Dodaj do ulubionych

kotka włazi do szafy i niszczy ubrania

10.05.11, 15:32
nie mam juz siły... włazi mi codziennie do szafy takiej z przesuwanymi drzwiami i wspina sie po ubraniach i na sama gore tam gdzie mam posciel reczniki...
niszczy ciuchy ktore sa na wieszakach pazurami - co z tego ze obciete i tak sa - zostawia siersc... mam dosc juz tego
nie bede tasma obklejac szafy za kazdym razem zreszta i tak nie zawsze to dziala na kocura
CO ROBIC??
Obserwuj wątek
    • deszcz.ryb Re: kotka włazi do szafy i niszczy ubrania 10.05.11, 16:20
      Zamykaj lepiej szafę. wink Poważnie, kotu przecież nie przetłumaczysz, że ma tego nie robić. Możesz na niego psykać, pryskać go wodą i może nie będzie robił tego przy tobie, ale nic go nie powstrzyma od włążenia do szafy jak będzie pusty dom.

Jak to przesuwana szafa, to może wystarczy, że postawisz jakiś ciężar na szynach? Wiem, że to uciążliwe, ale naprawdę nie widzę innego sposobu.

Swoją drogą to ciekawe, moja kotka robi identycznie, jeszcze się małpa drze, żeby jej otworzyć szafę. tongue_out
    • seidhee Re: kotka włazi do szafy i niszczy ubrania 11.05.11, 10:34
      Chyba tylko blokada na szynach może pomóc.
      Moja kotka też uwielbia włazić do szafy, ale na szczęście nie wspina się, tylko wskakuje na półkę i wywala ciuchy na podłogę uncertain Myślę nad tą blokadą ale jakoś nie mogę się zebrać.
    • mamadulki Re: kotka włazi do szafy i niszczy ubrania 12.05.11, 21:34
      u mnie się skoczyło jak kotce zaczęłam zamknęłam drzwi do pokoju gdzie jest szafa i koniec chodzenia po szafach
      • saraanna Re: kotka włazi do szafy i niszczy ubrania 28.05.11, 18:23
        He he moja jak sie dorwie do szafy to tez ciuchy wywalasmile Pilnuje ,zeby dobrze zamykac ale czasami malpa jedna sobie sama otworzy smile
        • salimis Re: kotka włazi do szafy i niszczy ubrania 29.05.11, 09:59
          A mi przyszło coś takiego do głowy.Kupić w Ikea ogranicznik do okien taki na klej lub ewentualnie na śrubki i przymocować do szafy.Używać go podczas nieobecności w domu.
          Taki mój pomysł na szybko a ty musisz sama dojść do wniosku czy zdałoby to egzamin i czy da się tak zrobić wink
          • mon_a_mi Re: kotka włazi do szafy i niszczy ubrania 24.06.11, 09:14
            My dokładnie to zrobiliśmy - kupiliśmy zabezpieczenie przed dziećmi w ikea i po problemie. Moje kotki nie niszczyły, ale zostawiały sierść w szafie, bo się tam kokosiły, doprowadzało mnie to do pasji. Teraz nie ma problemu, bo te zabezpieczenia łatwo się otwierają i zamykają, dosłownie sekunda.
    • kotmuka Re: kotka włazi do szafy i niszczy ubrania 20.07.11, 19:15
      Może spróbuj odsraszaczy na feromonach? www.zoohurtowo.pl/kot/czystosc/odstraszanie_i_przywabianie/beaphar_katzen_fernhalte,p167397460?PHPSESSID=92035251d9d62696f0b9917bb8dc7888 - nie wiem czy to działa, ale może warto spróbować...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka