Dodaj do ulubionych

łóżko minnen

17.02.11, 18:39
Myślę o zakupie dla mojej 2,5 letniej córeczki łóżka minnen w ikei. Chciałabym zapytać jak się sprawdza to łóżko, czy materac taki dzielony na trzy jest wygodny? Myślę, że na początku córka będzie spała na minimalnej długości i nie jestem pewna czy boki uchronią ją przed ewentualnym upadkiem.Poproszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • odra78 Re: łóżko minnen 17.02.11, 19:11
      my mamy tołóżko,córka ma teraz własnie 2,5 roku a śpi na nim od kilku miesięcy. na razie mamy na minimalnej długosciwięc materac składa się z 1 części, jak dołozymy kolejny segment to myślę,że będzie okbo on jest dokładany w nogach. łóżko jest rewelacyjne, nasza mała śpi w nim chętnie, nie spadła ani razu.
      • aklekotka Re: łóżko minnen 17.02.11, 20:28
        Moja córka też na nim śpi. Tez na minimalnej długości, mimo, że ma już 4 lata. Raz nam spadła z tego łóżka, a raczej ześlizgnęła się pomiędzy tymi barierkami. Od tamtego czasu dodatkowo wkładam jej "barierkę" z grubego koca zwiniętego w rulon. I jest ok. Łóżko jest fajne, polecam.
        • sylki Re: łóżko minnen 17.02.11, 20:48
          Moja niespełna 4 latka spi już na rozciągniętych (choć wcale nie musiała)
          Z dodatkowymi materacykami spi się bardzo wygodnie, osobiście (tak, tak spałam na nim wink) nie odczuwam żadnego dyskomfortu smile
        • maja285 Re: łóżko minnen 17.02.11, 20:51
          witaj, jeśli jesteś ze Ślaska to ja właśnie planuje sprzedać to łózko, jest super, ale mam drugią córę a kolejne łóżko nam się nie zmieści, kupuję piętrowe.
    • jked79 Re: łóżko minnen 17.02.11, 20:54
      Dziękuje bardzo za opinie, utwierdziły mnie w wyborze, i niestety mieszkam w samym centrum Polski

• ivaz Re: łóżko minnen 18.02.11, 08:00
        Ja też chętnie poczytałam bo sama sie przymierzam do zakupu tego łóżeczka dla mojej dwulatki.
        Czy nie wiecie przypadkiem gdzie można kupic/zamówic ładny z białej wikliny kosz pod to łózeczko?
        • odra78 Re: łóżko minnen 18.02.11, 10:19
          są w Ikei takie białe wiklinowe właśnie pod to łóżko, my mamy taki zamykany plastikowy też wymiar pod to łóżko
          • odra78 Re: łóżko minnen 18.02.11, 10:27
            my mamy ten
            www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90027811
            • jked79 Re: łóżko minnen 18.02.11, 10:31
              A z praktycznej strony, prześcieradła w jakim rozmiarze będą najlepsze do tego łózka. Przeglądałam na allegro prześcieradła z gumką i wyszło mi, że najlepsze będą 80 na 160 cm. I myślę też nad jakąś narzutką.
              • odra78 Re: łóżko minnen 19.02.11, 00:01

• jked79 Re: łóżko minnen 20.02.11, 13:37
      A mam jeszcze pytanie dotyczące mebli? Chciałabym też kupić białe meble, szafę i komodę. Podoba mi się hemnes ale komoda jest troszkę za szeroka do naszego pokoju. Może macie jakieś inne typy białych mebli? Myślałam też o stuvie, ale one jakoś mi nie pasują do tego łózka.
      • ivaz Re: łóżko minnen 20.02.11, 16:35
        to jesteśmy na tym samym etapie wink też bardzo podoba mi się seria Hemnes, ale są to meble dużych gabarytów, boje się ze bardzo zagracą pokoik jakim dysponuję dla młodej ok 10m2. Myślałam o dwóch słupkachz serii PAX zestawionych ze sobą o www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69876102, tak zeby tworzyły szafę o szerokości 100cm szerokości, szafa wtedy byłaby dosyć pojemna, można ją zaaranżować w środku pod swoje potrzeby, na ksiązki i zabawki planuję kupić regał expedit www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103085, stałby poziomo na dłuższej scianie zeby mała miała dobry dostęp do pólek, można pólki uzupełnić szufladami, pudełkami czy koszami i komodę www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40159837 jest węższa od Hemnesa.
        Stuva wydaję mi się ze nie bardzo do tego łóżka nie ten styl
        • jked79 Re: łóżko minnen 20.02.11, 21:20
          widzę, że mamy podobny gust i podobny problemsmile ja mam pokój 11 m tylko, że to pokój rodzeństwa. Muszę w nim jeszcze zmieścić łózko dla syna(piętrowe odpada zdecydowanie) i szafę z komodą. Pomysł z dwoma małymi szafami w moim przypadku jest świetny.
      • ivaz tu sa bardzo ładne białe meble 20.02.11, 16:46
        www.littlehouse.pl/?a=ps&sg=2&sc=6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka