anialol6 28.04.11, 17:10 hej,kupiłam małej piaskownicę ale nie wiem gdzie mogę kupić dobry piasek do robienia babek. Możecie mi coś poradzić ?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 17:13 hm...w najblizszym skladzie budowlanym? Odpowiedz Link Zgłoś
anialol6 Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 17:24 chciałam właśnie kupić w castoramie, ale słyszałam,że babki nie chcą się robić z tego piasku... Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 17:30 To trzeba nasikać, wtedy sie robią Odpowiedz Link Zgłoś
anialol6 Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 17:57 to współczuję Twoim dzieciom,że musiałaś im sikać do piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 20:19 Po co im pisakownica, chodzą na budowę się w piasku bawić Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 23:25 i same sobie w ten piasek sikają Odpowiedz Link Zgłoś
agulle Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 20:13 ja kupowałam w OBI w casto mi powiedzieli, że mają tylko kwarcowy i on sie nie lepi i w dodatku jest drogi i zaraz mi ukradną W OBI mieli w workach po 25kg, jest napis "piasek do piaskownicy". Jest świetny, drobniutki, jasny i super się z niego robi babki, bo ma dużo wilgoci w sobie (no nie wysycha tak bardzo). Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 17:40 w żwirowni? w punktach sprzedaży gdzie mają węgiel, piach, żwirek? Odpowiedz Link Zgłoś
dorry Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 20:21 >chciałam właśnie kupić w castoramie, ale słyszałam,że babki nie chcą się robić z tego piasku... Ten piasek z Castoramy jest prawdopodobnie płukany, lub rzeczny. Taki piasek rzeczywiście nie lepi się zbyt dobrze. Do piaskownicy najlepszy jest niepłukany piasek (z domieszką części ilastych i gliniastych), ale on z kolei trochę brudzi. Można go kupić w żwirowni lub składzie kruszywa. Odpowiedz Link Zgłoś
anialol6 Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 20:32 A o rzecznym słyszałam,że jest właśnie dobry... hmm Odpowiedz Link Zgłoś
dorry Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 20:35 Piasek żeby dobrze się lepił powinien mieć nieregularne ziarna i domieszkę części gliniastych - rzeczny ma okrągłe ziarna i zero domieszek. Odpowiedz Link Zgłoś
anialol6 Re: piasek do piaskownicy 28.04.11, 22:44 ok, to takiego bede szukala... Odpowiedz Link Zgłoś