Dodaj do ulubionych

farba do włosów fryzjerska

14.04.11, 23:40
czy kupujecie takie artykuly w sklepach fryzjerskich? Bylam dzis w takowym jest duzy wybor rozne ceny. Czy wiecie jakie farby uzywa sie w dobrych zakladach fryzjerskich. A moze macie jakies dobre sprawdzone szampony?? i odzywki. Sa ona zazwyczaj w wielkich opakowaniach ale moze warto.
Obserwuj wątek
    • pandziksa Re: farba do włosów fryzjerska 14.04.11, 23:51
      temat na czasie smile Właśnie siedzę z mokrymi włosami ale już umytymi po farbowaniu. Farbowałam profesjonalną cece bardzo dobra i ładnie się wypłukuje. Farbowała mi sąsiadka fryzjerka. Farba kosztuje 20 zł ale jest bardzo duża tak jak dwie ze sklepu. Do tego trzeba jeszcze dokupić utrwalacz taki biały płyn wiem, ze do ciemnych kolorów ma być 6%. Cena litra koło 8 zł i starcza na parę razy. Trzeba otwarty trzymać w lodówce.
      • pasik Re: farba do włosów fryzjerska 15.04.11, 10:11
        chodzę do sklepu fryzjerskiego od ponad 10 lat gdzie nie trzeba kupować na litry.
        Utrwalacz- zależy ilu procentowy 6, 9 i 12 % do tego farba..najczęściej wybieram farby londy koszt ok 20-30 zł + właściwy utrwalacz.
        Kupiłam tez profesjonalne szczotki...przy długich włosach córki nie ma co ryzykowaćsmile
        • niezapominajka197821 Re: farba do włosów fryzjerska 15.04.11, 10:18
          Ja kupuje Goldwell.Farby sa za 30-50 zl.utleniacz tez cos w tej cenie.Ale warto.Ja robie wlosy na perlowy blond sama w domu.Odrost rozjasniam tez Goldwellem.A potem daje farbe.Wlosy sa rowno zrobione.Nie mam zadnego siana ani suchych koncowek.A jeszcze do tego maska Wax raz na 5 dni.Do kupienia w aptekach duze op. za jakies 16 zl.pozdrawiam.
    • pumeczka matrix socolor 15.04.11, 10:20
      każda z nas chyba dobiera farby metodą prób i błędów
      ja od ponad roku
      stosuję matrix socolor
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20016
      tu troszkę wiecej mieszania
      bo kupuje sie dwie farby (naturalna baza , plus kolorowa) do tego utrwalacz
      no ale taki zestaw obecnie wystarcza mi na 3 farbowania, bo farba ma od jakiegoś czasu zwiększoną objętość
      dla mnie farba super, nie wypłukuje się , nie blaknie, włosy miękkie i błyszczące
      jak dobrze dobierzemy odcień to nawet 2-miesięczne odrosty nie straszą wink
      • kinia117 Re: matrix socolor 15.04.11, 11:16
        o wlasnie dzis panie namowily mnie na ten matrix. I cos mi do tego dolozyly ale nie wiem czy to utrwalacz czy nie bo dzis dopiero zaczne wieczorem zabawe w domowego fryzjera. Przeraza mnie placenie ok 150 za farbowanie w zakladach do ktorych chodze. A z szamponow co uzywalyscie? widze ze sa matrix, loreal, chi,wella. Ja mam dlugie lekko krecone ale notorycznie prostowane. Jakas maska by sie przydala
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka