Dodaj do ulubionych

do rowerowych ?

13.03.11, 11:35
macie spodenki rowerowe ( takie z pielucha tongue_out tzn wyscielanym tylkiem ) ?
bo sie w tym sezonie szykuje do kupienia i nie wiem czy rzeczywiscie poprawia komfort jazdy
Obserwuj wątek
    • diabel.lancucki Re: do rowerowych ? 13.03.11, 11:43
      Poprawiają. Warto kupić, jeżeli się dużo jeżdzi. Natomiast na jedno czy dwugodzinnych wycieczkach po ścieżkach rowerowych różnicy nie robią smile

czarnaalineczka napisała:

> macie spodenki rowerowe ( takie z pielucha tongue_out tzn wyscielanym tylkiem ) ?
      > bo sie w tym sezonie szykuje do kupienia i nie wiem czy rzeczywiscie poprawia
      > komfort jazdy
      • mruwa9 Re: do rowerowych ? 13.03.11, 12:03
        ani podczas dojazdow do pracy wink
    • franczii Re: do rowerowych ? 13.03.11, 15:40
      To zalezy od siodelka. Ja jezdze bez pampkatongue_out
      A jezdze bardzo duzo, wycieczki po 60-70 km. Ale mam wygodne (oczywiscie dla mnie) siodelko, nie to waskie, na waskim twardym mojego meza bym nie dala rady bez pampka.
      A i moj mzz w koncu kupil miekka nakladke na siodelko bo w tych usztywnianych gatkach mu bylo nieprzewiewnie.
    • hexella Re: do rowerowych ? 13.03.11, 15:48
      nie wiem. jeżdżę dużo, w sezonie niemal codziennie i wielokilometrowo, po ścieżkach i bezdrożach. mam miękkie, wygodne siodełko i tyłek mnie nie boli. ale kolega mój zanabył sobie takie galoty i mówi, że fajnie. ja wolę bezsmile
    • sanna.i Re: do rowerowych ? 14.03.11, 08:53
      Ja mam. Na długie i wyboiste trasy pomagają. Do rekreacyjnej jazdy po mieście nie są niezbędne.
      • penelopa40 Re: do rowerowych ? 14.03.11, 09:04
        a jakie to "gacie"... pierwsze słyszę... ma ktoś jakąś fotkę?
        ja od zawsze jeżdżę na rowerze w jeansach.
    • jusytka Re: do rowerowych ? 14.03.11, 10:24
      No jasne, nawet moi rodzice w nich śmigają, jak im je sprawiłam w prezencie. Miałam obiekcje tylko przed pierwszym użyciem, bo mi sie wydawało, że śmiesznie się w nich wyglada. Teraz nie wyobrażam już sobie jeżdzić bez "pieluchy", swoim dzieciom tez takie spodenki kupiłam.
      • jusytka Re: do rowerowych ? 14.03.11, 10:31
        Po przeczytaniu innych wypowiedzi dodam, że my jeżdzimy głównie poza miastem. Myślę, że gdybym potrzebowała pojeżdzić ktrótko i wyłącznie po mieście ubrałabym się bardziej na sportowo, niż "rowerowo".
        Ja też mam miękkie siodełko, żelową nakładke oraz amortyzowany rower, mimo to uważam, że w tych galotkach komfort jazdy jest wyższy, zwłaszcza na dłuższych trasach i zróznicowanym terenie.
        Jednak, żeby to oceniac warto mieć porównanie.
        • franczii Re: do rowerowych ? 14.03.11, 11:06
          Ja mam porownanie bo gatek musialam uzywac kiedy chodzilam na spinning. Na spinningu rzeczywiscie gatki sa niezbedne, raz bylam bez to potem chodzilam jakby mi to siodelko na stale utkwilo w tylkubig_grin
          Na zwyklym rowerze z szerokim a nie tylko miekkim siodelkiem pielucha jest tylko dodatkowa zbedna warstwa. Oczywiscie to tylko moje zdanie. Tylek miewam troche obolaly tylko w czasie pierwszej dlugiej wycieczki calodniowej. To kwestia przyzwyczajenia.
    • agni71 Re: do rowerowych ? 14.03.11, 10:47
      Chciałam sobie takie galotki kupić, ale w kilku jakie mierzyłam, ta wkładka była za długa i mi po prostu wystawała z tyłu. Chyba, ze tak ma być, ale w takim razie to ja dziękuję smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka