Dodaj do ulubionych

hulajnoga micro

27.02.11, 20:41
Witam,
zamierzam kupić synkowi (5lat) na urodziny hulajnogę micro. waham się pomiędzy maxi micro T (3 koła) a sprite (czyli 2 kołową) . Możecie doradzić? Trzy kołowa na razie ma miejsce I, ponieważ stabilniejsza, a syn średnio odważny. Niemniej szukam opinii korzystających, bo zakup z tych kosztowniejszych.
Będę wdzięczna za rady.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: hulajnoga micro 27.02.11, 21:31
      ale chdozi o maxi micro dla starszych?
      jesli tak to wzielabym dwukolowa

5 lat to duze dziecko,moj ma 3 i jest strachliwy i delikatnie jedzi na 3kolowej ,ale widze dzieci w jego wieku swietnie sobie radza na dwukolowych zwyklych, moj ma mini micro jeszcze,ale jak wyrosnie przejdzie na maxi micro,swietne hulajnogi
      • szironna Re: hulajnoga micro 28.02.11, 06:16
        tak maxi micro T. wiele matek chwali mi te 3-kołowce, one mają 2 koła z przodu, więc rzekomo inaczej się jeździ. no i jest pow. 5 rż, nawet chyba od 6 jeśli dobrze kojarzę. zatem nie dla malucha.
        szkoda że nie można wziąć dziecka do sklepu i tam przymierzyć do modeli maxi micro T, sprite, czy bullet, ale rzadko są dostępne bezpośrednio. albo ja nie umiem szukać wink tylko mini micro widziałam, z tym ze w zeszłym roku aż tak bardzo nie skupiałam się na szukaniu (Łódź i Wa-wa). Teraz decyzję podjąć muszę.
        • pitu_finka Re: hulajnoga micro 28.02.11, 08:19
          Moja córka jeździ na mini micro i tę hulajnogę uwielbiamy - jest świetna. W tym sezonie mini micro przejmie mój syn, a córce kupię właśnie maxi micro T (na wysokość przy najniższym ułożeniu kierownicy jest taka jak mini micro). Nie chcemy innej hulajnogi. Także ja polecam maxi.
          • szironna Re: hulajnoga micro 28.02.11, 11:30
            a widziałaś ją na żywo? próbowaliście jazdy na niej?
            ja też optuję za maxi T. ale nie byłabym sobą wink gdybym nie szukała opinii
            dzięki za wpisy smile
            • pitu_finka Re: hulajnoga micro 28.02.11, 13:17
              Tak, widziałam ja na żywo. Jest bardzo podobna do Mini Micro, tylko jest bardziej masywna i ma regulowaną kierownicę (znosi obciążenia do 50 kg a Mini Micro tylko do 20), z jazdą na niej nie ma córka problemów - jeździ jak na Mini. Na Mini jeździ się balansując ciałem (koła zakręcają przy przechyleniu kierownicy na którąś ze stron). Jak dla nas jest super. Może na dwukołowej hulajnodze bardziej się ćwiczy równowagę - ale od tego są jeszcze łyżwy, rower, rolki...Dla nas to przede wszystkim super środek transportu. Mała dostała Mini Micro jako trzylatka i końcu przestała się z mną wlec w drodze z i do przedszkolawink
              • szironna Re: hulajnoga micro 28.02.11, 14:46
                bardzo Ci dziękuję za informację. mój młody też do tej pory na 3-kołowej jeździł i bardzo ją lubił. ale wyrósł i czas na zmiany.
                • tucik Re: hulajnoga micro 24.03.11, 00:25
                  Mój syn ma prawie 5 lat, od razu jeździł /od 1,5 roku/ na micro maxi ale tej z rączką standardową- wg producenta ten model jest przeznaczony dla dzieci od 6 r ż, ale moim zdaniem jak najbardziej mogą na niej jeździć młodsze dzieci zwłaszcza jeśli są wysokie;
                  kupowanie micro mini jest pomyłką gdyż za chwile trzeba kupić maxi (ale o to produc. chodziwink My od razu kupiliśmy maxi, fakt że 3 kołową. Ponieważ ja się tez bardzo zapaliłam do jazdy na hulajnodze, to teraz kupimy micro rocket na mój użytek, a jak syn za pare lat wyrośnie ze swojej to może przejmie mojasmile)

• monix123 Re: hulajnoga micro 24.03.11, 09:47
                    MOja 4 latka jeździ ja mini m. a 7 latka na maxi m.
                    Starsza ma też normalną dwukołową z decathlonu, ale leży i się kurzy bo maxi m. uwielbia. COŚ jest w tych hulajnogach takiego,że wszystkie koleżanki od niej w kółko je pożyczają i oddać nie chcąwink bo tak im się swietnie na nich jeździ. My nasze hulajnogi bierzemy dosłownie wszędzie. Dziewczyny śmigają na nich aż miło. I nikt nie marudzi, ze go nogi boląwink
                    • mak-111 Re: hulajnoga micro 24.03.11, 15:00
                      my kupilismy corce maxi micro z drazkiem na 5 urodziny. hulajnoga jest super. uzywamy jej praktycznie od wczesnej wiosny do bardzo poznej jesieni, a i zima nam sie zdarzylo. dzieki niej bardzo przyspieszylismy jesli chodzi o droge do p-la. poza tym dzieki temu, ze ma drazek a nie kierownice jak corka sie meczy to poprostu daje mi reke i ja holuje smile. jedyna jej wada jest taka, ze ma wytrzymalosc do 50 kg, a ja niestety przekroczylam te wage wink.
    • sui Re: hulajnoga micro 24.03.11, 15:10
      Zięć kupowal ostatnio tutaj hulajnogę dla synka: fitbay.pl/84-hulajnogi
      A dokładnie tą: fitbay.pl/602-hulajnoga-snowspider.html na tyle upadków trzyma się dalej dobrze smile

--
      pozdrawiam,
      sui sui(at)gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka