Dodaj do ulubionych

zamek na 4 urodziny

16.03.11, 21:00
moj synek za chwile skonczy 4 lata. Bardzo chce dostac zamek.
znalazlam dwa ktore bylyby ok - cena masakryczna powyzej 300zl ale uzgodnilam z dziadkami, pradziadkami i chrzestnymi, ze wszyscy zlozymy sie na jeden prezent.
doradzcie co byscie wybraly.
lego duplo 4864 przykladowa aukcja czy playmobil 4866 przykladowa aukcja
za lego przemawia fakt, ze sa to kolcki. Szymek ma troche innych duplo wiec mozna rozbudowywac itd ale w playmobilu jest wiecej akcesoriow.
co byscie wybraly?
a moze poradzicie jakis inny zamek?
Pozdrawiam,
atydek
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: zamek na 4 urodziny 16.03.11, 21:18
      Ten zamek duplo prawdopodobnie was rozczaruje - poszukaj sobie gdzieś w sieci jak on naprawde wygląda. Jest mały, ma niewiele elementów, a cenę niewspółmiernie wysoką. Mój synek też lubi zamki i rycerzy i ma kilka zestawów zamkowych z duplo. Kupowalismy używane na allegro, w sumie chyba z osiem albo dziewięć zestawów (dwa duże, ze trzy średnie i reszta małe), w tym jest duży czerwony smok, masa koni i rycerzy, wszystko co w tym Twoim zamku, poza tym skały, bramy, zapadnie, zwodzone mosty, wieże i dziesiątki akcesoriów. I dopiero z tym wszystkim da się wybudować naprawdę sensowny zamek (i wciąz go modyfikować). Może spróbuj poszukać wlasnie używanego? Wiadomo, że nie na urodziny, tylko potem. My za nasze dwa ogromne pudła klocków zamkowych zapłacilismy niewiele więcej niż 400 zł, a nawet nie da się ich porównac z tymi kilkoma klockami z zestawu 4864.
      No i jeszcze jedno - ja dla 4-latka już nie kupowałabym duplo. Mój ma teraz 3, zamkami duplo bawi się od roku, za rok już pewnie pójdziemy w stronę zwyczajnego lego.
      A, i jeszcze Playmobil - ja nie lubię tej firmy, mamy remizę która stoi i się kurzy, taka sobie plastikowa skorupa. Synek czasem do niej zajrzy, chociaz na ogół tylko jeździ dookoła niej wozem strażackim z duplowink Wiem, że Playmobil ma wiernych fanów, ja i mój synek do nich nie należymy.
      A z innych zamków - widziałaś te dwa (dobry i zły) z Mothercare? Zaraz znajdę linki.
      www.elc.co.uk/Tower-of-Doom/120892,default,pd.html
      www.elc.co.uk/Castle-Of-Courage/119800,default,pd.html
      Widziałam ten pierwszy na żywo. Jest chyba z drewna albo grubej tektury, wygląda na bardzo solidny i ma masę akcesoriów. Gdyby nie cena i zamek duplo zajmujący pół pokoju syna to pewnei byśmy się na niego skusili.
      • atydek Re: zamek na 4 urodziny 17.03.11, 20:17
        kroliczyca80 - bardzo Ci dziekuje.
        zrezygnowalismy z tych zamkow. Pomyslimy nad przykladowa aukcja Chodzi nam o to, zeby mozna bylo modyfikowac. a klocki lego sie nie znudza tymbardziej, ze mlody po tatusiu sam zaczyna juz kombinowac.
        wielkie dzieki smile
        • antyka Re: zamek na 4 urodziny 17.03.11, 22:30
          Moja mala ma kupe zabawek z Playmobil
          i non stop sie nimi bawi - sa nie do zajezdzenia smile
          Obiecalam jej, ze jak sie w koncu lajza nauczy smarkac,
          to jej kupie wielki domek dla lalek, ale na razie nie chce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka