Dodaj do ulubionych

Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu

15.03.11, 08:35
Bardzo proszę o nie usuwanie wątku, może komuś też się przyda.
Kamelio, czy możesz mi podpowiedzieć gdzie w Paryżu są fajne sklepy z rzeczami dla dzieci? Głównie interesują mnie buty dla córki do komunii, ale nie tylko, również letnie ubrania w miarę rozsądnych cenach. W Marsylii kupowałam fajne rzeczy w galerii La Fayette, ale nie wiem czy jest również w Paryżu. I co jeszcze - oprócz oczywiście sieciówek typu H&M czy C&A.
Obserwuj wątek
    • minkapinka Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 15.03.11, 08:46
      Nie do mnie było, ale mogę pomóc smile
      W zasięgu metra na La Defance jest centrum handlowe Les Quatres Temps - sklepy z ubraniami dla dzieci - DPAM, C&A, Vertbaudet, Okaidi, Catimin (drogie)i, GAP.
      Duży GAP jest na Champs-Elysees jest duzy GAP z działem dziecięcym.

• pettit_grenouille Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 15.03.11, 08:59
        Bardzo Ci dziękuje, wiem, ze Kamelia mieszka we Francji dlatego była pierwszą osobą jaka mi przyszła do głowy aby zapytać.
        GAP-a na Champs Elysees znam i planowałam odwiedzić, szukałam jeszcze innych sklepów, najlepiej takich aby w jednym miejscu było więcej firm. Zajrzę więc do tego centrum handlowego, dzięki.
        • minkapinka Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 15.03.11, 09:07
          Drugie miejsce to Forum Des Halles, moim zdaniem gorsze, ale jest tam Catimini, Benetton, Okaidi, DPAM, Esprit.

• kamelia04.08.2007 Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 15.03.11, 17:57
          na polach elizejskich tez jest benetton z ubraniami dla dzieci, o ile dobrze kojarze jest i butik disneya, ale czy sa tam ciuchy to nie wiem, wiem, ze maja tam zabawki
    • kamelia04.08.2007 Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 15.03.11, 17:40
      w paryżu tez jest galeria la fayette.

zobacz buty a la komunia w jacadi:
      www.jacadi.fr/VAD/collection-enfant/th:1:1:1:46:8436.htm
      jest dosc sporo ich sklepów w Paryżu.

Jest cała masa sklepów z ubraniami w Paryzu, jest duzo francuskich marek, ja lubie la compagnie des petits, sergent major, akcesoria z petit bateau i jacadi, bluzki z okaidi/obaidi.

• kamelia04.08.2007 Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 15.03.11, 17:48
        outlet blisko pod paryżem i sklepy w nim z ubraniami (pret a porter enfant):
        www.marquesavenue.com/l-ile-saint-denis/boutiques-categories.html
        dalej, ale nadal pod paryzem, tez outlet:
        www.quaidesmarques.com/franconville/boutiques-categories.html
        okolice disneylandu, tez outlet:
        www.lavalleevillage.com/fr/repertoire-de-marques/enfant
    • pettit_grenouille Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 16.03.11, 09:18
      Super, bardzo dziękuję za odpowiedzi.
      Sklepy na Champs Elysees znam, bo w Paryżu byłam już kilka razy, ale jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy latać po sklepach, przeważnie spędzałam czas inaczej i na sklepy nie było już ani czasu ani siły. Oczywiście będąc z dziećmi sklep Disneya był jednym z punktów programu zwiedzania miasta smile Jutro lecę sama, będę do niedzieli i pomyślałam, że może znajdę chociaż trochę czasu na zakupy.
      • kamelia04.08.2007 Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 16.03.11, 13:58
        gdybys była w dzieciecej czesci benettona (np. na polach elizejskich), to bym cie bardzo prosiła o zobaczenie czy sa i za ile bluizki bawełniane z krótkim albo długim rekawem na dziewczynke 4 lata z napisem "united colors of benetton". Kolor dowolny
        Sama sie nie moge ruszyc z domu, bo jestem obecnie przyblokowana

chodzi mi o cos takiego rodzaju:
        www.leboncoin.fr/vetements/142153918.htm?ca=17_s
        dzieki
        • pettit_grenouille Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 16.03.11, 15:40
          Sprawdzę, nie ma sprawy.
        • pettit_grenouille Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 22.03.11, 15:30
          kamelia04.08.2007 napisała:

> gdybys była w dzieciecej czesci benettona (np. na polach elizejskich), to bym c
          > ie bardzo prosiła o zobaczenie czy sa i za ile bluizki bawełniane z krótkim alb
          > o długim rekawem na dziewczynke 4 lata z napisem "united colors of benetton". K
          > olor dowolny

Witaj. Na Polach Elizejskich były tylko koszulki z brokatowym napisem po 9,95 €. Z klasycznym haftowanym były chłopięce, w sumie mnie się bardziej podobały, po 7,95€. Byłam też w benettonie niedaleko Montparnasse, ale tam niestety nie ma działu dziecięcego.
          • kamelia04.08.2007 Re: Do kamelia04.08.2007 - zakupy w Paryżu 22.03.11, 16:55
            dziekuje dobra duszo smile

a w ogóle pochwal sie co kupiłaś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka