiednim rozmiarem Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: MINI BODEN pytanie do znawczyń 14.02.11, 22:48 Zgodne z podanym wiekiem/wzrostem. Pomocne te opisy użytkowniczek- super pomysł Odpowiedz Link Zgłoś